Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2011 12:54 - Феноменът " Народ" - 2
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 506 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.09.2011 22:34


      Излиза,  че  макар  да  разполагаме  с  толкова  благоприятни за многостранно развитие и просперитет  дадености, все  не успяваме  да  ги  използваме  разумно, в  наш  интерес.  Все  някой  прецаква  работата  и  се  оказваме  нечии  марионетки  и  емигранти  в  собствената  си  държава,  макар  да  сме разумни  и  здраво  стъпили  на  земята?!
      Явно  алчността, която за съжаление  дълбоко  се  е  вкоренила  в  манталитета  ни  в  следствие  на  продължителната  бедност, е препъникамъка в развитието ни. Тя е тази, която ни води към страх, злоба, продажност  и  глупост - все гаранти на невежеството и мизерията. Всеки от нас знае това, защото малко или повече го е изпитал върху собствения си гръб...
     Естествено е тогава да се запитаме, след като поколения наред  цял  живот  сме си патили от пустата алчност, кое ни пречи да я отхвърлим от себе си  или  просто  да  не  и  позволяваме  да  взема  връх  над  разума  ни?!
     Отговорът не е труден. Пречи   ни  мързела  и  инерцията,  насадени  от  наложеното  ни  безперспективно  живуркане  на  една  мижава  заплата.  Мързела,  създаден  от  постоянната  ниска  цена  на  труда  ни.  Мързи ни да разсъждаваме. Затова не можем да открием вредните си навици и да се отървем от тях. Предпочитаме цял живот да се мъчим, вместо да положим малко усилия и да изправим кривините си,  а  не  все  да  се оправдаваме  с  обстоятелствата.   И друго нещо ни пречи. Селския тарикатлък. Предпочитаме някой друг да ни свърши работата, а ние да подремнем, вместо да бъдем будни и да отстояваме волята и истината си. Своята воля и своята истина, а не тази на нашите манипулатори - медиите, които благодарение на нашата глупост и мързел трупат състояние и злорадо ни се хилят зад гърба, докато ни водят към тресавището на духовната и физическа мизерия със самочувствието, че те определят съдбата ни. Защо успяват ли?! Може би точно защото нас ни мързи да се вгледаме по - внимателно в живота си и да намерим, разберем и ясно осъзнаем истинските причини за всичко, което ни се случва. Да осъзнаем, че медиите не са просто информационен и развлекателен източник, а изключително печеливш бизнес, в който множество заинтересовани и облагодетелствани наливат огромни суми, за да се разпространяват и поддържат удобни полуистини и изпипани заблуди, чрез които да се приспива обществото и да се прикриват действителните причини за сбъркания ни, безперспективен начин на живот. А ние приемаме с охота полуфабрикатите на медийната помия и се успокояваме, че нищо не зависи от нас. Което в същност е най - удобната за някои и най - гадната за всички нас, потърпевшите, заблуда.!



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777587
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031