Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07 15:23 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 940 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 24.07 08:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            За да е способен един народ, като суверен, да взема правилни решения,  да прави верния избор и с чиста съвест да отстоява своя избор при избирането на управници на държавата си, които да бъдат гаранти за неговото духовно, морално, емоционално, цялостно възходящо развитие и просперитет, този народ-суверен трябва да познава и осъзнава добре, в дълбочина своята  историческа и съвременна житейска реалност, както и своята мисия като народ.
             Без да търси, разпознава и отстоява своята житейска Истина, този народ винаги ще избира грешното управление и ще се обрича на страдание!!!
             Четете, мислете със собствените си умове и осъзнавайте добре прочетеното, търсете винаги Истината и Тя ще ви се отплати многократно, като ви води винаги към по разумен, смислен и стойностен начин на живот в хармония с Цялото.
              А сега, с цялото ми уважение и вяра във въшия здрав разум и дух, ви предлагам да прочетете и осмислите описаните житейски неща, които голяма част от нас сме преживели и надживели, за да ги напомняме на онези, които по една или друга причина са ги забравили за удобство, оправдание или защото все още не са били родени по това време!
                         Със специална благодарност към г-н Б.Денков за публикациите, съдържащи много истини и поуки за виждащите и мислещите.                                                                        
                                                                                                                         Огнян Узунов



Кажи ми за кого работиш, та да разбера какъв си Автор: bdenkov Категория: Политика   image
Прочетен: 29 Коментари: 0 Гласове: 0

Интересно е, че големите соц носталгици на този форум винаги мълчат за престъпленията на Русия към България, за това, че държавата, в която живеем днес, е предимно нейна заслуга. Е, те се правят, че и асимилацията на Македония не се случила, както и че БКП не е провеждала асимилаторска политика в Пиринска Македония. Както и се правят, че днес България няма суверенитет, което си е нагло когато едно нареждане от Москва е достатъчно за да тръгнеш срещу собствения си народ (е, дори нареждане не им е било нужно на комплексираната псевдо-аристокрация на БКП, която поначало мрази обикновения българин и не го възприема като човешко същество).


Статията е наистина хубава и вярна докрай. Който има очи-да види, който има уши-да чуе.

Руси, не ви ли стигат ДПС, Атака и безродниците в БСП - днес сте единствената държава, която признава антибългарската ОМО „Илинден”

Чета изказванията на руския външен министър Лавров и внушенията му за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България и се сещам за добрата стара българска поговорка „Крадецът вика: Дръжте крадеца”

Кога уродливия двуглав орел ще спре да кълве с лакомия си имперски клюн кървящата българска рана?

Кога Руската империя ще спре да си вре наглия кървясъл имперски клюн на Балканите?

Бомбата в Македония е заложена много отдавна.

Да припомня на г-н Лавров - Русия умишлено откъсва Македония от България и я оставя в пределите на Османската империя. Още веднага след Априлското въстание - на 8 юли 1876 г. Русия договаря с Австро-Унгарската империя план за експанзия на Балканите и разпокъсване на българските земи със секретното си Райхщадско споразумение.

Да припомня на г-н Лавров - паралелно с Цариградската конференция през януари 1877 г., свикана от Великите сили, след като цяла Европа се надига в защита на българската кауза заради зверствата, последвали Априлското въстание, Русия води тайни преговори и подписва с Австро-Унгария Будапещенската конвенция на 15 януари 1877 г., с която двете империи на най-високо ниво препотвърждават договореното с Райхщадското споразумение и се задължават

да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава

Да припомня на г-н Лавров - след като на Цариградската конференция окончателно са договорени границите на новата българска държава, които почти напълно съвпадат с границите на Българската екзархия (над 200 000 кв. км.) и включващи териториите, населени с преобладаващо българско население, според фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г. , в същия момент с Будапещенската конвенция Русия поема ангажимент да не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска, Босна и Херцеговина. Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена държава, както и да си оказват взаимна дипломатична подкрепа за тайните договорки, в случай на уреждане на въпроса от конгрес на Великите сили. Още на същия ден - 15 януари граф Игнатиев, руският консул в Цариград и представител на Русия на Цариградската конференция е уведомен телеграфически и веднага започва саботаж на договореното, като гарантира на Османската империя запазване на значителни европейски територии и на 18 януари Митхад паша заявява, че Османската империя се отказва от договорените клаузи на Цариградската конференция. Русия ще спази обещаното.

