Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2018 20:30 - Коментари на българи по повод една лицемерна статия в защита на сатанинската конвенция
Автор: elianna Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1859 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 24.03.2018 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 соросоидална пара-лиза на 24.03.2018 в 11:36

Госпожо, няма никакво съществено значение какво означавало "джендър" в наглосаксонския ви свят. Наглосаксонският ви свят да пие една студена водица. Той повече няма да бъде ръководна и направляваща сила в нашето българско общество, а мнението на такива като вас ще се имат само за сведение, но не и за задължително изпълнение по команден ред!  

Мира на 24.03.2018 в 11:57

Много лицемерна статия. Още малко и ще се разплача, че някой се е загрижил за "демутризацията" на страната ни. Нямам никакви проблеми с различните и ми се струва, че изкуствено вменявате на българите ксенофобия. Няма проблеми и с хомосексуалните, по-скоро им съчувствам, защото винаги имат психологически проблеми и с промяната на външния им вид (защото полът всъщност няма как да бъде сменен) тези проблеми изобщо не се решават. Струва ми се, че изкуствено вменявате на българите и хомофобия. Никога не съм се питала за сексуалната ориентация на творците, ценя ги независимо от това. Съвсем нямам проблеми с образоваността. Имам проблеми с Истанбулската конвенция. Защото тя провежда неотроцкистка културна политика на агресивно въздействие върху младите хора и дори върху децата - продължение на "културния марксизъм", който всъщност засягате в статията. Защото предполага насилие срещу самите деца, внушава "детска сексуалност" в духа на безумните и с нищо неаргументирани фройдистки възгледи - самият Фройд, внеравяйки ги сред американците, ги нарича "отрова". Защото предполага наднационални органи като Гревио - новият агресивен Биг Брадър - който има привилегията да се намесва в живота на семействата и на културните институции. Защото наистина е презназначена да размие всякакви традиционни ценности - в заложената соросоидна идеология те биват наричани "мними" ценности. Защото някакви си анонимни евроинституции не могат да създават ценности и да си присвояват прерогативите да налагат норми на живот. Не могат!!!  

Как да защитим нормалното? 
на 24.03.2018 в 12:03

Как да защитим нормалното? Актуално. Ако дойде време да се боим, че ако учим децата си, че вода се пие през устата, могат да ни "накажат" за насаждане на омраза към "пиещите вода не през устата"... и дори да ни ги отнемат! Пиенето на вода през устата не е ориентация, не е социална или психологическа роля, нито пък свободен избор на устата, а ЕСТЕСТВО. Когато някой ни препоръчва идеята, че вода може да се пие и от другаде, нормално е или да не му обръщаме внимание, или любезно да му препоръчаме лекар, или – ако е твърде активен в препоръките си, – да му посочим вратата. Ако и след това продължава, би следвало да се задейства процедура по възспирането му и защитата нормалното население на една държава от такова натрапничество. Проблемът не е в пиещите вода през устата, моля ви се! И да, нормалност съществува – никой не може да обвини слънцето в евразийски симпатии, затуй че изгрявай откъм Изток! • Ако обаче дойде време да трябва да се влиза в спорове, за да се "доказва", че вода се пие през устата • ако дойде време да се борим за правото си да пием вода през устата, • ако дойде време да се боим, че ако учим децата си, че вода се пие през устата, могат да ни "накажат" за насаждане на омраза към "пиещите вода не през устата"... и дори да ни ги отнемат • ако дойде време, когато да споделим, че вода се пие само през устата – то ние сме "хигрофоби" или някакви други дискриминиращи фоби, фашисти, нацисти и не знам какво си... Ако такова време дойде, това би означавало, че въпросното общество – с риск да прозвуча като "канцерофоб" – е вече в последния стадий на своето раково заболяване. Което, естествено, не отнема правото му да се гордее с рака си. Правото там е поставено над Природата, над Бога.Такова общество е станало невменяемо. Нещата са отишли извън предела на действие на думите. Самите думи са се откъснали от разума и блуждаят в безтегловност, на пълна воля, в неопределими между-галактически пространства... Автор: Петко Хинов  

Lubka Katchakova: на 24.03.2018 в 12:04

Благодаря на Христо Марков за информацията, че в Гърция Истанбулската Конвенция е ОТХВЪРЛЕНА С 212 гласа. Никой дума вече не обелва. Да припомним, че и Великобритания не я ратифицира. САЩ СЪЩО ! Не че има някакво значение кои са и кои не са, но просто искам да си затворят устата тези, които ми блеят за цивилизационен избор, демокрация, европейски ценности и тнт. НЕ ВИ ЩА ДЖЕНДЪР "ЦЕННОСТИТЕ". Ако искате, вашите деца си ги джендъросвайте, учете ги да ви казват. Майка 1 и майка 2 Каквото искате ! НО, да вкарвате джендърството в училищата и да обърквате представите на НАШИТЕ ДЕЦА - ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ !  

