Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2017 07:58 - Не ние сме длъжници на Русия, а тя на нас. Но вместо тя да ни е благодарна, го изисква от нас, което говори за корист!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5166 Коментари: 19 Гласове:
11

Последна промяна: 10.03.2017 07:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Крайно време е да се разбере, че не ние сме длъжници на Русия за псевдоосвобождението, съпътствано от ново заробване, а те са наши длъжници за азбуката, писмеността, езика, културата и просветлението, получени от нас, Българите безвъзмездно, на което са отвърнали единствено с неблагодарност и постоянни опити да заличават истината за благородното ни дело, като изопачават историята.


          Чест прави на блогъра NKF, че е написал и публикувал тази перфектна статия, която публикувам в бога си за да се знае кой на кого е длъжник и кой към кого да проявява уважение и благодарност в исторически и хуманитарен план!
          С нея той ни напомня недвусмислено, колко лесно част от населението на страната, наричащи себе си русофили, забравят своите национални герои и заслугите на достойните българи и България през вековете, за да роболепничат пред Русия и чужденците с цел да властват над българите.



14.02 14:53 -
Почит за Св. Св. Кирил и Методий Автор: nkf Категория: Политика   image
Прочетен: 157 Коментари: 4 Гласове: 5
Последна промяна: 14.02 15:18
          Ежегодно на четиринадесети февруари Църквата почита паметта на светите братя Кирил и Методий, създатели на първата българска азбука – глаголицата; доказали и по този начин спомогнали утвърждаването на българския език като богослужебен, наравно с еврейски, старогръцки и латински. Сам по себе си този факт има колосално значение, тъй като посредством това езиково утвърждение България бива призната за четвъртия духовен стълб на онова културно и верово пространство, което е пределно известно като Европа.

image
    Така е, защото европейската или наричана още Западна цивилизация се крепи на Христовата вяра, чийто езиков носител са арамейски и еврейски; античната философия – която иначе изобщо не е собствено гръцка – носител на която обаче се оказва старогръцкия език и римското право, пренесено през латинския език. И ето, че през 865 г. папа Адриан
II благословия българската глаголица,  преведените Евангелия и дава разрешение да се отслужва литургия на български. Това не е формален акт, който има някакво значение само за нас българите, не. Това е именно признанието за значимостта не само на езика ни, като такъв, но и всичко, което носи той, както и на цялата българска култура. Рим и Ватикана са пределно наясно какво е значението на България и нейното наследство, и папата го призна. Ето точно тук е и значението на светите братя, защото те с делото си изискаха това признание.

        Личното ми разбиране е, че 14-ти февруари, заедно с 24-ти май и 22 – ри септември трябва да бъдат държавните и националните празници на България и Българите; най-почитаните и най-важни празници: два празника свързани с духовното, с вярата и културата ни, показващи и цивилизационният ни принос и един – светски, политически.

 

         Разбира се, в ден като този, не мога да не отдам порицание на онези изроди, които по някакво неясно стечение на обстоятелствата се самоназовават Българи, но не са, а са от сатанинската съветско-славанска синагога. Защо е нужно порицанието, би запитал някой по-недосетлив. Нужно е, защото тези изроди постоянно говорят за някаква си „славянска азбука“, която били създали Св. Св. Кирил и Методий. Затова трябва постоянно да се казва истината, че „славянска азбука“ НЯМА, никога не е имало и никога няма да има! Азбуката е българска! Ако на разните му там руснаци, бларуси, украинци, сърби, черногорци, казахстанци, монголци, азербайджанци, панслависти и разни повредени от шарлатанствата на „просвещението“ западняци не им харесва този факт, то е по-добре да насочат внимание към психическото си здраве.

     Същите изроди обаче не спират до азбуката, те стигат и по-далеч, обяснявайки ни за някакъв „черковно-славянски“ – моля ви се – език! Е, какъв ще е този език, та има ли народ „черковно-славяни“? Истината е, че такъв език няма. Има старобългарски език, който се използва и до ден днешен в литургията. Ясно е, че на руснаци, сърби, и разни такива не им харесва фактът, че и двете азбуки – глаголица и кирилица са български, и в православните им черкви богослужението е на старобългарски, но и езиците им са локални варианти старобългарски – руският е чудесен пример за креолски език, а сърбо-хърватския не е нищо друго, но диалектна форма на българския.

