Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2017 13:41 - Как ние, българите, можем да се измъкнем от тресавището, в което сме затънали?!?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 6444 Коментари: 24 Гласове:
22

Последна промяна: 14.01.2017 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Според мен основната причина за окаяното ни състояние като народ и държава се корени в ниското ниво на индивидуалното и националното ни самосъзнание, което вместо да се развива във времето, постоянно деградира.
          В  следствие на завладяващото ни примитивно съзнание с ниска степен на отговорно отношение към себе си, общността и целостта, тази деградация се задълбочава и се превръща в опасна за духовността ни епидемия.
          Или казано на съвсем разбираем език, забравили че всеки от нас е клетка от организма на държавата, обществото и планетата, разрушаваме вътрешните си устои, манталитета и начина си на живот, като се отдаваме на апатия, пиянство, бездействие и глупост.
          Проявявайки безотговорно отношение както към себе си, така и към целостта, обричаме и себе си и общността на фаталните последици от въздействието на външни условия и фактори, водещи ни до безсилие и фатален край.
           За да избегнем подобни последици, се налага да възстановим отговорното си отношение на здрави клетки към здравето, развитието и целостта на другите клетки и на обществения организъм като цяло, преди последиците от деградацията ни да са станали неизбежни.
          Тъй като индивидуалното и националното самосъзнание взаимно се допълват и си влияят, като негативите в едното водят до негативи в другото, време е всеки да се замисли върху своите духовни и морални ценности, манталитета, действията и бездействието си и да осъзнае, че начина му на живот е следствие от степента му на индивидуално развитие и осъзнаване на реалността извън пробутваните му заблуди и илюзии.
          Ниското ниво на индивидуално самосъзнание се дължи на няколко основни, демотивиращи личностното развитие фактори:
          =  Лошата семейна среда с негативни родителски примери, създава у детето афинитет към подобна външна среда, в която то търси възможности да ги прояви на практика.  
          =  Посредствената обществена среда, изобилстващото в нея ниско ниво на познанията, повърхностният начин на мислене и нежеланието за развитие и усъвършенстване на уменията и способностите, формира у индивида в зависимост от характера му или прекалено ниска, или прекалено висока, но никога реална самооценка, което го прави негоден за пълноценен живот.
          =  Ниското ниво на националното самосъзнание пък пречи за развитието и реализацията на хора с високо индивидуално самосъзнание да реализират пълноценно идеите, вижданията и творческите си способности, за да бъдат полезни за цялото.
          Научим ли се да живеем, да се чувстваме и да действаме като здрави клетки в интерес на целия организъм, давайки му най-доброто от себе си, като си помагаме и не позволяваме да бъдем манипулирани, разединявани и насъсквани едни срещу други от външни сили, малка България лесно можем да превърнем в добро място за развитие и усъвършенстване.
          А постигнем ли това, успеем ли да създадем самостоятелна, свободна, отстояваща националните си интереси и приоритети правова държава с ясни правила и закони за всички без привилегии, успелите ни сънародници от цял свят ще се върнат, ще я доразвият и ще я направят още по-силна и предпочитана за партньорство сред развитите, перспективни държави.
          Вярвам в духа и силите ни като същински българи да сътворим такава държава и създавайки я, да отнемем възможността на хлебарките, плъховете и паразитите, ояли се на неин гръб и на гърба на всички нас приз последните 72 години, да продължават да я ограбват и разсипват.




Гласувай:
25


Вълнообразно


1. ard - здравей batogo
13.01.2017 13:53
Добре казано, хареса ми.
Но едва ли българите скоро ще изоставят безотговорното си поведение.
Има и изключения, разбира се, но масата народ не иска и не смята, че трябва да се промени. На тях все някой друг им е длъжен.
Наскоро говорих с един французин, който живее от над 10 години в България, и той каза, че най-много му липсва цивилизованото общество ( а в тези две думи се включва всичко останало).
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря за смисленото мнение, Ard!
13.01.2017 15:11
Но аз познавам твърде много осъзнати, почтени, отговорни българи, което ме прави оптимист!
цитирай
3. stariatb - Здравейте,
13.01.2017 17:13
Намирам за изключително полезен всеки опит за мислене в полза на общото, даже когато е погрешен. Важно, според мен, е да бъде искрен и убедителен. Тогава, непременно се намира и пътя към успех.
Мисля, че сте прав за семейната и обществена среда, като причина за общественото безгрижие на населението. Съгласен съм и с мненията за ролята на държавните власти, парламентарна, изпъълнителна и ,особено важната съдебна власт, които поущряват незаинтересоваността от успехи в общите дела чрез неогласяване и особено с всепризнатата си корупционна намеса. Не пренебрегвам и традиционното и еснафското желание за измама и в семейната, и в местната , и в държавната общност. И личните и групови облаги от такива измами.
Но смятам да не подценяваме и влиянието отвън. Демокрацията е национален белег и затова, понякога, и най-демократично устроена и просперираща, че и съюзна държава, маже да постъпи егоистично и във наша вреда. /Примери много: и цените на ел. централите "марица" 1 и 3, и закриването на ел. централите "козлодуй" 3 и 4, и др./
Но, мисля, че ние измамените, които сме повече и сме достатъчно политически образовани, трябва да осъзнаваме измамите и да реагираме подобаващо. Разбира се по демократичен начин.
В недалечното минало, например, имаше протести. Протестиращите, обаче позволиха заинтересовани политически сили да яхнат тези протести и да ги сведат да сладникави и многозначести, но безполезни термини, като "красиви", "умни", "кой" и подобни. А студентите протестираха, не си спомням за какво, наместо да лишат от посещение лекциите на преподаватели, автори на антидемократични закони, което се е случвало и у нас и по света.
Ще ви моля за извинение, драги господин "batogo", ако намирате мнението ми за неудачно в постинга ви, но аз оценявам повдигнатата от вас тема като много полезна и се намесвам най-добронамерено.
Бъдете жив и здрав и все успяващ в свята добронамереност.!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря Ви за разумното и съзидателно мнение, господине!
13.01.2017 18:25
В думите ви има много истина, а истината винаги е полезна за развитието на хората и общностите, към което се стреми всеки здрав разум. Винаги ме радва, когато попадна на будни, осъзнати хора, защото в тях е надеждата и бъдещето на България.
Бъдете жив, здрав и все така добронамерен!
цитирай
5. saanki - бай ого, с тези остарели комунАнални заръки, приличаш на....
13.01.2017 18:29
Тъй като индивидуалното и националното самосъзнание взаимно се допълват и си влияят, като негативите в едното водят до негативи в другото, време е всеки да се замисли върху своите духовни и морални ценности, манталитета, действията и бездействието си и да осъзнае, че начина му на живот е следствие от степента му на индивидуално развитие и осъзнаване на реалността извън пробутваните му заблуди и илюзии. '

