Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2018 13:10 - С цялото ми уважение към различните мнения и гледни точки...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2738 Коментари: 18 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Най-напред свалям шапка пред родолюбието, свободолюбието, героизма, волята и вярата на Българското опълчение, завардило всички проходи и предотвратило прегрупирането на турските войски, осуетявайки така възможността на Турция да победи в тази война!!! Чест и слава на Българския Дух!!!
          Мнението ми за събитията около руско-турската война, базирано върху историческите факти и последици е, че България след войната е просто руски протекторат с руско управление, а не държава.
          Възстановяването на Българската държава започва едва след Съединението, на което основен противник е Русия, а държавата ни е възстановена официално като такава едва на 22.9.1908 година, когато Фердинанд обявява нейната Независимост пред Великите сили, а те приемат този факт и така се създава Третото Българско Царство с напълно самостоятелен държавен статут.
          Да не забравяме, обаче, че Русия е противник и на Независимостта на България, а нейните апетити спрямо Отечеството ни ескалират след втората световна война, когато съветския режим използва момента, за да я завземе и превърне отново в съветски протекторат.
          Такива са просто фактите, а всичко друго е от Лукавия. :)

          P.S. Във всеки момент от историята, в който Русия ни е откупвала / от Турция / или ни е давала каквото и да било, нейната "доброжелателност"е била користна и е целяла превръщането ни в зависима изцяло от нейната воля, удобна за нейните дългосрочни интереси на Балканите руска губерния.

          ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ!  БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И ИСТИНСКИ!
                                                 И ОБИЧАЙТЕ ОТЕЧЕСТВОТО НИ БЪЛГАРИЯ!



Гласувай:
24



1. troina - С цялото ми уважение ...
01.03.2018 15:04
прекрасен постинг..
кратък, точен..логичен..
фактите зад Кулисите са още по-страхоовити,батОго..
ноо, днес е Баба Марта..
здраве и мн.любов ти пожелавам..
Дерзай за Истината!
Поклон пред Героите на Майка България!
/аз съм Юлия

цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Юлия!
01.03.2018 15:22
За проявеното разбиране, за добрите пожелания и за почтеното, уважително отношение към Отечеството и към достойните опълченци, борци за Свободата, Честта и Независимостта на Майка България.
цитирай
3. yoan2015 - Честита Баба Марта!
01.03.2018 20:07
Честита Баба Марта!
цитирай
4. barin - Точно така, Оги. Първо българск...
02.03.2018 06:28
Точно така, Оги. Първо българското, после останалото. Отдавна мина времето на интернационалистите.
Поздрави за Баба Марта и националния празник утре!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
02.03.2018 10:35
Отечеството е над всичко, трябва да сме единни-за България!
Честита баба Марта!
Нека да е войнствена към враговете на България! Нали носи името си на бога на войната Марс!

