Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.09.2016 16:32 - Кой ще "купува" България?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 7189 Коментари: 9 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Буря в чаша вода се разрази след фраза на журналиста и настоящ депутат Пьотр Толстой пред бг-журналисти: "Разбира се, и цяла България ще купим".

В репортажа на НоваТВ обаче пуснаха само тази фраза и не става ясно какъв въпрос му е задал репортера. Ясно е, че Толстой го е казал на шега, но или на българските журналисти и Бойко им липсва чувство за хумор, или просто те чуват това, което искат. Вероятно, все пак второто. Пък и по принцип нашите доста болезнено реагират на всичко. Ето наскоро някакъв второразреден гръцки рапър в песента си спомена българките и това предизвика бурно възмущение. Уж дреболия, но реакцията беше доста болезнена.

Подобни реакции у човек обикновено свидетелстват за засегнато самолюбие и комплекси. А когато голяма група хора спонтанно реагират по един и същи начин, тогава можем да говорим и за национални комплекси. Имайки предвид трудната ни история и още по-трудното ни настояще, не е трудно да разберем откъде се взимат тези комплекси.

Репликата на Толстой не беше подмината и от Бат" Бойко, който също реши да се направи на обиден и продължава да разказва с какъв труд се опитва да събере пари и да изплати сметката по Белене. При това го казва с такъв тон все едно не той е длъжен, ами Москва трябва да му плаща. Бойко естествено не казва истинската причина поради която останахме и без пари, и без реактори. Именно по нареждане на Брюксел проектът бе спрян от същия този Бойко, но дебеловратия ни премиер не се репчи пред ЕС и не им държи сметка. И се опитва да се оправдае, че нямало инвеститори, че проекта не бил изгоден.

Петьо Москов пък се изхвърли, че Русия била купила част от българските партии. Стига бе! Аз дори една проруска партия не знам, пък Москов казва, че са няколко (без да ги назовава поименно де). Хъм, ами ако самия Москов е путински агент? Особено с тая фамилия?

Е, като е толкова изпълнителен и хитър Боко сега трябва да го увърта и да си търси евтини оправдания. Само дето сметката на европейците ще я плащаме от нашия джоб. Истинска демокрация, няма що!

А и още нещо. Бойко каза, че нас 1300 години никой не успял да ни "купи". Е, явно забравя за двата достатъчно продължителни периода през които Византия и Османската империя ни притежаваха, при това без да платят. Само дето сигурно дори и византийците и турците нямаше да спрат Белене ако бяха на мястото на Евросъюза...     

 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - http://news.bnt.bg/bg/a/ot-spetsialniya-ni-pratenik-v-rusiya
20.09.2016 16:50
Дето му се вика, коментара е излишен!
От написаното в постинга излиза, че „не било компютри а компоти“но дали е така!?
Вярно, че нещо е показано по телевизора но истината е, че не е от НТ а от БНТ а там се вижда и чува въпроса който ви вълнува.
цитирай
2. worldissue - аз го видях това първо в репортажа на ...
20.09.2016 17:46
аз го видях това първо в репортажа на Нова, ето значи какъв е бил целия диалог. Еми не всички са му свикнали на хумора на Толстой. Ама така да реагират за някаква дреболия си е ненормално.
цитирай
3. getmans1 - аз го видях това първо в репортажа на ...
20.09.2016 18:17
worldissue написа:
аз го видях това първо в репортажа на Нова, ето значи какъв е бил целия диалог. Еми не всички са му свикнали на хумора на Толстой. Ама така да реагират за някаква дреболия си е ненормално.


... Хумор разбира се, то и народа си е измислил подходяща приказка;
„ На шега и майтап на моят мъж жена му знаеш ли колко пъти я .б...!?“
цитирай
4. apostapostoloff - А аз на теб ще ти го начукам,
20.09.2016 18:20
свиньо червена, ама ти не се обиждай, защото това е шега, да ти еба майката!
цитирай
5. ravramov - Толстой е напълно прав!
20.09.2016 22:16
Никой не се сети, че новият руски депутат е журналист и си служи с езика на иронията.

Всъщност той намекна, че ние българите нямаме суверенитет и продаваме всичко в държавата си. От мините и оръжейните заводи, до БДЖ и всичките си предприятия – на всеки, който ги поиска и на каквато и да е нищожна цена!

Няма друга държава в света, която да си е продала земята на чужденци, да е дала небето пак на едни чужденци, да кани други иностранци да й охраняват границите, да си е дала цялата енергетика в чужди ръце и на чужди фирми, да взима пари за гранична ограда, но един километър да й струва 1 милион евро, да строи магистрали, а после да ги дава на концесия, да търгува със земя, влияние, та даже и с националната си сигурност!!!

Почти цялата ни икономика е в чужди ръце, отдавна разпродадена, или направо подарена.

