Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2019 11:08 - Религията е догма, а Вярата – ясно съзнание за Вечните Духовни Принципи и Истини.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2787 Коментари: 19 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Според моето скромно мнение и познания по темата, Исус е еманация на Могъщата Енергия на Вярата във Вечните Духовни Принципи и Закони на Висшият Вселенски Дух-Разум /Бог/, върху които се базира Вечната Вселенска Хармония.
          За разлика от Христос църквите, като религиозни институции, ползват Знанието и Познанието манипулативно, за придобиване на власт и влияние над човечеството за своя изгода.             
          Като носител на Безусловната Вяра в Бога, Исус се явява служител и изпълнител на Вечните Духовни Принципи и Закони на Висшият Вселенски Дух-Разум – Бога, затова е Христос, сиреч проявление на Бога в човека. Неговата единствена мисия е да разкрие,  покаже и докаже на практика какъв безграничен потенциал Бог е вложил в човеците, за да са в състояние да осъществяват Божият Промисъл на Земята.
           За разлика от църквите, чиято основна цел е да влияят и да господстват, скривайки от подопечните си Основната Същност и Вечните Принципи на Знанието, Осъзнаването, Просветлението и Мъдростта, Христос опитва да разкрие пред човечеството точно Тази Същност и Принципи, за да го освободи от догматичните предразсъдъци, замъгляващи съзнанието, с които църквите го манипулират и държат в подчинение и зависимост.
            Христос е еманация и пример за осъществяване на Божият Промисъл като житейски път, начин на мислене и начинна живот в Светлина, Истина, Безусловна Любов, Премъдрост и Благодарност, на които предстои да се учат отделният човек и човечеството като Цяло.
           Застрашена от разкриването на Вечните Духовни Принципи и Истини пред човечеството, чието осъзнаване би го довело до нов начин на живот в хармония и единство, необременен от страхове и зависимости, църквата изпада в паника.
           Виждайки как губи влияние и контрол над човешкия род, църквата прави фатална грешка, като подлага Христос и последователите му на преследване, мъчения и физическо унищожение, превръщайки ги против волята си в предвестници и символи на една нова епоха в човешкото развитие, на която всички ние, човеците, имаме честта и удовлетворението да бъдем съвременници и строители...
           Точно по тази причина народът, осъзнавайки Мъдростта на Живота, казва:"Всяко зло е за добро."
            А Вярата е ключът към Вътрешната Сила, която е способна да твори чудеса.
                                                                                                                
                                                                                                                              Огнян Узунов
          



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. wonder - Ти си изключително правилен човек в ...
10.04.2019 15:39
Ти си изключително правилен човек в светлинен смисъл. Понякога пишеш с моите мисли. :)))
Няма нужда да коментирам казаното - приемам го априори.
Дълги години считах за жестока и невярна поговорката "Всяко зло - за добро!", докато Животът ме опроверга и я превърна в осъзнат Космичен принцип.
Никога не знаем какво печелим когато губим.
цитирай
2. katan - Благодаря ти за това Откровение, Оги!
10.04.2019 15:40
Религията и Вярата са две много различни понятия.
Много точно си описал тяхната разлика.
" Христос е еманация и пример за осъществяване на Божият Промисъл като житейски път, начин на мислене и начин на живот в Светлина, Истина, Безусловна Любов, Премъдрост и Благодарност, на които предстои да се учат отделният човек и човечеството като Цяло."
Другото, другото е ... религия. Пак много точно си я описал, но аз искам да завърша със Светлина и Вяра коментара си.
Поздрави, скъпи приятелю! Благодаря за споделеното!
цитирай
3. ivoki - Пише се "Иисус". А цъ...
10.04.2019 16:28
Пише се "Иисус". А църквата това сме ние самите, а не клирът.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти за съ-мислието и дълбокото разбиране, Wonder!
10.04.2019 17:26
Няма по-голяма и вдъхновяваща награда за търсещият Истината от съпричастието на осъзналите реалната житейска духовност, творчески личности.

цитирай
5. batogo - !!!:))) И аз ти благодаря за доброто отношение и добрите думи, Кате!
10.04.2019 17:37
Твоето будно, просветлено съзнание винаги ме радва!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Прав си, Ивоки!
10.04.2019 17:43
Църквата, това сме ние, но малцина го осъзнават, а осъзнаващите смисъла и безусловно вярващи в Божият Промисъл се броят на пръсти, за съжаление...
