Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10 06:30 - За силата на демокрацията и последствията от неблагодарността ...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 876 Коментари: 11 Гласове:
20

Последна промяна: 05.10 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Вместо постоянно да хулят демокрацията, комунистическите родоотстъпни палячовци трябва да бъдат безкрайно благодарни на това благородно, хуманно явление! Защо ли?!?!
          Ами защото именно благодарение на демократични принципи, базирани върху духовност, хуманност и съзидателен морал на това благотворно явление, се отърваха без последствия от надигналата се срещу тях и мръсните им дела "народна любов", като дори получиха и възможност за реабилитация.
          Да-а! Коминтерновските заговорници трябва да са безкрайно благодарни, че не последваха съдбата на преследваните по цял свят и съдени от международния трибунал техни национал-социалистически събратя!
          Трябва да бъдат много смирени и тихи, защото макар да постъпваха с поробените от тях народи и със собствените си народи много по-жестоко и по-гадно от фашистите, певръщайки подвластните на комунистическата диктатура източно-европейски държави в действащи конц-лагери, в които малтретираха и унищожаваха творческата интелигенция – духовният потенциал на поробените от тях нации – благодарение на демокрацията успяха да се разминат без последствия.
          Трабва да бъдат безкрайно благодарни на демокрацията, че дори без да са поискали с наведени глави прошка за злодеянията си, след разпада на съветската империя получиха като бонус от същите тези народи нов шанс за реабилитация, който в типично техен стил превърнаха в нова възможност за нагъл пладнешки грабеж и безскрупулен садизъм.
          Но явно същинската сила на демократичния процес е точно в това, да дава на всеки грешник втори шанс да докаже осъзнаване, качества и добродетели или да утвърди своята непоправима несъстоятелност в процесите на Живота и Развитието.
          Ползвайки своят втори шанс, коминтерновците и техните маскирани наследници - социнтерновците, доказаха неоспоримо своята абсолютна, непоправима, брутална несъстоятелност и съвсем заслужено вече поемат своя естествен път към отходните канали на вечния процес  –  Живота, защото трети шанс няма как да получат.  :–)))
          Това е една аксиоматична, неизбежна истина, а както от опит знаем, истината е светлината на живота.
          Тя е факелът на чистото, одухотворено съзнание, чиято светлина разкрива както красотите, така и опасностите на този съвършен процес, като винаги паникьосва и прогонва силите на мрака, спотаени в сенките.
          Затова нека винаги търсим, разкриваме и живеем с истината, ако искаме да е светъл, свободен и радостен животът ни във всичките му измерения.
          Пожелавам го на себе си, на близките си и на всички вас!