Не знам как да възприемам тази статия?! на 24.03.2018 в 12:08

Със съчувствие към авторката, духовна близначка на сестри Габриел и Йотова, приела "рационално обяснение, че „джендър” в англосаксонския свят е синоним на „пол”".  

ДИАЛОГ на 24.03.2018 в 12:13
А аз изпитах гнъс . Фица. Авторката да дойде в България и да пропагандира содомията и другите извратеняшки свободи на джендър доктрината. Аз ще отида на лекциите ѝ.  

MMN на 24.03.2018 в 12:29

"Джендър" вече означава нещо съвсем различно - означава, не гей, не транс,а "объркан/объркван човек". Човек който днес е едно утре друго, или който майка му, ако е дете, го "оставя да бъде себе си"; дава на сина си да носи пола а дъщеря си подстригва като момче. Джендер е дискусия за объркаността на половете (социален с/у биологичен). Тази дискусия българското общество не желае да му бъде пробутвана заедно с темата за насилието, особено когато му разправят, че то всъщност няма дискусия и всичко е ясно, просто, хуманно и добро.
 
Без имена на 24.03.2018 в 13:20

Няма да прочета докрай статията, защото ми омръзна това семейство да ни размахва пръст и да ни натяква какви прости, тъмни балкански субекти сме. Само ще кажа: Престанете!
 
Observer на 24.03.2018 в 13:29

Госпожата е сбъркала адресата. Да и повторя за милионен път - никой, повтарям никой, в България няма против обратните да са такива, да се обявяват, да се заявяват, ако искат и да се "гордеят", че са обратни. Да са музиканти, артисти, хамали, шофьори и пр. Джендър не значи гей мила моя - дежендър е "феерия, фикция, фиксация, променлива, неопределеност, тука има тука няма" и ред други ала-бализми. Идеята е да се приравни девиантността към нормата. Няма как да стане. Нали не забравяме, че се раждат хора или животни с три крака или без ръце, със сърце отдясно и т.н. Стават грешки и обществата ни полагат всевъзможни грижи за това тези хора да живеят пълноценно. Но това не значи, да приемем за нормално да се раждат сиамски близнаци примерно. Не, не е нормално, но се случва. Не, не е нормата хората да се раждат гей, но се случва. И в Българиям на тези хора им е гарантирана точно толкова свобода и защита от насилие, колкото и на всеки друг - защото са човешки същества, па било те и в обхвата на "малковероятната" природна "грешка". Да се поставя на пиедестал тяхната различност, да се внушава и изисква от обществото да приеме и приема тяхната (на полово фееричните) произволна във времето и формата джендърна вариативност означава само едно - патология. Или образно казано, означава да се декласифицират и отменят всички психиатрични заболявания, защото тези хора са част от "спектъра". За някои може и да са с отклонения, но за тях самите това е силно съмнително. Надявам се ме разбирате какво искате да кажа - примера е абсолютно аналогичен и е юридически защитаем. Когато се оспорят и премахнат аксиоматичните норми на обществото, то престава да съществува. Затова се наричат норма. В математиката например, понятието "норма" се въвежда в едно множество с една единствена цел - да се дефинират отношенията между обектите, за да има идентитет и отлика между тях, за да се дефинира "отстояние" между тях. Нали не подозирате математиката в схоластичност и не отричате всичко сътворено с нейна помощ. Примера с Хърватска е непример. Не е резонен. Защо? Защото, първо там имаше сериозни сътресения при обсъждането. Второ, те са в чакалнята за ЕС и ИК е императивно условие (де факто, не де юре) за това. Трето, католическата църква има участие в този процес и четвърто, материализма е завладял дневния ред там отдавна. В България, смея да твърдя, имаме щастието да не смесваме материалното и духовното. Нашата мисия в този свят е мисия на изпитания - изпитание за битието, за материалното и изпитание за отстояване на духа. Това не е слабост, това е нашата, дадена ни от Бог сила.


