Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2020 11:38 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2513 Коментари: 18 Гласове:
19

Последна промяна: 16.07.2020 11:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Народната мъдрост казва, че на лъжата краката са къси, затова често си удря задника в бордюрите и камъните, пльосва се по очи или по гръб и става за смях !:-))
           Народът български го е казал с присъщото си чувство за хумор, защото през дългата си история се е убедил и е осъзнал ясно, че след мъглата и мътилката, задникът на Лъжата винаги лъсва под игривото слънце на Истината, а нейната нескопосана магия отива по дяволите, като след нея остават само тинята и вонята от последствията, които се плащат от всички участници в нейния маскарад, при това с лихвите.
           Всеки народ, помъдрял от историята си, е осъзнал няколко азбучни Истини на Живота, които му помагат да прави верния избор на житейски път и да се развива в хармония с Божият Промисъл. Тези азбучни Истини са:
           1/ Всеки овластен управник, който разединява народа си, като разделя и настройва разнородни части от обществото едни срещу други, за да постига личните си интереси и така да укрепва властта си, не му мисли доброто.
           2/ Всяко държавно управление, което поставя личните си облаги и интереси над националните и се облагодетелства за сметка на гражданското общество, без да върши  полезната работа, за която е предназначено и изблано, не е добро.
           3/ Всяка агресивна опозиция, която иска да вземе на всяка цена, дори с кръвта на гражданите властта, само заради самата власт, без да знае как да е полезна, е опасна и безперспективна. Такава опозиция винаги работи срещу интересите на Цялото, руши обществения мир и хармония, обслужвайки интересите и апетитите на друга държава, и не е в състояние да донесе нищо добро на своята държава.
           4/ Всяка лицемерна опозиция, която укрива реалните си намерения за власт, контрол и грабеж, като изопачава Истината за себе си и Истината изобщо, за да я направи удобна за скритите си намерения, заблуждавайки гражданското общество с лъжи и извадени от контекста манипулиращи общественото мнение компромати, е вредна за националните интереси и за развитието на своята държава.
           Случващото се в момента в държавата е явен продукт на ширещата се повече от три години долнопробна, изфабрикувана в кремълските лабиринти и произнасяна през тези години пред българите с цел разединение червена лъжа на жадната за власт, контрол и нов грабеж комунизост. Истинската й, пагубна за европейското развитие на България, но удобна за кремълския мегаломан същност, лъсна в цялата си амбициозна грозота и злонамереност.
           Цялата тази гадост, случваща се през последните дни, е отдавна планирана заговорнически, подмолно подготвяна и целяща да създаде хаос в държавата. Като размъти водите, комунизостта се опитва да премахне от пътя си законно избраното, активно работещо и национално отговорно правителство, за да се добере отново до цялата власт и да хариже България на евразийската напаст за вечно ползване.
           А всички ние, гражданите на България, трябва добра да осмислим и осъзнаем в дълбочина историческия опит и случващото се сега!!!
           За да не станем пак поредната държава конц-лагер, жертва на кремълската и нашенската комунизост, които постоянно търсят начин как да извадят страната ни от Европа и НАТО, да я напъхат в орбитата на евразийската комунизост и така да могат спокойно, под путинското крило, да развихрят низките си страсти, да ги изсипят върху мъдрия, непокорен дух на своя народ и да го превърнат пак в послушно, удобно за доене, стригане и колене комуНИЗко стадо, както след комуНИЗкия преврат от 1944 година.


                                                                           С цялото ми уважение:   Огнян Узунов

P.S.     Публикувам нещо, което е добре да се прочете и осъзнае от всички онези, които са станали жертви на заблужденията и инсинуациите на стълбовете на българо-руската мафия в България – Васил Божков, Цветан Василев, Ахмед Доган,Делян Пеевски,семейство Баневи, семейство Арабаджиеви, Стоян Александров, Валентин Златев, извадената от властта БСП... и всички подобни, които се страхуват от правосъдието, и които целят с атаките срещу правителството да спасят собствената си кожа, като елиминират него и адекватно-действащите му органи срещу подобни вредители на Отечеството ни, източващи кръвта му:


Mario Ivanov
    Радев трябва да бъде осъден за ШПИОНАЖ и ВРЕДИТЕЛСТВО в полза на Русия.....Компания естествено трябва да му правят и руските шпиони които е взел под крилото си в Президентството и за които вече тече обилна информация за анти държавната им дейност.......