    Пак тези изроди, мимикриращи като Българи, насаждат абсолютната лъжа наречена „славянство“, че имало някакъв си народ/племен „славяни“. Такива няма, не е имало, но са се появили „славяни“ в русия, където 90% от населението е било със статут на роби/крепостни/, живущи в землянки и търгувани като работен добитък. Мисля, че обилните сведения за цените на мужиците са твърдо доказателство за този факт. Да добавя още нещо: идеята за славянството е късна и се ражда през 17-ти век, а панславизма е копие-идеология на пангерманизма /който, от своя страна, също е една от глупостите на „просвещението“ и масонските ложи/.

        Напоследък, изродите повдигнаха наново лъжата, че Св. Св. Кирил и Методий били ... византийци! Как са византийци, когато такава държава византия НИКОГА не е съществувала. Имало е държава, със столица Цариград, която е носела названието Източна римска империя, която е многонационална и гражданите й се наричат „ромей“, сиреч римляни. Името Византия също е късно изобретение на някакъв полуграмотен германски цървуланко. После, същите изроди, не се свенят да кажат, че братята били даже ... гърци. Че кой грък ще седне да пише азбука за Българи? Те, ако можеха, в една капка биха ни удавили, а не азбука да ни пишат. Пък и как някой ще пише азбука за българския език, без да го познава? Ама те – казват псевдоисториците и псевдобългарите – били го научили на пазара в Солун. Е, тази глупост е поакзателна, че в България не само образованието куца, ами и психодиспансерите не си вършат работата.

        И накрая, пак във връзка с изродите: няма защо да се карат кое е по-добре да се празнува Трифон зарезан или Св. Валентин / той е светия и е християнски светия и заслужава почит, стига човек да е християнин/, защото аз съм сигурен, че те не знаят какво всъщност представлява празника на Трифон зарезан и просто го обръщат на повод за напиване. Това обаче не може да бъде същност на ни един празник. Истината е, че истинският големият празник, който се отбелязва на четиринадесети февруари е на Св. Св. Кирил и Методий!

        Да не забравяме, че Св. Св. Кирил и Методий са обявени за съпокровители на Европа, нещо което никак не е случайно и има връзка с това, което казах за езика и културата ни и значението на България. Да не забравяме, че те са патрони не само на България и Македония, но и на Словакия и Чехия. Да не би да се окаже, че не можем да оценим какви хора сме имали, какво значимо сме дали, а ходим да зарязваме лозя и да се напиваме или да си подаряваме шоколади и сърчица? Българино!



