Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 13:04 - Обяснението на абсурда, който все още изживяваме е много простичко, приятели!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5656 Коментари: 22 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Всичко се корени в носталгично прехвалваният до ден днешен от червените тролове по форумите болшевишки социализъм. Цялата тази гадост, наложена ни със сила и жестокост под контрола на съветските агенти у нас след 1944 година, успя да превърне Родината ни в конц-лагер за будните, несъгласни със случващото се у нас и с грабителските методи и планове на Москва.
          Схемата за обезличаване на нацията беше проста. Под диктовката на Кремъл и по съветски образец компартията отне собствеността на хората и я направи държавна, а себе си провъзгласи за собственик на държавата и на всичко в нея, като превърна народа в крепостни - тоест в животински вид, който трябваше срещу подаяния да храни партията и безпрекословно да я слуша за всичко.
          Така от добри, обичащи земята, трудолюбиви стопани, схемата на соца постепенно, но ефективно превърна хората в лентяи и селски тарикати, мислещи поради недоимък само от къде какво могат да откраднат и как да създадат връзки с партията, за да си затваря тя очите за кражбите им и да им урежда по-добра службица.
          Ето така, съвсем целенасочено, партията изврати народа, унищожи духовните и моралните му ценности и го превърна от добър стопанин, творец на собствения си начин на живот в консуматор, егоист, хитрец, пияница, доносник, завистник и злодей, безполезен за себе си и за държавата.
          Сега, колкото и да е непонятно за някои, берем тези плодове, които соца създаде и се чудим кого да обвиним за това, в което се превърнахме. Чудим се защо младите бягат и си търсят късмета в цивилизования свят и обвиняваме цивилизования свят за това, вместо да осъзнаем, че със соц-манталитета си създадохме една отвратителна, болна среда, в която няма развитие, няма перспектива и от която младите всъщност бягат, за да не се превърнат в същите безлични отрепки, от които вече достатъчно са се отвратили...
          Все още упорито отказваме да разберем и ясно да осъзнаем, че докато се гордеем с бездуховността и простащината си, утвърждавайки в себе си този примитивен, тарикатски, просташки манталитет, зареден с негативно, нагло отношение към живота и себеподобните, винаги ще живеем по този абсурден, безсмислен, безперспективен начин и ще избираме най-лъжливите, продажните, лицемерните, наглите, бездарните за свои водачи, защото според сбърканият ни, безпринципен критерий такива най-много ни допадат.
           Когато разберем веднъж завинаги, че силата ни като народ и единственият изход от тази абсурдна ситуация е в ясното осъзнаване на обединяващите духа, волята и вярата ни добродетели и благородни цели, едва тогава ще стъпим на добрия път и ще бъдем в състояние да изградим един свободен, пълноценен свят, в който ще ни харесва да живеем и да творим.
           Дано даде Бог по-скоро просветление на народа ни, за да види обективната истина, да промени кривото си мислене, разбиране, навици и самоубийсвения си начин на живот.  Амин!
                                                                                                           
                                                                                                        Огнян  Узунов

 



Гласувай:
30


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
28.01.2019 14:20
Ох, теоретически си прав ! Но практиката е нещо различно от теорията Ще дам интересен пример Въвеждах в работа Х-пълен отличник Теоретически много подготвен Сигурно и от мен по-добре? На мен паразитни знания, от ден за ден не ми трябваха и не се стараех да ги помня!
Но каквото и да правех, не можа да стигне нивото ми По признания на Х-бил съм на космически разстояния от него? Защо, със знания по обем по-големи от моите?
Защото теорията и практиката при Х нямаха пресечна точка
Каква е реалността сега

Ширеща се корупция, подигравка с бедните и пенсионерите, ако имаш пари ще живееш Но парите не се разпределят според заслугите, а под масата Щуробаджанащина, по точно конфликт на интереси
Каква е разликата от преди? Какво се е променило?
Че тези на върха са станали и по нагли, друго не се вижда!
Преди имаше таван на заплатите-500 лева и минимум-80 или 100 лева
Сега директор на банка взима 100 хиляди лева, а минимумът е около 500 лева Ще рече от 6 до 200 пъти е нараснала разликата И за какво има банкерът такава заплата? Да източи безотговорно милиарди от банката ли? Преди такива фалити и отрабвания на хората по този начин поне, нямаше!
А, има таван на пенсиите? по -нисък от социалните помощи на Запад? И тупане в гърдите за раздадени милиони на пенсионери за Великден и Коледа Но не и на тези с таваните Ави да им дадат поне част от удържаното за един месец за двата празника Поне за празника да" падне" таванът! Някой много умен ли трябва да го подскаже?
Можех да следвам, не и дипломация наистина, но сега ,въпреки потенциала ми, сигурно щях да имам проблеми За чужбина? Не смея да гадая Отиват ,които имат пари, а не най-способните Много от тях бързо капитулират!
Ами управниците Кандидатства за комисар, но не е наясно с географията от пети клас?
Ашколсун на такава самоувереност
Спомням си подобен случай с човек от работата Когато теглих темата му реално, той самоуверено каза ,че е готов, ако ни дадат и космическа ракета да проектираме, да започне работа в момента
Резултатът?
Оттеглих се от съвместната работа!