.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ВРАГОВЕ ДА РУШАТ ДЪРЖАВАТА ?????
2   
 
 
Мария Димитрова
 
БЪЛГАРИ ВИЕ ИЗОБЩО ИМАТЕ ЛИ МОЗЪК ??? КАК ТАКА БУТАТЕ В РЪЦЕТЕ ИМ РОДИНАТА СИ И СЕ ОБРИЧАТЕ СОБСТВЕНОРЪЧНО НА УЖАСЪТ ,КОЙТО ВИ ОЧАКВА.????? ЗНАЧИ БЪЛГАРИНЪТ ПОЗВОЛЯВА ОТ ЕДИН ПРЕДАТЕЛ НА РОДИНАТА И СЪВЕТСКО РУСКИ АГЕНТ И ЗА 12-15 МИЛИОНА ПЛАТЕНИ ОТ КР АДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК №1 НА ДЪРЖАВАТА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ МАФИЯТА !ЗНАЧИ ВАШАТА РОДИНА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ВИ СТРУВА НЯКОЛКО МИЛИОНА????ЗА ТАКИВА КАТО ВАС ЛИ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ТОЛКОВА ДОСТОИНИ СМЕЛИ И БЛАГОРОДНИ ХОРА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ??? СЛЕД КАТО ДОПУСНЕТЕ ТОВА БЪЛГАРИ ВИЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ НАПЪЛНО СЪДБАТА, КОЯТО САМИ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ И ИЗЖИВЕЕТЕ.В МНОГО СТРАНИ ПО СВЕТА СЪМ ХОДИЛА, МНОГО СЪМ СЕ ВДЪЛБОЧАВАЛА В ИЗУЧАВАНЕ СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА И ДЪРЖАВИ , НО ЗА ЖАЛОСТ УСТАНОВЯВАМ ЧЕ НЕ СЕ НАМИРА НИКЪДЕ ТАКЪВ САМОУБИЕЦ НАРОД!!! БЪЛГАРИ ИЗЛЕЗТЕ И ЗАЩИТЕТЕ ТОВА ,КОЕТО ИМАТЕ ЗАЩОТО ВИ ОЧАКВА ПО ЛОША ДИКТАТУРА И БЕДНОСТ ОТ ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ.


 






Гласувай:
20


Вълнообразно


1. kategarbo - Дано има повече българи като Вас. ...
14.07.2020 12:11
Дано има повече българи като Вас. Дано паметта ни да не е къса. Дано не забравяме злините на подстрекателите.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря за добрите думи и разбирането на същността, Kategarbo!
14.07.2020 13:08
Дано осъзнаващите Истината, незомбирани българи като Вас стават все повече, за да върви България по добрия одухотворен, благороден и цивилизован път на Любовта, Мъдростта, Истината, Хармонията и Съзиданието, благословен от Бога!
Хубав ден!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
14.07.2020 13:11
Морски, изтрих ти коментара, защото ми писна да ти чета глупостите, които са точно обратното на Истината!
Бъди жив и здрав и си пласирай простотиите другаде!
цитирай
4. nedovolen - Не се интересувам от политика. Един ...
14.07.2020 13:51
Не се интересувам от политика. Един мой приятел, вече покойник, ЕЛТИМИР, ми казваше - ще се наложи Русия да ни освободи трети път, каквото и да означава Не можах да го разбера.
Написал е точно дванадесет книги, на хартиен носител само две. Имам ги всички. И други ги имат, като се загубя.
Така че, така.
:)))
цитирай
5. vaquero - batogo,
14.07.2020 14:10
Крадеш, крадеш, та се осереш.
И така се издадеш.
Герберастията била символ на прогреса - смях!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Русия може да освобождава само от Свободата, Недоволен :)))
14.07.2020 14:47
Тя е нещо, подобно на алчна, въоръжена мутра, която, ако не дай си Боже ни свърши услуга, която дори не си поискал, после цял живот ще ти напомня, ще иска от теб и ще те граби. Кой както иска, така да ме разбира, но това са житейските факти... :-))
цитирай
7. batogo - !!!:))) Това за себе си ли го казваш, Вакуеро?!?!:)
14.07.2020 15:08
Защото крадецът винаги най-силно вика: Дръжте крадеца!" А на теб, като не ти харесва България, отиди да живееш в любимата си Путландия, защото България никога вече няма да стане съветска, по твоя дефектен калъп...:)))
цитирай
8. petgrig - Бе разни вакеровци,
14.07.2020 19:00
крумчовци и т.н. бетонни глави и аз много пъти ги питам - те в Русия ли живеят или в страна от ЕС? Децата им? А и къде учат - в Русия или Европа?
И се започват едни усуквания, ма тако, ма вако, само за да не кажат в прав текст това, което виждаме и знаем:)
Поздрави, приятелю!
цитирай
9. vmir - Съгласен съм с написаното и съжалявам, че за освирепелите за власт
14.07.2020 19:34
историческите и житейски поуки са по-маловажни от тиражирането на лъжите. Ако всичко е въпрос на мъдрост, мъдростта има своите врагове и това са онези, за които лъжата е по-скъпа от всяка истина. Само лъжата може да издигне претенциозния некадърник над разумния човек, но постройката на претенциозните некадърници рухва в най-неочакван момент. Претенциозните некадърници си личат по гьонсуратлъка да наричат бялото черно и да приписват собствените си мотиви и деяния на другите.