Хубав ден ,приятелю!
цитирай
6. nalia - Поздравления за хоризонта, не свил се до гледна точка!
02.03.2018 11:23
И ЧБМ!
цитирай
7. bojo12345 - Изчезна предишния ми коментар–
02.03.2018 17:37
по тв ЕК-София писателката Маргарита Узунова обясняваше, че опълченците са били съратници на Левски и легионери от Белград. Има и издадена книга с текива истини...
Поздрави и честит празник!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря ви, приятели!
02.03.2018 18:43
Благодаря ви за честитките и стойностните коментари, които много ме зарадваха!
Желая ви хубава вечер и ви честитя утрешния двоен празник - Освобождението ни от турско на 3.3 1878 и победата ни над Империята Русия на 3.3 1918, довело до освобождението на доста държави, заграбени от нея.
цитирай
9. krumbelosvet - От лукавия
02.03.2018 22:01
От лукавия е ВСЯКА ТЕЗА на ботаго. Пещерен антиком и руфоб.
Да, СЕГА сме независими? С три самолета. Значи, врагът ни повери най-доброто си оръжие, а приятелите ни разоръжиха, разенергиха, размащиностроиха, разземеделиха, РАЗЧОВЕЧИХА, но ще ни оджендърят!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Жив и здрав, Крумбелосвете! Простено да ти е невежеството...
03.03.2018 09:21
Глупостта е вечна и непобедима и ти, както по начина ти на мислене личи, си безвъзвратно надарен с нея... Ти си нейното олицетворение - диагноза за безсъзнателност, щом си мислиш, че силата е в оръжията, а не в Духа на Човеците :)
цитирай
11. krumbelosvet - Ох, ботаго
03.03.2018 12:40
Хитрата сврка с двата крака. Къв дух, бе човече? Кога е бил по-ниско българдсият дух? НИКОГА, нито преди, нито след 9-ти!!! Сега, след 10-ти настъпи времето на българохуленето. Всяка минута по всички медии. Щото медиите са в ръцете на чужденци. И това НИКОГА не е било у нас, нито преди, нито след 9-ти. Цели 50 години след световно-историческата реч на Димитров (предавана на жива от нацистите, уверени в посрамването на тъпите комунисти), хуленето на България не беше на мода. ОСВЕН, ДА , О С В Е Н от гласът на Америка, според който сме "най-робски покорни" на Съюза. Това е възпитало нашите десни, които по правило ЛЮБЪТ АМЕРИКА, МРАЗЯТ РУСИЯ и П Р Е З И Р А Т България и балгарите...
цитирай
12. batogo - !!!:))) Крумбелосвете, с лъжа, промит мозък и духовна слепота доникъде не се стига!
03.03.2018 13:49
Житейските факти показват, че единствените, които мразят и презират България и българите, които са се натискали да я превръщат на два пъти в съветска република и са готови по всяко време да предават и продават Родината ни на кремълската олигархична клика срещу задържането си на власт, са съветофилите, понастоящем путинофили. Вие сте срам за България и за истинските български родолюбци. Наблюдавай действията на любимата си партия БСП и може да ти светне кой най-безсрамно плюе срещу България и славослови Русия, както и кой най ожесточено скача срещу добрите отношения между балканските народи, просто защонто това не е удобно за Русията и нейните отколешни гео-политически интереси на Балканите...
Нека ти е простена духовната слепота, човече! :)
цитирай
13. krumbelosvet - Никви факти нямаш, батого
04.03.2018 22:49
Имаш голите лъжи и ругатни от сините митинги и Глосът а Америка.
А речта на Димитров пред нацисткия съд е ФАКТ, предаван на живо по чял свят:
"Аз нямам причини да се срамувам, че съм българин...". намерете речта в нета. Тя възпита в истинско родолюбие поколения, милиони българи.
Стига с тая съветска република, щото днес в ЕС сме (повтарям) разоръжени, разенергени, разземеделени, размашиностроени, разграмотени... И най-мажно - с убит дух, с най-ниското в историята национално самочувствие. Циганите се имат за нещо повече от нас, раждат и ни превземат, и Ердоган ни участва в изборите...
цитирай
14. batogo - !!!:)))
05.03.2018 08:18
О, духовна слепота=== :)))
цитирай
15. didanov - здравей батого!
05.03.2018 18:46
уважавам те като човек, но не мога да се съглася с теб, че държавността започва едва след Съединението както и приноса на Русия за нея. Да - България е имала окупационни войски след 1878, платили сме също целия окупационен дълг, но на току що освободените българи определено им е липсвал организационен, държавнически и всякакъв политически опит и традиции и това е разбираемо, защото с малко изключения те са били изключени от системата на управление на Османската империя. Защо ако БЪлгария е била обикновена окупирана страна, има краен срок за изтегляне на руските войски? И защо ще се създава Търновската конституция една революционна за времето си идея? Защо ще се създават български партии, институции, учреждения, парламент, армия и прочие и прочие...едва ли за "окупационни" цели не мислиш ли?