http://www.glasove.com/categories/komentari/news/za-lenard-byrnstejn-istanbulskata-konvenciya-i-duhovnoto-systoyanie-na-bylgarskoto-obshtestvo
За Ленард Бърнстейн, Истанбулската конвенция и духовното състояние на българското общество   Автор: Нели Хаджийска

Волк
 на 24.03.2018 в 13:45

Последните думи на Обзървър с главно "о" по същество закриват дебата. Приветствам ги, допълвайки, че западният човек няма вече даже досещане за подобна другоразмерност на позицията, така че за дебат с теле-консуматор, поемащо само хормонален зоб и джендърен масмедиен зов, и дума не може да става вече.  

observer на 24.03.2018 в 13:50

Нели няма бъде разбрана тук. Не от недостиг на интелигентност, а по емоционални причини. В общественото ни съзнание хомосексуалността се отхвърля и от запазената ни патриархалност, и от асоциирането и с вековния поробител. Това не може да се промени. Никакви примери от културния живот на Русия няма да помогнат. А има и друго, повече като медийно въздействие отвън, отколкото като присъствие у нас - прайдовете. Не са ни забавни, убеден съм, огромното мнозинство съвсем искрено е погнусено. Ама ние си ги обичахме Парцалев, Куркински и не само тях. Значи не толкова самата хомосексуалност ни скандализира, колкото онова, с което се свързва, обществено поведение, агресия, опитите да се наложи като норма. Ами не е норма. Когато слушаме Чайковски, сексуалните му предпочитания са без значение, когато гледаме Микеланджело също. Та по-добре нека си пуснем Show must go on. Меркюри, малко преди да умре.
 
Руди на 24.03.2018 в 14:03

Ето, това се случва, когато се качиш на машината на времето без скафандър - кесонна болест. От Гагаузия до Нова Йорка, вертикално, по джапанки и анцунг. И като те свестят след припадъка, започваш бавно и мъчително да обясняваш, кой е Бърнстайн или как се взимат "научни" степени с помощта на взаимоучителната метода. Какво е норма в изкуството и в живота на "развитите" общества, където устойчиво по вътреутробна майчина линия. се предавали 4% "ценности". Очакваме с нетърпение следващите апологии - на кръвосмешението, скотоложството и педофилията. А по отношение на езикa, в чието господстващо положение не се съмнява, никой криво - ляво плещещ на него простак, нека напомня думите на Дж. Джером, че за сведение на журналистите и авторките на съвременни романи, в английския има граматика. Има даже и лексика, от която е видно, че bigotry се отнася до нетърпимост към различно мнение, а не до някой от 53 - те ви джендъра. Типична гадост е да слушаш уроци по "толерантност" от световния bigot. Що не оставите "духовното състояние на българското общество" на мира и не си гледате кефа в Gotham? Между другото, Президентът ви "репресира" трансджендърите ви - ужас - импийчнете го тутакси!  