Г-н Лавров, от Априлското въстание до края на Руско-турската война българският народ дава 180 000 жертви. Руската армия дава жертви 11,905 руски войници (вкл. руснаци, украинци, белоруси и финландци).

Българският народ плати с кръвта си своята независимост, а с кръвта на руските войници бе платено за разпокъсването на българските земи и нация!

Русия ще спази обещаното. При подписването на Берлинския договор, изцяло съобразен с договореното в Будапещенската конвенция, двете властващи в Централна и Източна Европа империи – Руската и Австро-Унгарската ще успеят да наложат своето и българските земи ще бъдат жестоко разпокъсани. Българска Добруджа ще бъде предадена на Румъния, като компенсация на Румъния за това, че Русия анексира Бесарабия. Пиротско и Нишко – територии населени изцяло с българи и включени в териториите на Българската екзархия ще бъдат предадени на Сърбия. Ще бъде образувана измислената васална държавичка Източна Румелия, а значителни територии – Македония, Родопите, Източна Тракия и Беломорието умишлено ще бъдат оставени в пределите на Османската империя.

Нещо повече, г-н Лавров – чл. 8 от временния Сан-Стефански мирен договор ще бъде изцяло преписан в чл. 22 на Берлинския договор – „Издръжката на петдесет хилядния руски окупационен корпус се поема изцяло от местното население”

Г-н Лавров, България ще изплаща тази издръжка до 1902 г., а след като обявява своята независимост и се прогласява за царство през 1908 г, под претекст, че нарушава Берлинския договор, ще бъде задължена да изплаща на Русия с руско-български протокол от април 1909 г.

колосалната сума от 82 000 000 златни франка, платими за 75 години

България ще изплаща и тази сума до 1916 г., когато Русия напада България...

Г-н Лавров, след като през 1878 г. умишлено откъснахте Македония от България и я оставиха в пределите на Османската империя за да не допуснете образуването на голяма българска държава, вашите предшественици остават неприятно изненадани, когато през 1881 г. Вселенската гръцка патриаршия под контрола на османските власти провежда референдум за присъединяване на македонските епархии към гръцката църква. Резултатът е убийствен за руската политика. По силата на чл. 10 от Фермана за независимата Българска екзархия от 1870 г., ако някоя епархия иска да се присъедини към българската екзархия, може да го стори при гласуване и то с 2/3 мнозинство. Резултатът от този референдум е катастрофален за руската политика и води до включването на голяма част от Македония в границите на Българската екзархия, понеже цялото население гласува за присъединяване към българската екзархия. Това са Скопска, Охридска и Битолска епархии. Малко по-късно, през 1885 г. Русия се противопоставя на Съединение и насъсква слугата си Сърбия да ни нападне. След като сърбите са разбити на пух и прах, Русия къса дипломатически отношения с България.

Македония ще бъде освободена чак през 1912 г., но малко по-късно България ще бъде нападната от Сърбия, Гърция и Румъния, съгласувано с Русия и на конференция, проведена естествено в Петербург, големи части от държавата ни, населени с българско население, ще бъдат отново изрязани.

Г-н Лавров, никой, никога и никъде до този момент не говори за „македонска” нация. Никой, никога и никъде не споменава „македонска” писменост и език. До момента, когато през 1934 г. в Москва не са официално обявени и признати от Коминтерна с идеята да се използва силното ляво движение в Северна Гърция, Пиринска и Вардарска Македония и да се създаде съветска република – сателит на СССР, която да осигури излаз на Средиземно море и доминация на Балканите за СССР.

Г-н Лавров, малко ли ви е, че когато България е окупирана за три години от триста хиляден окупационен корпус на Червената армия през 1944-1947 г. на стотици хиляди българи беше наложено с насилия, убийства, терор и репресии да се откажат от българското си име и да приемат измислената от вас националност.