Нека на това разминаване между думи и дела да бъде сложен край!
Не ми е необходимо някой да ме уверява непрекъснато колко съм добре! Образно казано говоря от мое име!
Това ,че съм добре, аз трябва да го почувствам и аз да го кажа! И уверявам, че там шикалкавене няма да има

Хубав ден, Огняне!
цитирай
2. bumerang - ...
28.01.2019 15:41
"...и ще избираме най-лъжливите, продажните, лицемерните, наглите, бездарните за свои водачи..."
Едва ли болшинството от хората искат да изберат такива водачи, но...
След "но" темата е много голяма за един коментар.
Иначе да. Причините за статуквото са тези."Сега, колкото и да е непонятно за някои, берем тези плодове, които соца създаде и се чудим кого да обвиним за това, в което се превърнахме. "
И на всеки, който се опита да се наеме да оправи батака, трябва да му е ясно, че може да изгори. Защо? Защото не само на някои, на много са непонятни причините, процесите са много напреднали за да стане възстановяването бързо, А резултатите се чакат веднага, иначе започва недоволство от неразбиране или организирано от онези, на които е застрашен комфорта. Но... всеки, който мисли, че има сили може да опита.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Уважавам твоята гледна точка и мнение, които са твое право и твоя визитка.
28.01.2019 15:42
В отговор ще кажа само, че моите изводи са преживяни в реалния живот и са продукт на моята и на много непредубедени като мен будни, почтени българи житейска практика, а не на някакви абстрактни теории.
Малко ме изненада произтичащият от изказаното ти мнение факт, че не си вникнал в същността на написаното от мен и не си успял да свържеш причините с последствията, за да видиш достоверността на цялата картина. Ако все още не си разбрал свързаността на тези олигархични структури от върха и около върха със скритата в сянка бивша партийна и репресивна номенклатура, пряко свързана с руската енергийна мафия и зависима от нейните користни интереси у нас и последствията от тези свързаности, които ощетяват всички ни като български граждани, не знам къде и в какво обкръжение си живял...?!?!
Хубав ден и ако искаш, си помисли върху това, приятелю! Може да ти е от полза...
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти за смисления коментар, Бумеранг!
28.01.2019 15:49
Хората, които са честни в отношението си към житейските истини и схващат тяхната логика, са полезната за България част от обществото, защото не подлежат на манипулации от страна на статуквото.
Чест и почитания!
цитирай
5. germantiger - АБСОЛЮТНО ВЯРНО
28.01.2019 18:47
Така от добри, обичащи земята, трудолюбиви стопани, схемата на соца постепенно, но ефективно превърна хората в лентяи и селски тарикати, мислещи поради недоимък само от къде какво могат да откраднат и как да създадат връзки с партията, за да си затваря тя очите за кражбите им и да им урежда по-добра службица.
Ето така, съвсем целенасочено, партията изврати народа, унищожи духовните и моралните му ценности и го превърна от добър стопанин, творец на собствения си начин на живот в консуматор, егоист, хитрец, пияница, доносник, завистник и злодей, безполезен за себе си и за държавата.
цитирай
6. getmans1 - Много точно казано, а финала е на...
28.01.2019 19:16
Много точно казано, а финала е направо за поздрави.
Поздрави Бат Ого, това е;
„ Дано даде Бог по-скоро просветление на народа ни, за да види обективната истина, да промени кривото си мислене, разбиране, навици и самоубийсвения си начин на живот. Амин!„
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
28.01.2019 20:41
Писах, че теоретически си прав!
Аз не казвам и не мисля нещо различно!
Но мисълта ми е, защо то не се получава!
Да, трудолюбивият народ се отучи да работи при Соца Защото работиш или не, получаваш заплата! Така беше Но сега с далавери получаваш....милиони И тези същите милионери гледат в чинията ти , да е празна?