Гласувай:
0



1. elianna - Мильо Лудия на 24.03.2018 в 14:06
24.03.2018 20:36
Обзървъра го е казал точно...проблема има и едно друго измерение. Какъв е смисъла от всички тези международни конвенции в държава в която закона е врата в полето ? Българина много добре знае, че у нас закона е врата в полето, особено в сферата на личните отношения както е при домашното насилие. И става един такъв...подозрителен. Вика си, абе ние и при сегашните закони си бием жените и никой нищо не може да ни направи, тия защото врякат толкова много с тая конвенция...аааа, значи има нещо друго, значи не опира работата по защита от домашното насилие.
Фортинбрас на 24.03.2018 в 14:14
обзървъре, не й пускай фитилите на илюзиите на авторката, тук при нас не става въпрос за емоция, става дума за сработил имунитет, за да ъдат смачкани бацилите. С на ги и няма какво толкова да се разбираш, след като самият той неразбиращо те мачка с презумпцията за безгрешност, види ли че си се вживял в ролята на толерастен гостоприемник. Дошли са времената апокалиптични с бацили изобщо да не се обясняваме, а да мачкаме!
Мунчо на 24.03.2018 в 14:23
observer , приятелю , аз ли съм нещо в грешка , ама какво имаш в предвид , като твърдиш , че Хърватска е в чакалнята за ЕС . Поне от четери години тази държава е пълноправен член на ЕС , при това без унизителният мониторинг , който ни натрапиха на нас и Румъния.
Мунчо на 24.03.2018 в 14:30
Хърватия така или иначе е нова членка и гледа да изпълнява всичките им прищевки, но доколкото разбрах - тя е бламирала ИК, кът така че, още нищо не е решено за тях, пък и да правят каквото си искат... проблема си е техен ;)
цитирай
2. elianna - -
24.03.2018 20:37
Българина е оцелял 500 г. на 24.03.2018 в 14:37
Като се замислите, как ли е успял? Резултат - Турция масово със смесени гени, повечето вече бели, при тъмен първоизточник, а българите с чисти гени. Притежаваме вродено чувство за самосъхранение, никой не ни го набива, то си е там... доказват го и всички проучвания: българина най-малко вярва в новините... Сорос: почти невъзможно ми е да манипулирам българите... Няма шанс ИК да се ратифицира от България!
observer на 24.03.2018 в 15:01
Има един observer с главно О. Аз съм друг, та не знам да приемам ли поздравления и критики, и да отговарям на въпроси, щото не се разбира за кого са.
Observer на 24.03.2018 в 15:09
Мунчо, за Хърватска си прав - грешката е моя - макар и отскоро, са членове на ЕС. Механично ги приших към "Новата земя" - т.нар Западни Балкани. Чест и почитания за корекцията.
observer на 24.03.2018 в 15:09
Оцеляли сме, защото вече сме имали съзнание за идентичност като цяло, не на родово, а на народностно ниво. Освен това и турците не са напирали да ни потурчват. Защо? Защото са имали нужда от рая. Потурчвали са само тук таме на стратегически места. За разлика от южноамериканските индианци, дето им е останала едната раса. Ни език, ни религия, ни държавност. А иначе сме с не по-малко омешани гени от турците, има много научни материали по темата.
до observer на 24.03.2018 в 15:18
слаб 2 - седни си :D https://bultimes/dnk-analiz-pokaza-bezuslovno-balgarite-sa-chista-natsiya-pochti-bez-chuzhdi-geni-ot-10-000-godini-sa-na-balkanite/
Пък, ако искаш, ето ти и първоизточника - току виж си понаучил нещо ново ;) на 24.03.2018 в 15:46
http://journals.plos/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0056779
цитирай
3. elianna - -
24.03.2018 20:40
Ина Влахова на 24.03.2018 в 15:47
Да, съгласна съм, че Гласове трябва да дават трибуна на всички възможни гласове по един или друг въпрос. По един или друг проблем. Въпросът в тази статия не е въпрос, а ПРОБЛЕМ. ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Съществуващ отскоро. Защото преди той не пречеше на никого ОСВЕН НА ОНЕЗИ 4 %, ЗА КОИТО ГОВОРИ АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА. Ще отговоря кратко. По силата на артистичната професия на покойната ми сестра, аз се движех в среда на музиканти, оперни певци и балетисти. Както вече се досещаше имаше доста хомосексуални люде между тях. Беше истинско удоволствие за млад човек като мен да общувам с тях, защото това бяха мъже, които бяха незаменими приятели на жената. Не съм почуствала нито един от тях да е бил преследван или нещастен от сексуалната си ориентация! НЕ НИ НАТРАПВАЙТЕ ЛЪЖЛИВИ ИСТОРИИ! НЯМА ДА ПРИЕМЕМ И ИМПЛИЦИТНО ВМЕНЯВАНЕ НА ВИНА, понеже сме против джендър конвенцията! Драга госпожо автор, няма как да се съгласим девиацията от нормалното или дисфорията на четири /ЧЕТИРИ/ процента от населението да се наложи като норма. Не излизайте с номера за Бърнстайн, Нижински, Нуреев и прочия гениални творци. Аз пък ще излеза с цитати от Платон, който дори е педераст! Това изобщо не е логика за НОРМАЛНИЯ ЧОВЕК! Като толкова Ви боли за ненасилието над жената, защо не разгледахте стотиците случаи на изнасилени, пребити и ограбени за два-три лева старици по селата български. Няма да ни впечатлите нито с Ленърд Бърнстайн, нито с Нижински, нито с Чайковски дори! Тези хора са гениални, но до-тук! Тяхната сексуална ориентация НЕ Е НАШ ПРОБЛЕМ. Наш проблем е дали тяхното изкуство носи красота или не!!! За щастие - когато слушам Патетичната симфония на Чайковский, НИКОГА, АМА НИКОГА, не ми идват в ума неговите откровено пошли порно-писъмца до брат си, в които описва разни гадости. Защо? Защото, госпожо, НОРМАЛНИЯТ ЧОВЕК, винаги отсява зърното от плявата!!! А Вие се мъчите да ни пробутате САМО ПЛЯВА!!! И КАКВО ЩЕ ОТСЯВАМА ТОГАВА, А?!?
цитирай
4. elianna - -
24.03.2018 20:41
Ина Влахова на 24.03.2018 в 15:54
Post scriptum се извинявам за допуснатите lapsus mani или направо пропуснати букви при бързото писане. Тъй като не виждам бутон за редакция, няма как да коригирам така допуснатите грешки. Желая всичко най-добро на сайта.
Освиркахме Фичо, доприпка Нелката на 24.03.2018 в 16:04