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. getmans1 - Здравей Бат Ого, написах го и при ...
09.03.2017 09:31
Здравей Бат Ого, написах го и при „nkf“ ако сме просветени няма страшно но за съжаление не е така.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Здравей, приятелю Getmans1 !
09.03.2017 10:00
Съветските агенти и техните верни слуги, комунетата, се опитаха и доста добре се справиха със заличаването на просвещението, подменяйки го с примитивизъм и простащина. С цел опростачване на голяма част от народа ни, го облъчваха 72 години с лъжи, но за щастие има достатъчно просветени и осъзнати българи-родолюбци, които могат успешно да надделеят над ширещата се и привилегирована все още простащина.
Но светлината има огромна сила. В една тъмна стая и няколко запалени свещи стигат, за да прогонят мрака. : )
цитирай
3. nkf - Благодаря за препечатването на ...
09.03.2017 13:48
Благодаря за препечатването на статията ми. Само ще добавя към коментара ти, че панславизма - една ужасна отрова за истината - разяжда българското съзнание и унищожава българската история преди установяването тук на съветската окупация през 1944 г. Да не забравяме, че поколения българи са учили история на България по абсурдните, изключително антибългарски и напълно фалшиви "трудове" и "учебници" на руския агент васил златарски (наречен бащата на историята ни) и на константин иречек - уродлив резултат на просвещенския панславизъм. На тези изроди дължим обезбългаряването на България и заграбването на българската култура от чужди и враждебни нам народи и племена. Дотам стигнаха тези изроди, че "научно доказаха", че сме гости и натрапници в собствената ни земя, която обитаваме всъщност от поне 8-9 хиляди години, и която е люлката на цивилизацията. Франсоа Митеран каза това в прав текст, а държавният глава на държава като Франция не говори празни приказки и случайни неща. И само той ли е...? Лаоник Халкокондил, Йоан Цеца, папа Инокентий... Славянофилията, панславизма, русофилията, цялата левичарщина произлязла от античовешкото и антибожествено "просвещение" на архизлодеите русо, волтер и останалите са идеологии на геноцида и евангелие на лъжата спрямо България и спрямо нас като народ най-древен.
цитирай
4. zaw12929 - Господ си знае работата- огънят ще ни пречисти ...
09.03.2017 15:56
Наполеон, Хитлвр, САЩ...КАКВО СЛЕДВА ли : когато настъпи «Часът Х»,.... - ще се прекъсне работата на САЩиянските спътници и Натовската армия ще "ослепее" и остане без комуникация и навигация... А след това ще започнат ударите по базите на Нато в Европа и по света... Не е изключено и директно в САЩ да има ужасяващи удари по Пентагона, Вашингтон, Ню Йорк и т.н.. И след един час САЩ ще са загубили вече войната... Европа, ще бъде съдена за "съюзничеството" си с агресора... -

А нашата територия- пустиня край Черно море или- Русия ще спасява себе си, а не нас... и защо да го прави... и без това сме неблагодарници... и този път няма да има 500 години робство... защото искаме да ни управляват бандити...
цитирай
5. zaw12929 - ПРОЧЕТЕТЕ СИ МОЛИТВАТА БЕЗБОЖН...
09.03.2017 16:05
ПРОЧЕТЕТЕ СИ МОЛИТВАТА БЕЗБОЖНИЦИ, БЕЗМОЗЪЧНИЦИ, ГРЕШНИЦИ ДЪРДОРКОВЦИ
ВСИЧКИ ЗАЕДНО ЩЕ ИЗГОРИМ- ОМРАЗАТА Е ГРЯХ! НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ МЯСТО И РАЙСКА ЗЕМЯ... ВСИЧКИ ВКУПОМ СМЕ ВИНОВНИ... ЦЯЛ ДЕН СЕ ОПРАВДАВАТЕ ОТ ГЛАВИТЕ ВИ ТЕЧЕ ОТРОВА... ЧЕСТИТО...ВИНОВНИ СА ВИ Съветските агенти и техните верни слуги, комунетата, ... ГАДНЯРИ ГЛУПАВИИИИИИИИИИИИ

КАЗВАМ ВИ ГО С ОБИЧ... ВИЕ СТЕ КАТО ПРОБИТА ПЛОЧА И ГРАМОФОНЪТ ВИ НЕ СПИРА, А БОГ... ЗНАЕ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ... В ГЛАВИТЕ ВИ Е
...ЛАНИ СИ КУПУВА ШАПКА БЪЛГАРИНЪТ... ТРЯБВА ДА Е ИМАЛ...ГЛАВА
цитирай
6. krumbelosvet - На всяка крачка
09.03.2017 17:03
На всяка крачка - анти и фоби. Какво ги гони, психотронен бяс или Дьордови пари...
А всичките им "доводи" не струват е една електронна цигара. Толкова е лесно да се оборят тия "доводи", че чак е обидно човек да се захваща. П.юй и отмини.
цитирай
7. podvodni - Винаги съм казвал, че, вие, блог...
09.03.2017 22:28
Винаги съм казвал, че ,вие, блоговите либерал-идиоти сте природно кухи.
И доказателство за това е горното писание което е толкоз тъпо по своят замисъл, че направо буди смях и съжаление. А да не говорим за предварителният коментар.
Цитирам :
"....не ние сме длъжници на Русия за псевдоосвобождението, съпътствано от ново заробване ..."
Странно съждение на баш българин !?
Т.е. от 1359 г. до 1878 г. е съществувала държава България с ясно изразени държавни граници, институции и власт, а руснаците са водили война с ...... Кого и за какво не е ясно !

