Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2022 20:50 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4561 Коментари: 24 Гласове:
25

Последна промяна: 18.04.2022 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Великият Духовен Учител Петър Дънов, създател на бялото братство в България, за когото гениалният Алберт Айнщайн е казал простичко "Светът се прекланя пред мен, а аз се прекланям пред Учителя Петър Дънов...", дава много ценни препоръки на учениците си, та да бъдат те достойни, мъдри, любящи и истинни в житейския си път и да разпръскват в света Светлината на Любовта, Мъдростта и Истината, за да бъде света добро място за живот и развитие според Божията Промисъл и Волята Божия.
          Една от тези препоръки на Учителя се отнася до духовното и физическото здраве на човека като носител на съзнание, разум и воля, чието здраве, според Учителя, зависи от силата на неговия дух, добротата на неговата душа, светлината на неговия ум и мекотата на неговото сърце.
          Според Учителя Петър Дънов здравето е резултат от действието на Висшите Закони на Разумния свят и предполага да бъде човек в хармония с Първопричината на всички неща – Бога, с ближния си и със себе си.
           Който иска да има цветущо здраве, непременно трябва да е свързан с Бога, да има един непрекъснат приток в себе си от Божествената енергия  и чисто съзнание, което да приема и излъчва тази енергия.

                                         С цялото ми уважение към Учителя и към вас: Огнян Узунов



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. ivoki - !!!!
19.03.2022 20:56
Дънов е еретик отречен от Православието !
цитирай
2. ivoki - Не е верно
19.03.2022 21:03
Написаното за Айнщайн !!!!
цитирай
3. hristiqnskaprosveta - Дънов може и да е велик, но със сигурност е слабо познат на Запад, че и на Изток...
20.03.2022 00:39
... също.
цитирай
4. raders - :) Да бе, помня когато Айнщайн ги ...
20.03.2022 02:23
:) Да бе, помня когато Айнщайн ги разправяше тези работи. Момчето беше ученик на Дънов и играеха на "Тука има - тука няма".
цитирай
5. batogo - !!!:))) Всеки мъдрец, казващ Истината, е отричан от онези, които предпочитат да живеят в лъжа и илюзии...
20.03.2022 06:10
От коментарите ви личи, че глупостта, невежеството и самозаблудата явно не ходят по гората, а по хората. Разбирам, че така ви е по удобно да живуркате, защото Истината ви е неудобна, но това си е ваш проблем... Бъдете живи и здрави, пък аз си ви обичам...:)))
цитирай
6. notfun - ...батОго, пишеш..балалзими..през ден.кой, ли..ти ги осребрява?
20.03.2022 11:51

Айнщайн ,като всеки хервей, пище, по поръчка..на Юдеите..
а, П Дънов, е окултист..знаеш ли, какво, означава това Учение..

...защото, то..Е в Антагонизъм с / твоят/ Бог/ и Православие..
мисля, че си потънал..в противоречие..
просто, те сигнализирам.да се..замислиш..по надълбоко..
/ Юлия
цитирай
7. zemela - Може би, основната разлика между ...
20.03.2022 13:36
Може би, основната разлика между официалните религии и духовните учения е в това, че първите са системи за подчинение, а вторите - за развитие. Дано повече хора успеят да го осмислят. Нарушаването на хармонията между мисли, чувства и действия е предпоставка за много здравословни проблеми. Поздрави!
цитирай
8. malchaniaotnadejda7 - Честита Пролет, Оги!
20.03.2022 15:11
Не познавам издълбоко учението на Петър Дънов. Но каквото прочета от беседите му, сякаш изниква пред очите ми неслучайно. Ние, българите обичаме да отрицаваме преди да познаваме себе си и другите. И някак сме по-склонни да утвърждаваме чуждото, да бъдем интернационални, преди да утвърдим родолюбието. Когато за първи път, доста късно (30 годишна) бях извън България в една доста древна земя (като преводач на част от "Енциклики" от папа Йоан Павел II", ме изненада преклонението на чужденците пред богомилите и пред Петър Дънов. Разбира се, хората се възхищаваха от българското оперно и изобразително изкуство, от тракийското ни наследство, което по древност (най-старото технологично обработено злато в света е във Варненския халколитен некропол) надхвърляше всичко познато, но... споменавайки философията на Петър Дънов, те изпадаха неизменно в благоговение. Той звучи някак вечно, актуално, сякаш всичко излязло под ръката му е адресирано тук и сега. Ето, какво ми попадна, нека цитирам Галя Герасимова коректно:

"За призива България да пази пълен неутралитет през Първата световна война Петър Дънов е интерниран от Фердинанд за деморализиране на войската. България влиза на страната на Централните сили, но излиза с национална катастрофа.

