Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2020 12:40 - На днешната дата преди 147 години България губи една от най-светлите личности в цялата си история!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1497 Коментари: 9 Гласове:
20

Последна промяна: 19.02.2020 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Каквито и думи да се употребят в почит към Иконата на Българския Дух за Свобода и Справедливост Васил Левски, те ще бледнеят!
          Затова ще цитирам единствените достойни за Апостола на Свободата и неговите достойни мисли и дела стихове, на още един не по-малко Велик Българин, радетел за същите Духовни Ценности, дал живота си за същата кауза  –  Великият поет Христо Ботев, който е казал с думи гениално прости една Велика Истина:
                                   
                                            ТОЗ, КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА,
                                            ТОЙ НЕ УМИРА :  НЕГО ЖАЛЕЯТ
                                            ЗЕМЯ И НЕБЕ, ЗВЯР И ПРИРОДА,
                                            И ПЕВЦИ ПЕСНИ ЗА НЕГО ПЕЯТ...

          Поклон пред Духа, Волята и Вярата на Апостола!!!
          Светла да е паметта за него и мир на душата му!


                                                                                                                        Огнян Узунов
                                         
        P.S.  Чувствам се задължен да добавя нещо важно към казаното по-горе, което още веднъж потвърждава мъдростта и прозорливостта на Апостола!!!
        Това важно обстоятелство е, че всеки субект или обект, независимо дали е / човек,  държава, империя / , който изисква от друг субект или обект / човек, държава, империя / вечна благодарност за някаква своя помощ или услуга и изявява претенции да диктува пожизнено постъпките на получилия помощта, та дори тази помощ да се нарича освобождение, е извършил това користно, от скрити, егоистични подбуди, с цел лична изгода и облагодетелствуване. А всяка помощ и всяко добро дело имат стойност само, когато са безкористни! Всичко останало е лицемерна хитрост и коварство!
        Имайки предвид точно това, Апостолът е казал, че: "Който ни освободи, той и ще ни зароби".
        Според мен всеки съзнателен българин би трябвало да вникне и да си извади поуки от тази мъдра, пророческа негова мисъл, чиято истинност животът доказва и до днес!  
                               



Гласувай:
20


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Русолюбците-рубладжии тайничко много се радват на обесването на Апостола на Свободата?!
18.02.2020 12:55
Наблюдавайте ги днес и ще се убедите! Имат си и причина?!?! Тя е казаното от Апостола на Свободата Васил Левски, че: " Който ни освободи, той и ще ни зароби!"
Заради тази опасна реплика, руският консул в Цариград и русофилски патрон – граф Игнатиев – ползва цялото си влияние и натъкмява съдебния процес така, че да бъде Апостола обвинен в убийството и на дете и да бъде обесен с три на два гласа, като наклонилият везните глас е на продажен български русофил.
цитирай
2. ivoki - ВЕЧНА ДА Е ПАМЕТТА МУ
18.02.2020 14:01
БОГ ДА УПОКОИ ДУШАТА МУ.

https://www.youtube/watch?v=2JynIt2mXH0
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
18.02.2020 23:05
Безспорно е най-великата ни личност, наш, Български връх!
И повод з аразмисъл е! Да, реално, той, с дейността си, е причината да се появи България на картата, въпреки ,че не доживява този момент!
Не е сам! Има и други велики личности около него !Знак, че те се появяват във върховен за Българите момент, когато са нужни!
Защо ли сега ги няма!

Поклон пред делото и паметта на Апостола!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
19.02.2020 05:59
Отговорът на твоя въпрос е много простичък, приятелю и той е, че и сега ги има осъзнатите, родо-любиви, истино-любиви българи, дори стават все повече, но България е Свободна и върви по Добрия път, а те работят за отстояването на нейната Свобода, Независимост и Благоденствие!
Хубав ден, приятелю!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Поклон пред Духа,
19.02.2020 08:54
Волята и Вярата на Апостола!!!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Здравей, Славе!
19.02.2020 10:13
Апостолът на Свободата българска – Васил Левски – е постигнал целта си във времето. С мъдрото си, духовно верую, че "времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме" той е вдъхновил Истинските Българи да работят за Свободата и Благоденствието на България, в следствие на което България вече е свободна, независима държава, част от Цивилизования свят, от мира и хармонията на планетата. И това днес е факт, благодарение на духа, вярата и волята на Апостола за свободна и независима България, които той ни завеща с идеите и делата си.
Поклон и вечна почит за Духа на Апостола, който в единение с Духа Божи, е винаги с нас, българите!
цитирай
7. barin - Вечна му памет на Апостола на сво...
21.02.2020 21:20
Вечна му памет на Апостола на свободата, Оги. Той е силна обединяваща личност, каквато липсва през последните 70-80 години( може би и повече). Стига са спорили хората и са се деляли на привърженици на ГЕРБ и БСП, русофили и русофоби. България трябва да е над всичко останало.
Поздрави!
цитирай
8. bven - Ние пазим в сърцата споменът и истината за Левски!
22.02.2020 08:22
Държава на кръстопът, винаги сме привличали погледите на всички и сме запазили мястото и името й досега. Но винаги чуждите интереси и въжделения са били да притежават тази земя. Мъдрите владетели в началото са знаели това. Нека не се самозалъгваме. В момента ситуацията е критична, тъй като ние сами си прода/дох/ваме земята и се обезкървяваме - няма дори кой да защитава границите ни. Добрите пожелания не са достатъчни. Който стои - не печели нищо, така е било и в турско, преди въстанието.
Хубав ден!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Здравей, Бвен!
23.02.2020 07:06
Ти май забравяш, че ние сме член на Обединена Европа и НАТО, освен че имаме добре обучена и съвременно въоръжена наемна армия, а също много Истински Българи, които милеят за Свободна, Независима България, не се кланят на никого и не слугуват на кремълската престъпна шайка, която нагло нарушава международното право и принципите на националния суверенитет.:)
Хубав ден и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773390
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031