Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2017 19:15 - Кръстовище на цивилизации, светофарът все още е червен.
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 5103 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 22.11.2017 08:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
При учение на НАТО в Норвегия, сред поставените снимки на евентуални вражески водачи, са и снимките на Ердоган и Мустафа Кемал Ататюрк, основател на съвременна Турция. Турският президент реагира незабавно като оттегли 40-те турски военнослужещи участващи в учението. Той направи и изявление в което остро се възмущава от този инцидент и дори използва думите "Такъв пакт, такъв алианс не може да съществува". -(News.bg) От НАТО се извиниха, от Норвегия също, и заявиха, че това не е позиция на НАТО, а вероятно става въпрос за персонална грешка на служител. Започнаха и разследване за да се изясни дали пък няма саботаж... може би на "руски хакери".
Тази новина не бе широко тиражирана от "свободната преса", а лично аз очаквам, резултатите от разследването да бъдат напълно пропуснати от медиите,  даже и ако се установи, че виновни са "руските хакери". Чудя се кое е по позорно за НАТО, допускането на "руски хакери" в системата си, или собствената некомпетентност довела до инцидента? Всъщност инцидентите са два, което почти напълно изключва случайна грешка на един служител. Вторият инцидент е, че във вътрешна информационна мрежа на НАТО, някой писал пародийни съобщения от името на турския президент.
В понеделник, главният съветник на Ердоган, заяви, че Турция трябва да преразгледа членството си в НАТО и дори призова турските депутати да го направят по-бързо. Днес обаче, говорителят на президента на Турция, каза, че не се планира прекратяване на отношенията с НАТО - (БНТ).
На този фон, днес турските медии широко коментират и изнесената от премиера Борисов лекция в УНСС. Коментарите са ласкави към Борисов и страната ни, заставащи на позиция за диалог на ЕС с Турция, за прекратяване острия тон който някои европейски лидери си позволяват срещу Ердоган. Борисов, заяви, че не е нормално да говориш, че турския президент и позицията му е изцяло неприемлива за Европа, а в същото време да разчиташ на Турция да пази южния фланг на НАТО. Той също така припомни, че Турция има най-голямата и добре обучена армия в Европа.
Разбира се, позицията на премиера, макар и критикувана от мнозина, е правилна. Ние сме най-последната страна в Европа, която трябва да се конфронтира с Турция. Освен огромната армия която притежава съседката ни и нулевата ни способност за отбрана, прибавяме и около 3 милиона "бежанци" които Ердоган във всеки момент може да пусне през страната ни. Политиката ни спрямо Турция е правилна, но крайно недостатъчна за да гарантира националната ни сигурност. Турция има свои интереси на Балканите, които въобще не са в синхрон с българските. И ако днес тя се отнася ласкаво към засвидетелстваното от Борисов приятелство, то това съвсем никак не означава, че утре това няма да се промени в наш ущърб. Разбира се, тук мнозина биха казали, че България е член на НАТО и ЕС, които са гарант за сигурността ни. Не знам обаче дали сами си вярват, определено дори малко вложена мисъл ще ви наведе на сериозни съмнения относно тези гаранции. По отношение на "бежанците", НАТО няма никакви ангажименти, освен безспорната му роля за появата им. Та НАТО, по никакъв начин няма да ни защити ако Турция реши да вдигне савака на бежанския поток. Аз лично не само, че се съмнявам, но съм почти напълно убеден, че дори в случай на открита агресия от страна на Турция, НАТО няма да си мръдне пръста в наша защита, може би затова и Турция не бърза деюре да излиза от пакта. Що се отнася до ЕС, тук нещата са отчайващи в още по-висока степен. Всички сме свидетели, че ЕС, отказа да защитава своите граници като общност и всяка една страна, по свое усмотрение се зае с това. Бяха построени от редица държави, огради на вътрешни за ЕС граници. Това ще рече, че след като мигрантите нахлуят у нас, на тях няма да им бъде позволено от съседните ни страни да напуснат територията ни. А това за нас е равно на национална катастрофа при това последна.
Пред България има само една възможност, ние трябва да търсим гаранции за сигурността си от Русия. В тази посока обаче, политиката на кабинета Борисов получава слаб - две.
България е на път да падне за трети пореден път в една и съща локва през последните 100 години, и този път може да се удави напълно.
Пред страната ни има два пътя:
- Лъсваме хубаво руските паметници, затваряме добре устите на "патриоти" като проф. Божо и посрещаме Путин с хляб и сол на Шипка.
- Посрещаме с чалга изпратените ни от Ердоган "бежанци" и се превръщаме в турски циганистан, увеселителен лагер за млади джихадисти поемащи към Европа.


Тагове:   България,   война,   НАТО,   бежанци,   Русия,   ЕС,   Турция,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Че то на Руските паметници няма к...
21.11.2017 22:33
Че то на Руските паметници няма какво да им се лъска бе Мерлин, там патината си е казала думата и няма изтриване!
Май нещо бъркаш нещата и не схващаш, че Путин не е Цар!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Так точно надо думат, так точно надо писать!
21.11.2017 22:48
Поздравляю:

https://www.youtube/watch?v=fzT7ghFvuXo&t=54s
цитирай
3. born - Путин е само едно "ботоксово ...
21.11.2017 23:00
Путин е само едно "ботоксово жуже". Виж, Гетю е голямата работа и с право дава оценки от високата си позиция !
цитирай
4. merlin68 - Че то на Руските паметници няма к...
22.11.2017 08:28
getmans1 написа:
Че то на Руските паметници няма какво да им се лъска бе Мерлин, там патината си е казала думата и няма изтриване!
Май нещо бъркаш нещата и не схващаш, че Путин не е Цар!


Гетьо, много бих искал да чуя от специалист като теб, къде бъркам нещата и как те могат да се подобрят. Моля, развий тезата си.
цитирай
5. merlin68 - Путин е само едно "ботоксово ...
22.11.2017 08:29
born написа:
Путин е само едно "ботоксово жуже". Виж, Гетю е голямата работа и с право дава оценки от високата си позиция !


Цялата висока блогова трибуна е на разположение на Гетьо.
цитирай
6. born - Ама, merlin68, ти наистина имаш изключително високо мнение за Гетю !?
22.11.2017 12:14
"Да развие тезата си" ? Той сега търси из гетюпедията да си преведе понятието "теза", но в края на краищата няма да може да го разбере и осмисли. Има много да чакаш ! А ако изнамери нещо, то ще е да те унищожи смислово и граматически. Ако не схванеш какво е искал да каже с неистовите си танталови мъки на изказ , обади ми се за синхронен превод. Въпреки, че за нормален превод е изключително трудно - съм му свикнал ии мисля, че ще се справя до 80 %. Толкова е дебилизма в РБ.
цитирай
7. born - А ако нямаш представа кой е велич...
22.11.2017 12:16
А ако нямаш представа кой е величието Гетю, погледни последния ми постинг - там дори има и снимка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679929
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031