"...., а те са наши длъжници за азбуката, писмеността, езика, културата и просветлението, получени от нас, Българите безвъзмездно,"

Само не разбирам как става номерът да се дава нещо БЕЗВЪЗМЕЗДНО а получателят на това нещо БЕЗВЪЗМЕЗДНО да е длъжник. Но да речем, че трябва по някакъв начин да ни ОВЪЗМЕЗДЯТ за това което са получили БЕЗМЪЗМЕЗДНО то ВЪЗМЕЗДИЕТО в каква форма да бъде - нефт, газ, уран, земя или кинти? И най-вече кой - държавата или преките наследници на Кирля и Методия ?


" Така е, защото европейската или наричана още Западна цивилизация се крепи на Христовата вяра,....."
Първомка, НЕ СЪЩЕСТВУВА европейска цивилизация ! И второ, така наречената Западна цивилизация хич даже не се крепи на Християнската вяра. Правилното наименование е Римокатолическа църква и тя служи само и единственно за налагане робско подчинение на народите от Западнала европа. Не случайно Римокатолицизма приема на въоръжение Инквизицията за потушаване свободният дух и стремеж към знания в Запада. А да не говорим за практиката чрез кинти да се откупуват минали инай-вече бъдещи прегрешения и грехове. Иде реч за ИДУЛГЕНЦИИТЕ !
Дълбоко се съмнявам това да е част от Християнската вяра и религия.


И дова е само малка част от идиотщината сътворена от блогера nkf и копирана от друг блогов идиот-Батого.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря за мненията!
09.03.2017 22:50
На русофилистиците ще кажа да вегетират в мрака и помията на собствената си глупост и да престанат да ни занимават с тъпоумието си.
Аз съм един буден, почтен българин, който никога не е членувал в партии, не е подскачал по митинги, не е бил нито фил, нито фоб. Аз съм писател, внимателен и безпристрастен наблюдател, анализатор на житейските реалности у нас и по света, непримирим защитник на Свободата, Истината, Честта и Справедливостта в техния чист вид.
Ние, Българите винаги сме били и ще бъдем Един Народ, отстояващ Свободата, Истината, Честта и Достойнството си, а всички онези фили, които ни продават и предават никога няма да бъдат част от Този Достоен, Древен и Мъдър Народ. Не забравяйте, че Народът не е сбирщина тарикати, навлеци и балами, а обединен от Висши Духовни Ценности, Принципи, Истини, Мъдрост, Воля, Вяра и Здрав Разум етнос, следващ своя път на Просветление, Осъзнаване и Развитие в Светлина и Истина, независимо от житейските предизвикателства. Така Българите са преминали през историята и са успели да се съхранят като Народ, макар и доста оредял напоследък, благодарение на русофили и други продажници, унищожаващи цвета му. Истинският Българин е като Феникс, винаги в подходящия момент възкръсва от пепелта още по-Буден и Осъзнат, готов да върви напред и нагоре с Дух, Разум, Воля и Вяра!
цитирай
цитирай
9. podvodni - На русофилистиците ще кажа да в...
09.03.2017 23:04
batogo написа:
На русофилистиците ще кажа да вегетират в мрака и помията на собствената си глупост и да престанат да ни занимават с тъпоумието си.
Аз съм един буден, почтен българин, който никога не е членувал в партии, не е подскачал по митинги, не е бил нито фил, нито фоб. Аз съм писател, внимателен и безпристрастен наблюдател, анализатор на житейските реалности у нас и по света, непримирим защитник на Свободата, Истината, Честта и Справедливостта в техния чист вид.
Ние, Българите винаги сме били и ще бъдем Един Народ, отстояващ Свободата, Истината, Честта и Достойнството си, а всички онези фили, които ни продават и предават никога няма да бъдат част от Този Достоен, Древен и Мъдър Народ. Не забравяй, че Народът не е сбирщина тарикати, навлеци и балами, а обединен от Висши Духовни Ценности, Принципи, Истини, Мъдрост, Воля, Вяра и Здрав Разум етнос, следващ своя път на Просветление, Осъзнаване и Развитие в Светлина и Истина, независимо от житейските предизвикателства. Така Българите са преминали през историята и са успели да се съхранят като Народ, макар и доста оредял напоследък, благодарение на русофили и други продажници, унищожаващи цвета му. Истинският Българин е като Феникс, винаги в подходящия момент възкръсва от пепелта още по-Буден и Осъзнат, готов да върви напред и нагоре с Дух, Разум, Воля и Вяра!
цитирай

