Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2017 20:14 - Истината за Русия и русофилите в съзнанието на нашите възрожденци и борци за Свободна България!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 7028 Коментари: 22 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Искам специално да благодаря на блогърката Делиана Ангелова за изнасянето на тези исторически факти, грижливо укривани от казионните историци-русофили по време на комунистическия режим и последвалия преход за четири поколения българи.
            Ако искате да я има Свободна България, не давайте повече никога властта в ръцете на русофилите, защото те винаги ще се опитват да я превърнат в руски протекторат, което да им гарантира властта.



14:48 -
Истината ни прави свободни Автор: delianaangel Категория: Изкуство   image
Прочетен: 98 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 15:17

 Георги Раковски – основоположник на революционното крило на национално-освободителното ни движение. Неговите принципи ще бъдат възприети от ученикът му Васил Левски и ще бъдат наследени и прокарани от политиката, която провежда Стефан Стамболов, убит от руски агенти през 1895 г.. Неслучайно руският консул в Цариград – граф Игнатиев ще поиска от османските власти ликвидирането на Васил Левски и обезглавяването на революционната ни организация, като лично предлага четиримата българи в състава на комисията, която съди Левски. (http://istinata.bg/?p=646).

image
Откъс от брошурата „Руската убийствена политика за българите“, издадена през 1861 г. Първият тираж, излязъл в Букурещ, е изкупен изцяло от руски агенти от „Добродетелна дружина“ и унищожен. Раковски успява да отпечата втори тираж от 3000 бройки, който успешно е разпространен в България. В текста на брошурата Раковски остро критикува лъжливите обещания на руските агенти, опитващи се да привлекат български заселници. В нея той описва десетилетните опити на Русия за промяна на етническия състав на цели региони  в България, като след всяко поредно нахлуване в българските земи завлича със себе си хиляди българи,  които заселва основно в Южна Украйна.  Той прави исторически обзор на българо-руските отношения от времето на Светослав Игоревич и заключава, че заробването на българите и завладяването на България е трайна руска цел, която сега се осъществява в съгласие и със съдействието на османските власти. През 1875 г. Христо Ботев ще опише и прочистването на българите, заселени в тези земи и зверствата, които руските власти извършват спрямо тях.
image
image
Оригиналът на статията на Ботев във вестник „Знаме“
В статията си Ботев проследява съдбата на част от онези българи, които са се подлъгали поколения назад да напуснат родните си земи и да се окажат в лапите на Руската империя. Свидетелските показания сочат, че стотици българи са товарени на шлепове, които са потапяни в Черно море.
Във в-к Дума Ботев пише през 1871 г. :
„Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството, на яда, който приема почти цѣло столѣтие болната Полша.” ( 
http://istinata.bg/?p=16 )

image
Цитатът е от статията „КОЙ“, която Захари Стоянов публикува в отговор на руският панславист Аксаков, предложен от Русия за първи български княз. След Съединението , когато машата на Русия – Сърбия напада България и е попиляна, Русия къса дипломатически отношения с България, а Аксаков пише в декемврийския брой 1885 г. на вестник „Русь“ :
„Българите не трябва да имат нищо свое! Нито армия, нито полиция, нито държава. Те трябва да бъдат погълнати от Руската империя“.
Достойният отговор на Захари Стоянов е прескочил през десетилетията и днес, от позицията на времето, ние можем да твърдим, че той е по-актуален от всякога.

image
Откъс от  „Принос към историята на социализма в  България” , издадена през 1906 г. В книгата Димитър Благоев прави един исторически обзор на русофилските предатели  в новата българска история през призмата на класовия подход на анализ на историческите факти. Тук Благоев, от позицията на времето практически доказва онова, за което още Георги Раковски предупреждава – че трайна цел на руския империализъм е завладяването на България и подчиняването й като губерния в състава на една паразитна империя.

