Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2022 10:41 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1428 Коментари: 10 Гласове:
20

Последна промяна: 14.02.2022 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         
          Мисля, че е дошло крайно време да се вслушаме в мъдростта и здравия разум,  които са ни съхранили  през вековете като народ с дух, воля, характер и морално-етични ценности.
          Крайно време е да престанем с претенциите си към отдавна загубени по една или друга причина земи и владения, като вложим мъдростта, разума и волята си в настоящето, за да опазим и да бъдем добри стопани на чудесните, плодородни и благодатни земи в рамкине на нашата райска градина България и да не допускаме те да бъдат плячкосвани безогледно и превръщани в пустеещи от разни алчни олигарси и мафиотски групировки.
          Крайно време е да осъзнаем ясно, че от историята могат да се вадят само поуки и мъдрост, за да не се повтарят едни и същи грешки, но е много глупаво и абсурдно да се вадят териториални претенции и да се създават изкуствено напрежения и неприятели.
          Крайно време е да осъзнаем, че миналото е изтекла вода, която не може да се върне обратно, а бъдещето е илюзия, която може да се превърне в благодатна реалност само, ако се работи мъдро и здраво, с дух, разум, воля и творческа нагласа в настоящето, което е истинската реалност и е единствената благодатна предпоставка, способна да донесе на добрите стопани добри плодове.
          Знам, че ни предстои много и тежка работа с много препятствия. Но това е Пътят на честта, мъдростта и свободата, който ни предстои да извървим.
          Затова всеки, който се чувства българин по сърце, душа и съвест, може да избере и извърви този достоен Път, ако искаме заедно, като буден, осъзнат и добронамерен, добротворен народ, с Божията Помощ и Благословия, да възродим, облагородим и освободим от червените паразити и злосторниците Отечеството си България и да променим нейната съдба завинаги, като я изведем от зоната на мрака!

                                          С цялото ми уважение и загриженост:
Огнян Узунов

             



Гласувай:
20


Вълнообразно


1. petgrig - Браво!
09.02.2022 12:34
Много добре казано!
цитирай
2. kvg55 - batogo,
09.02.2022 15:26
Това трябваше да го мислите, когато събаряхте комунизма.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря за разбирането, Петре!
09.02.2022 16:43
Жалко, че на такива като коментиращия след теб путиноид никога няма да им уврат бетонните глави, за да осъзнаят какви злини и бедствия са причинили на България!
Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. batogo - !!!:))) КомунизЪма и българо-съветската дружба бяха и си остават най-голямото бедствие за България,kvg55!
09.02.2022 16:57
Съветското КГБ и нашенският му сателит ДС сами си го събориха, за да се "перестроят" в червена олигархия, да заграбят и плячкосат държавата и така да сложат пранги на развитието и като свободна, суверенна държава!
цитирай
5. zemela - Докато човек (народ, общество. . . ) ...
10.02.2022 08:31
Докато човек (народ, общество...) се фокусира върху онова, което има или няма, а не върху това, което представлява, нищо хубаво няма да се случи. Поздрави!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Благодаря ти за обширния коментар!
10.02.2022 08:54
Съжалявам, че не си се опитал до вникнеш в дълбочината на посланието, което съм отправил, а си реагирал емоционално на нещо, което няма нищо общо с емоциите?!?! Говориш ми за някакъв интернационализъм, използваш някакви шаблони, които нямат нищо общо нито със смисъла и съдържанието на текста, нито с моят начин на мислене, нито с идеята, която съм изложил?!?!
Света е в сбърканото, хаотично състояние, в което живее точно поради болни амбиции, неадекватни желания и неосъзнато поведение спрямо реалностите на живота...
Една стара библейска мъдрост гласи, че:" Който нож вади, от нож умира".
А, що се отнася до земевладеенето и владеенето на природните богатства, реалността е, че на нас повече земи не ни трябват, защото и без друго не можем да стопанисваме качествено дори и тези земи, които имаме като национално богатство:)))
Хубав ден, приятелю!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Земела!
10.02.2022 09:12
Много точно си уловила основния проблем на обществото, който съм се опитал да изложа в обръщението си, а именно изместения от същността на житейската реалност към илюзиите и болните амбиции обществен фокус!

цитирай
8. mt46 - Поздрави, приятелю!
10.02.2022 12:48
"Мисля, че е дошло крайно време да се вслушаме в мъдростта и здравия разум, които са ни съхранили през вековете като народ с дух, воля, характер и морално-етични ценности.
Крайно време е да престанем с претенциите си към отдавна загубени по една или друга причина земи и владения, като вложим мъдростта, разума и волята си в настоящето..."
И аз така мисля... Миналото не може да се върне... Ако можем – да се поучим от грешките... и да вървим напред, а не назад...
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря ти, че си ме разбрал правилно, Марине!
10.02.2022 16:27
Грешките учат на житейска мъдрост и търпение в търсенето и отстояването на Истината, в която пък се корени Силата, приятелю!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Много злоба и гняв, но малко здрав разум се крие в думите ти, Иване!
10.02.2022 16:59
Съжалявам, ако с нещо несъзнателно съм те засегнал, приятелю, но реакцията ти спрямо мнението, което споделих с теб е типично сталинистка, което малко ме изненадва на фона на разговорите, които задочно сме водили. Прочети още веднъж това, което си написал като последен коментар и сам ще се убедиш с колко комунарско-патриотарска терминология си наситил отношението си по темата, което не ти прави чест!
А що се отнася до това, кои точно ще запретнат ръкави и ще вършат работата за Отечеството, отговорът е простичък. Той е, че всеки от нас, българите, който милее за свободата, суверенитета, развитието, осъзнаването, изкореняването на невежеството и опростачването и за просперитета на България, трябва индивидуално да се поучи от своите и чуждите грешки и да даде най-доброто от себе си за възстановяването на духа, здравия разум, волята и духовните ценности на нацията като Цяло, за да излезем от тресавището на невежеството, безотговорността и материализма, в който сме се накиснали, следвайки инерцията на бездуховността!
Бъди жив и здрав, приятелю и осмисли нещата от живота в дълбочина, защото Истината е в дълбокото, а не на повърхността!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Пояснение...
14.02.2022 17:12
Леонлеоновпом / Иван Симеонов/ вероятно се е заесрамил от собствените си коментари по адрес на постинга ми и, след като е прочел отговорите ми, сам си ги е изтрил?!?! Не мога да намеря друго логично, адекватно обяснение за изчезването им, след като аз самият не съм ги изтрил?!?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1804001
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41827
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930