Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11 18:28 - Една семпла моя гледна точка, която може и да ви бъде полезна...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 279 Коментари: 10 Гласове:
20

Последна промяна: 11.11 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Ако се  лишиш  от  силата  да бъдеш,  от  правото  да  избираш  и  да  обичаш,  от  радостта  да  осъзнаваш  и  от удоволствието  да  изживяваш  удовлетворението от своята  неповторимост,  какво  друго  ти  остава,  освен  скуката  да  говориш  като  другите, да  мислиш  и  да  действаш  като  тях  и  да  страдаш  от  това  като  тях,  докато  омръзнеш  дори  сам  на  себе  си?! Дали е завидна  такава перспектива, а?!
         Ако  искаш  твоя  живот  да  е  приятен,  успешен,  изпълнен  с  радост  и  творческо  удовлетворение,  просто  си  направи  труда  да  извлечеш  и  придобиеш  от  живота знания,  умения  и  мъдрост,  които  ще  те  направят  полезен  и  търсен.  Само  така  ще  можеш  да  поискаш  реалната  цена  за  своя  труд  и  да  я  получиш  без  възражения... 
         Ако  по  твоя  житейски  път  са  ти  се  случвали  много  неща,  които  са  ти  носели  само  страдание,  разочарование  и  всякакви  други  неприятности,  просто  ги  осъзнай,  извлечи  съдържащата  се  в  тях  мъдрост   и  се  старай  да  не  ги  причиняваш  никому.  Само  така  няма  да  ги  преживееш  отново,  ще  се  сближиш  със  себе  си  и  ще  осъществиш  същинската  си  мисия  да  бъдеш  Човек.
                                                                                                        
                                                                                                                           Огнян Узунов
Гласувай:
20
0


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
10.11 18:46
Животът на човек зависи и е ограничен от обществените условия на живот. Да се замислим, какви са тези условия у нас днес и какви са възможностите за просперитет на личността. Днешното българско общество е буржоазното общество, в което единствената ценност са парите.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Разшири кръгозора си, човече!
10.11 20:21
Външния свят е само декор, който ти помага да познаеш, осъзнаеш и реализираш в него ценностите, идеите и мечтите на своя вътрешен свят. С тая класово-партийна гледна точка си за оплакване...:)
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
10.11 21:13
Да, такава е правилната житейска философия! Човек трябва да се съобразява с нея!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. ard - Това, което си написал е вярно
11.11 00:06
Но може да се отнесе само към хора, които осъзнават себе си.

Поздрави!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
11.11 07:31
Това е просто един от многото пътища към Истината и Свободата.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Така е, Ard!
11.11 07:40
Но всеки носи потенциала за това в сърцето и в душата си...
Светъл ден!
цитирай
7. thestranger1 - Зарежи ги тия философски брътвежи ...
11.11 17:08
Зарежи ги тия философски брътвежи братче, никой не получава онова, което му се полага по право, тези нови позитивни идеологии на "свободата", "просперитета", "стремеж към удовлетворение" и пр. гуру - алабала мантри не са за изстрадалият български народ, нито ще му донесат някакъв житейски принос ако ги приложи на практика. Та кой ще поиска да бъде истински себе си, щом не е опознал другите?
цитирай
8. litatru - Здравей, Батого!
11.11 18:18
Харесват ми твоите идеалистични мисли. Самият ти си деликатен и чист, но да слезем сред народа и бюрократичната машина (особено в Общините). Там чиновниците дерибействат, може би краднат и същевременно се държат с гражданите като към подчинени, усложняват им живота, лъжат ги, препращат ги, въпреки Закона за търговския регистър (издаване на удостоверения и други). (Аз съм една от потърпевшите... загубих 4 дни и още щяха да ме мотаят, ако не бях направила извлечение от Закона на принтера, за да им го навра в очите. Чувстваш се безсилен, защото шефовете им ги защитават или си правят пас.)
Ако се качим във висините - картинката е още по- потресаваща. Така беше и при Тато.
Ами в блоговете...
Малко са хората като теб, много малко... За тях си напълно прав!
А аз винаги съм харесвала философските ти мисли и дар слово!
Поздравления!
Литатру :)
цитирай
9. batogo - !!!:))) Тестрейнджър1,
12.11 06:41
пътят да познаеш, разбереш и обикнеш другите, първо минава през това, да познаеш, разбереш и обикнеш себе си. :)
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти за този истинен коментар, Литатру!
12.11 06:55
Прави ти чест, че си намерила решението и си се справила с бюрократичното препятствие, ползвайки знанията си. И си удовлетворена от това, нали? Точно за този път и избор говоря. За да направи промяна в системата и в живота си, човек първо трябва съвсем съзнателно да промени себе си от инерционен, в съзнателен индивид, който приема проблемите като възможности и търси решенията им.
Хубав, светъл ден!
цитирай
11. kolevdobri - Какво буржоазно има в българското общество?
17.11 07:17
kvg55 написа:
Животът на човек зависи и е ограничен от обществените условия на живот. Да се замислим, какви са тези условия у нас днес и какви са възможностите за просперитет на личността. Днешното българско общество е буржоазното общество, в което единствената ценност са парите.