На 15 януари 1933 г. предрича последиците от Втората световна война, която ще започне на 1 септември 1939 г. В беседата говори за следваща още по-страшна война...

"Казвам, че човешките мисли, чувства и постъпки определят тази война, в която ще измрат не по-малко от 50 милиона хора. Ако и тогава не проумеят, ще дойде по-страшната война. След нея те вече няма да воюват, защото ще стане такова чудо, каквото хората никога не са очаквали. Тогава ще се прекъснат всичките съобщения, железници, телеграфи, телефони и ще трябва да се минат най-малко сто години, за да могат да се възстановят отношенията на един народ с други. До това време те ще бъдат съвършено изолирани. Ако народите не поумнеят и се отвори нова световна война, ще остане само една трета от човечеството."

На 5 септември, 1940 г., половин година преди България да влезе на страната на Тристранния пакт, тогавашните силни, Учителя отново призовава за неутралитет:

"Все ме питат какво да правим при тази война. За България е най-хубаво да пази неутралитет. Колкото войни е водила – все е губила. Българите трябва да знаят, че на бой не им върви. Каквото са взели с бой, всичко са изгубили."

България обявява символична война на Великобритания и на САЩ, които не символично бомбардират България с 45 268 бомби, жертвите са над 8900 души, за разрушенията няма да пиша.
Да се помолим за повече мъдрост този път!"

