Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 22:31 - Яж, моли се и протестирай
Автор: urbanjoga Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2599 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2013 22:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Яж, моли се и протестирай

(публикувано във в-к Стандарт (13.07.2013 - 30-и ден от Протеста
ДАНСWithMe )

image

„Само извървените мисли са ценни“. Ницше повлече крак. Не. Повлече десетки хиляди крака, лапи дори. Всяка крачка по маршрута ДАНСwithme e крачка на император. Ако туристите от 42-то НС можеха да влязат в нашите обувки, поне за един тигел... В обувките, с които скролираме по Царя, с които бързаме за втората си работа. За работата, в която ние сме аматьори, която обичаме и вършим про боно.
А ние сме аз и Протестът. Моето егене започва с 088 и завършва с дот ком. И с него май е така (изключвам статистите пред ендекатонакултурата). Не пускам телевизор, не купувам печатни грешки, горя единствено в казаните на Интернет. 30 дни от началото на бунта срещу наглостта аз пуша лулата на мира. Принтя лозунги само извън работно време, конфликтен съм само с върховния работодател, виждам сина си само докато спи. И с него е така. Не знам възроди ли се гражданското общество, но обществото повика  гражданинът в мен.
Vice versa. Не с доматен патос, кафе, феромони и фрии wi-fi, а с буцата изхабени родителски и собствени надежди. С разочарования в букет от феруари, юни и всички месеци на loop. Сега концентрацията ми върху маловажни неща драстично намаля, отново имам личен живот и хигиена на надморско ниво. Душевна, другата е на предпране.  
Профайлърите стрелят на гюме -  улицата не печели избори! Не е важно дали печелиш или губиш - каза Чарлийз Терон в
North Country, а дали оставяш кръвта си на терена. Някои оставиха. Други ще. Трети изискваме капитулация с тежки като павета балони. Агит-проп артикулацията е надценено явление. Недоволството няма подпечатан сертификат и срок на годност, а дедлайнът му обикновено е в първата част от чуждицата.
Политическата мафия е вайръл, котиращ се според курса на газта. Мутрата няма биография, има досие. Затова, преинстал до следващата, по-добра операционна система
, без право на помилване.
Въпреки скепсиса на профайлърите, китайските ни свирки ще срутят  Огражданите (по лозунг на Правдолюб Иванов). Защото капацитетът на белия ни дроб ще ги побърк(в)а. Когато купуват тромби за децата си, когато вувузелите откриват Световно, когато болд хелветика изскочи на пътя им. Луксът им ще корозира от неотстъпчивото ехо. Защото обхватът на „всеки ден ще е така“ не свършва със следващия кабинет. Лъжата е мазна, кръвозасяда и води до приличен инфаркт, а мозъкът обича да храносмила свобода. Аз имам да наваксвам четвъртина век, така че мисля да си вървя. И с него май е така. Не очаквай да си тръгнем.


 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: urbanjoga
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 608388
Постинги: 249
Коментари: 183
Гласове: 1215