Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2022 17:49 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1263 Коментари: 8 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Със специална благодарност към блогъра Б.Денков за точно и изчерпателно изнесената Истина за перестройката на БКП и ДС като бизнес елит на псевдо-демокрацията, чиито цели бяха две:
          1/ Грубо присвояване на държавата от комунистическия елит, блокиране на развитието, ограбване и изнасяне извън България на натрупаните осигурителни фондове и ограбване на спестяванията на населението посредством банкови фалити.
           2/ Предизвикване на неприязън и отвращение на обществото от демократичната идея, израждайки я в най-отвратителна форма.и блокиране на всеки опит за лустрация / изваждане на светло и недопускане на бившите агенти на ДС до властовите структури/.
            Понеже съм убеден, че разкриването и осъзнаването от българските граждани на Цялата Истина за пост-комунизма и последиците от него, е единственото спасение от бъдещи набези на червената, коминтерновска чума, реших да публикувам този Истинен материал, за да знаят младите поколения Истината за пропиляните напразно 32 години преход от никъде за никъде!

                                    С цялото ми уважение и загриженост:
Огнян Узунов


05.02 23:54 -
Честит ви Десети ноември, другарки и другари! Автор: bdenkov Категория: Регионални   image
Прочетен: 43 Коментари: 0 Гласове: 4


imageБившият комунист и високопоставен агент на Държавна сигурност Димитър Калчев – банкер, бизнесмен, кмет, министър…

Десети ноември можеше да бъде празник на свободата и демокрацията, но досега тази дата винаги у нас е била отбелязвана само като повод за равносметка, при това по правило като тъжна равносметка. Така ще бъде и занапред.

И днес, 30 години по-късно, гледаме назад с буца на гърлото и съжаляваме, че нещата през т.нар. „Преход“ не се случиха, както биха могли и ни се искаше да се случат. Липсата на справедливост продължава да тежи като воденичен камък на шията на обществото и е основната причина хората да продължават да напускат страната в търсене на по-справедлив живот в западните страни.

Кой е виновен за всичко това, и оттам – кой днес празнува Десети ноември? Краткият отговор на този въпрос е: днес би трябвало да празнуват комунистите. Защото самите те си организираха „прехода“ и, естествено, единствено те спечелиха от него.

На 10-и ноември падна диктатурата, но по-важното е, че около тази дата се състоя преустройството на комунистическата партия, Комсомола и всичките им присъдружни казионни организации. Отговорните другарки и другари взеха мерки как от довчерашни ревностни защитници на заветите на Маркс и Ленин на следващия ден да се събудят в нови роли, които да им гарантират, че ще останат пак начело в новите условия.

И докато обикновените хора се трупаха по площадите с искания за свобода и демокрация, в кабинетите на Партията вече са били изготвени списъци кой комунист каква роля ще играе в т.нар. „преход“. И понеже е било ясно, че ще се върви към изграждането на пазарна икономика, нямаше как водещата роля в този процес да бъде оставена за друг, освен за верните синове и дъщери на БКП.

„Червените куфарчета“ не са мит. Пари са раздавани и то много пари. На квотен принцип и според заслугите им „отговорни другари и другарки“ за една нощ станаха крупни банкери и приказни бизнесмени, без никой да ги попита, аджеба, откъде са им парите. Как така довчера, уж, всички бяхме равни в мизерията си, а днес като с магическа пръчка разликата в благосъстоянието ни е от земята до небето…

Със заграбените милиарди от държавата комунистите успяха да изкупят българската икономика. Но понеже парите не им достигнаха за всичко, те не се поколебаха да организират една криза, при която да сложат ръка и на спестяванията на гражданите, да фалират колкото се може повече банки, да обезценят лева и след това на безценица да изкупят заводи и предприятия, обществени сгради, жилищна площ.

„Първоначалното натрупване на капитала“ у нас е процес, който и днес, 30 години по-късно, е слабо изследван. За грабежа, случил се тогава, няма разследване, няма установени виновни, няма върнати пари в хазната…

Как мислите, например, митичната фигура от прехода Димитър Калчев – комунист и сътрудник на високо ниво в Държавна сигурност – успя, ей така, със спестявания от директорските си заплати, сигурно, да изкупи цял Русе и да му лепне прозвището „първи частен град“? И какво стана с натрупаните от него активи след смъртта му? Как бяха преобразувани те и кой, и от името на кого, ги управлява днес?