Е, как да си обясним, Костов, водач на правителство и СДС хариза НХК на руснаците? Не съм много убеден ,дали те не са само прикритие Полимери -Варна, съвременно производство за стотици милиони долари, разрушено за скрап? От бивш комсомолски секретар
Какво търсят тези партийни ,бивши кадри в приватизацията изобщио , а и в управлението Сигурен съм ,че почти всички на ръководни места на възраст около 60 години са бивши партийни и комсомолски функционери Защо ги оставиха да оглавят и да компрометират СДС и демокрацията Затова хората поглеждат с носталгия към миналото! Ако всичко се беше развило така, както ние по-младите тогава го виждахме, този абсурд нямаше да го има!
Но аз усещах много добре как ме изолирваха, защото не бях от поставените, назначените за капиталисти, как се обединяваха срещу мен! Е, сам не мога да водя битка и си предпочетох работата, вместо борба с вятърни мелници, предварително обречена на загуба!
Безкрайно дълга тема е!
Но накратко, каква икономика, какво селско стопанство имаме, като внасяме всичко, дори чесън, домати и плодове, с които можехме да заринем Европа!? Световни шампиони по добив на домати-1958 година , а и преди 1944 г. сигурно
Какво изнасяме в чужбина?
Да, комунизмът носи вина Но наследниците на предишните са във властта и държат парите!
Трябваше да бъде забранена БКП, а тези ,които са заемали постове в ръководството й, да имат забрана за ръководна длъжност поне за 10 години!
На изкривена промяна, крива демокрация, това се получи
Не заради комунизма, заради неосъществените мечти хората поглеждат назад!
Защо младите масово напускат , ако всичко ни е наред? Пенсионерите били виновни?
Защо от 150 хиляди когато постъпих в училище,първолаците сега са едва 60 хиляди?
Английският пенсионер отива да живее по света
Българският не може, но младежта отива по света!? Не и харесва тук?
Защо?
Всяко правителство на власт като дойде трябва да има план-какво точно ще постигне, но не с мижави проценти! А сравнено с водещите страни на запад например заплати-10 процента от тези на развитите страни в ЕС са сега Ще станат 20 процентаАко не се справят първата година-отиват си
Аз десетокласникът на времето разбих тази самохвална система с процентите при нас
Примерно че нарастването на брутния продукт при нас било 10 % , а на запад-само два ! Казах ,че е нужно да се каже базата Ако тяхната е десет пъти по-голяма от нашата,то ние вместо да напредваме, ще се окаже ,че изоставаме допълнително
Мъртва тишина беше в класа
Та и сега -увеличили пенсии или минимални заплати с 5%? Като показател-впечатляващо, като цифра-нищо!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
8. leonleonovpom2 - Ето какво си позволяват някои!
28.01.2019 22:25
Арменското посолство - къде???
В Пловдив има почетно консулство или посолство, където посланик Ехиазар Узунян ме познава малко, а в София в посолството сега - срлед 15 години отсъствие, не зная нито един, след като Севда Севан почина, Степан Хиндлиян - също!!! Доста странно звучи да ме плашиш с посолството на Република Армения. Не знам изобщо какво имаш предвид??? Посолството на РА в Торонто ме познават, няма кой да ме уплаши от хората измежду тях! Освен република Армения има още две "Армении", но не знам да имат посолства все още. Едната е Република Планински Карабах, наречена отскоро Арцах, а другата е Република Западна Армения с правителство в изгнание!!!Ти ако познаваш български депутати, то аз познавам европейски, френски депутати, сенатори от САЩ и Канада, губернатори, съдии... Къде си тръгнал, бе потур? Какво очакваш от тях - да ме осъдят ли? Всяка дума, която написах е истина!!! Ела да се съдим, аз мога да хвърля ей така някой и друг милион, ама ти със съдранит си гащи, какво ще дадеш??? Единственото, което имаш в повече е прстотията ти: бий се в гърдите БУЛГААААААР!!! БУЛГАААААР! и скачай само по мръсни чорапи и гащи в басейна на обществената баня!!! Посерко!
Изпратено: 16:58 От: koko51