Поздравления!!!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Прав си, Петре!
15.07.2020 05:49
По всичко личи, че им е дефектирал главния процесор и живеят в безсъзнание :) Да са живи и здрави...
Благодаря ти за съмислието, приятелю!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Vmir!
15.07.2020 05:54
Поставил си точната диагноза на комунизостта в напреднал стадий :)
Чест и почитания, приятелю!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
15.07.2020 20:43
В момента не ни трябват политици, особено псевдополитици!Членове на " партии"
Има някои, сменили маса партии!? Какво доверие да им има човек?
Или на милионерите- социалисти в БСП , или пък на бившите комунисти в ГЕРБ? Какви социалисти са първите и какви бивши комунисти- вторите?
Русия? Какво ни интересува Русия? Русия ще ни уважава ,когато се вземем в ръце! И всяка друга Велика държава ще гледа с уважение на нас при това условие! На приказки никой не вярва, особено без покритие! Искат дела!

Новото е ясно при тях, но какво старо са забравили!? Тези от БСП и от ГЕРБ?
На нас, на България ни трябват хора, милеещи за България! Като Стамболов и Батенберг, на линията на фронта! Пък колкото ще жени и да сменят и пари да влачат , пардон ,тук трябва да има мярка, важното е да милеят за България !И България да върви напред! България да е в мисълта им!
Стамболов , умирайки, само на 41 години е, България е в мисълта му! Има грешки, има провинения,обвинения, но България не разчита на подаяния и се е взела в ръце!
Има икономика , има армия, заради която в Турция и днес имат респект към Българите Такъв бой не са яли от никой друг в историята си!
Трябва да се намерят хора , обичащи България! Без тях сме загубени! Партийци, да не припомням стар виц, чуждопоклонници или чужди слуги няма да са полезни!
Другият вариант е да искаме служебно правителство от Брюксел!? Но то вероятно ще бъде обречено, както царят с младите , назначени комунистчета около него!?

Хубава вечер , приятелю!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
16.07.2020 08:34
Хайде, да припомня, малко съкратен вица за партийците Той е от времето на Партията и е малко подобрен
Петка, като видял ,че всички масово се записват да следват, решил и той да опита Посъветвал се с Чапаев
Чапаев казал, че след като СССР е вече новият Рим, да запише" Историа на Рим" Петка записал и бил съвестен студент Обаче учението не вървяло Нищо не разбирал
Отишъл при Чапаев да се оплаче и да поиска помощ едновременно
Казал на Чапаев ,че го е подвел, накарал го да запише нещо ,което не е по възможностите му Чете и не разбира нищо
Ето едно изречение например:
Патриции правили оргии с матрони Изобщо не разбира кои и какво са правили и какви са тези матрони Чапаев го успокоил ,че ще му обясни всичко Матроните са леки жени, да не се чуди повече за тях Оргиите са спявки А патрициите, тук се замислил малко и казал ,че вероятно е печатна грешка Имали са предвид в учебника партийци!

Хубав ден , приятелю!
цитирай
14. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Ще ти отговоря с две мнения на хора с български Дух, които много уважавам!
16.07.2020 11:39
Mario Ivanov Радев трябва да бъде осъден за ШПИОНАЖ и ВРЕДИТЕЛСТВО в полза на Русия.....Компания естествено трябва да му правят и руските шпиони които е взел под крилото си в Президентството и за които вече тече обилна информация за анти държавната им дейност.......