Малко ли ви е, че издръжката на този окупационен корпус е по-голяма от бюджета на България?!

Малко ли ви е, че до 1960 г. източихте от хазната на България и последния цент, а от 1961 г. до 1964 г. и целия златен резерв на БНБ?!

Малко ли ви е, че на България беше забранено да търгува свободно, че беше задължена да изкупува остарели и неефективни руски технологии и оборудване и в същия момент десетилетия наред беше задължена да предава селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, за да приключи „вечната и нерушима дружба” през 1989 г. с колосален дълг от 10 милиарда долара, равен по своята покупателна способност на днешния ни външен дълг. Дълг, който впрочем продължаваме да изплащаме !?

Малко ли ви е, че днес над 30% от икономиката ни е съвсем официално в руски ръце, че България плаща най-скъпия руски газ в Европа, че рафинерията на Лукойл е декларирала за последните 6 години 40 милиарда лева приход (40 000 000 000 лв), но нито стотинка печалба, както впрочем и почти всички останали ваши фирми ?!

Малко ли ви е, че владеете аптечни вериги, хотелски комплекси, мобилни оператори, заводи?!

Малко ли ви е, че вашите слуги създадоха една паразитна политическа структура като ДПС, която винаги скача като един Матросов на амбразурата, когато трябва да се защитават руските интереси в България, така както свалиха през 1991 г. правителството на Филип Димитров при вота на доверие, защото отказа да предаде Нефтохима във ваши ръце.

Така както пометохте и Жан Виденов, защото отказа да предаде газопросната ни система в ръцете на Газпром.

Така, както през февруари 2013 г. за пореден път дестабилизирахте България, неуспели да спазарите АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ и принудихте поредния български премиер да си подаде оставката, за да се сформира правителство с ДПС, избрано при кворум, осигурен с един недостигащ глас. Гласът на Волен Сидеров.

Малко ли ви е, че години наред Корпоративна Търговска Банка се захранва от големите ни държавни предприятия, а чрез нея се

финансират ваши политически мекерета, медии и олигарси

Вие ли не знаете, че тази банка е създадена като структурата БСФК "Булгарсовинвест" още през 1988 г. от руските граждани Евгений Василиевич Красавцев и Алексей Александрович Симаков, заедно с агентите на Държавна сигурност – Людмил Владимиров Гачев и Кирил Ангелов Калинов и през 1994 г. е преструктурирана в КТБ, която става универсален правоприемник на правата и задълженията, с капитал 500 000 000 лв?!

Вие ли не знаете, че през тази банка руска собственост станах и Булгартабак, и БТК?!

Вие ли не знаете, че и лафковата верига e руска собственост?!

Не ви стига ДПС, не ви стига Атака, не ви стигат и безродниците в БСП, ами днес Русия е единствената държава, която признава антибългарската организация ОМО „Илинден”, а вашите послушни мекерета днес дори имат наглостта да твърдят, че българска нация не съществува, че тук всичко е било „македонско”.

„Разделяй и владей!” - това го умеете. Както всяка една империя. И както всяка една паразитна империя ще се разпаднете, стопите и изчезнете, разложени в корупция, насилия и лъжи. Така както изчезна и Османската империя, а след нея и Австро-Унгарската.

Прав е бил великият Христо Ботев, когато в бр. 13 на вестник „Знаме” на 4 април 1875 г. пише:

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии”

Г-н Лавров, типично за вашия имперски манталитет, не мислите и за вашите поданици, за онези обикновени руснаци, които вярват или не на идеологемите на руския империализъм, са избрали да живеят в България или в други страни, защото са разбрали, че в Русия не може да се живее нормално, онези, които нямат нищо общо с наглата ви имперска политика и ченгеджийски схеми. Дори и онези, които я поддържат поради наивност или сантимент.

Така, както не помислихте за онези руснаци в Източна Украйна или Крим, които довчера си живееха мирно и тихо.

Вие не мислите дори и за тях. За онези 10 милиона руснаци, които през последните години избягаха от Русия, за да си търсят хляба и щастието в нормални държави.

Такива, като дъщеря Ви, която най-сетне прибрахте от САЩ, защото позабрави руския език.