Това по повод безобразното му поведение, че то ще стане достояние на арменското посолство!
Относно България
Че сме татари, овчеглави, че нямаме нация, държава, че всички ни се присмиват!?
Общо взето мълчание, преглъщам обидата ,че окепази постинг мой за нещо, което с труд и ум съм постигнал, а не чрез компилации от разни автори И нямащо нищо общо с твърденията му Само сатанинска злоба и завист,те вървят заедно Те го провокират!
Е, как да се върви напред, прятелю!?
Хайде ,пише се арменец, не е Българин? Кой знае, може и някой известен блогов герой да се крие зад него Един от тези ,накарали Павел Серафимов да махне с ръка и да си тръгне Но този е тук и се оглежда!?
Но има и Българи такива!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря, Тигре, че си оценил така високо стойността на извадените от мен на светло Истини!
29.01.2019 06:41
Истината трябва да се казва точно, ясно и да се знае, защото само тя е най-добрата диагноза и най-ефикасния лек срещу червената чума на болшевизма, с която измислените ни руско-съветски "братушки" заразиха България!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря, Гетманс!
29.01.2019 06:45
Благодаря ти, че се присъединяваш към моята молитва за Отечеството ни България!
цитирай
11. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
29.01.2019 07:28
Сценарият "перестройка" беше замислен и приложен в целият соц-лагер от съветските тайни служби още преди разпадането на съветската империя, защото комунистическият сценарий беше изчерпал изцяло възможностите си като илюзия за всеобщо щастие и беше станал неефективен. С цел да запази цялата си власт, икономически лостове и политическо влияние в тези лагерни държави, като се разпадне само привидно, но продължи, посредством верните си слуги от партийния и репресивния държавен апарат и приближените им русофилски среди в тях да ги управлява, империята на Злото въведе и наложи тихомълком своите изчанчени, милиционерски представи за демокрация. Като направи слугите си в тези сателитни държави олигарси, а принципите на демокрацията деформира до уродливостта на собствената си бездуховност, тя бетонира присъствието и влиянието си в тях и създаде благоприятна почва за цялата тази червена, кремълска мафия да се намесва във вътрешната и външната им политика!
Това е премълчаваната и умело прикривана от русофилските тролове Истина и отговорът на всичките ти въпроси към мен за случващото се по време на прехода и в момента у нас и в бившия соц-лагер изобщо. И последно – Тъй наречените "американски тецове 1 и 3", които русофилските тролове използват като основен коз в анти-американската си и анти-правителствена кампания, са собственост на руската мафия, регистрирала енергиен холдинг в Щатите посредством подставени лица.:)
Хубав, светъл ден, приятелю!
цитирай
12. codetroina - давам ти един лайк/ нали си..хамериканче..
29.01.2019 12:42
нооо, трябва да четеш още повече..
Мафията е Интернационална..и на 2 000 и кусур год.
и, Христ. е тяхна Измама.
спр, Никола Николов.
Маските на Величията, и Световната конспирация..1 и 2
пр четене, има ги и онлайн...
цитирай
13. batogo - !!!:))) Благодаря, Юлия! Мафията е интернационална и се нарича "коминтерн".
29.01.2019 13:23
Животът е най-истинската Книга и в Нея е написана цялата Истина, стига да иска и да може човек да чете от там и да осъзнава прочетеното. Кодът към Книгата на Живота се нарича Мъдрост и е дар Божи.
А Христос не е измама! Той Духовният Учител на човечеството – еманация на Духовния потенциал, вложен от Бог в човека като природен феномен.
Поздрави!
цитирай
14. stih - Вярно и тъжно!
31.01.2019 10:01
Осъзнати истини казваш, Огнян!
Но България е малка страна и винаги е била зависима от великите сили. И сега е така...
С това е трудно да се пребори народът ни.
Дано Бог пмогне!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Благодаря за разбирането, Стих!
31.01.2019 11:37
Трудностите укрепват духа, утвърждават духовните ценности и каляват характера. Аз вярвам в силата на духа, в осъзнаването и в здравия разум на истинските българи.
Светли дни!
цитирай
16. vmir - Съгласен съм с написаното,
31.01.2019 12:51
но бих искам да добавя, че практиката на обезличаване и омърсяване на почти всеки знаещ, можещ или просто буден човек, не е изоставена и до днес. Просто прословутата някогашна "диктатура на пролетариата" днес е модерирана като диктатура на опростачвателите и тази констатация не е израз на патос, а на печалната действителност.

Преди години предложих включване на блогър в национална блогова инициатива, той ме покани любезно в дома си, опита се да ме убеждава в невероятни идиотщини за известни български интелектуалци, което ми се видя доста странно предвид позициите му. Взех съответните мерки за разгадаване на мистерията и още на следващия ден успях да идентифицирам чрез IP негови и на жена му "творения" с абсолютни гнусотии, които им бяха изпращани от някого да публикуват от чуждо име по адрес на известни обществени фигури у нас. А в блога по него време въпросния все още се представяше за антикомунист и яростен русофоб, но се оказа, че това е била само фасада за по-успешно прокарване на политика за дискредитиране на посочени отвън българи.