Установеният по хайдушки от комунистите контрол върху икономическите активи по естествен път им гарантира оставане начело в държавата. Нито политическата, нито съдебната, нито всяка една друга власт успя да им изплъзне в последните 30 години. Комунистите са във всички политически партии, във всички сектори на обществения живот и неотклонно определят дневния ред на обществото.

Уродливият български „капитализъм“, роден от „преустройството“ на БКП, държи в перманентна контролирана мизерия населението днес. Бившите другари и днешни „бизнесмени“ продължават да се отнасят като с роби към своите работници и служители и примерите около нас са много в това отношение.

Контролираната мизерия продължава да държи на власт бившите комунисти. Те много добре знаят, че не бива да допуснат създаването на силна средна класа, на силен малък и среден бизнес. Защото, ако го допуснат, това ще бъде краят на тяхното господство. Ниски заплати, бедни, постоянно стресирани и поставени в дълбока зависимост граждани, мачкан ежедневно и ежечасно малък и среден бизнес са фундаментите на властта на бившите другарки и другари.

30 години след 10-и ноември комунистите изглеждат непоклатими от своята абсолютна власт в България. Те държат всичко и, изглежда, нищо не е в състояние да се случи без тяхната санкция.

Така че, това е вашият празник – честит ви Десети ноември, другарки и другари!




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
16.02.2022 19:35
Класовата борба се изостря, а?
Буржоазията го закъсва, а?
Затова започна всеки ден да ни облъчваш.
цитирай
2. ka4ak - OГИ,БЛОГА МИ Е ДОКУМЕНТ!!!САМИЯТ ФАКТ,ЧЕ СВОБОДНИТЕ МЕДИИ И ВЛАСТТА,ГИ Е СТРАХ ОТ СЛЕПЕЦ,КАТО МЕН,ОБЯСНЯВАТ,ЗАЩО НЕ Е ПОНЕ,ЧЕРПАК...:(((((((((
16.02.2022 20:22
17:23 - 24.07.2020 11:11 - ПРИЯТЕЛИ В ДЕНЯ НА МАЙСТОРА СИ ПРЕДСТАВЕТЕ-6 март ЖЕНА НА ПЕРВАЗА НА БЕЛИЯ ДОМ И ТРИМА СПИРАТ ТОКА НА МЕТРОТО В ЛОНДОН........
07.01 14:32 - радев и сие,ТРЯБВА ДА ОТНЕСАТ ПОНЕ 7 МИЛИАРДА ЕВРО .......И ПАК,ЩЕ Е МАЛКООООО.....Каталунската полиция днес сложи край на неразрешено новогодишно рейв парти, което вървяло от около 40 часа с участието на около 300 души в хангар близо до силно засегнатата от епидемията от новия коронавирус Барселона, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
Полицията заяви в Туитър, че ще предприеме наказателни действия срещу организаторите и всички участници. Глобата за участието в партито на 30 км североизточно от Барселона ще е над 3000 евро.

"Тримата организатори са арестувани и скоро ще бъдат изправени пред съда", добави полицията.

За тях глобата може да е над 600 000 евро.

В операцията са участвали стотици полицаи, както и хеликоптер. На кадри от полицейската операция се вижда, че униформените, с каски и щитове, влизат в сблъсъци с най-агресивните участници в партито.

Постинг: НЕГРАМОТНА СВОБОДА,Е ПАНДЕМИЯТА,ПРИЯТЕЛИ! КРИВОРАЗБРАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е ДИАГНОЗАТА НА Д-Р ka4ak.....
Автор на постинга: ka4ak