Г-н Лавров, вземете та прокарайте първо канализация в онези 70% от населените си места, които не разполагат с такава, че с тия говновози усмърдяхте цялата империя, пък вземете, та слезте поне едно място надолу в класацията по брой на алкохолици, убийства и аборти на глава от населението, че първото място не се връзва с претенциите да се месите и в чуждите работи.

Тогава коментирайте, тогава помагайте!

Днес Русия отново си търси белята

Ще я намери!

Българинът е търпелив и наивен, до болка наивен, но когато прозре истината и ножа опре до кокала, не му заставай на пътя.

През 1916 г. Русия ще нападне България през Добруджа заедно с Румъния и в гръб, през Македония, където с помощта на французите дислоцирате два руски експедиционни корпуса от общо 20 000 войници, за да изяде здравия български ... и на 3 март 1918 г. ще капитулира пред България с най-унизителния мирен договор в историята си - Брест-Литовския договор. С този договор от хищните лапи на империята ще се откопчат над 1 милион кв. км., а независимост ще получат Финландия, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна, Грузия и Армения.

Г-н Лавров, 70 години махалото на часовника стои в единия му край и скоро ще се залюлее със страшна сила. Няма как да спрете времето. То не ви е подвластно. И не се учудвайте, че махалото ще отиде в другия край. Нормално е.

Г-н Лавров, когато предложеният от Русия за княз на България Аксаков И.С. пише в бр. 24 на вестник „Русь” , декември 1885 г.:

"ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ",

се питам, толкова ли сме страшни, че от едни българи се плаши цяла Русия?!

Защото той пише и още: „Балканските държави не трябва да имат нищо свое, те трябва да бъдат притежание на русите или по ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от Русия!”

Както и:

"Ни Болгария, ни иные, также более или менее мелкие Балканские государства не призваны, да и не могут иметь никакой действительной политической самостоятельности".

Гледам, че продължавате да се придържате към тази политика, ама не ви стигат ни акъл, ни ресурси.

Само на наглост го докарвате. И на мекерета.

Та, по тази причина ще завърша и с думите на Захари Стоянов към Аксаков:

„В 24 брой на своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или, по-ясно казано, те трябва да се погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а по-после вземате за себе си и самия мост. Каква правдоподобност в думите на един наш стар деятел, че вие не знаете граматиката, защото не правите разлика между твой и мой!"

Учете граматиката, г-н Лавров. На азбуката, която българите са ви дали!

И никой българин не бива да си прави илюзии, че целите, методите и средствата на руския империализъм са се променили. Те сменят само носителите си.

Наш патриотичен дълг е да ги разобличаваме и да им противодействаме за да оцелеем като нация и държава! Достойни и независими! Нагоре

Тагове: кажи ми за кого работиш, та да разбера какъв си,


            Р.S.   Бъдете внимателни, българи! Много внимателни, умни и мъдри бъдете,защото в момента България има президент-русофил, продал се на Кремъл срещу обещание за еднолична, пожизнена власт, който ще направи всичко възможно да извади Отечеството ни България от орбитата на ЕС и НАТО,  да я вкара отново в Руската орбита, както след 9.9.1944г и отново да я хариже на Кремъл и на ботоксовото джудже-мегаломан Путин, като я превърне в придатък на алчната, западнала Руска империя, за да изпълни мечтата на империята на Злото, заявена навремето още от Аксаков.



Гласувай:
14
0


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
23.07 17:11
Поредният пасквил.
цитирай
2. zaw12929 - Поздрави! Успех!
23.07 18:05
Поздрави! Успех!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря за откровеното самопризнание, kvg55?!?!
24.07 08:21
То показва, че цялата ти същност е един пасквил, но ти не си способен да го видиш и осъзнаеш, защото си просто един зомбиран, червен слепец, бягащ от Истината на фактите :)))))) Бъди жив и здрав и продължавай да бягаш!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря, zaw12929:)
24.07 08:25
Радвам се, че си осъзнал дълбоката Истина за Империята на Злото, показана с фактите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1165341
Постинги: 515
Коментари: 3868
Гласове: 32839
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930