Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2022 15:44 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2761 Коментари: 6 Гласове:
19

Последна промяна: 10.12.2022 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Тъй като Животът постоянно ми доказва, че осъзнаването на дълбоките, вечни Истини е единствения възможен начин за оцеляването на изгубилото своят вътрешен, духовен ориентир човечество, отново ще ви припомня едно мое, дадено ми Свише преди повече от 2 години прозрение, пък дано да ви е от полза... Благословени осъзнаващите дълбокият смисъл на Божествения Процес–Животът, приятели, защото с тях е Божията Благословия във всичко!!
  Автор: batogo Категория: Хоби   image
Прочетен: 2542 Коментари: 8 Гласове: 18
image image
           Нашите намерения, ако са в хармония с Вселенските Принципи на Божият Промисъл, работят за нас и нашето благоденствие тихо, скромно и безотказно, в синхрон с Божията Воля.
           Ако Духът, изначално вложен от Създателя в нас за да ни води, Е успял да постигне контрол над ненаситното ни, нетърпеливо, вечно неудовлетворено Его и да го отучи от лошия му навик постоянно да иска, да крещи, да пищи, да буйства и настойчиво да тропа с крак като капризно, разглезено дете, ще имаме възможността да се убедим как намеренията ни постепенно и пълноценно се осъществяват в живота ни в най- подходящия за това момент.
           От нас се иска само внимателно да наблюдаваме и съзнателно да синхронизираме своите намерения и желания с Вечните, Изначални Принципи на Божия Промисъл, за да изчакаме с мъдро търпение и ясно съзнание осъществяването им в живота си.
           Цялостното духовно, интелектуално и технологично развитие на Човечеството с всичките му трайни, удовлетворяващи и благодатни постижения и успехи за Цялото, е постигнато благодарение на духовно осъзнатите, търпеливо и неизменно следващи Изначалните Принципи на Божият Промисъл, негови представители.


                                                                   С цялото ми уважение:  Огнян Узунов



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. zemela - От личен опит мога да кажа, че е вя...
10.12.2022 16:43
От личен опит мога да кажа, че е вярно. Но е тревожно, когато постиженията на светли умове се използват за егоцентрични цели, от недостойни наследници. Поздрави!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Напълно споделям мнението ти, Земела и ти благодаря за съпричастието!
11.12.2022 08:48
Положението на бездуховен материализъм и алчност, преобладаващи в момента наистина е тревожно, а Процесът на осъзнаване – бавен и труден.
Но Всевишният Е дълготърпелив, а осъзнаването и одухотворяването на човечеството – неизбежни... Поздрави!
цитирай
3. emelika - Изначалните Принципи на Божият Промисъл
11.12.2022 15:22
са заложени в нас. И не е нужно непремено да търсим словестната им формулировка, за да ги приложим. Когато сме в хармония със себе си и света около нас те действат тихо, засилвайки хармонията. При личностно-социален дисбаланс трябва да ги приведем в хармония. Но да не забравяме , че в стремеж към сихронизиране е възможно да се доближим до по-лесния път на синхронизиране с дисбаланса, самозаблуждавайки се, че се синхронизираме с действието на изконните принципи само защото силно го желаем. Как тогова да разграничим с какво се синхронизираме? Много просто - по усещането ни за свобода. Чувстваме ли каквато и да е привързаност към някого или нещо, изконността убягва. Естествено, имаме дом и близки, към които априори или по презумпция сме привързани, а също и убеждения, вярвания, както и социални групи към които сме привързани. Развързването не е изоставяне. Развързването е вървене в общ, духовно осмислен път, където всеки запазва и индивидуалната си свобода за мисъл, разбиране и действие и се осъзнава същевремено като бримка от плаща на света в многобройните му нива на проявление. Разхлаби ли се бримката, започва деформацията, скъса ли се - разплитането, изчезването. Затова все дърпаме да затегнем конеца на живота си, за да не се скъса, но пренатягането е също деформация. Хрумва ми да оприлича пренатягащите за застраховка конеца на живота си в интроверти, а разхлабилите го в екстроверти. В различини ситуации се случва да бъдем и двата типа, което е нито норма ,нито патология щом не е достигнало критични лимити. Светът е безграничен, но човек си е създал граници, за да не се чувства изгубен.Той е езеро и водата в него се вълнува. До кристалната чистота и вълшебния покой на Земята се доближават светците. Но всеки един носи потенциала да бъде светец, да прояви част от изконните истини. От него си зависи, защото Великия Промисъл ни е дал свободата на избора , крачка по крачка, дъх след дъх да се доближаваме до пълното разтваряне на своя Дух с Духът на Всемира
цитирай
4. kvg55 - batogo,
11.12.2022 20:56
Кога ще ги обясниш с прости думи "Изначалните Принципи на Божият Промисъл" и "вечни Истини", пророче?
И не забравяй, че бог не стои на едно място. И се превъплъщава също така.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря ти за изчерпателния, смислен и дълбок коментар, Емелика!
12.12.2022 17:30
Зарадва ме, защото в мнението ти се съдържат много житейски, изразени от теб по много адекватен начин, истини!
Поздрави!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Аз само подсказвам, kvg55, пък който разбрал, разбрал...
12.12.2022 17:45
Който до твоята преклонна възраст не е осъзнал Изначалните Принципи на Любовта, Мъдростта и Истината Божия, на които се базира Духовното развитие на Процеса Живот, явно си е пропилял живота в илюзиите на примитивния, груб материализъм...:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773881
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031