Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2021 08:19 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2269 Коментари: 13 Гласове:
26

Последна промяна: 16.12.2021 08:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Любовта, Мъдростта и Истината са дълбоко вкоренени в нас, човеците, от Всевишния чрез Духа, вложен от Него в нас! Но всеки от нас трябва да работи с Духа си за да изправи кривините си, а не да търси кривините извън себе си. Когато всеки изправи кривините си, вместо да се оправдава с другите и с обстоятелствата, човечеството ще премине в по-висша фаза на развитие и духовност. Докато не се отдалечи от животинското в себе си и не се обърне към своята духовност, човекът няма да постигне нищо, освен разруха и саморазруха. Има една песен на Юрая Хиип, която се казва "виж себе си", а Христос е казал: " Преди да търсиш прашинката в окото на ближния, извади гредата от своето око!"
            Бог Е в нас и Твори в нас и чрез нас Своят Съвършен Промисъл, целящ осъзнаването ни и себе-отдаването ни по Пътя на Любовта, Мъдростта и Истината, които са Висшата Реалност на Живота.
Всеки, отрекъл се от Бога и от Пътя, Промислен за нас от Всевишния, обрича себе си на кошмарните, ненаситни илюзии на болното си его, превърнало го в роб на материалното и примитивното.
            Светли дни в Любов, Мъдрост и Истина, приятели!

                                                    С цялата ми любов и уважение: Огнян Узунов




Гласувай:
26


Вълнообразно


1. marana69 - ..здравей б ат Ого..
16.12.2021 08:56
я да ми кажеш, моля..ище една
Истина..КЪДЕ се скри..Бат Бойо , и какво следва, да правим..сега..
с този вечен, Червено Кремълски..проект,
И...предателят Бълграски, Гумен кРадев?
цитирай
2. batogo - !!!:)))
16.12.2021 10:20
Всичко, което не дава добър плод, бързо се разпада, Марана69! Закон Божи е това!
цитирай
3. mt46 - Поздрав, духовен приятелю!
16.12.2021 11:42
Любов, Мъдрост, Истинност! Постижими за малцина. Но е добре да се стремим към тях...
цитирай
4. zemela - Което ни дразни в другите, не можем ...
16.12.2021 12:30
Което ни дразни в другите, не можем да признаем и приемем в себе си. Никой не ни е виновен, само наша е отговорността за това какво ще направим от себе си и от живота си. Само, ако можехме, да сме малко по-честни, поне с вътрешното си Аз. Много си прав, Оги!
цитирай
5. kvg55 - batogo,
16.12.2021 15:31
Ех, че си лъжливо сладкодумен.

"Светът, привикнал хомот да влачи,
тиранство и зло и до днес тачи;
тежка желязна ръка целува,
лъжливи уста слуша със вяра:
мълчи, моли се, кога те бият,
кожата да ти одере звярът
и кръвта да ти змии изпият,
на бога само ти се надявай:
"Боже, помилуй - грешен съм азе",
думай, моли се и твърдо вярвай -
бог не наказва, когото мрази...
Тъй върви светът! Лъжа и робство
на тая пуста земя царува!"
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Марине! Благодаря ти за точния коментар!
16.12.2021 17:38
Благословен е всеки, който съзнателно се стреми да живее в Любов, Мъдрост и Истинност, приятелю!
Поздрави!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря ти за мъдрото, дълбоко осъзнато отношение към житейските истини и вечните духовни ценности, Земела!
16.12.2021 17:52
Това твое отношение личи в цялото ти, изпълнено с любов, житейска мъдрост и истина творчество, което носи духовно удовлетворение на читателите.
Нека Божията Любов, Мъдрост и Истина винаги те съпътстват!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Явно не си дорасъл да вникваш в същността на нещата от живота, kvg55!?!?
16.12.2021 18:01
А, за да тълкуваш поезията на духовни величия като Христо Ботев, ще ти е нужно да се научиш, ако можеш?!?! Но ти опитвай, не се отказвай, пък може и да успееш все някога...:)))
цитирай
9. donchevav - Харесвам много тези твои нравст...
16.12.2021 21:00
Харесвам много тези твои нравствени послания, Оги - особено когато са далеко от злободневното, от политическите пристрастия! Внасят в душата умиротворение, окрилят духа. Мисля, че като начало в сърцето на всеки трябва да намерят място доброто и обичта. Те помагат на човека да остане в правия път, да не кривне от него. Споделям напълно твоите разсъждения за "кривините", които трябва да търсим първо у себе си и да се стремим да ги изправим. Не мога да си представя каква мъка е да таиш злоба и гняв в сърцето си към хората около тебе, да ги обвиняваш в собствените си неблагополучия, да им прехвърляш собствените си вини.
Мъдростта и истинността... те не идват при нищите духом. Затова, прав си, трябва да работим за укрепване на своя дух, на неговата сила и борбеност.
Понякога си мисля, че това е сложно, трудно постижимо, друг път ми се струва просто и естествено нещо - особено като си спомня нашите баби и дядовци, уж прости, потънали в труда и грижите си хора, а истински крепости на духа и на българщината. Сигурно рецептата не е толкова сложна - но ни трябва постоянство - "на час по лъжичка, за да няма пресищане":))) Благодаря ти, Оги!
цитирай
10. batogo - !!!:))) И аз ти благодаря за чудесния истинен коментар, излъчващ дълбочина и разбиране, Вени!
17.12.2021 06:59
Винаги ме радва твоето любящо, хуманно, мъдро отношение към нещата от живота.Нека Бог Е винаги в душата и сърцето ти, да ти бъде Помощник и Опора в трудните моменти!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
17.12.2021 09:58
Поздравления за мъдрите слова, идващи от древността на народа ни!

