Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2022 07:00 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1887 Коментари: 12 Гласове:
21

Последна промяна: 26.01.2022 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          С пандемията Ковид 19 и с последствията от нея, Висшият Вселенски Дух-Разум, Сътворил всичко видимо и невидимо, ни даде урок по осъзнаване, като ни показа колко жалки, слаби и уязвими сме в същност, въпреки грандоманските, смешни претенции за собствената си значимост.
          А сега да видим какво осъзнахме, какво осъзнахме донякъде и какво все още не сме осъзнали след Този Милостив Божи Урок?!?!
          = Мъдрата част от нас осъзна, че можем да бъдем разумна, полезна за Земята и за себе си, неделима съзидателна част от Живота на Планетата и да бъдем полезни за Нейната и за своята Цялост и Развитие, ако престанем да се напъваме  да бъдем нейни господари и безогледни използвачи!
          = Мъдрата част от нас осъзна още, че тази чудесна Планета ни е дадена Свише за наш дом, за който дом ние трябва да се грижим с любов, мъдрост, разбиране и благодарност, поради всичката щедрост и благодат, с които Земята ни дарява всеки Божи ден, въпреки нашата алчна неблагодарност!
          = Всеки разумен човек на Планетата осъзна, че Тя е жив, съвършен организъм и както се отнасяме към Нея, така и Тя ще се отнася към нас.
          = Всеки разумен човек осъзна също, че трябва да се отнася с уважение към всяка форма на Живот, защото всяка форма на Живот има значение за хармонията и баланса на Цялото.
          = Пандемията Ковид 19 помогна на много от нас да прогледнем и да преодолеем обхваналата като цяло човечеството бездуховна инерция и, като се вгледаме по-дълбоко в себе си, да открием в душите и сърцата си Любовта, Мъдростта и Истината, които Бог е вложил там.
           = Пандемията ни помогна да намерим и извадим на бял свят, изпод затрупалото ни с вредни навици, похот, завист, злоба, алчност, болни амбиции, негативизъм и леност невежество, своята Истинска, Разумна Същност. Онази наша най-дълбока, най-истинна същност, представляваща неделимо единство от Дух, Разум, Воля и Вяра в Божият Промисъл и Единство с Бога-Първоизточник, Водещ ни към един дълбоко истинен, хармоничен, любящ, мъдър и благодатен творчески свят.
           = Пандемията Ковид помогна на голяма част от човечеството да види, изпита върху себе си и осъзнае безсилието, безпомощността и комерсиализирането на голяма част от науката,  медицината и най вече на фармакологията, която доведе човечеството до състояние на перманентна медикаментозна зависимост не толкова от хуманност, колкото от  чисто комерсиални подбуди.
           = Пандемията помогна на много хора да прекратят всички излишни "социални" контакти и дейности. Това им помогна да преосмислят живота си, начина си на живот, действие, мислене и развитие, да преосмислят ценностите и целите си и да намерят по-смислена и качествена реализация на житейския си път.
           = Пандемията помогна на много хора да повярват повече в себе си, във вътрешната си сила и да преодолеят негативните външни внушения и страхове, които постоянно заливат отвсякъде човечеството целенасочено, като отнемат енергията му  и спъват развитието и осъзнаването му.

                                                    С цялото ми уважение и загриженост:
Огнян Узунов
                                        




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. nedovolen - Вече е протрито от употреба, но н...
26.01.2022 07:53
Вече е протрито от употреба, но народа го е казал, всяко зло за добро.
:)))
цитирай
2. kvg55 - batogo,
26.01.2022 08:01
"Висшият Вселенски Дух-Разум" – що е то?
Май загърбваш бога?!
цитирай
3. planinitenabulgaria - Постинг, който предизвиква размисли! Брависимо!
26.01.2022 10:02
Ако хората в една страна разбират подобни послания и се стремят да живеят според Висшия Вселенски Дух и Разум, с Божията Промисъл и Бога Първоизточник, нямаше да я има тази простащина, която се разрази у нас...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
26.01.2022 10:04
Всичко е така ,както си го описал
Пандемията би трябвало да вразуми войнолюбците, да не се месят в божиите работи! И да ги вразуми допълнително, за да разберат, че такива корекции на населението, изкуствени пролети , миграции, точно те водят до пандемиите!
Да се занимават с дарителска дейност, като искат да правят добро, но да не правят непоискано добро!

Иначе пандемията доведе до странна социоизолация на хора, за които и не съм и подозирал, че може да бъдат такива?
Да те таксуват като враг? Съжалявам, но такъв човек повече не може да ми бъде приятел! Не уважавам жалки страхливци!
В края на краищага-Всекиму своето!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
5. zemela - Обикновено, получаваме възмож...
26.01.2022 19:26
Обикновено, получаваме възможност да се осъзнаем, по един или друг начин. Лошото е, че твърде рядко я използваме. Но пък, всеки има правото си на избор. Сами решаваме и си носим последствията. Поздрави!
цитирай
6. batogo - !!!:))) В народа има много мъдрост, Недоволен!
27.01.2022 06:55
Но, за съжаление, в повечето случаи е дълбоко заспала или целенасочено приспана...:)))
цитирай
7. batogo - !!!:))) Kvg55?!?!
27.01.2022 06:58
Трагедията при теб е, че не можеш да загърбиш глупостта си...)))
цитирай
8. batogo - !!!:))) Така е, planinitenabulgaria!
27.01.2022 07:03
Но си струва усилията, поне малко от малко да се опитваме, да изкореняваме невежеството и простащината, пуснали корени в душите и сърцата.
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря ти за хубавия коментар, Иване!
27.01.2022 07:07
Всеки му според делата и постъпките му... А приятелството не е задължение. То е израз на свободната воля...
Хубав ден, приятелю!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Земела!
27.01.2022 07:11
Нарекла си нещата с точните им имена! А Бог търпеливо, с Любов, ни учи да вървим по Пътя на Осъзнаването, за да намаляваме лошите последствия.
Да е светъл денят ти!
цитирай
11. mt46 - Поздрави, духовен приятелю!...
28.01.2022 12:09
= "Мъдрата част от нас осъзна, че можем да бъдем разумна, полезна за Земята и за себе си, неделима съзидателна част от Живота на Планетата и да бъдем полезни за Нейната и за своята Цялост и Развитие, ако престанем да се напъваме да бъдем нейни господари и безогледни използвачи!"
Лошото е, че доста хора се заразяват от глупост, от лудост, от властолюбие!...
цитирай
12. nkf - Прав си, Огняне, времената на така ...
02.02.2022 09:25
Прав си, Огняне, времената на така наречената пандемия си имат своя положителен аспект и човек може да се възползва от това. Друг е въпросът каква е гледната точка на хората, защото за някои това е невъзможно - да си сменят мисловната парадигма и да погледнат от друг ъгъл нещата.
цитирай
13. batogo - !!!:))) Съгласен съм с теб, Мартине и ти благодаря за разбирането, защото ценя мнението ти, приятелю!!
03.02.2022 07:22
Всичко, което се случва в Живота, ни се дава за поука и осъзнаване Свише, за да можем да познаем по-добре себе си, дълбоката си духовна същност, за да намерим в себе си Пътя на Любовта, Мъдростта и Истината и да се освободим от илюзиите и страховете, които са ни внушени и са ни завладели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1810052
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41865
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930