Постинг: „Отровното трио“ осъди Цвета Караянчева
Автор на постинга: bojo12345
цитирай
3. batogo - !!!:)))Ти от коя класа си, Говедаров?!?!
17.02.2022 06:34
Плебей ли си, или лакей?!?! И каква е твоята борба?!?!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Защо оцеля комунизЪма ли?!?!
17.02.2022 06:57
Защото червените мекерета и кремълските агенти никога не са изпускали властта, само се перестроиха от комунисти на капиталисти и станаха олигарси, които дообраха народа и държавата, за което обвиниха демокрацията, която въобще не се случи у нас. Те създаддоха една уродлива псевдо-демокрация, за да излъжат наивниците и после да си изтрият насраните задници с нея.
Комунизмът е змията на дявола, която си сменя кожата според удобството, но си остава змия, а балъците я мислят за талисман, който ще им оправи живота!:)))
Всеки българин трябва да е наясно, че докато един народ не се осъзнае и не изхвърли ченгетата от ДС, русо-робите на пУтин и червените олигарси от властта, няма да бъде свободен!
цитирай
5. batogo - !!!:))) За по-голяма яснота на позицията ми спрямо филиите и фобиите ще изясня следното:
17.02.2022 10:41
За да съм съвсем ясен, аз не съм и никога няма да бъда фоб, защото не страдам от фобии.
Аз съм просто реалист и търсач на Истината, който не понася да го заблуждават и реагирам остро срещу русофилството, защото то се изроди.
От любов към Русия като уникална култура, която нашите възрожденци оценяваха по достойнства, то се изроди в любов към руския престъпен болшевизъм и омраза към България и българите, които не приемат като нещо естествено зверствата на чекисткия болшевизъм, милионите негови жертви и жертвите на гладомора, които изродените, болшевизирани русофили неглижират и дори се опитват да представят като добродетели.
Ако сте забелязали, болшевизираните русофили, които аз не понасям, са злостни западо-фоби, които тъпо и злобно отричат предимствата на Западната Цивилизация и дори си позволяват да бъдат българо-фоби, мразещи и оплюващи България и българите, когато България и българите не са безгласен придатък на Русия и руската агресивна политика спрямо целия свят!
Българските болшевизирани русофили рушат и мразят България, изпълнени с користна любов към Русия, защото очакват да се повтори деветосептемврийския преврат и руските велможи да върнат тези жалки отрепки отново във влъстта, за да се гаврят с интелигентната, духовна и творческа част от българския народ, защото без власт те са никои и нищо.
Знам че ще ме разберете правилно, приятели, като осъзнаете причините за моето негативно отношение към съвременното нашенско лицемерно русофилство!
С цялото ми уважение към вас, такава е Истината, на която се дължат всичките ми остри и резки публикации!
цитирай
6. mt46 - Здравей, Оги!
17.02.2022 12:00
Може ли по-конкретно, без общи приказки и клишета?...
- 1997-2001 г. СДС. Костов. Какви комунистически дела са извършени по това време?...
- 2001-2005 г. НДСВ. Царят. Същият въпрос...
- 2005-2009 г. БСП-НДСВ-ДПС. Същият въпрос...
- 2009- 2021 г. Любимият ти Бойко Борисов... Същият въпрос...
И колко пъти българският народ е излизал на масови протести срещу "комунизма", срещу "комунистите", срещу Мафията, за справедлива и истинска демокрация, за свободна, икономически силна България?...
цитирай
7. batogo - !!!:))) Здравей, Марине!
17.02.2022 16:17
Костов поиска лустрация и разсекретяване на досиетата на ДС агентите! Червените, същите онези, които измислиха и създадоха банковите фалити през1996 и обраха спестяванията на народа, за да си ги разделят по партийна линия, и които народа ги измете от парламента като помияри, подеха кампания срещу него и втълпиха на наивниците, че е най-корумпирания, за да му попречат да спечели втори мандат и да разсекрети досиетата. А президента-ДС-ченге Петър Стоянов попречи на разсекретяването по време на първия мандат на Костов. Най голямата добрина от Костов за България бе, че я въведе във валутен борд и така спря всяка възможност за нова хипер-инфлация!
Царят беше заобиколен от самото начало с тайни ченгета и руски агенти, които го превърнаха във фигурант. Като потомствен благородник, чиято чест и престиж бяха уронени, той абдикира от властта и остана само като нейно лице, говорещо мъдро на стадо охранени говеда, които използваха връзките му с цивилизования свят, за да си плетат анти-българските кроежи и да се облагодетелстват за сметка на държавата и народа.
Крадливата коалиция, защото където са ДПС /клон на ДС/ и БСП - чисто ДС – няма как да не се провали от собствената си вродена алчност и посредственост, която не може да се скрие и извира отвсякъде.
Борисов и най-вече Плевнелиев направиха каквото можаха, България да се утвърди в НАТО и ЕС и да получава отказаните преди това на комунето Станишев субсидии, отказани защото от субсидиращите бе установено, че са присвоени и вместо по предназначение за подпомагане на селското стопанство, бяха отишли в джобовете на червените олигарси.
А през комунизма народа не излизаше на масови протести, защото ги беше страх, като познаваха добре зверствата на ДС и на еничарите от вътрешни войски, които бяха набирани от ТВУ-тата и домовете за сираци и бяха обучавани от спец-частите на особено жестоки методи при демонстрации и всякакъв вид граждански протести, народа предпочиташе да си трае и да си крадне от където може, вместо да протестира.
Това е Истината без общи приказки и клишета, защото аз самият не ги понасям!!!
цитирай
8. get - До 6. mt46 - "Здравей, Оги!без общи приказки и клишета?" - Бре Марине, бре Тачков - та ти си ... ?
18.02.2022 14:26
mt46 написа:
Може ли по-конкретно, без общи приказки и клишета?...
- 1997-2001 г. СДС. Костов. Какви комунистически дела са извършени по това време?...
- 2001-2005 г. НДСВ. Царят. Същият въпрос...
- 2005-2009 г. БСП-НДСВ-ДПС. Същият въпрос...
- 2009- 2021 г. Любимият ти Бойко Борисов... Същият въпрос...