Поздрави и успехи!

цитирай
17. batogo - !!!:))) Благодаря ти за смисления и точен коментар, Vmir!
31.01.2019 15:51
Описал си най-наглите и позорни практики от инструментариума на кремълските перестройчици и нашенските им слуги – оплюването на будните, почтените и достойните и опростачването на наивните и бездуховните.
Поздрави от мен и Бог да пази България от червената кремълска чума!
цитирай
18. ikra - Привет, друже!
06.02.2019 10:55
И поздрави за гражданската ти позиция! Изключително добре си обрисувал настоящата картина, чиято тенденция е да продължи и занапред.
Методите са до болка познати: Всяване на страх, оплюване, оказване на натиск - силов, психологически...
Необходимо е силно гражданско общество, което за момента го няма, а всъщност то е гръбнака за силна и работеща държава.
Аз също ще завърша с АМИН!
Бъди жив и здрав, приятелю!
цитирай
19. batogo - !!!:))) Благодаря ти за добрите думи и пожелания, Икар!
06.02.2019 12:46
Както винаги си назовал нещата с точните думи. България е стъпила на Добрия път и аз вярвам, че с Божията благословия ще продължи да върви по него.
Здраве и успех в добротворната ти мисия, приятелю!
цитирай
20. blogvayvof - Да се включа и аз от Римувани пространства
07.02.2019 01:07

Още един поглед върху причините.

ДИАЛЕКТИКА 1991

Ядоха и пиха
и нищо не платиха.
Сега са те перачи,
а ние всичките - зяпачи,
защото наште в парламента
излязоха мента.
цитирай
21. bojo12345 - Всички тези истини, batogo, ги знаят всички - и причинителите, и потърпевшите!
09.02.2019 14:56
Защото от 1944 година всички факти се дъвчат, премислят, изживяват...Но вече е дошло време не само да се говори и мисли, а да се действа. Иначе ще минат още 50 години и младите сега ще станат стари, без да има промяна. Затова едно гражданско общество , където всички искат промяна, може и трябва да се изяви. Без оглед на възраст, пол, професия и вяра. Защото България е една и е на всички, дори и на тези, които я напуснаха, подгонени от уж демократичните промени. Всеки миг е ценен, а загубите може да са катастрофални. Не бива да има повече фалш и лицемерие и да вярваме на пребоядисани вълци.
Поздрави за гражданската позиция, приятелю!
цитирай
22. batogo - !!!:))) Благодаря, поете!
11.02.2019 06:11
Добре си изрисувал комунестеческата диалектика.:)
цитирай
23. batogo - !!!:))) Благодаря ти Божо12345!
11.02.2019 06:21
Застанали сме на Добрия път – с Европа, не с Москва! Процесите са бавни, но трайни и необратими. Най-трудно се променят съзнанието и манталитетът. А без тях промяната в начина на живот е невъзможна. Но процесът на осъзнаване върви и това е гаранция, че нещата ще се случат.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
24. nedovolen - Какво било лошото на комунизЪма - ...
16.02.2019 16:40
Какво било лошото на комунизЪма - това, което идвало след него. Той не е и бил никъде.
Ослепяваща светлина хвърля нарочен документ :

" Строго СЕКРЕТНО !!!
Инструкция НА ЦК НА КПСС НА СССР
за управлениетo на окупираните от Съветската армия
Източноевропейски държави
КАА/08.113
Москва, 2.VI.1947 г.
НК/003 47"

Петдесет и девет точки. Лесно се намира.
Някой /да не преглеждам пак/ каза, действия трябва. Да, но в разболяно общество, в което масата ползва главата си обикновено за поставка на шапката, какво ще действаш. С кого, за какво, за кого, какво ще искаш и от кого.
Да, от някой. От себе си не. Ето го кученцето. /към никой нищо лично/
:)))

цитирай
25. batogo - !!!:))) Благодаря ти за ценния, изобличаващ кремълската хунта материал, Недоволен!
22.02.2019 14:24
Прав си, че някои хора призовават другите да действат, а те да чакат наготово резултатите и облагите. Силно нашенска, засилена от "комунистическия морал" черта в характера на българина, превръщайки го в селски тарикат. :)
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773480
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031