                   
Гласувай:
21
1


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
01.10 21:05
Много точно си описал нагаждачите и използвачите от предишния режим!
Не е лошо ,че им бе даден нов шанс, да участват в демократичния процес, лошото е, че дсе допусна да го оглавят!
Като в приказката, ти го пущаш под леглото ,той се качва и на леглото
И естествено, окепазиха го и то така, че хората да си спомнят с тъга старото време
Ами те окепазиха и предишния строй, в който са залегнали християнските ценности-ако имаш две ризи, дай едната, на който няма! Не че ги спазваха стриктно, ама имаше някакво приличие донякъде
Спомням си един случай, как един колега внезапно напусна ,без причина Сменяха директора
Питаха го ,не обича ли работата си, че напуща!? Отговорът беше ,че я обича, но не обича капитана, който ще я ръководи! С такъв капитан работа не се върши!
Не издиша демокрацията, "капитаните" и издишат!
А те са предишните, в болшинството си! Единствената разлика е, че сега са едри капиталисти, ,но не благодарение на създаване на производствени фондове, а преимуществено на грабеж и рентиерство!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
2. kvg55 - "Демократите" окра...
01.10 22:44
"Демократите" окрадоха до шушка комунизма и така го разбиха.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Здравей, Иване! Благодаря ти за съдържателния коментар!
02.10 07:20
Но, нека все пак наречем предишния строй с истинското му име - комунистическа диктатура от съветски тип!
Та, същата тази комунистическа диктатура на примитивите над интелигентите, хитро използва християнските ценности, за да примами простолюдното мнозинство на своя страна и така да го впрегне в колелото на мръсната, лицемерна кремълска и своя игра за абсолютна власт над човека и природата. Нямаше никакво приличие в тази тяхна жестока и подла игра. Приличие може би са проявявали само малцина овластени, запазили някакви следи от хуманност в себе си.
А що се отнася до Християнски ценности, Същинските Християнски ценности са основа единствено на Християн-демокрацията, на която е базирана Западната цивилизация. Все пак помисли върху това.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Точно обратното, kvg!
02.10 07:26
Червените окрадоха и Християнските, и материалните ценности на Християн-демокрацията, след което я превърнаха в мизерна диктатура на примитивите.
цитирай
5. getmans1 - Чудесно казано БатОго, ще замълча ...
02.10 14:05
Чудесно казано БатОго, ще замълча защото е толкова точно, че няма накъде повече!
Хубав ден, от мен и да е весел:)))!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря, приятелю!
02.10 18:45
Истината е единствения път към свободата.
Хубава вечер!
цитирай
7. sestra - Правдиво е
02.10 21:41
и вдъхновяващо. Смиряването е пътят към свободата, защото тя не е преживяване на тълпите, а личен път в съзнание. А към нея се върви с благодарност и смиряване. И колкото и тези, за които говориш разпалено да подменят и кривят думите на християнската етика, без съмнение се оказват в същността на понятията им. Като всички :)
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря ти за този мъдър, изпълнен с ясно съзнание коментар, Сестра!
03.10 06:25
В същност смирението настъпва в момента, в който егото осъзнае единството си с Цялото и приеме да се подчини на Духът, който е съзидателната енергия на Истината и Свободата в Целостта.
Нека бъдат дните ни светли и творчески!
цитирай
9. inel379 - Благодаря ти за вълнуващото послание!
13.10 23:19
Знанието ума разширява,
а съзнанието го облагородява.
Свободата е благото, за което воюваме,
а любовта е вдъхновението,
в името на което съществуваме.
Който търси виновния,
винаги го намира.
Вина за избраното от нас
никой друг не носи,
ако си отговаряме "искрено и лично"
на всички важни въпроси.:)
За онова, що от нас зависи,
личният избор наистина е определящ.
Светлина по пътя!
Сърдечен поздрав!
цитирай
10. batogo - !!!:)))
14.10 09:15
Благодаря ти за духовната благодат, която ми дари с коментара си, Inel379!
Нека светлината на мъдростта и радостта са твои верни спътници във всичко!
цитирай
11. thestranger1 - Понятията "християнство...
30.10 12:47
Понятията "християнство" и "демокрация" са взаимно изключващи се. Демокрацията лансира и поддържа идеята, че всички хора и респективно всички религии са равни помежду си и че всеки може да изповядва онова, което му се струва най - правилно, а както знаем ние християните, не може да има две истини, понеже Христос е казал: " Аз съм пътят и истината, и животът; никой не идва при Отца освен чрез Мен. "
/Йоан 14:6/

Как тази истина ще бъде споделяна в едно демократично общество в което живеят и мюсюлмани и будисти и юдеи?

Да не говорим, че исляма изобщо не е съвместим с каквито и да било свободи и права на хората. Как ще ги съчетаем двете?

Апропо комунизмът беше инфилтриран от Запада, той е изкован в Германия, финансиран от Швейцария и подкрепян военно от САЩ.

Онези, които го създадоха - те си го и събориха, експериментът не завърши успешно за хората, сега се мъчат да ни пробутат някакви си евроатлантически "ценности", които между впрочем не могат да бъдат какъвто и да било критерий за развитие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 573945
Постинги: 408
Коментари: 2558
Гласове: 18077
Календар
«  Декември, 2017  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031