Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2022 17:28 - КИРИАК не-СТЕФЧОВ ПРОКУЖДА 70 РУСКИ „”ДИПЛОМАТИ””?
Автор: ogniangarkov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 741 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.06.2022 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Според публично допустимите списъци на дипломатическия корпус (СДК) Русия, заедно с генералните си консулства във Варна и Русе, има общо 51 дипломати = притежатели на дипломатически паспорти. Ние – преди руските ответни демарши на експулсирания на посолски служители до 18 април т.г. – 13 дипломати в посолството и 4 в ГК Санкт Петербург и Екатеринбург.

СДК – поне в случая - не публикуват имената или поне броя на административно-техническия персонал  (АТП) и на спомагателния, в т.ч. местни нещатни служители.

Сайтът на МВнР – „Ал.Жендов” 2 бе недостъпен на 28 т.м. Най-вероятно МП Петков в оставка е искал да оповести въвеждане на реципрочност в бройките по трите категории посолски персонал на двете държави – дипломатически служители, АТП и местни щатни. Така че, предположих числото 70 да включва служители от трите категории, но поради невежеството на управляващите, съветници (съветничката?!) му и медиите (=Средства за масова реклама, агитация и дезинфо, т.е. СМРАД) бе назована цифрата 70. Подобен опит правиха чехите през м.г., но няма да коментирам, включително примитивните политически намерения и пост-ибрикчийско слугинство на ХКК (харвардските кирчо-кокорчовци), предизвикващ/и непредвидима военна в т.ч. ракетна и ядрена сила в съседство, от която произтичат и икономически и ценови зависимости.

А обстоятелството, че ще усложни и без това обтегнатите отношения с геофактора Русия може да бъде прогнозирано и от почти всяка квартална клюкарка.

Последствията пак ще са за данъкоплатеца, на първо време икономически.

”На юруш” и с безкритична сервилност към Матрицата не се постига реципрочност с империи.Засега за единица мярка на външнополитическа некомпетентност, общуване, политическа бруталност и себичност, подлизурщина към вербовчиците си и/ли донори от колонизаторската власт  можем да въведем понятието "едно харвардче“. Кирчо, Кирчовци – не от Св. Кирил (Константин) Философ, а от Кириак Стефчов на И.Вазов. След ден посланик Митрофанова, след като преди 2 месеца Кирчо-Кириак не успя да я принуди да напусне поста в София, обяви съдържанието на 3-те й връчени ноти. Основното е, че наистина Кирчо-Кириак „Харвардски” и МВнР-София искат да наложат квота на реципрочност в съотношението дипломати-АТП 23 : 25, без да става ясно от изнесеното дали това включва бройките на служители от ГК Варна и ГК Санкт Петербург.

В БЪДЕЩЕ посланик Митрофанова също би следвало да си подбира по-ДИПЛОМАТИЧНО изразните средства, когато касае българските управляващи и общественост, в т.ч. да е наясно, че не е неин говорител. Нито на русофилите даже. Но въпреки всичко Русия е страна-членка на Съвета за сигурност на ООН и кирчовците можеха да не издребняват на битово ниво да обявяват за person non grata готвача, шофьорите, камериерката, чистачката или маникюристката на Н.Пр. Т.е. обслужващия й персонал. Който според Виенската ковенция (ВКДО/1968 г.) и мен поне частично не спада към АТП, а е по-ниска категория (вж. 2-ри абз.). Не споря с любителки на гратис дамска козметика, но руските посланици по-скоро биха изразили предпочитания към подбор на готвач-близък, отколкото на «слушалка»/»аптекар» от ГРУ, ВПР или ФСБ.

Предпоследно: за Русия не знам, но ми се струва, че ние ще имаме проблеми с попълване на персонала в Москва.

И последно: Изглежда, че според компетентните органи у нас работят само руски разузнавачи, дипломати под прикритие. При наследени дадености, че ключовите обекти в родината, в т.ч. военни, са строени със съветско съдействие. И голяма част от въоръжението.

А в посолството на Турция се водят на мандат 20 дипломати, в ГК в Пловдив и Бургас има още 13 турски дипломати. В посолствата на САЩ - 52, на Китай – 25, на Германия 30 + 1 нерезидент ... Но те „ЯВНО” не се занимават със шпионаж, хибридно инжектиране на геолиберална пропагандна диктатура към 1 център или с ислямско-ислямистка агитация, подкокоросване/респ. натрапващо манипулиране  на /измислено/ самосъзнание, "кандърма" и под.
Дал Бог "опции за съюзническо съдействие" !

 

28 и 30 юни 2022 г.  д-р Огнян Гърков/ФБ




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ogniangarkov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 385680
Постинги: 238
Коментари: 89
Гласове: 283
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031