.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ВРАГОВЕ ДА РУШАТ ДЪРЖАВАТА ????? 2

Мария Димитрова:

БЪЛГАРИ ВИЕ ИЗОБЩО ИМАТЕ ЛИ МОЗЪК ??? КАК ТАКА БУТАТЕ В РЪЦЕТЕ ИМ РОДИНАТА СИ И СЕ ОБРИЧАТЕ СОБСТВЕНОРЪЧНО НА УЖАСЪТ ,КОЙТО ВИ ОЧАКВА.????? ЗНАЧИ БЪЛГАРИНЪТ ПОЗВОЛЯВА ОТ ЕДИН ПРЕДАТЕЛ НА РОДИНАТА И СЪВЕТСКО РУСКИ АГЕНТ И ЗА 12-15 МИЛИОНА ПЛАТЕНИ ОТ КР АДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК №1 НА ДЪРЖАВАТА ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ МАФИЯТА !ЗНАЧИ ВАШАТА РОДИНА И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ВИ СТРУВА НЯКОЛКО МИЛИОНА????ЗА ТАКИВА КАТО ВАС ЛИ СИ ДАДОХА ЖИВОТА ТОЛКОВА ДОСТОИНИ СМЕЛИ И БЛАГОРОДНИ ХОРА ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ??? СЛЕД КАТО ДОПУСНЕТЕ ТОВА БЪЛГАРИ ВИЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ НАПЪЛНО СЪДБАТА, КОЯТО САМИ ЩЕ СЪЗДАДЕТЕ И ИЗЖИВЕЕТЕ.В МНОГО СТРАНИ ПО СВЕТА СЪМ ХОДИЛА, МНОГО СЪМ СЕ ВДЪЛБОЧАВАЛА В ИЗУЧАВАНЕ СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ НА РАЗЛИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА И ДЪРЖАВИ , НО ЗА ЖАЛОСТ УСТАНОВЯВАМ ЧЕ НЕ СЕ НАМИРА НИКЪДЕ ТАКЪВ САМОУБИЕЦ НАРОД!!! БЪЛГАРИ ИЗЛЕЗТЕ И ЗАЩИТЕТЕ ТОВА ,КОЕТО ИМАТЕ ЗАЩОТО ВИ ОЧАКВА ПО ЛОША ДИКТАТУРА И БЕДНОСТ ОТ ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ.


цитирай
15. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
16.07.2020 13:46
Аз никъде не съм казал кой точно трябва да вземе властта! Казах ,че задължително трябва да обича България и да мисли за нея! Не на приказки !Чували сме такива, обичащи България с" постна пица" и с " Пари няма"
Но за някои има и то много!?И мазни пици/ курбани/!

Показали са какво могат партийците! Не случайно царят, истинският , Борис, за един период забранява партиите и страната дърпа рязко напред !Ами нормално, след като партията е над страната, вече няма пречки за развитието й Да им се спре държавната издръжка! Да се самоиздържат, партията не е държавата, че да я финансира!

От опит знам ,че най- много се тупат със свършена работа тези, които не са в състояние да я свършат като хората! И те най-много говорят ,какво са свършили!?
Не е необходимао, то се вижда!Свършеното!
Не е моя работа да давам акъл или съвет, изразявам само мнение
Трябват хора, милеещи на дело за България! На празнодумци и тарикати сме се нагледали, дал ни бог много такива абонати към властта! Ако сегашните са милеещи за България или смятат да докажат, че ще бъдат такива, да заповядат!
И като при гърците, да се демонстрира характер- Нашият народ иска това, свикнал е с това, не може без него! Да се изтъква , че сме качествен народ , а не кофти продукт и материал-идвете думи са обидни Защото се отнасят за нещо неодушевено!!

