Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09 06:49 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯТ СВОБОДЕН ДУХ, ВОЛЯ И ВЯРА, ПРИЯТЕЛИ!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 483 Коментари: 16 Гласове:
25

Последна промяна: 06.09 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          На днешният ден будният, свободен и просветлен български дух обедини българите, като им даде сила сами, без чужда помощ, да съединят и обединят разкъсаното си от чужди сметки и интереси Отечество.
      В същността си Съединението е същинското, реално Освобождение на България!

          Това прави днешният ден БЪЛГАРСКИЯТ ВЕЛИК ДЕН! Защото СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, постигнато на днешната дата от БУДНИТЕ БЪЛГАРИ в мрачните следосвобожденски времена на преминаване от едно робство към друго, е безапелационно потвърждение, че никакви тъмни сили не могат да поробят и убият СВОБОДНИЯТ БЪЛГАРСКИ ДУХ, ВОЛЯ И ВЯРА В ПРОСВЕТЛЕНИЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ!
           ЧЕСТИТ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК И НАЗДРАВЕ ЗА МНОГО ГОДИНИ, ПРИЯТЕЛИ!
           НЕКА БЪДЕМ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ КАТО ТЕЗИ, КОИТО ОСЪЩЕСТВИХА СЪЕДИНЕНИЕТО И СПАСИХА БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАГОВОРА НА РУСКИЯ МИРИЗЛИВ ИМПЕРСКИ БОТУШ!Гласувай:
25
0


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
06.09 07:35
Съединението и последвалата го Сръбско-Българска война, те трябва да се разглеждат неразделно, е един от малкото примери, какви трябва да Бъдем в името на България ! Другият са двете Балкански войни
Как е защитавано Съединението!
Всички са смятали, че Сърбия лесно ще се справи с нас! София е защитавана от запасни и Юнкери Но те показват чудеса от хроброст, докато пристигнат основните войски от южната граница В маршов поход ,изминали близо триста километра за три дни!
И армията на генералите- сръбската , е размазана от армията на капитаните !Така е останало събитието в аналите на Световната история !И докато за самото Сеединение е дадена само една жертва-Ройчо Николов-дядо Райчо, тук са стотици......
И нещо, което учудило всички Много турчета се включили като доброволци Отнесли се с подозрение към тях Очаква се турска намеса На въпроса, защо го правят , отговаряли ,че живеят в България, тя е в опасност, длъжви са да я защитят!

Та се наложило Австро- Унгария да спасява Белград и Сърбия!

Съединението и последвалата го война за защитата му, доказват окончателно на света ,че България заслужава правото си на съществуване, че не го е получила незаслужено!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря ти за качествения коментар, Иване!
06.09 08:03
Само ще добавя, че Русия и Австро-Унгария са основните противнички на Съединението, което им обърква имперските планове. Те използват своя сателит Сърбия, за да попречат, но си получават заслуженото! Сърбите ядат бой, а те са принудени да преглътнат горчивия хап, виждайки как България става Свободна държава, която по-късно съвсем заслужено получава и своята Независимост през1908 година.
Светъл ден, приятелю! Наздраве!
цитирай
3. wonder - Честит празник и на теб! За много ...
06.09 08:19
Честит празник и на теб!
За много години!
Благодаря!
цитирай
4. zaw12929 - България го заслушаваше тогава!
06.09 09:28
България го заслушаваше тогава!
цитирай
5. getmans1 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК Бат Ого - ще си поз...
06.09 09:44
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК Бат Ого - ще си позволя да прехвърля моя си коментар от моят си постинг;

Този месец ще имаме честа да си честитим двата най-български празника и всеки от тях достоен за национален празник, и искрено вярвам, че ще дойде време когато това ще стане.

Днес и едни други българи също ще си честитят но, ще го правят с уговорка, на 22.09. пак ще си честитят но пак ще е с уговорка, те ще претендират да са широко скроени и ще си честитят на 09. и 23. Тези уж широко скроени българи никога няма да прекъснат тясната си пръзка с руският болшевизъм и всичко българско, и родно за тях ще е с уговорка.
Крайно време е да си го кажем честно, че тези „уговорки„ са заради 09.09. а не заради 03.03. - дата също уважавана от по-добритте българи.
цитирай
6. nedovolen - Животът се придобива чрез Надеж...
06.09 10:01
Животът се придобива чрез Надеждата, Възкресението – чрез Вярата, а съединението – чрез Любовта. Българите казват: „Съединението прави силата." Тук липсва нещо. Правилно е да се каже:

„Любовта прави съединението, а съединението прави силата."