image

Откъс от стихотворението „На руските воини“ написано по повод вероломното нападение на Русия над България и разгромът, който храбрата българска армия осъществява над руснаците през есента на 1916 г. В резултат на руската агресия Русия ще подпише най-унизителния договор в историята си, с който ще капитулира пред България и нейните съюзници на 3 март 1918 г. – Брест – Литовския договор. С този договор Русия губи от територията си над 1 милион квадратни километра. Днес тези земи се наричат Литва, Латвия, Естония, Полша, Украйна, Молдова, Грузия и Армения и в тях думата „Русия“ се счита за мръсна дума. Датата на подписване на договора не е случайна. Избрана е от българския министър-председател Радославов като символичен отговор на вековната антибългарска политика, провеждана от руския империализъм, разкъсването на българските земи, схизмата (непризнаването) срещу Българската църква, обявена от руската църква, организирането на поредица от заговори, преврати и метежи с цел присъединяване на Родината ни като поредна губерния към империята, както и убийства на български политици и патриоти. В края на своя творчески път Иван Вазов заема патриотични позиции и най-сетне разбира истинския сатанински характер на руския империализъм. Впрочем, Вазов престава да бъде русофил още след престоя си в Одеса през 90-те години на 19 век, откъдето се завръща в дълбоко психическо разстройство, видял с очите си какво представлява Русия отвътре и каква политика прокарва в окупираната Украйна.
Десетилетия наред укривани факти от нашата история, преиначавани, премълчавани. История, писана от слуги на руския империализъм, обслужващи неговите идеологеми. Една камара такива бяха произведени в професори по история само и само да премълчават или тълкуват превратно тези исторически факти.
Часът на истината дойде.
http://istinata.bg/?p=1155



Гласувай:
21


Вълнообразно


1. euroskeptik - Платената евро-СЛУГИНСКА инкомедийна НАСЛЕДСТВЕНА ИДИОТИЯ в цялата си "прелест"
05.03.2017 20:26
Платената евро-СЛУГИНСКА инкомедийна НАСЛЕДСТВЕНА ИДИОТИЯ в цялата си "прелест".
И как ви наема такива диагностицирани НАХАЛНО НЕГРАМОТНИ АНТИ-БЪЛГАРСКИ ИДИОТИ иво прокопиев и криминално-олигархичния кръг "Капитал" ?
цитирай
2. podvodni - Мдаааа, само не разбирам акак вс...
05.03.2017 20:42
Мдаааа, само не разбирам как всичките тези "факти" от Раковски, Ботев, Стоянов и Вазов се намериха в хранилището на една сграда на ул "Козяк".
Обаче, Русия подписва капитулация с България през 1916-та година, но две години по-късно Стамболийски подписва ........ какво ?
цитирай
3. batogo - !!!:)))
05.03.2017 21:02
По тъпи и смешни коментари не бях чел. :))) Вие ли сте по-българи от възрожденците бе, малоумници?!?!
цитирай
4. getmans1 - По тъпи и смешни коментари не бях ...
05.03.2017 21:22
batogo написа:
По тъпи и смешни коментари не бях чел. :))) Вие ли сте по-българи от възрожденците бе, малоумници?!?!


... Бат Ого, „освободените“ са роби на вечната благодарност на тях не им трябва СВОБОДА и РОД!
цитирай
5. podvodni - По тъпи и смешни коментари не бях ...
05.03.2017 21:37
batogo написа:
По тъпи и смешни коментари не бях чел. :))) Вие ли сте по-българи от възрожденците бе, малоумници?!?!

Не бе тъпундер, по-българин съм от теб и от онези отрепки които са измислили тези пасквили и ги преписват на възрожденците.
И понеже основната маса цървули сте пълна нула в историята, едва ли знаете, че нито Вазов, нито Стоянов или пък Раковски е писал или казвал подобни глупости.
цитирай
6. podvodni - По тъпи и смешни коментари не бях ...
05.03.2017 21:39
getmans1 написа:
batogo написа:
По тъпи и смешни коментари не бях чел. :))) Вие ли сте по-българи от възрожденците бе, малоумници?!?!


... Бат Ого, „освободените“ са роби на вечната благодарност на тях не им трябва СВОБОДА и РОД!