Тъ де, същото казвам и аз - ти си идиот !
цитирай
10. batogo - !!!:)))
10.03.2017 12:56
Подводно влечуго, не си рисувай автопортрети и не съди за другите по себе си.:)))
цитирай
11. zaw12929 - Върнах се да довърша с подобен коментар Вие сте го напрсвили!
11.03.2017 09:19
podvodni написа:
Винаги съм казвал, че ,вие, блоговите либерал-идиоти сте природно кухи.
И доказателство за това е горното писание което е толкоз тъпо по своят замисъл, че направо буди смях и съжаление. А да не говорим за предварителният коментар.
Цитирам :
"....не ние сме длъжници на Русия за псевдоосвобождението, съпътствано от ново заробване ..."
Странно съждение на баш българин !?
Т.е. от 1359 г. до 1878 г. е съществувала държава България с ясно изразени държавни граници, институции и власт, а руснаците са водили война с ...... Кого и за какво не е ясно !

"...., а те са наши длъжници за азбуката, писмеността, езика, културата и просветлението, получени от нас, Българите безвъзмездно,"

Само не разбирам как става номерът да се дава нещо БЕЗВЪЗМЕЗДНО а получателят на това нещо БЕЗВЪЗМЕЗДНО да е длъжник. Но да речем, че трябва по някакъв начин да ни ОВЪЗМЕЗДЯТ за това което са получили БЕЗМЪЗМЕЗДНО то ВЪЗМЕЗДИЕТО в каква форма да бъде - нефт, газ, уран, земя или кинти? И най-вече кой - държавата или преките наследници на Кирля и Методия ?


" Така е, защото европейската или наричана още Западна цивилизация се крепи на Христовата вяра,....."
Първомка, НЕ СЪЩЕСТВУВА европейска цивилизация ! И второ, така наречената Западна цивилизация хич даже не се крепи на Християнската вяра. Правилното наименование е Римокатолическа църква и тя служи само и единственно за налагане робско подчинение на народите от Западнала европа. Не случайно Римокатолицизма приема на въоръжение Инквизицията за потушаване свободният дух и стремеж към знания в Запада. А да не говорим за практиката чрез кинти да се откупуват минали инай-вече бъдещи прегрешения и грехове. Иде реч за ИДУЛГЕНЦИИТЕ !
Дълбоко се съмнявам това да е част от Християнската вяра и религия.


И дова е само малка част от идиотщината сътворена от блогера nkf и копирана от друг блогов идиот-Батого.