и тя с дежурните лъжи, че джендър означавало пол. Само че в самата конвенция се прави разлика между двата термина: "Член 4, алинея 3: Прилагането на разпоредбите на тази конвенция от страните по нея, в частност на мерките за защита на правата на потърпевшите, се извършва без каквато и да било дискриминация, основана на ПОЛ, ДЖЕНДЪР, раса, цвят, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, връзка с национално малцинство, имущество, раждане, ПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ, ДЖЕНДЪРНА ИДЕНТИЧНОСТ, възраст, здравословно състояние, инвалидност, семейно състояние, имигрантски или бежански статут, или друг статут". Писнало ми е тия двамата, дето са се отказали от България, да ни поучават как да живеем в България, и то на полуграмотен български.
Васил Здравков на 24.03.2018 в 16:13
Заради такива като Бернщайн в момента почти никой не може да пробие в шоубизнеса ако не обяви някакви отклонения, реални или фиктивни. Педалите се превърнаха в управляваща каста и не допускат нормални хора в бизнеса. И съпротивата на нормалните е очаквана. В демокрациите мнозинството налага своите разбирания за света и секса, а не малцинствата.
Руди, добре казано! на 24.03.2018 в 16:16
Е, можеше към Гагаузия да добавиш Помакистан, за да е пълна картинката. Все пак семейство са.
цитирай
5. elianna - -
24.03.2018 21:06
Колко от вас прочетоха цялата статия? на 24.03.2018 в 16:22
Много малко от авторите на 29-те коментара са направили усилието да прочетат статията в която меежду другото се казва и : "Лично аз съм против както мачисткото перчене и хетеросексуално самолюбуване, така и против перченето на някои хомосексуални непременно да бъдат забелязани и стремежът им на всяка цена да „шашнат буржоата“. " Но в България всеки пише, никой не чете!
до горния на 24.03.2018 в 16:32
" т.нар. „преход“ у нас наложи представата за гнилия Запад " На гнилото можеш ли да кажеш хубаво? - От там нататък - спираш да четеш ;)
Педофили насилвали 1000 момичета в Англия 40 г. на 24.03.2018 в 16:36
една ученичка е забременяла 6 пъти за 4 години.................Англия разследва 1400 политици и шоумени за педофилия.............................Скандалът в Англия се разраства: Вече 15 треньори обвинени в педофилия.....................Неолибералният диктат в Англия закриля мюсюмани-педофили...
Прочетох статията до петото изречение - на 24.03.2018 в 16:51
че в англосаксонския свят джендър означавало пол. Което е лъжа. След като статията започва с лъжлива теза, какво има да чета нататък? Авторката била против "против перченето на някои хомосексуални непременно да бъдат забелязани" - а дали е против педофилията, за която лекичко ни пробутват, че не била чак такова извращение? Дали е против зоофилията, геронтофилията и некрофилията, и дали признава съществуването на полови извращения?
цитирай
6. elianna - -
24.03.2018 21:08
Напротив! на 24.03.2018 в 16:52
"Българското общество на 24.03.2018 в 13:39 е много болно. Коментарите го доказват."******************Напротив! Българското общество е здраво в подавляващото си мнозинство. Българското общество не приема децата от предучилищна възраст да бъдат манипулирани от джендър идеолози, облечени във формата на учители. (Затова ли им увеличават двойно заплатите?) Българското общество не иска да го контролира, назидава и наказва брюкселското наднационално НОВО ГЕСТАПО - GREVIO. Българското общество дорасна да разбере, че в сатанинската Истанбулска конвенция няма ограничение в броя и видовете на социалните роли на джендъра - социалният пол - те могат да са толкова, колкото са извратеностите на пола сега и повече от сега - в близко, далечно и необозримо бъдеще! - Социално-полови роли извън ЛГБТ, такива като получаващи полово задоволяване от насилие над други хора - жени, мъже, деца, старици и старци - колко старици по селата са зверски заклани след изнасилване от цигани? Садизмът и мазохизмът, педофилията и геронтофилията, инцестът, зоофилията и некрофилията ще бъдат защитени от сатанинската Истанбулска конвенция, съгласно член 4, параграф 3, за недискриминиране по социален пол и социални роли... Това ли искат българите? - Не! Българите и българките не искат в моргите и в погребалните агенции на законно основание да се подвизават некрофили, които да се гаврят и с труповете на техните близки и на самите тях, след смъртта им, защото който не се е родил, той няма да умре… Българите в подавляващото си мнозинство разбират, че сатанинската Истанбулска конвенция е пропаст без дъно и скочат ли веднъж в нея, едва ли ще има спасение… Джендърите да се лекуват в психиатриите, докато още имат шанс да оздравеят и да спрат да мърсят общественото и политическото информационно пространство.
цитирай
7. elianna - -
24.03.2018 21:09
Руди на 24.03.2018 в 16:58
Като гледам, и читави хора са си дали труда да коментират. Излишно, за жалост, тъй-като башибозукът правда не знае и не дири, а на "раята" и е ясно всичко, и без коментари. Не на народно и даже не на родово, а на епидермално равнище - евнуси, манафи и лесбийки, не се възпроизвеждат. А българинът се е съхранил, ерго, не е признавал стамбулската конфекция, даже и с нож на гърлото. Но, какво говоря - та нали и нациите са същата измишльотина, каквато и половете? Моля, некой да ми обясни, какво значи "хетеросексуално самолюбуване", щото единственото, за което се сещам, си е чист онанизъм!
Въпрос на 24.03.2018 в 16:59
Какъв извратен ум допусна дебата по истанбулската конвенция, която защитава жените, да се преплъзна в посока "джендъри" и хомосексуалисти? Това се опитва да обясни автора на статията. И още пояснява защо е опасно да се подклажда омразата към различните и да се изкривява дискусията от измислици как щели да сменят пола на децата ни.
до Прочетох статията до петото изречение на 24.03.2018 в 17:00
То няма едно изречение, в което лъжата да не присъства. Да четеш подобен пасквил е обида за всеки уважаваш себе си човек, да не говорим, че е обида за интелектуалното ниво на българина, което незнайно защо, силно се подценява?!
Омраза към педалите нямам на 24.03.2018 в 17:08
След като сварих сина си /3 г/ с момичешка рокличка и омазан с червило в ДГ/ Берлин, си го грабнах и повече не го върнах там, след като се опитаха и да ме глобят задето не си давам детето да ми го извращават, си взех дърмите, детето и жената и обратно в България... по-добре да съм умрял, но няма да се съглася с това!
цитирай
8. elianna - -
24.03.2018 21:11
Българското общество... на 24.03.2018 в 17:08
...учудващо е все още със здрави съпроривителни инстинкти, съдейки по по-голямата част от коментарите тук.