Знаем, че твоят род ревниво пази феса и шалварите с надеждата един ден отново да ги нахлузи та да бъде равен на събратята си оттатък Босфора.
цитирай
7. sestra - Поздравления за постинга.
05.03.2017 22:02
Очевидно се налага да се напомня отново и отново за пореден път какво е било и какво не е било а и няма да го бъде.
цитирай
8. getmans1 - Еба си и идиота дето си!!! ... Бот Ого, извинявай ама това същество друго и не заслужава.
05.03.2017 22:12
podvodni написа:
getmans1 написа:
batogo написа:
По тъпи и смешни коментари не бях чел. :))) Вие ли сте по-българи от възрожденците бе, малоумници?!?!


... Бат Ого, „освободените“ са роби на вечната благодарност на тях не им трябва СВОБОДА и РОД!

Знаем, че твоят род ревниво пази феса и шалварите с надеждата един ден отново да ги нахлузи та да бъде равен на събратята си оттатък Босфора.




цитирай
9. batogo - !!!:))) Благодаря ви за разумния прочит и мненията, lightsaber123, getmans1 и sestra!
06.03.2017 07:18
Само разкриването на Истината и осъзнатите българи - българофили истинофили могат да върнат Свободата и Независимостта на България, загубени изцяло след деветосептемврийската съветска окупация през 1944 година!
цитирай
10. oia - Ако наистина търсите истината за ...
06.03.2017 07:34
Ако наистина търсите истината за това, което коментирате, нито е в Руската, Османска, Византийска империй. Всичко има един корен, но така е внедрявано във времената, че кашата е повсеместна и неразбираема. Колкото искате си коментирайте по-горе изредените бълг. представители на перото, чийто труд никой не може да пренебрегва, а и не бива. Истината за българите ??????? Всеки я представя от своята камбанария, която на един е по-висока, на друг по-ниска. ИСТИНАТА за това, кой, кой е в тоя свят е затрупана от невъобразими лъжи, измислици, които усърдно са поднесени на мястото на ИСТИНАТА. А една лъжа повториш ли я сто пъти--ставала истина. Известно ли ви е българите каква реликва са притежавали и каква е съдбата на тази реликва.??? Да --- за нея не се говори никъде и от никой. Защото това е ужаса за тези, които са се сблъскали с нея. Не обвинявайте Русия, нито я величайте, както и който да било от ранга на империйте, защото в самите тях е заложено разпадането, а не величието. Нищо лично,само един коментар.
цитирай
11. batogo - !!!:))) За подводния духач!
06.03.2017 07:36
Мизерно подводно влечуго, ти няма как да си по-българин от който и да било българин, защото обичаш Русия, а мразиш България и си готов да я продадеш и предадеш на братушките си за паница леща и за власт. Пасквилите ги създавахте вие, московските мекерета заедно с кремълските си господари и ни ги пробутвахте като история повече от 70 години, за да живеем в лъжа и мрак. Затова си стой дълбоко под водата, където светлината не достига и си вегетирай там в русофилска агония, вместо да ми се правиш на патриот и помни, че от идиот не става патриот. :)))
цитирай
12. batogo - !!!:))) Благодаря за смисленото мнение, Oia!
06.03.2017 07:48
Действително в империите е заложено разпадане, а не величие, както и във всичко, базирано върху диктат и правото на силата. Само базираното върху съзидателното човешко съзнание и силата на духовността има перспективи за развитие в светлина и истина.
цитирай
13. germantiger - Браво за труда ти!
06.03.2017 09:13
Великолепен постинг!