цитирай
12. batogo - !!!:)))
11.03.2017 11:36
А ченгетата от КГБ и ДС - висши православни свещеници, митрополити и патриарси в Русия и у нас дали са част от Христянските ценности, вяра и религия, а?!?! Аман от двойни червени стандарти, търсещи само удобствата... Истината винаги е неудобна за вас, примитивите, но затова пък винаги е за предпочитане пред удобните вам лъжи. :)))
цитирай
13. nkf - Комплексирания русиянски помак ...
11.03.2017 14:01
Комплексирания русиянски помак подводни за пореден път е демонстрирал уникалната си тъпотия, която, впрочем, е много характерна за червените помияри. Подводния, ти не разбрали, че същества от твоята черга не могат да да се занимават с история? Не върви само до преди едно поколение да си изпълзял от обора и да се пишеш мислещ и знаещ. Подводния, дори според официалната българска "история", българското царство става османска провинция през 1396, а не през 1359, както ти си въобразяваш. Второ, доста е тъпо, дори за цървул за като тебе, да изтърси глупостта, че "не съществува" - ти да видиш - европейска цивилизация! Вярното е, че не съществува и елементарен интелектуален капацитет в безличната ти жалка персона, руски помако! Вярно е също така, че европейската цивилизация не само съществува, а е изградена именно на Християнството, античната философия и римското право, и това е безспорен научен факт, ако и да е трудно на каскет-калтаци като тебе да го осмислят. Питам се колко трябва да си малоумен и крайно неук, че да свържеш в едно съждение църква и робство? Да, впрочем не е учудващо, при вас, комунистите всичко ще е свързано с Христовата вяра и църквата, особено католическата, е зло. Изобщо няма да влизам в спор - а и няма как да се спори с мучащ добитък като тебе - за това що е църква, каква е историята й (реалната история, а не пропагандните глупости на комунистическата ви партия-майка); поради защо точно е създадена инквизицията и против кого (апропо, създадена е срещу тогавашните либерали хех). И не, индулгенцията не е опрощаване на грехове! Малоумник, в Християнството, опрощаването на грехове става с тайнството покаяние/изповед, а не с покупка. Индулгенцията е нещо доста различно, но ти си толкова примитивен и невеж, че както винаги бъркаш. И да, индулгенцията е част от християнската религия, има я и в православието, но там се нарича по гръцки - Епитимия. Индулгенция и епитимия са едно и също нещо и са практики още на ранната църква. Те имат своето основание
цитирай
14. nkf - в Евангелието, в самите думи на Исус ...
11.03.2017 14:08
в Евангелието, в самите думи на Исус към Апостолите. Естествено, че индулгенцията е чисто Християнска практика от апостолските времена, но няма как комунистически каскет: твар без родина, без род, без вяра, да знае тези неща. Не си отваряй устата да приказваш за Църквата, боклук. Останалите ти малоумия за "възмездното" и "безвъзмездното" са израз на мерзост и най-голяма долнопробност, поради това е гнусно да бъдат повод за допълнителен коментар.
цитирай
15. nkf - А, още нещо, подводни каскет-цъ...
11.03.2017 14:19
А, още нещо, подводни каскет-цървулино: либерал си ти, тъй като си комунист. Аз с либерализма нямам нищо общо, аз съм Християнин. А връзката между либерализма и комунизма/социализма/феминизма и все останалите му тути кванти левичарщини са доказани още през 19-ти век от не един и двама крупни учени в областта на държавното право и политическата философия /имена няма да изброявам/. Впрочем, либералите са също толкова бесни антихристияни, какъвто си и ти, другарю цървул-пролетарий.
цитирай
16. nkf - На всяка крачка - анти и фоби. Какво ...
11.03.2017 14:24
krumbelosvet написа:
На всяка крачка - анти и фоби. Какво ги гони, психотронен бяс или Дьордови пари...
А всичките им "доводи" не струват е една електронна цигара. Толкова е лесно да се оборят тия "доводи", че чак е обидно човек да се захваща. П.юй и отмини.

Ей го, другаря белосвет, на когото без съмнение му е тъмно под косицата, колкото и на подводния помак. Какво ще оборваш бе? Нали само, ако дръзнеш да напишеш и една сричка от фалшивата залатаристко-иречекова "официална история" ще те удавя в исторически извори! Бегай си пиши за гошко тарабата и не се занимавай с неща, дето не са за твоята празна глава.
цитирай
17. batogo - !!!:))) Добре си ги нахранил червените помиярчета, приятелю!
11.03.2017 18:35
Дано да са се заситили, та повече да не си пъхат гагата, където не им е мястото.
цитирай
18. nkf - Дано да са се заситили, та повече да ...
11.03.2017 18:42
batogo написа:
Дано да са се заситили, та повече да не си пъхат гагата, където не им е мястото.

Чакам да видя червените леки мъжленца какви аргументи ще изкарат и на базата на какви факти. Впрочем, нека първо се появи някой от тях.
цитирай
19. nkf - А, къде се губят червените леви &...
12.03.2017 15:21
А, къде се губят червените леви "интелектуалци"? Най-вече за подводния помак ми е думата? Мъженчото няма ли да дойде да се обоснове?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773842
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031