Ако българите искат работите им да вървят добре, трябва да си служат с целия израз, а не само с последния – съединението прави силата. За да бъдем силни като народ, като вярващи, трябва да сме съединени в Любовта. Това съединение ще ни направи силни. Казват: “Да се съединим, да образуваме дружество”.

Съединение или сдружаване без Любов лесно се разпада, както се разпадат обръчите на кацата. Развивайте Надеждата, Вярата и Любовта си, за да се закрепите и в трите свята: Надеждата ще свърши всичките ви работи на физическия свят, Вярата – в Умствения и Духовния свят, а Любовта – в Божествения.

Съединете се, както се съединява мъжът с жената, както брат и сестра се съединяват, защото в съединението е Силата, в съединението има работа, градеж, мисли, чувства, стремежи, цивилизация.

Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно.

Копирано от Портал 12. Дано не ми се разсърдят.
:)))
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря, Wfnder!
06.09 10:49
Наздраве и много светли дни напред!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Zaw12929...
06.09 10:58
България и Свободният Дух в нея винаги са заслужавали и винаги ще заслужават своята Свобода и Независимост, затова няма да се примирим, докато не ги постигнем!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря, Getmans1!
06.09 11:01
Коментарът ти е точен и пълен с истина, чест и почитания за което!
Бъди жив и здрав, приятелю!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти за стойностния коментар, Недоволен!
06.09 11:11
Премъдрият наш Учител Петър Дънов, както винаги, е изказал една велика Истина, която е добре да се осъзнае от всички онези, които желаещи и работят за Свободна и преуспяваща България и да я видят такава...
Да бъде!
цитирай
11. lexparsy - Да Бат Го :-)
06.09 15:52
Благодарим за това изказване, защото може би 3 март е само едно фиктивно примирие с Тюркцизма ни, а този празник може да се конкурира с 24 май за национален празник...
Ще повторя коментарно днес...
Защото това трябва да е празник и на българската дипломация, която винаги се е проваляла под диктат на чужди сили, даже и след извоювани с много кръв битки за територията ни изконна!
Но все пак тази “дипломация“ на Съединението не безучастна от Русия...
Прости ако бъркам и ме поправи...
Хубава вечер и предстоящ релаксиращ от лоши помисли уикенд да имаш!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
06.09 16:42
Извинявам се, че се намесвам отново
Съединението на България е прието остро от Гърция, Сърбия, дори Румъния На Турция Англия нарежда да не се намесва, да изчака! Така става възможно да се изтеглят войските ни от южния фронт и да се прехвърлят на западния. Румъния даже заплашва, да влезе с войски в Южна Добруджа! В отговор Русия трупа войски на румънската граница и охлажда намеренията й ! Сърбия е подстрекавана основно от Австро- Унгария
При това положение България иска помощ от Европа, когато почва войната със Сърбия ! Озовава се единствено ...Турция ? Казва ,че ще прати помощ, но при едно условие Ако България се откаже от Съединението Естествено, България отказва Но ненамесата на Турция ни развързва ръцете и за две седмици-2- 16 ноември ,стар стил ,Българските войски разгромяват сръбската армия На 16 - ти пристига и официалната нота от Австро- Унгария към България за незабавно прекратяване на военните действия и за преминаване към мирни преговори! Която се приема!

Съединението си е национален празник! Не можем да ги делим на по-голям и по- малък Трети март дава началото на Третата Българска държава в нашите земи !Съединението - обединяване на Мизия и Тракия, две изконни Български земи в държавата! Войните продължават заради третата- Македония....
Ние не ламтим за чуждо, искаме си своето- казал го е папа Инокентий Трети по наш адрес, в отговор на унгарския крал Емерих, искащ от него кръстоносен поход срещу Калоян Защото е завзел Белград и Браничево!
Така е и сега Ние искаме нашето си, несправедливо отнето ни, не чуждото!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
13. syrmaepon - Честит да е!
06.09 17:41
Честит да е!
цитирай
14. batogo - !!!:))) Благодаря за добрите пожелания, Екс :-)
06.09 18:47
Уважавам мнението ти, а моето ясно съм го изразил... :)
Нека твоите пожелания към мен пребъдат и за твоя уикенд!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Здравий, Иване!
06.09 18:59
Историята е като накипрено леко момиче, което колкото и да се кипри за тежест, когато го съблечеш олеква и показва истинската си същност.
Хубава вечер, приятелю!
цитирай
16. kvg55 - batogo,
09.09 12:02
Фалшив патос.
цитирай
17. batogo - !!!:))) KVG?!?!
09.09 13:57
За фалшивите хора истината винаги изглежда фалшива...:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 872327
Постинги: 450
Коментари: 3161
Гласове: 24898
Календар
«  Ноември, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930