Отговор на Въпрос на 24.03.2018 в 17:18
В Истанбулската конвенция, която "защитава жените", пише следното: "Член 4, алинея 3: Прилагането на разпоредбите на тази конвенция от страните по нея, в частност на мерките за защита на правата на потърпевшите, се извършва без каквато и да било дискриминация, основана на ПОЛ, ДЖЕНДЪР, раса, цвят, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, връзка с национално малцинство, имущество, раждане, ПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ, ДЖЕНДЪРНА ИДЕНТИЧНОСТ, възраст, здравословно състояние, инвалидност, семейно състояние, имигрантски или бежански статут, или друг статут". Както виждаш, освен мъже и жени (ПОЛ), конвенцията защитава и нещо друго, наречено ДЖЕНДЪР, което са 53 вида полови извращения, политкоректно наричани ЛБГТ. Засега сред тях не са педофилите, зоофилите, геронтофилите и некрофилите.
цитирай
9. elianna - -
24.03.2018 21:12
до защитниците на статията на 24.03.2018 в 18:03
С какво Истанбулската конвенция ратифицирана първо от Турция подобри положението на жените там, ако не е за какво ни е ? Защо ГРЕВИО /избран по неведом признак в момента 10 жени/ може да определя законодателствата на държавите и да предлага санкции на основа спорни термини. Това не е ли недемократично, не трябва ли законите да се определят от народните представители и да са съобразени с конституцията? Защо просто не коригират самата конвенция? Защо се оказа, че превода, който се публикува не е бил точен? Кой и какво крие зад насилието на жените? Защо няма официана статистика какво са постигнали до момента ГРЕВИО в борбата с насилие над ЖЕНИ конкретно къде в коя държава кой закон и сколко е намляло насилието благодарение на тях през последните 4 години щом това е най готиното средство за борба с насилието над жени. ....Аз имам дъщеря и искам за нея да съм ТАТКО,БАЩА/помислете какъв заряд имат тази думи/, а не родител 1 или родител 2/май номерацията също води до дискриминация :)/ Мисля че, която еднополова или подобни двойки е поела отговорността да отгледа дете в такава среда да си намери начин да обясни на детето ситуацията, а не да се занимават 50 държави със проблемите на 0,001% от населението като най важен проблем в момента.
цитирай
10. elianna - До: до защитниците на статията на 24.03.2018 в 18:20
24.03.2018 21:14
Къде точно в 32-те страници на конвенцията има текст, който застрашава правото ви дъщеря ви да ви нарича "татко"? Ето, за това дискусията беше толкова жалка! Хора като вас пришиват несъществуващи твърдения в някаква тъпа конвенция, която по нищо не се различава от останалите тъпи конвенции по този въпрос. Ичрез измислиците и лъжите си вие вентилирате своята ярост по повод социалната си незащитеност в България. Истанбулската конвенция не е виниовна, че мутри управляват държавата и пребиват жените и децата в нея.