Архивирам го и ще го популяризирам.
цитирай
14. krumbelosvet - Леле, най-после цъфна истината.
06.03.2017 09:31
Леле, най-после цъфна истината. Пък ний дъ ни йъ знаим.
Мерси богаго. Много ме улесняваш, като се саморазобличаваш с двата куплета на Вазов. Това изрови от цялото му творчество. ТАКАВА ти е "обективността". Но казусът е красноречив. Куплетите са от Първата СВ, когат Кобургът ни нарежда на ГУБЕЩАТА страна, срещу Русия, Англия, Франция и целите Балкани, в СЪЮЗ с ТУРЦИЯ.!!! Стиховете доказват само, че Вазов, свръх-русофилът, ПОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НАД РУСОФИЛСТВОТО, като почти всички българи-"русофили".
В историята няма "ако", но ходът на ПСВ доказва, че ако България беше приела предложението на Съглашението, нямаше да има ВТОРА национална катастрофа и Вазов нямаше да пише "Разгром на моя свят дочаках".
Ама, драги русофобо-янкофили, как си представяте да се освободим САМИ от Турция, или западът да пожертва 200 000 войници за нашата свобода? Ама Западът е в СЪЮЗ с Турция и 22години преди Освобождението ЗАЕДНО С ТУРЦИЯ воюва срещу Русия в Кримската война. Не сте мръднали от нивото на Хаджи Генчо. И Западът не се е променил. Пак Кримска война. А Ердоган брои Разград и Кържали за свои...
цитирай
15. batogo - !!!:)))
06.03.2017 11:06
Крумбелосвете, ти никога няма да осъзнаеш истините на живота, защото си духовно бракуван по рождение... : )))
цитирай
16. batogo - !!!:))) Благодаря, Тигре, че ще популяризираш прозренията на Великите българи за мракобесна Русия!
06.03.2017 11:14
Трябва да благодарим на Делиана Ангелова, която издири и извади в блога си тези истинни мнения на възрожденците ни, отдали себе си за Свободна България!
цитирай
17. podvodni - Добре де, кое не разбра тъпата ти ...
06.03.2017 20:31
Добре де, кое не разбра тъпата ти кратуна от това което написах - тези хора никога не са писали или казвали подобни идиотии?
Да припомням ли на кой е култувата фраза от "Предсмъртното писмо на Леяски" ?
цитирай
18. yoan2015 - Раковски е пропуснал, може би от ...
07.03.2017 03:04
Раковски е пропуснал, може би от учтивост, думата пиянски, диво, варварско и пиянско племе са русите или в по - голямата си част,както се е изразил.
Много интересно откъде другарят Подведений знае, че тези хора никога не са казвали и писали подобни идиотии, да не е пробвал и той завалията от одеколона?
цитирай
19. batogo - !!!:))) Аде бе! Сериозно ли говориш, подводно влечуго?!?!
07.03.2017 07:59
Ти да не си им братовчед или сподвижник?!?! Или може би си им вземал интервю за някоя руска газетка?!?! Дори не можеш да осъзнаеш, какъв отчаян малоумник си, простено да ти е... : )))
цитирай
20. batogo - !!!:))) Поздравления за точния коментар и безпогрешното предпорложение, Йоане!
07.03.2017 08:05
Няма начин братушките му да не са го научили да пие на екс одеколон руска тройка и да завършва с антифриз, иначе няма как да изперка толкова очевадно. : )
цитирай
21. krumbelosvet - Който е подскачал на митинг,
07.03.2017 19:38
който е подскачал на митинг, е хроничен анти и фоб. Такава беше ПСИХОТРОННАТА игра. И никакви аргументи не помагат. Щото с подскачането ви е втълпено кого да любите и кого да мразите. Сигурно има или ще има антидот, така че има надежда един ден отново да бъдем ЕДИН НАРОД.
цитирай
22. batogo - !!!:))) Крумбелосвете,
07.03.2017 22:25
аз съм един буден, почтен българин, който никога не е членувал в партии, не е подскачал по митинги, не е бил нито фил, нито фоб. Аз съм писател, внимателен и безпристрастен наблюдател, анализатор на житейските реалности у нас и по света, непримирим защитник на Свободата, Истината, Честта и Справедливостта в техния чист вид.
Ние, Българите винаги сме били и ще бъдем Един Народ, отстояващ Свободата, Истината, Честта и Достойнството си, а всички онези фили, които ни продават и предават никога няма да бъдат част от Този Достоен, Древен и Мъдър Народ. Не забравяй, че Народът не е сбирщина тарикати, навлеци и балами, а обединен от Висши Духовни Ценности, Принципи, Истини, Мъдрост, Воля, Вяра и Здрав Разум етнос, следващ своя път на Просветление, Осъзнаване и Развитие в Светлина и Истина, независимо от житейските предизвикателства. Така Българите са преминали през историята и са успели да се съхранят като Народ, макар и доста оредял напоследък, благодарение на русофили и други продажници, унищожаващи цвета му. Истинският Българин е като Феникс, винаги в подходящия момент възкръсва от пепелта още по-Буден и Осъзнат, готов да върви напред и нагоре с Дух, Разум, Воля и Вяра!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775419
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031