цитирай
7. emelika - Много точно, batogo!
11.04.2019 09:50
Набъбна времето на истините, които вече не могат да се скрият. Те ще имат своята пролет, защото импулса за разширение на съзнанието на все повече хора е включен. Това е необратимо. Догмите и последователите им ще стават все по-безсилни, колкото и подмолно или явно да се противят. Християнството в душите ни е нашето обединение, а не християнските църкви. Колко впрочем са те? Някой знае ли броя им и истинските символи на вярата им отвътре. Самото деление на църквата е вече разпад, дори на синодите в една страна.То си е казано - ще бъде нова, вселенска църква и тя си е в нас - правилно казва ivoki. В един отдавнашен български филм една баба говореше на внучето си: "И Богчето е в нас, чедо, и дяволчето. То си зависи ти кого ще приемеш..."
Хубава пролет! Нека дъжда отмие наносите. Да кажем "Добре дошъл!" на Богчето в нас!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря ти за този пълен с Дух и Истина коментар, Емелика!
11.04.2019 11:18
Светли дни! Нека пребъдват в нас думите, с които завършваш коментара си, защото носят в себе си мъдрост и благодат!
цитирай
9. papurov - Чудя се да се смея ли да рева ли. . . ...
11.04.2019 13:54
Чудя се да се смея ли да рева ли...
Това тук, някакъв религиозен либерализъм ли е, или какво? Църквата им пречи, ами първо си изяснете какво е Църквата. Чета, всеки човек - църква, сам общува с Бог от собствената си камбанария, сам определя какво е Бог, какво е Вяра, сам си пише божиите заповеди. И без това Църквите били много, та да ги направим милиард. А нещо да ви е известно за отношенията между съществуващите сега много църкви, за недоверието, противопоставянето, омразата дори между тях? А като всеки си направи собствена Църква, милиард Църкви, замисляте ли се какво ще се случи? Същото което днес се случва с Държавата, всеки сам си прави Държава и приема законите си, противопоставя ги на другите...
Но вие сте отчасти прави - това са принципите на Вселената и Живота, но не бъркайте тези принципи в които всичко се движи и върти, и всяко живо същество изяжда друго живо същество и на свой ред бива изядено, с духовните принципи заложени в човека от Бог. Не бъркайте собствения си егоизъм да се вживявате като отделна Вселена, с това което проповядва Христос.
цитирай
10. batogo - !!!:))) Уважавам мнението ти, Папуров!
12.04.2019 08:22
Аз съм изразил ясно моето, а как ще бъде интерпретирано е избор на четящия!
цитирай
11. pristan - Съжалявам, че не мога да дам повече гласове за този прекрасен постинг,
12.04.2019 21:13
но с това, разбира се, той не губи нищо от своята стойност!
Наистина, без ясна визия за това, какво всъщност е необходимо, за да излезе човекът на "правия път", той лесно става жертва на манипулативната и спекулативна мисъл, и лесно става плячка на догмата, на традициите, обичаите и обредите, които като тежка упойка го отвличат от действително спасителните за него неща. Защото всичко външно е само израз на вътрешното. Но външното без вътрешното е просто мъртва черупка.
Доволният вид на нахранения е само израз на неговата ситост, но придай си доволен вид на лицето, когато си гладен и продължавай така без да се храниш – всичко, до което ще се добереш по този начин, е твоята собствена смърт.
Вероизповеданията са само различни изрази на Любовта и Истината Божии, но без Любов в сърцето и без Истина в разума те са мъртви; затова е и казано: "Първом търсете Царството Небесно и всичко друго ще ви се придаде!" И казано е: "Царството Небесно във вас е" и "Ако някой ви каже, че Христос е тук, или пък там, да не му вярвате", защото и Христос е в нас.
Наистина, Пътят не е в това да копираме (защото ще умрем от глад), а всеки на тази земя да даде своя уникален израз на Божествените принципи. Бог не е принтер, Той не създава копия; вижте, всеки е различен, всяко листо, всяка тревичка дори!
Догмите не са опасни само за онези, които търсят Любовта и Истината, но който се задоволи с външното, лесно може да попадне в много пагубни капани. А вероизповеданията са желан опиат за много "търсещи", защото, оставайки при външното, не е нужно да напускаш познатото, тук не се изисква мъжество, просто – повече стоицизъм и известна доза мазохизъм...
Повече светлина по въпроса за Иисус и култа към Него може да намерите и в публикуваните в блога ми книги "Култова магия и мит" и "Мъдростта на Иоан", написани от духовния Учител Bo Yin Ra.

