Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2023 19:46 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 726 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 10.12.2023 19:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                              Посвещавам на читателите ми това мое откровение!
    
    
Скъпи приятели, докато във всеки от нас е жив Духът български, който носи Светлината, Любовта, Мъдростта и Истината, и докато го следваме разумно с волята си, побеждавайки съблазнителните изкушения, ще я има България и ще пребъдва във времето...
     Духът не е абстрактно понятие. Духът е вътрешната сила. Духът е енергията на мисълта, любовта, мъдростта, истината и волята у всеки. Енергията, която прави от обикновенния човек шампион, творец, мъдрец, виртуоз, личност, герой, водач...  Енергията, която изпълва човека с вяра, с воля за свобода, с устрем към развитие, съзидание и съвършенство... Нищо не може да пречупи човек, движен от тази вътрешна сила... Нищо не може да победи човека, воден от светлината на своя Дух... Духът е вечния двигател в нас, изходът от всяко затруднение, решението на всеки проблем, освобождаването от всяка зависимост, светлината в най-непрогледния мрак, радостта в най-мрачната действителност, силата и здравето на тялото...
     За Духът няма безизходна ситуация, непреодолими обстоятелства, неразрешими загадки... Постиженията на онези, които живеят в Духа си, следват го и му се доверяват, са доказателството, което всеки може да види. 

     Ясно осъзнаващите че са Дух в тяло, което е просто един съвършен инструмент за осъществяване на идеи и мечти, осъществяват на практика най-съкровенните си мечти, най-великите си идеи... Не защото са нещо повече от останалите, а защото са повярвали в себе си, в силата на своя Дух, на своята мисъл, на своята любов, на своята воля...
     Вярата в себе си, във своята вътрешна сила, упражняването на тази непоколебима вяра чрез използването на тази безгранична творческа вътрешна сила в процеса на живота, това е осъзнаването на истинския смисъл на житейския път... Това е мисията на всяко човешко същество тук, на тази прекрасна и щедра планета. 
     Пожелавам успех на себе си, на семейството си, на близките си и на всички вас, моите читатели, избрали Пътя на живота ви да бъде Любовта, Мъдростта и Истината Божия в единство с Вселенския Дух! Да бъде Светлина!

 

            С цялото ми уважение към вас, моите осъзнати читатели:     Огнян Узунов
    




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Поздравление за премъдростта
10.12.2023 21:05
!!!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Пиянищата освен да се опитат да изкривят мислите на твореца, друго не могат.
10.12.2023 21:08
morskipesni написа:
оближи си лъжицата и на нейно място заври този път две.


С Вашите коментари където не Ви е мястото, Вие така самонаекскрементирахте суратя си, че трябва да се срамувате от себе си...
цитирай
3. batogo - Благодаря ти за разбирането и подкрепата, Коста!
11.12.2023 07:19
Благодаря на Бог, че в блог-бегето все още има достатъчно интелигентни, мъдри, почтени търсачи на Истината, които достойно я отстояват и ясно я казват в лицето на агресивните примитиви, които се опитват да налагат простащината си в публичното пространство!
Чест и почитания за достойното ти присъствие в блоговото пространство, благородни любителю на природата, на музиката и на истинските неща в живота!
цитирай
4. zemela - Който знае какво носи в себе си и го ...
11.12.2023 12:16
Който знае какво носи в себе си и го развива - добре. Който още спи и не е достатъчно осъзнат - пак добре, все в някакъв момент ще се събуди. Жалко за тези, които целенасочено отхвърлят всичко, на което са носители, загубата си е тяхна. Поздрави, Оги!
цитирай
5. batogo - Благодаря ти за точния, мъдър и истинен коментар, Земела!
11.12.2023 13:51
Благодаря ти и за дълбоката, проницателна, мъдра, вдъхновяваща поезия, която твориш, одухотворявайки посредством творчеството си всеки, докоснал се до нея!
Поздравления и почитания!
цитирай
6. kolevdobri - Имаме ли в България духовност и стига ли...
13.12.2023 08:02
Вчера имах разговор с позната от малък град в България - Никопол. Град с някога 7000 души население. Произвеждаха електромери за цял свят. Завод за батерии, дървообработване, училища, пълни с деца, детски градини. Вчера моята позната ми каза, че на улиците няма кой да те напсува, а камо ли, да ти помогне или да ти свърши работа. И срещу заплащане, дори. Последното преброяване показва население от 1200 души. Село Цалапица има повече жители. Та къде отиде духът ни, та да стигнем дотам, че ФИЗИЧЕСКИ ДА ИЗМИРАМЕ. Шефката на "Социално подпомагане" в града ми беше казала преди 2 години, че няма на кого да даде помощи. Толкова е намаляло населението. Ще трябва да призная, че в исторически план. ГАДНИЯТ ЖИВКОВСКИ СОЦИАЛИЗЪМ, изглежда по-жизнен от ГАДНИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ НА НЕГОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ.
цитирай
7. kolevdobri - Хората вярват в себе си...
13.12.2023 08:07
...и затова бягат от България като дявол от тамян. Заради вярата ще да е. Като вярваш, че собствената ти Родина е една шибана страна, управлявана от шибани чиновници и политици, избирани от шибани гласоподаватели, каква друга вяра да ти остане, освен да си търсиш щастието на друго място. Вярата е голяма работа, духът е вечен, но животът е един да му се не види. Аз съм избрал трудната задача за себе си. Ако мога да НАТИКАМ в главите на тъпонародието, че Суверенът, демек те, избирателите, са собственици на тази държава и че само с техните усилия могат да променят ситуацията в страната към по-добро...Не знам дали ще успея. Засега не.
цитирай
8. batogo - Просто социализЪма-комунизЪма /особено съветският/ е най-голямата идиотия на всички времена...
20.12.2023 12:28
В съветската идиотия се корени цялото зло. Личи от където и да го погледнеш, ако не си слепец. Това, че тези жалки, мазни мекерета /съветските и нашенските комунисти/ постоянно мимикрират, лъжат и мажат, а простолюдието, което ти наричаш суверен, въпреки всичко изстрадано от тях продължава да живее в безсъзнание и да им вярва, е основната пречка за развитието на България.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1813630
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41868
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930