Странно изказване, наистина. Къде видяхте тази българска буржоазия? Да не си мислите, че тези, които ги произведоха за "буржоазия" са буржоазия? С малко изключения, повечето от тях са назначени. За да си буржоа, трябва да си заслужиш това признание от пазара. Къде в България има свободен пазар? Може би само на сергията, но и на повечето пазари сергиите са разпределени по партиен принцип. Чудно нещо са хората! Като си мислят, че някой е забогатял, приемат го за буржоазия. Не се интересуват от начина на забогатяване. Формирането на капиталистическото общество е процес, който продължава столетия. Разбира се, че без насилие не е минало. Не е минало и без политическа подкрепа. Дори и в САЩ тези процеси вече са в процес на деформиране. Кой спечели от обществените поръчки за възстановяване на Ирак? Там където няма пазар, има социализъм и комунизъм. ПО ДЯВОРИТЕ, ДОРИ ПРИ ОНЗИ ИЗВЕРГ, ХИТЛЕР, Е ИМАЛО ПАЗАР!!! НИКОЙ НА НИКОГО НЕ Е ОТНЕЛ СОБСТВЕНОСТТА НАСИЛА. ИЗКЛЮЧВАМ РАЗПРАВАТА НАД ЕВРЕИТЕ. АКО 93% ОТ БИЗНЕСМЕНИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ БИЗНЕСЪТ ИМ ЗАВИСИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ, ЗА КАКВА БУРЖОАЗИЯ СТАВА ДУМА. БУРЖОАЗНОТО ОБЩЕСТВО ОТГОВАРЯ НА МАКСИМАТА: "КОЙТО НЕ РАБОТИ, НЯМА ДА ЯДЕ". ТАКА ЛИ Е ПРИ НАС? ПО-ПРОДУКТИВНИЯ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ, А НЕ ТОЗИ, КОЙТО ИМА ПОЛИТИЧЕСКИ ВРЪЗКИ. В БУРЖОАЗНОТО ОБЩЕСТВО НЯМАШ НУЖДА ОТ ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ПРАВИШ ПАРИ. ИМАШ НУЖДА ОТ СВОБОДА, КОЯТО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ТИ ПРЕДОСТВИ И ОБЕЗПЕЧИ. Извинете, че "говорих" на висок глас. Но това са истини, които трябва да знаем.
цитирай
12. kolevdobri - Ошо...
17.11 07:19
batogo написа:
пътят да познаеш, разбереш и обикнеш другите, първо минава през това, да познаеш, разбереш и обикнеш себе си. :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 563143
Постинги: 405
Коментари: 2527
Гласове: 17760
Календар
«  Ноември, 2017  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930