Да ти напомня, че Батенберг (участник в Съединението) също е племенник и любимец на руския император и част от висшата аристокрация.
цитирай
16. batogo - !!!:))) И аз те уважавам като човек и манталитет, Диданов!
06.03.2018 18:40
Ти си историк и добре знаеш съдбата на княз Батенберг след Съединението, както добре знаеш истинските причини за сръбско-българската война... Също така добре знаеш и какъв разцвет постига България при Стефан Стамболов, който и до ден днешен си остава най-добрия и прозорлив български държавник и политик, ясно осъзнал подмолната роля и скритите намерения на руската дипломация. Добре знаеш също, че Търновската конституция - една от най-прогресивните и демократични за онова време - е изцяло продукт на българския национален дух, будно съзнание и гений и няма нищо общо с руските разбирания за държава и политика. Все пак да не забравяме и факта, че ние сме имали могъща държава, развита култура и духовен разцвет, когато Русия не е съществувала изобщо...
Нахвърлях ти само щрихи, защото е излишно да ти пиша неща, които знаеш по- детайлно от мен и защото знам, че като почтен човек ще ме разбереш правилно.
Чест и почитания!
цитирай
17. didanov - Точно защото съм запознат с някои детайли ти опонирам
06.03.2018 23:10
С цел да покажа че историческата истина е малко по-различна...знам например, че търновската конституция е проект на руският император Александър, има сведения, че след убийството му в чекмеджето на бюрото му е намерен план за руска конституция подобна на нашата. Дали България е била "пилотен проект" не може да се каже със сигурност, но това което знам е, че Батенберг не иска да ни става княз с такава Конституция ограничаваща ролята му държавата...условие да приеме трона е да се суспендира конституцията...вуйчо му обаче -руския император не му разрешава и му обещава всякаква подкрепа, каквато му е нужна но не и това..Батенберг приема, но след смъртта на вуйчо си все пак суспендира Конституцията в точките касаещи правомощията му.
Така Русия също е била мощна държава, с култура и духовен разцвет..нека не забравяме че след 500години робство няма как сами да създадем нужната организация и структури за едно бързо функционирсщо държавно устройство..една от задачите на руската администрация е точно това..друг е въпросът че след качването на Александър трети на престола, отношението към България коренно се променя и то заради личната омраза на руският император към братовчед си Батенберг. Именно тогава вече се правят опити за превръщане на България в Задунайска губерния, финансират се отявлените русофили сред българите в ущърб на нац. интереси, настройва се част от българското общество срещу Променената руска външна политика. За това Стамболов става отявлен русофоб въпреки че по време на войната снабдява руските войски с провизии. Неговата омраза е провокирана преди всичко за отношенията на Русия към съдбата на македонските българи. Заради Македония той даже предлага да изберем турския султан за княз след изгонването на Батенберг!!!!Поздрави
цитирай
18. kolevdobri - Жоро Тарабата всъщност е бил умно копеле!
11.03.2018 16:26
krumbelosvet написа:
Имаш голите лъжи и ругатни от сините митинги и Глосът а Америка.
А речта на Димитров пред нацисткия съд е ФАКТ, предаван на живо по чял свят:
"Аз нямам причини да се срамувам, че съм българин...". намерете речта в нета. Тя възпита в истинско родолюбие поколения, милиони българи.
Стига с тая съветска република, щото днес в ЕС сме (повтарям) разоръжени, разенергени, разземеделени, размашиностроени, разграмотени... И най-мажно - с убит дух, с най-ниското в историята национално самочувствие. Циганите се имат за нещо повече от нас, раждат и ни превземат, и Ердоган ни участва в изборите...


По време на прословутата си реч той е бил ТРЕЗВЕН. За първи и последен път. Но все пак е бил комунист. Гаден комунист. Не е плащал данъци и едно дърво не е посадил. Отрепка и мародер. Мръсник. Крадец. Паразит. Нито е произвеждал, нито е продавал. Типично за комунистите. Лапат от готовото. Така е по-лесно. Щели да дадат земята на тези, които я обработвали!!! Ленински глупости. Дадоха ли я? Някой да си спомня, на кого комунистите са дали нещо, освен на себе си?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1793565
Постинги: 660
Коментари: 4541
Гласове: 41770
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930