...

... Тачков - дали ти самия не си илюстрация за "клише"?

- Поставям ЕЛЕМЕНТАРЕН ВЪПРОС: След като СОБСТВЕНОСТТА при социализма БЕ ОБЩОНАДРОДНА?
- Можеше ли било ти ... било който и да е от ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН - Да извърши ПРИСЪЩИТЕ ЗА СОБСТВЕНОСТ(та) - Действия със същата? ... по придобиване, отчуждаване и всяко едно друго РАЗПОРЕЖДАНЕ С НЕЯ?
- Не!

Как ти и подобните ти НЕ ПРОУМЯВАТЕ, че ви караха да вярвате в ХИМЕРИ?!
Как все още продължавате да ВЯРВАТЕ - ЗА равнопоставено ОТНОШЕНИЕ (ваше) КЪМ СРЕДСТВАТА ПРОИЗВОДСТВО ... казано по "марксистки"?

А след КАТО НЕ МОЖЕШ ИЗВЪРШИ - оригинерните правни тоест на СОБСТВЕНИК действия? - КАК ТОГАВА ДА ПРИЕМЕМ, ЧЕ СЕ ЯВЯВАТЕ "СОБСТВЕНИЦИ" ... на някаква АБСТРАКТНА СОБСТВЕНОСТ? Защото според правото СОБСТВЕНОСТТА Е И КОНКРЕТИЗИРАНА, ОБЕКТИВИРА се в КОНКРЕТЕН ОБЕКТ!

Кой ПО СИЛАТА НА ЗАЛОЖЕНИТЕ ОСНОВНИ, тоест КОНСТИТУЦИОННИ ПРИНЦИПИ ... Се явяваше УПЪЛНОМОЩЕНИЯ СУБЕКТ по УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА, това следва да отнесем в частност - СОБСТВЕНОСТТА?

Не бе ли СПОРЕД ЧЛЕН ПЪРВИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА - ПАРТИЯТА!

Какво, ПО-СКОРО ЗАЩО?
Защо бе извършен ПОРЕДНИЯ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ по повеля от МОСКВА, ДЕЙСТВАЩА В СЪГЛАШЕНИЕ С МЕЖДУНАРОДНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРНАЦИОНАЛ ... по известен ни като "Десети ноември"?
- Ами елементарно просто ... за да стане ЯСНО! Кой СТОИ - ЗАД СОБСТВЕНОСТТА, КАТО РЕАЛЕН: СУБЕКТ-ПРАВОНОСИТЕЛ?
- И ти да видиш - Какво стана!?
- Спомняш ли си?
Защото според твоите "обяснения"(или по-скоро теотиритични тежнения"? Всичките до преди това, АРГАТУВАЩИ НА ПАРТИЯТА-ДЪРЖАВА "пролетарии" и "земеделци" ... ИЗВЕДНЪЖ ОТ ПАРИИ, ВЗЕХА та станаха "патриции"? - От което, се превърнаха в СОБСТВЕНИЦИ НА ЗЕМЯТА, ЗАВОДИТЕ И ПРЕДПРИЯТИЯТА ... Хаха-Ха! - след "Десети ноември" ... Хаха-ха - нали така ?? :)))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1809508
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41865
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930