Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2014 06:09 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1218 Коментари: 1 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                              10

   На излизане от болницата, където бяха отишли да окуражат своя колега и съмишленик, Пламен рязко подхвърли на Вальо:
- Аз съм безкрайно спокоен и добронамерен човек, капитане, но това вече прескочи границите на търпението ми. Тези мишоци се опитват да ни затворят устата, за да продължат гнусната си игра. Е, време е да си го получат в най-неочаквания вариант, преди някой наистина да е пострадал сериозно.
   Вальо го погледна изпитателно, потърка брадата си и запита:
- Поръчителите ли имаш предвид?
- Да. Може би са същите, които ти от толкова време прецизно проучваш. Време е да използваме наученото така, че да ги направим бита карта. От там нататък целият пъзел ще се разпадне.
- Няма гаранция че е тяхно дело, пък и тяхно да е, ще е доста трудно, братле. Ще трябва да изчакаме още малко, да помислим кого последно е ужилил Жоро и тогава да действаме, за да не издъним основния план. Може би имаш нещо друго на ум, но каквото и да е, ще е много рисковано. - той пак го изгледа изпитателно - Между другото каква ти е идеята?
- Още не знам как, но смятам един по един да ги посетя в съня им, за да видя колко са смели, когато не са в сянка и са без охрана. А като се паникьосат, няма начин да не направят грешен ход и да се издънят.
- Това си е чиста лудост, даскале. Не, че няма да ти съдействам, но съм длъжен да те предупредя, защото ти си семейният, който има отговорност и за други хора.
- Именно по тази причина вече съм решен да действам, капитане. Тази зараза трябва да се спре, докато все още не е станала пълна житейска реалност за всички ни. Виждаш напоследък какво се случва…  -   Пламен пое дълбоко въздух, за да успокои връхлитащият го гняв.   -   Знаеш, че във покера има правило, според което кент флош роялът пада от най-слабото каре, за да не е никой абсолютно сигурен в печалбата си. И тези не трябва да са абсолютно сигурни в своята недосегаемост, иначе не ми се мисли за последиците.
   Вальо не отвърна веднага. Явно обмисляше добре всяка дума.
- Ами тогава да действаме, Пламене.   -   каза след малко   -   Но преди това ще трябва търпеливо и внимателно да измислим всичко така, че да разпалим съмнение помежду им, несигурност и страх… Успеем ли, както предполагаш и ти, те сами ще изпълзят от дупките си и ще си изпохапят задниците, а сговорът им ще започне да се разпада. Но подготовката ще иска много прецизна работа, за да не заподозрат въобще външна намеса. Трябва да са убедени, че информацията е изтекла измежду тях. И аз имам идея как ще стане това.
- За момент забравих, че си експерт по специални операции. Аз съм просто войник, решен да действа.
   Двамата удариха юмруци, качиха се в джипчето на капитана и поеха към клуба.


                                                                            11


   Юли се очертаваше доста горещ, но за определени хора, без дори да подозират, септември щеше да стане направо непоносим. Капитана беше измислил брилянтен план и за целта бе поканил на гости за лятната ваканция свои колеги от военната академия, експерти по системи за специално разузнаване, превъзходни хакери, работещи понастоящем към натовските разузнавателни служби.
   След като Вальо им беше разяснил в детайли за какво става въпрос, с голям хъс бяха се навили да спретнат на кукловодите малка, деликатна и безкръвна спец-операцийка. Дори бяха успели да убедят шефа си в необходимостта от нея и бяха получили мълчаливото му съгласие…
   След пристигането си се бяха разположили в предварително наетата от капитана крайморска вила с огромен двор и изглед към морето, разпущаха на здрав рок-енд-рол и запълваха времето си с любимите си занимания - да правят подробни планове за безпрепятствено проникване в сгради с видео-наблюдение и да сътворяват от нищо нещо и то гениално. От най-обикновена на пръв поглед електроника, с малко въображение и някои допълнителни подръчни средства тези приятелчета създаваха уникални системи за подслушване, проследяване, заснемане и излъчване. Е, разбира се бяха донесли в насипно състояние доста микрочипове и всякакви други елементи от последните технологични новости, които в подходяща комбинация с останалото можеха да вършат чудеса... А освен да ги създават, те бяха способни да ги монтират на най - невероятни места, дори без да събудят котката и да ги управляват от неограничено разстояние чрез сателитните мрежи…
   Бяха превърнали вътрешността на вилата в лаборатория за експерименти. Докато си почиваха, пиеха ледена бира на просторната, покрита веранда и си разправяха разни небивалици, на които се превиваха от смях по време на прослушването след това... Достатъчно луди, за да не им пука от нищо и достатъчно гениални, за да нямат тайни в електрониката и кибер-технологиите, те бяха неподправеното доказателство за почти незабележимата граница между гениалността и лудостта.
   До края на август бяха разположили нестандартните си системи и приспособления навсякъде, където беше необходимо в имението на кукловодите без никакъв проблем, бяха осъществили директна сателитна връзка чрез личен код в мрежата за сателитно проследяване, после бяха поляли добрата работа с половин камион бира и си бяха заминали щастливи и доволни...


                                                                           / следва /



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - +
20.02.2014 08:16
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1779439
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41534
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031