Купуват се избори, купуват се цели партии и правителства, купуват се политици, купуват се сфери на влияние, дори протестите ни вече са псевдопротести… и са предварително капарирани, купени и заплатени от Сорос и ГЕРБ

А премиерът ни е купуван толкова пъти, че вече сам не знае на кого принадлежи. И затова сутрин се кланя на американците, на обед на ЕС, а вечер удря по една четка на Путин… докато услужливо се е надупил към Босфора!

Прав е депутатът Толстой!
цитирай
6. dinkov - Динков
21.09.2016 14:59
Нямах намерение да коментирам тази тема, ама дай и аз да се наредя барабар Петко с мъжете защото в нашата мила татковина няма какво друго да се бистри, че то приказките на някакъв си руски депутатин, още повече джурналист са най-важната тема.
Че моя коментар е следния. - Брей, този руски депутатин много богат бе. Много пари има. За да се хвали с пари значе е умен. Ама се сетих за една приказка която ми остана от моята баба, Бог да е прости. Че тя казваше де.
- Чадо, простия човек няма с какво да се похвали освен с пари, че ако някой ти се хвали с пари не му обръщай много внимание.
Че айди стига с тази тема, не си заслужава да се хабим заради нея. А пък чак министър-председателя на моята Родина да е коментира ми идва малко в повече.
Ицко
цитирай
7. oranjevia - Това че ще ни купи не е чак дотам лошо. ...
21.09.2016 16:14
Това че ще ни купи не е чак дотам лошо .Лошото е ,че има склонност след това да черпи съседите с нас.
цитирай
8. zaw12929 - Тъкмо си намериха повод да покажат, ...
21.09.2016 17:09
Тъкмо си намериха повод да покажат, че Русия ни напада....
цитирай
9. dimat - Ха-ха!Какво "купуване"!Та ние преди 26 години,
26.09.2016 19:49
..направо се напъхахме бе пари в ръцете на новите си господари!

Защо господари,а не господар?!

Защото,докато по времето,което сега тотално оплюват,като "комунистическо робство спрямо СССР",т.е,един господар,сега по време на френетичната "свобода",сме разчекнати между няколко господари,по ред на приоритет: САЩ,ЕС,Турция,Израел и накрая,Русия!

Първият господар обира всичко важно за него,за останалите,остава отпадъка.

Това е Реалността За Мислещите!

Така,че,няма какво да се "купува" - просто на проститутката се подхвърля по някой нищо не означаващ за господарите финикийски знак!

За сметка на това,проститутката щедро предлага тялото си,демек,Територията,за свободно разграбване - чужди банки,корпорации,монополи,търговски вериги,концесии,притова,само за смешни такси за опърпаната и жалка проститутка!

Знам,че вие,"гордите българи" ще се възмутите,въпреки,че накратко ви описах,ежедневието,в което така "безгрижно и най-важното,безсмислено",съществуваме.

Само,че,"гордите българи" НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ВИДЯТ ТАЗИ РЕАЛНОСТ,КОЯТО ТЕ САМИ СА СИ СЪТВОРИЛИ- не американците,европейците турците,израелците,руснаците,АЗ ТЕ САМИТЕ!

ТЕ САМИТЕ ЩЕ ИЗКАРАТ ВИНОВЕН ЗА ДЕРЕДЖЕТО СИ ВСЕКИ ДРУГ(включително и марсианците),НО НЕ И СЕБЕ СИ,"БОГОПОДОБНИТЕ" !

А що се отнася за конкретния случай,с репликата от руснака и чука на "мАкедонеца",ТЕ УМЕЛО СЕ ИЗПОЛЗВАТ,ЗА ДА ВДИГАТ ШУМ,ДОКАТО ЗАПЪЛВАТ ТЕРИТОРИЯТА С БЪДЕЩИТЕ И ЗАВОЕВАТЕЛИ И УНИЩОЖИТЕЛИ НА АБОРИГЕНИТЕ,КОЕТО Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗА УПРАВЛЯВАЩИ И МЕДИИ!!!

И СТАДОТО,ВЕЛИКОТО СТАДО,ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЕ ВЪРЗА И ВЪОБЩЕ НЕ ЗАБЕЛЯЗВА УЗАКОНЕНОТО МАСИРАНО ЗАСЕЛВАНЕ НА АБОРИГЕНИ СЪС ЗАВОЕВАТЕЛИ!!!

ЮРУШ,ТЪПО СТАДО,КЪМ СЛЕДВАЩАТА ВЪДИЦА,КОЯТО ЩЕ ТИ ПОДХВЪРЛЯТ,ПО ПЪТЯ КЪМ УНИЩОЖЕНИЕТО ТИ!

ТИ НЕ ЗАСЛУЖАВАШ НИЩО ДРУГО!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215652
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031