Благодаря, Огнян, за този постинг, насочващ ни към истинското търсене на Бога!
цитирай
12. batogo - !!!:))) И аз ти благодаря за мъдрото разбиране и стойностният, истинен коментар, Пристан!
13.04.2019 08:17
Мисля, че мисията ни като чеда на Бога е да търсим, намерим и изявим тук, на Земята, божествената си същност, като живеем в Светлина и Истина в полза на Цялото.
Нека са светли и благодатни дните ти, приятелю!
цитирай
13. nedovolen - Поздравления за постинга и коментарите
14.04.2019 21:30
Един е Господ, друго са религиите, трето храмовете, четвърто ...
Всяка религия е капан.
Щом Господ е навсякъде във всеки момент и се проявява и в най-малката тревичка и мравчица, какво ще го търся в църквата. Господ е моят Храм. Търсейки го в църквата, не го ли обиждам.
С последното си аватарно проявление на Земятя Христос е изпратен единствено да посее Бога. Ниви тука няма, фермери няма. И много думи.
:)))
цитирай
14. batogo - !!!:))) Благодаря ти за това откровение, Недоволен!
15.04.2019 10:22
То е пълно с Истина и Вяра, което ти прави чест!
Поздрави и нека Бог е винаги с теб!
цитирай
15. elineli - Бог е от сърцето
15.04.2019 18:08
и е във всяко сърце. Добър. Чувстваш ли го - довери се. Спазването на канони не ни прави божии люде. Следването на добротата ни прави такива. Никак не съм изненадана да прочета каквото мислиш, Пламъче :)
цитирай
16. batogo - !!!:))) Благодаря ти за разбирането, Елинели!
17.04.2019 08:38
Коментарът ти е изпълнен с Истина и ного ме зарадва!
Светли дни!
цитирай
17. kolevdobri - Човечеството винаги е имало нужда от това да се кланя някому.
18.04.2019 08:29
Затова си е измисляла богове. За да се страхува от някого. За да се кланя някому. Навеждането и изправянето е част от живота ни. Тъй като всички и всичко наоколо е грешно, имаме нужда от история, която да ни каже, че можем да бъдем и по-малко лоши. Все пак и Христос, въпреки, че е бил син божи, както казват клириците и той се е хранил и той е ходил "до тоалетната", да не използвам по-описателни думи. Имаме нужда от това някой да ни казва, че той не е заглеждал "чужди" жени, а само Мария Магдаленовата, естествено. Нищо материално не му е било чуждо. Но имаме нужда, това е факт. Дали от Христос или от Данко, опазил ни Богът на бога, имаме такава нужда. За да пречистим грешността си. За да се посамозаблуждаваме малко...Иначе как ще заспим мама му стара! Ще ни разкъсат терзанията....Така е по-лесно. Без мечта хората не могат да живеят. Защото не са свободни. Защото никога не са били свободни. Защото надали някога ще бъдат свободни. Само свободният човек няма нужда от бог. САМИЯТ ТОЙ Е БОГ. Благодаря за статията.
цитирай
18. kolevdobri - Е това е приказка...
18.04.2019 08:35
"А Вярата е ключът към Вътрешната Сила, която е способна да твори чудеса". Църквата може да те анатемоса за тези слова, въпреки, че Светото писание те подкрепя. Но нали знаеш и ти, църквата обикновено чете Евангелието така, както го прави и Рогатия. За мен обаче, казаното от теб по-горе, е една велика мисъл. Това е пътят към истинската свобода. Вярата в нас самите, е вяра в Господ. Ние сме НЕГОВИ ЧЕДА, НЕГОВО ТВОРЕНИЕ. Надявам се, не е сгрешил. Пък и да е сгрешил, вече е късно. И друго - не са ни нужни посредници, за да "общуваме" с НЕГО и които да профитират от глупостта и наивността ни. Браво още веднъж!!!
цитирай
19. batogo - !!!:))) Благодаря ти за удовлетворението да разговарям с един осъзнат човек, Добри!
18.04.2019 14:58
Само осъзналия Истината човек е свободен, приятелю, защото той живее в Духа си, който знае Цялата Истина и няма страх, а точно това е Свободата.
Бъди жив и здрав и нека светлината на твоят дух блещука сред океана от мрак и опитва да пробуди спящите, защото Това е Достойния Път на Духа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1772985
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031