Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2017 10:43 - Простолюдието е двигателя и спонсора на всички негативни обществени процеси, замисляни от елитите на тайните общества.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3120 Коментари: 17 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Основната причина елитите на тайните общества да толерират простолюдието, като го засипват с всякакви социални обещания и дребни социални подаяния е, че ТО е най-многобройната, най-неосъзнатата, най-податливата на манипулации и най-възприемчивата към агресивни внушения група в обществото...
          Простолюдието е гаранта за благоденствието на елитите и създадените от тях тайни общества. ТО е машата, посредством която елитите озаптяват всеки опит на гражданското общество да им отнеме властта и привилегиите и да организира живота си според духовните, хуманни и етични принципи за развитие.
          Някои, засегнати от тази истина, веднага ще подскочат, че проявявам обидно отношение към народа. И тяхната реакция ще е съвсем естествена и ще се дължи на нежеланието им да се разделят с постигнатите от тях лични благини и удобства върху гърба на народа, благодарение на тази неука, немислеща, неразбираща и неосъзнаваща техните коварни ходове част от същия този народ.
          А факти за тези процеси в историята колкото щете. Повечето революции, войни, жестокости и кръвопролития, освен естествените борби на народите за свобода и независимост, са били планирани от елитите, а са били извършвани и в наше време се извършват от лумпенизираната тълпа на простолюдието, умело заблуждавано и манипулирано, че така ще постигне благоденствие за себе си.
          Простолюдието не може да разбере и осъзнае, че елитите никога нищо не дават даром! Че полученото даром заробва, защото винаги струва многократно по-скъпо от извоюваното с воля, чест и достойнство.
          Доказателство за верността на това твърдение е фактът, че всички империи и диктатури по света се крепят върху страховете и инертността на простолюдието. Върху незнанието, неразбирането, неспособността му да мисли и анализира даденостите съмостоятелно, да осъзнава и да носи отговорността за живота и развитието си.
          Затова, родители, учете децата си на духовни ценности. Учете ги да мислят самостоятелно, да разсъждават, да се владеят, да осъзнават. Учете ги да отстояват осъзнатото и да вървят по своя път, да изслушват мнението на другите с разбиране, но без да се влияят от него, да взимат решенията си сами и да ги следват с воля и вяра.
          Защото само такова будно, мислещо, знаещо и осъзнато поколение ще може да измъкне България от лапите на агресивната простащина и бездуховното вегетиране на простолюдието, за да я подготви за достойно бъдеще.
        