Ина Влахова на 24.03.2018 в 18:29
Към тези, които се страхуват да не ги вземат за нецивилизовани: Английската дума gender = иде от латински език GENUS, GENERIS = произход; В английската и френската граматика gender=genre означава род - мъжки, женски, среден В биологията - пол - мъжки и женски. Къде ровят хомосексуалните, бисексуалните, педерастите, некрофилите и зоофилите, за да въздигнат в ОТДЕЛЕН ПОЛ всяка странна разновидност на полова дисфория, МЕН ЛИЧНО, не ме интересува. Обаче, живо ме засяга очевадния комплекс за малоценност на авторката. А туй типично възклицание: "АХ, какво ще кажат европейците?" винаги ме е вбесявало! И не го търпя и в по-горния материал. В подкрепа на моето твърдение, че авторката е пълен комплексар, ще приведа цитат от нейното творение: "Bigotry увековечава господството на мутрите. Истерията срещу Истанбулската конвенция, независимо от субективните представи на подстрекателите си, реално отдалечи България от цивилизования свят и увековечи господството на мутрите". Както виждате - нерде джендър и съпротива, нерде цивилизован свят, нерде ГЕРБ и непадането му от власт..... Май-май, както е тръгнало новият лозунг на € - демокрацията ще да е: "Демокрация до налагане на ДЖЕНДЪРА и над последния "€vro-НЕНОРМАЛ на престарялия континент, който генерира изкуствоведки-адвокати на насилието над несъгласните" Прав е MATTEO SALVINI - цитирам знаменитото обръщение към европейските депутати
цитирай
11. elianna - -
24.03.2018 21:15
Прав е MATTEO SALVINI - цитирам знаменитото обръщение към европейските депутати "Вие наистина не сте нормални и трябва да се прегледате на добър лекар!" Толкова за естетиката на
До: до защитниците на статията на 24.03.2018 в 18:43
Не искам в бланките и документите в бъдеще да се появи такъв текст родител 1 и родител 2.... Изопачавате думите ми...Слагате манипулативно етикети "жалка..тъпи...измислици...лъжи....вентилирана ярост".... без да отговорите на нито един въпрос и наричате това дискусия ?..... ;) А Истанбулската конвенция не е виновна, че мутрите управляват тази страна съм съгласен, но не знам и каква ще промени ако я подпишем , но вие сигурно знаете и ще споделите?
ПРИПОМНЯМ: До защитниците на ИК на 24.03.2018 в 18:53
Истанбулската конвенция като ЛГБТ инструментариум - За безкритичната вяра на умните и прогресивните: www.otizvora/2018/02/9587
легисти на 24.03.2018 в 19:33
До Ина Влахова на 24.03.2018 в 18:29 - специално ви поздравявам за този пост, както и за останалите Ви включвания по темата
цитирай
12. elianna - Миличките соросоиди, на 24.03.2018 в 20:01
24.03.2018 21:17
колко сте безпомощни пред фактите! Текстовете на Истанбулската конвенция ви бъркат в здравенцето, а? Ами тогава хайде пак: "Член 3. Определения: За целите на тази конвенция, ... в) "ДЖЕНДЪР" означава социално конструираните роли, поведения, дейности и атрибути, които дадено общество смята за допустими за жените и мъжете." Тоест, ако един мъж се мисли за Наполеон, отива в лудницата, но ако се мисли за жена, заслужава почит и уважение. По-нататък: "Член 4, алинея 3: Прилагането на разпоредбите на тази конвенция от страните по нея, в частност на мерките за защита на правата на потърпевшите, се извършва без каквато и да било дискриминация, основана на ПОЛ, ДЖЕНДЪР, раса, цвят, език, религия, политически или други убеждения, национален или социален произход, връзка с национално малцинство, имущество, раждане, ПОЛОВА ОРИЕНТАЦИЯ, ДЖЕНДЪРНА ИДЕНТИЧНОСТ, възраст, здравословно състояние, инвалидност, семейно състояние, имигрантски или бежански статут, или друг статут." Тоест, пол и джендър са различни понятия. Още по-нататък: "Член 14, алинея 1: Страните по конвенцията се задължават... да включат учебни материали по въпроси като ... нетипични джендърни роли ... в официалните учебни програми на всички образователни нива.” Тоест, да учат децата на педерастия и лезбийство от петгодишна възраст. Защита на жените, кайш?

