Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2013 12:02 - Може би всеки от вас познава достатъчно достойни, почтени и качествени личности...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1598 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 14.07.2013 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Аз се сещам за двама, които вложиха цялата си воля и дух, за да се създаде реална, действаща демокрация в България. Дотук не успяха, но им прави чест, че през годините волята им да работят за това не отслабна и не се пречупиха, а продължават да работят със същия хъс за тържеството на свободата и на истината.
     Тези двамата са хора възпитани, честни, истинолюбиви, свободолюбиви, интелигентни, почтени, способни да отстояват тези основни ценности на неопорочената синя идея за свобода, справедливост и солидарност. Това са Едвин Сугарев и Евгени Михайлов. Според мен те са опитни и достойни да създадат и оглавят новото дясно - реформаторски блок, който да се обедини около тези житейски ценности и в който този път да влязат само хора с качества, отстояващи тези ценности.
     Някой веднага ще каже " Пак стари муцуни..."  Да, стари, но честни, останали верни на същинската синя идея и на заложените в нея духовни идеали за развитие.
     А за да не се получи пак възможност разни мимикриращи властитутки да се намърдат вътре и с дребнавите си, егоистични, интересчийски разбирания да разрушат проекта, подбора този път трябва да е по качествата и делата им, да се привличат само чисти морално хора. Мисля, че в България вече ги има достатъчно. Мисля също, че вече на всеки честен, интелигентен и добронамерен български гражданин е ясно:
     1/  Че достоен начин на живот се гради само от чисти, достойни хора и с такива средства.
     2/  Че на една каца с мед едно лайно стига, за да направи вкуса лайнян, тоест допуснат ли се в новия десен реформаторски блок тарикати, мошеници, авантаджии и гювечари от какъвто и да е ранг, проекта пак ще се издъни или поне ще помогне на засегнатите от справедливостта да го залеят с помия.
     3/  Че където някой сее лъжи, интриги и безчестие, а жъне богатство и благоденствие, всичко е непоправимо сбъркано и трябва да се разруши, за да се възстанови вечния закон на справедливостта - каквото сееш, това и да събираш.
     Затова приканвам всеки от вас, почтени българи, който споделя тези ценности, да посочи най-достойните, които познава и за които е сигурен, че ще отстояват тези общочовешки ценности, благоприятствали развитието на човечеството и в частност на България при всякакви условия.

     Според мен съществуват три основни типа хора - садисти, мазохисти и благородници. Садистите и мазохистите не могат едни без други. Постоянно сме свидетели на тази симбиоза - примитивите да избират мошеници, а мошениците да търсят примитиви. Благородниците са си самодостатъчни, но те постепенно облагородяват с личния си пример нации и народи.
    
     Колкото и да е чудно, човек избира себеподобни или такива, на които иска да прилича. Благородните избират най-благородните измежду тях за водачи и така вървят нагоре. Примитивните търсят по-примитивни от тях, за да бъдат авторитети и така вървят надолу. Всеки сам избира накъде иска да върви и получава според избора си.
    
    Който се чувства комфортно да го лъжат, да го крадат, да го клатят, да го бият, да го ползват и унижават с подаяния, като смята това за стъпало в развитието си, той непременно иска да прави това на другите за компенсация. Избира си такива да го управляват и търси начин да се намести между тях, за да получи и той възможност да го прилага върху управляваните.

     Затова, ако искаме да се отървем от безумието на престъпните примитиви, които вече четвърт век ни прилагат своя примитивен, мафиотски модел на преход, нека се поучим на демокрация и върховенство на закона от Германия и другите постигнали я прилагайки принципите на същинската демокрация и върховенството на закона проспериращи и социални европейски държави, като приложим и у нас изпитаните от тях принципи и правила.
     За утвърждаването на демократичните ценности президентът Росен Плевнелиев също може да бъде много полезен на обществото. Както по всичко личи, той добре познава и е усвоил тези необходими за промяна на статуквото ценности на реалната демокрация, тъй като е живял активно в Германия и е менажирал в условията на такава демокрация с върховенство на закона и се е справил добре.
     За по голяма яснота може да прочетете статията, показана в последния постинг на Марин Тачков, която сравнява германския и българския модел на управление. 
    
    





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. jeremy231 - Еди го познавам лично
14.07.2013 17:44
Така и не мръдна във възгледите си за 23 години.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
15.07.2013 07:53
Така са честните и доблестните... Не мърдат от ценностите и принципите си, като скали са... Затова живота гради върху тях. Поздрав!
цитирай
3. travell - Хм...
15.07.2013 17:25
Всичко добре, ама г-н Евгени Михайлов все го гонят някакви комунисти. Където и каквото и да не е наред в държавата все някакви комунисти виновни. Който наруши закона за него автоматически става комунист. Не може така праволинейно все едно сме 90те години. Заради този измислен призрак на комунизма се съсипа СДС.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
16.07.2013 10:27
За съжаление такава ни е реалността, Травел. Ако бяха призраци, отдавна да сме ги забравили и да сме осъществили правова държава с върховенство на закона. Но понеже комунистическите кланове и мекеретата им от бившите тайни служби и политическата полиция нямат изгода от правова държава с върховенство на закона и ясни правила на играта, вече близо четвърт век сме държава на руско-българската енергийна мафия, което се потвърждава ясно от това правителство с назначенията и договора за южен поток и не само това...По принцип транзитните такси са наема, който една държава плаща на друга, за да премине трасето на газопровод или петролопровод през нейна територия. Няма нужда наемодателя да участва в строежа и инвестициите. Това е работа на наемателя, който печели от изнасяния продукт. А ние какво направихме?! Взехме заем от газпром, за да участваме в техния строеж, срещу опрощаване на транзитните такси?! Ако това не е продажност и действие срещу националния интерес?!!!!
Така, че Евгени Михайлов не вижда призраци, а реална мафия, работеща против Българския суверенитет и национални интереси с пълна сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1804085
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41828
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930