И без слугинаж!И робска подчинение!
цитирай
16. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
16.07.2020 14:47
Съгласен съм с някои от доводите ти но, според скромното ми мнение на осъзнат български гражданин, желаещ да види държавата си балансирана, отстояваща националните си интереси и приоритети, това правителство, въпреки недостатъците и грешките си, за момента се справя добре като цяло, работи за развитието на България като европейска, цивилизована държава-партньор, провежда сравнително добре балансирана вътрешна и външна политика и проявява загриженост за приемлив статут на институциите и тяхната функционалност. Прилично се справя с предизвикателствата, върши си прилично работата във всички посоки, а напоследък все по-добре се справя с едрата престъпност и олигарсите. Главният прокурор сериозно си върши работата, без да се стряска от ранга на престъпниците.
Явно това много стряска червената, мафиотизирана и доста поизгладняла извън властта опозиция, която именно по тези причини се раздира от вътрешни противоречия и драми. Стряска и президентството, пълно с московски агенти – пазители и съветници на президента и антуража му. Тъй като и БСП и президентството са щедро спонсорирани от своя кумир Путин за противодържавната си дейност, са се посветили на служба на Кремъл и на естествения си клептомански нагон, което въобще не е в интерес на България и избрания от нея път на развитие.
Страхът и безвластието правят опозицията агресивна, а нените храненици олигарси усилено спонсорират всякакви действия срещу властта, която е решена да ги накара да отговарят за престъпленията си и да си платят задигнатото.
Всичките тези манипулират обществото по всякакъв начин, за да го настроят срещу правителството и в това се състои целия маскарад.
Хубав ден и помисли, приятелю!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
17.07.2020 09:11
Мен цветът на политиката не ме интересува! Не той решава проблемите Много си смениха цвета, за да бъде той някакъв фактор!
Аз имам едно изискване към политиците Да работят за България, реално, а не да я ползват за прикритие и средство за обогатяване Само!!
Посочил съм примери, има и други за такива политици, наши! Не искам нещо несъществуващо
Да вземат пример от гръцките политици Да, извоювали са позиции и ги защитават Две допълнителни пенсии и заплати Народът не можел без тях! Стотици милиарди опростени и задължения за стотици, но не ги притеснява това Ще опростят и останалите стотици, знаят го А ние ще се хвалим ,че нямаме задължения? На каква цена -с таван на пенсиите и 40 лева на Коледа и на Нова Година- само на някои? Това не е ли ДИСКРИМИНАЦИЯ?
И какво получават пенсионерите, че да им се определя и таван на пенсиите?
Това е безумие!
Да определят таван на техните възнаграждения Три средни заплати/ таван/ и нищо друго- ни кюлчета злато, ни пачки по 50 хиляди евро!
Аз не обичам да ме хвалят незаслужено и някой- също, да ми казва , колко добре живея, благодарение на него!
Ако е така, аз сам ще благодаря!
Така ,че нямам нищо против/ като убеждение, не като заповед, не е в статута ми/ нямам нищо против сегашните управници да работят наистина за благото на България !Но резултатите да са видими с просто око, да не се налага, да ми ги сочат? И могат да бъдат сигурни, че преди тях ще посоча, това ,което съм установил!
Споменах в предишен коментар Истински работещият си върши работата и не повтаря непрекъснато ,че работи! Това се вижда без приказки! Засмивал съм се, когато чуя от някой ,че работи, да го казва на всеуслушание? И когато някой от тях е реагирал на смеха ми, какво ,съмнявам ли се , съм отговарял, че се смея ,не защото се съмнявам , а защото той се съмнява!
Така ,че нека да си работят спокойно, аз и дума не съм написал за оставка или да нося плакати, но за България! Истински, като Стамболов, Борис Трети-казал е на шега ,че е единствения Българин сред управниците Шамар за тях!
Има и други, разбира се!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
18. batogo - !!!:))) Казваш верни неща, Иване, за което съм ти благодарен!
17.07.2020 10:26
Защото, в края на краищата и двамата търсим Истината. А тя е, според скромното ми мнение, скрита в манталитета и нравствеността ни като нация и като част от балканските процеси, а те са твърде повърхностени, властолюбиви, материалистични и бездуховни.
Твоят пример с цар Борис III , наричан Обединител, в това отношение е много ясен. Нас, балканците, животът ни е научил на тарикатлък, на хитрост за оцеляване, но само в редки случаи на духовност, морал, етика и мъдрост. Точно на това, според мен, се дължи и факта, че нямаме добри държавници като Стамболов и цар Борис III. Защото за политик е добре да си въжеиграч и тарикат, но за държавник се иска почтеност, духовност, морал, етика, мъдрост и воля за справедливи действия! А у нас тези качества не се култивират от ранна възраст в семейната среда, където най често се говори само за пари, далавери, бабаитлъци, тарикатлъци и кой е по-по-най.
Затова се получава така, че тези, които днес плюят от злоба и завист докопалите се до власт и пари, утре, когато съдбата им даде шанс да проявят нещо по-стойностно и ги изпрати във властта, те стават още по-лоши и алчни от тези, които са оплювали...
Именно по тази причина не веднъж съм твърдял и пак ще потвърдя, че с този манталитет се постига такъв начин на живот, какъвто водим у нас през последното столетие.
За да се промени начинът ни на живот, първо е необходимо да се промени начинът ни на мислене, нивото на осъзнаване, ценностната система, духовността и приоритетите. Останалото са празни илюзии, удобни за някои, но неудобни за целостта ни като народ.
Когато човек пренебрегне Духа, който Бог е вложил в него и се отдаде на егото си, той престава да бъде човек и се превръща в обикновен хищник, способен единствено да оцелява, но не и да твори благодат за Цялото, поемайки естествено и всички негативни последици от това. Никой друг не му е виновен за тази съдба, освен самият той, защото той е направил този избор.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773363
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031