desi на 24.03.2018 в 20:20
Истанбулската конвенция и джендър дисфункцията От Владислав Апостолов , публикувано на 19.01.2018 В официалния разяснителен доклад към конвенцията джендър пропагандата е директна. В една от точките се говори за „индивиди, които може да бъдат дискриминирани заради тяхната джендър идентичност, което означава, че джендърът, с който те се идентифицират, е различен от биологичния пол, който им е бил сложен при раждането. Това включва категории от индивиди, които са трансджендър, транссексуални или травестити, които не отговарят на установените от обществото „мъжки” и „женски” категории.
цитирай
13. elianna - -
24.03.2018 21:19
desi на 24.03.2018 в 20:20
Истанбулската конвенция и джендър дисфункцията От Владислав Апостолов , публикувано на 19.01.2018 В официалния разяснителен доклад към конвенцията джендър пропагандата е директна. В една от точките се говори за „индивиди, които може да бъдат дискриминирани заради тяхната джендър идентичност, което означава, че джендърът, с който те се идентифицират, е различен от биологичния пол, който им е бил сложен при раждането. Това включва категории от индивиди, които са трансджендър, транссексуални или травестити, които не отговарят на установените от обществото „мъжки” и „женски” категории. Тук вече си проличава политически коректната догма. Това е и насилие над езика. Забележете – полът бил „сложен” при раждането, а не е обективна физическа реалност и обществото налагало „мъжки” и „женски” категории, сякаш очевидните биологични факти, предхождащи всяко общество, са някаква фикция. На някои места и самата конвенция е написана с идеята за максимално еластични тълкувания. Затова е важно какви хора и организации ще бъдат въвлечени в евентуалното привеждане на предписанията на документа в действие. В междуведомствената работна група за въвеждане в българското законодателство на Конвенцията има няколко съмнителни организации – Младежка ЛБГТ организация „Действие”, фондация „Джендър алтернативи”, „Български център за джендър изследвания” и, разбира се, Български хелзинкски комитет. Ако си мислите, че тези хора няма да се опитат да вкарат максимално много джендър пропаганда в тълкуването на конвенцията, помислете отново. Тук вече изобщо не става въпрос за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Тук става въпрос за идеологически натоварени организации, които могат да внедрят отричащи науката идеи в институционалната тъкан на обществото. И то с парите на данъкоплатеца.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elianna
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1172040
Постинги: 1302
Коментари: 1089
Гласове: 610
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031