Гласувай:
27


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Чудесно, Огняне!
30.06.2017 11:39
Точен анализ на положението в едно обществото За ролята на манипулацията в него!
За" загрижеността " на управляващите към управляваните Основно, как да ги използват за лична изгода
Една лъжа, повтаряна многократно, до втръсване, може да стане истина! На това разчитат-например приказки за светло бъдеще, за благоденствие,за братство и равенство.... Че мислят за тебе, ти да нямаш грижа за това! Грижат се за тебе
И ти се доверяваш, спокоен, че си в надеждни ръце Какви симпатични хора, сън не ги хваща, за да си добре ти!
Да, трябва да си много наивен, за да повярваш на тази приказка Трябва да светне червена лампичка веднага:
Внимание, грижат се за мен! Защо!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря за задълбоченото разбиране и смисления коментар, Иване!
30.06.2017 12:19
Крайно време е да се научим за всичко да си задаваме въпроси и да не се спираме, докато не си дадем смислени, ясни отговори, защото това е пътя към истината, която ще ни направи Свободни.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
3. nbrakalova - И без тайни общества сценариите сработват.
30.06.2017 13:59
Струва ми се обаче, че не е коректно само въпросните тайни и не тайни общества да носят отговорност. Иска или не, съзнава или не простолюдието, тълпата, народът и пр. и пр. носят отговорност за решенията и действията си, включително и тогава, когато са манипулирани.
Колкото до родителите, те отдавна не възпитават децата си. Материализмът счита това за излишно. То е буржоазен предразсъдък, да напомня. Родителите тичат, за да осигуряват средства и удобства за децата си, а самите деца се "възпитават" пред телевизора… Всъщност те вече не гледат телевизия, имат смартфонове и пр. джаджи и изобщо не им стига времето и не им е на ум за възпитание и разни там духовности. "Нещата от живота" отдавна следват прогреса и рекламата, а не духовността.
цитирай
4. yoan2015 - Оги, благодаря ти за посещението и ...
30.06.2017 16:49
Оги, благодаря ти за посещението и хубавите пожелания.
До коментар 4, да, вярно е, че много от родителите не възпитават децата си, но смартфоновете и другите джаджи са необходими, светът се променя с много бързи темпове /за добро или лошо е отделен въпрос / и хората са "задължени" да го следват, говори се, че само след 10 години ще има работни места за които дори и не бихме помислили, че могат да съществуват, в Япония вече има хотел, който се обслужва от един човек и останалата част от персонала е съставена от роботи. Има държави в света където може да се плати в заведение със смартфона и др.
Това е положението.
цитирай
5. batogo - !!!:)))
30.06.2017 18:26
Благодаря ви, приятели, за смислените мнения по темата!
цитирай
6. kvg55 - "Елита" умишлено на...
30.06.2017 18:51
"Елита" умишлено насажда сред масите глупост и простотия чрез медиите.
цитирай
7. katara - kolega, многоо забъркан анализ /ако си имал някакви претенции
30.06.2017 18:58
противоречиво
неубедително,и
и профански..
звучат твоите емоционални реакции,които са подмолни..
затова , все още ти обръщам внимание..
по-добре би било, да се ограничаваш до
по кратки, и смислени писмени ..спонтанности..
/ и разбира се, пише се ..смартфони..
аз не мисля, че точно по -бедните, са прости и виновни..за „всичко“
какъв си лицемерен йезуитски бърборко..
срам ме,че се опитваш и Реноме, да налагаш тук,а и има кой да те четка..
ами, ако се обидят „Простите„ които не са лоши и крадливи ?!
какво ще им отговориш ..
ей ??
цитирай
8. getmans1 - Едно друго мнение, моето: ЕЛИТ ...
30.06.2017 23:18
Едно друго мнение, моето:
ЕЛИТ няма, но признаеш ли го вече става кофти и сам се осъждаш да си ПРОСТОЛЮДИЕ!
цитирай
9. batogo - !!!:)))
02.07.2017 07:02
Съгласен съм, kvg55! Медиите са основния инструмент за влияние в желаната посока.
цитирай
10. batogo - !!!:)))
02.07.2017 07:07
Катара или Юлия, първо оправи кашата в главата си, тогава коментирай, ако искаш да не ставаш за посмешище... :)))
цитирай
11. batogo - !!!:)))
02.07.2017 07:15
Така е, Getmans1! Хлебарките, мишките и мухите също ги няма, докато не ти налазят храната...
цитирай
12. milady - добро утро, все пак , къде ми е отговора ?
02.07.2017 09:41
аз не мисля, че точно по -бедните, са прости и виновни..за „всичко“
какъв си лицемерен йезуитски бърборко..
срам ме,че се опитваш и Реноме, да налагаш тук,а и има кой да те четка..
ами, ако се обидят от твоите писания „простите„ които не са лоши и крадливи ?!
какво ще им отговориш .
благодаря, ти си.
и не желая усмивки...
цитирай
13. batogo - !!!:)))
02.07.2017 19:00
Обиждат се само гузните. Другите просто се осъзнават, започват да мислят със собствените си глави и престават да бъдат крепостни.
цитирай
14. bven - Много обстоен материал, batogo.
13.07.2017 12:09
Тайните общества винаги са познавали и манипулирали света и хората, които са под тях. Просто те владеят знанията, които сега тепърва започват да се популяризират у нас и в другите страни - къде по-рано, къде по-късно. Затова се казва "Когато му дойде времето!". А то зависи от много неща във всеки човек - нивото на т.нар. Муладхарен човек /по името на първа главна чакра/ определя проявлението на съзнанието. И това са повечето хора на земята /изводът не е мой/. Тези хора се ръководят от стереотипи, не е важно дали са по-зле или по-добре от останалите - не може да се правят сравнения, да се дават оценки. Често това са хора без образование, или в границите на минимума, колкото да осигурява средства за съществуване. Предпочита се еднообразен, рутинен труд, без големи умствени усилия и сложни навици - работа на конвейр или друго производство. Достатъчно е да има храна, може и да не е качествена, да има развлечения, не се мисли за нещо повече в живота. С две думи, липсва любовта към живота и процесът тръгва към самоунищожение, употреба на наркотици, постоянна употреба на "мъртва храна" / в която липсва енергия/, алкохол, силни дози кафе, никотин, кола, лекарства...и много телевизия.
За съжаление, картината е много тревожна и защото децата са оставени без родителски грижи - от ясли в градина, училище и всеки казва "не е моя работа да възпитавам!" А трябва да се знае чия е главната роля в семейството!
Поздрави за апела!
цитирай
15. batogo - !!!:))) Благодаря за задълбоченото разбиране и смисления коментар, Bven!
13.07.2017 14:56
Човешкият живот е процес на развитие и осъзнаване. Осъзнаването вече започва да се случва при все повече хора, въпреки усилията на тъмните сили да спрат процеса, за да запазят властта си, която се крепи върху страховете и инерцията на мнозинството.
Осъзналият вътрешната си творческа сила човек се превръща в творец на собствения си живот, започва да излъчва собствена светлина, става неподвластен на мрака и процесът е необратим...
Хубав ден!
цитирай
16. inel379 - Изключително ясна и точна мисъл! Адмирации!
16.10.2017 14:53
Най-искрено вярвам
в силата на осъзнатото знание,
базирано на ценности,
обагрено с мечтание.
Обучението в училище
не трябва да почива на "зубрачество",
за да не произвежда отличници,
нуждаещи се от "повтарячество".:)
Простолюдието се превръща в нещо опасно
и с него обществото трябва да е наясно.
Мерки адекватни са нужни и не хаотично,
за да не се спасяваме все поединично.
Отпор на "крадливци" и тайни общества,
на посредственост и опростачване, заплашващи света.
Да, но той дава се от смели и можещи хора,
с цели и отговорности за изборите свои.

Мъдростта да ни води по пътя,
който можем да направим приятен.
Сърдечен поздрав, Batogo!
цитирай
17. batogo - !!!:))) Сърдечно ти благодаря, Inel379!
15.11.2017 15:48
Коментарът ти показва една изключително мъдра и съзидателна гражданска позиция, което ти прави чест!
Сърдечен поздрав и от мен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777401
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031