Да , от древността! Защото, когато в нея е било нормално да се завоюват чужди земи, за Българите е било известно ,че те не се интересуват от чуждото, а заемат само земи, заселени с Българи, но принадлежащи на други!
Та да се замислят някои, какъв" завоевотел " е Аспарух? И какви чужденци сме ние ,тук? Да се замислят и някои борци за истината!,Защото тук издишат!

Това е известно на всички! Когато унгарския крал иска от папата кръстоносен поход, затова, че Калоян му е взел Белград и Браничево , папата отказва И му обяснява ,че е взел земи ,заселени от Българи, принадлежали на праотците му! Повече няма да го закача, няма за какво!
Ясно и точно! Не е завоевател!

Да, извинявай за отклонението!
Думите ти, както при Венета ,ме връщат в детските години, които прекарах при баба и дядо Такава чистота идваше от техните думи! Играех с други деца, ходех и на градина Да не взимам нищо чуждо! Сигурно съм се смеел Ръцете ми да изсъхнат, ако донеса нещо чуждо в къщи! Ставах сериозен! Как ще изсъхнат, като дърво ли? Да, като дърво! Явно тогава се е формирала и наблюдателността ми !?Внимателно гледах, какво правят Ако намерят нещо чуждо, за пари да не говорим, не се успокояваха ,докато не открият собственика му!
Истински Бълтари
И си мисля, тези крадци, на едро при това, които се навъдиха, че не са с Български корен!?
Ами да помислят, тези милиони ,които имат, не са дело на труда им! Не си ги изработили, няма веществен продукт срещу тях! Те ограбват дечица, които на масата нямат нищо, гладуват, заради алчността им
Те са нагли крадци!!
Те не може да са Българи!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
12. leonleonovpom2 - И , още нещо,приятелю!
17.12.2021 10:15
Другата ми баба гледаше кокошки в двора
Понякога колеше със сатър някоя Здрави бяха, като отреже главата на някоя, тя се изскубваше от ръцете и и намираше сили да прелети в отсрещните дворове!? По посоката ,баба ми тръгваше да я прибере Но се връщаше без нея, обикновено
Не могла да я открие
Но не след дълго, съсед или съседка носеха обезглавената кокошка- с думите- Бабо Иванице, това е ситурно твоята кокошка Намерихме я!

Здраво, силно животно ,дошло им даром, но го връщат!
Урок, който попивах!

Хубав ден, приятелю
цитирай
13. batogo - !!!:))) Поздравления, Иване!
18.12.2021 06:52
За родолюбивия коментар, за откровенията, които сподели и за добрите думи по адрес на моето откровение в постинга!
Весели празници по повод Рождество на Спасителя, показал ни Пътя на Любовта, Мъдростта и Истината, в който Път е нашето спасение от пороците на егото!
Бъди жив, здрав и почтен, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1793396
Постинги: 660
Коментари: 4541
Гласове: 41770
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930