Галина Герасимова - 18 март, 2022 - via Facebook
цитирай
9. batogo - !!!:)))
20.03.2022 16:29
Юлия, спести си, ако обичаш, коментари върху теми, които са далеч над нивото на твоето съзнание. Уважавам мнението ти, но то в случая не кореспондира с Истината и Вечните Духовни Принципи на Създателя...:)))
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти за мъдрия, дълбоко истинен коментар, Земела!
20.03.2022 16:33
Много ме радва твоето ясно съзнание за истинските неща и способността ти да ги различаваш!
Поздрави!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря ти за този смислен, отстояващ Истината за Учителя Дънов, полезен за осъзнаване коментар, Наде!
20.03.2022 16:57
Дано повече хора осъзнаят написаното от теб, за да се отдалечат поне малко от заблудите и илюзиите, в които живеят и се замислят върху своята по дълбока същност!
Поздрави
цитирай
12. ivoki - batogo
20.03.2022 17:08
Вие против Православието ли сте какъвто е бил Дънов .
Той е отречен като еретик !
цитирай
13. ivoki - batogo
20.03.2022 17:19
Дано Истинският ЕДИНСТВЕН Бог да ти прости и помогне да намериш ЕДИНСТВЕНО верният път към Него, а не на отречените еретици като Дънов !
цитирай
14. batogo - !!!:))) Ще бъда кратък и ясен, Ивоки!
20.03.2022 19:07
Има Само Един Бог – Бога-Абсолют, Създателят, Първоизточникът на всичко видимо и невидимо, на всичко, което е и което не е.
БОГА-АБСОЛЮТ Е Един Единствен за всички вселени, галактики, слънчеви системи, планети, светове и религии!!! ЕДИН ЕДИНСТВЕН, ЧИЙТО ПРОМИСЪЛ И ВОЛЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ВЪВ ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ, ВИНАГИ И ВЪВ ВСЕКИ МИГ!!! БОГА-АБСОЛЮТ Е Възвисил Петър Дънов /Бейнса Дуно/ за Мирови Учител, който да води учениците си от Бялото Братство по Пътя на Любовта, Мъдростта и Истината Божия – Единствения Път, Благословен От Бога!!!
Верния Път към БОГА Е Пътят на Любовта, Мъдростта и Истината, а аз съм избрал да вървя точно по този Свещен Път, а не по схематичните пътища на религията.
цитирай
15. ivoki - batogo
20.03.2022 21:27
Малоумието Ви е нелечимо !
цитирай
16. batogo - !!!:))) Всеки опит за обида от невежа като вас, Ивоки, за мен е комплимент...
21.03.2022 10:50
Благодаря за комплимента...:))))))))))))))))))))))))
цитирай
17. ivoki - batogo
21.03.2022 11:40
Не се опитвай да ме определяш. НИщо не знаеш за мен.
Бог да ти прости !
Макар , че си еретик дъновист
Много трябва да се учиш за да стигнеш до моето ниво !
цитирай
18. batogo - !!!:)))
23.03.2022 16:13
Нямам намерение да стигам нивото на дъното...:)))) Нека Бог прости и на теб, Ивоки!
цитирай
19. ivoki - batogo
23.03.2022 16:35
Вие сте на дъното, по на долу няма !
Мен не ме мислете.Много има да се учите
за да постигнете и частица от моето ниво !
цитирай
20. emi1ts - Здравей Огнян!
23.03.2022 17:33
Повечето хора ,осъзнаващи ,че животът има по дълбок смисъл го търсят по своя път и по уникален начин!Мисля ,че всеки има право да изкаже свободно своето мнение !Нека ако не успяваме да сме в полза за другите( като се опитваме да ги разберем и по един добронамерен и обективен начин обясним своите разбира ния) поне да не си пречим.Успех на всички търсещи своя смисъл ,който ако ни задоволява няма нужда от доказване.:) Хубава вечер Огнян!
цитирай
21. batogo - !!!:))) Благодаря ти за стойностния коментар, Еми1!
24.03.2022 10:40
Казала си много истински неща, което ти прави чест!
Хубав, творчески и радостен ден!
цитирай
22. batogo - !!!:))) Характерно е за духовен невежа като Вас, да се мисли за величие, Ивоки!
24.03.2022 10:44
Изживявайте собственото си величие и повече не посещавайте блога ми, защото нямаме повече какво да си кажем, ясен ли съм!!! СБогом!
цитирай
23. ivoki - batogo
24.03.2022 12:31
СМИРИ СЕ И СЕ ПОКАЙ !!!!
цитирай
24. donchevav - Далеко съм от учението на Дънов, но ...
25.03.2022 22:24
Далеко съм от учението на Дънов, но това не означава, че не се възхищавам и не се прекланям пред мъдростта и гения на Учителя. Смирението, добротата, музиката, светлината, връзката с природата и с простите земни неща носят онзи баланс, онази хармония в човешката душа, онази връзка между микро- и макрокосмос, за които ти си намерил толкова убедителни, силни думи. Благодаря ти, Оги!
Моето мнение е най-близко до това на Земела. Представите, очакванията и реалността, намеренията и реализацията, себеоценката и оценката на света за тебе - много са измеренията на човешкото, които могат да наклонят везните на духовното ни здраве и самочувствие в една или друга посока. А разбалансираната душевност неминуемо води и до физически последици - от дребни телесни неразположения до отказ от живот. Кой връща изгубената хармония, кой води блестящата оркестрация на сложния, разнопосочен, драматично заложен човешки индивид, кое сглобява и държи в единна цялост неговата сложна, противоречива личност?
Мисля, че отговорът, който даваш, е логичен, последователен - и мъдър.
Имало други отговори? Нека! В многообразието е силата на нашата човешка същност, в способността да се съмняваме и да търсим свои пътища към Истината. Малцина стигали до нея? Нормално. Но духовният учител Петър Дънов е един от онези търсачи, за които цял свят е признал, че са намерили Пътеводната светлина и сочат Пътя на истината на посветените. А те не са малко - вероятно са милиони - от целия свят, от България до Чили и до Тасмания. И всички пеят, танцуват, радват се на светлината, на водата, на чистата доброта, на здравето и красотата, на природата, на обичта, наричат се братя. А това е прекрасно, нали?
Сърдечни поздрави, Оги!
Бъди здрав!
цитирай
25. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Вени, за този дълбок, истинен и мъдър коментар!
27.03.2022 07:39
Много ме радва, че в блог бг има толкова духовни, осъзнаващи в дълбочина Вечните, Божествени Принципи и Истини, на Които е базирано от Бога-Първоизточник Вселенското Развитие и Благоденствие, за което Учителя ни дава най дълбоки прозрения!
Бог да те благослови с Цялата Си Любов, Мъдрост и Истина, за да са винаги светли дните ти в здраве и радост!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773242
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031