на остарял и непотребен изкукал Парт функционер,
какъвто и си/ личи ти/
а, тези ,които имаме самосъзнание,образование, смелост и доблест..
отдавна сме се взели в ръце, байно ..
без да чакаме тук Грант, там Грант...
пустословно и напудрено,сорри, а Общо Спасение , нема байно..
да те светна..
плати си тока и не бери грижа за нази..
Юлия
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
13.01.2017 20:14
Нещата сега не вървят според мен, защото потребителите, а не производителите са на преден план!
Сблъсках се с това в края на СОЦА Да, тогава се преборих, защото знаеха, че не могат без мен, нямат ми заместник, а аз ще отида , където пожелая!
Сега не е така!
Станах неволен свидетел на уволнение на технически ръководител Който разсъждаваше като мен през 1988 г. Уволниха го моментално По телефона намериха заместник, веднага след като си тръгна След това и " патронът" си тръгна Всъщност тя , а не той, се върна след половин час и се извенада ,че господарят го няма Да чака победоносното й завръщане?!Очаквах това и чаках Казах и какво е станало Не можеше да повярва
Какво има да не вярва?
На "патронът" му трябва не знаещ, а послушен технически Тя не се вписва във формулата И я маха, при първа възможност Няма работа истинска, има подобие на работа, за какво му е?

Та, докато не се заработи истински, докато работещи, а не потребители са на първа линия, резултатите ще са никакви
За съжаление и в блога е така
Потребители налагат правила и мачкат стойностни хора Няма да посочвам имена, нито на стойностните хора ,нито на негодниците, но е така
Ако стойностните хора не се обединят, правилата, както досега, ще определят откровени негодници, хайде- потребители!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
7. getmans1 - Бат Ого, не обръщай внимание на хора ...
14.01.2017 00:54
Бат Ого, не обръщай внимание на хора „дето пикат там дето ручат“ ние, другите те разбираме, чудесно. Тук в коментарите, много фалш бе!
Поздрави!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Саанки, хората с високо самосъзнание, образование, смелост и доблест се държат по друг начин :)
14.01.2017 09:13
Преди всичко са почтени и уважават мнението на събеседника си, а простащината им е чужда и не говорят на "байно" :) Само парвенютата като теб, които отскоро, с връзки са понатрупали по-едри пари и си въобразяват, че са станали най-великите разрушители на Западната цивилизация отвътре, имат твоето посредствено подобие на мисъл. А с мрака, който носиш в себе си, просто няма как да ме светнеш за каквото и да било, ако изобщо разбираш какво ти казвам... Модерната глупост не е най-висшето състояние на човека :–)))
цитирай
9. batogo - !!!:)))
14.01.2017 09:29
Иване, очаквах от теб по-конкретно мнение по конкретната тема... Ти си учен и знаеш значението на конкретиката. Виж великият Айнщайн колко конкретно го е казал: "Не можем да разрешим проблемите си със същия начин на мислене, с който сме ги създали."
Хубав ден, приятелю!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Много си прав, приятелю Getmans1!
14.01.2017 09:37
И съм много благодарен на всички вас, които ме радвате, като ме разбирате добре и споделяте същите духовни ценности, които могат да извадят страната ни от червеното тресавище.
Бъди жив и здрав!
цитирай
11. bojil - Можем да се измъкнем единствено ...
14.01.2017 11:41
Можем да се измъкнем единствено чрез антикомунистическа народна революция- по друг начин няма да можем!
цитирай
12. batogo - !!!:)))
14.01.2017 12:29
Божо, историята показва, че обикновенно след революции винаги най-бързо изплуват боклуците, приятелю. Защото са най-алчни за власт, която иначе няма как да постигнат. Аз вярвам в еволюцията на съзнанието и в силата на човешкия дух, воля, вяра и здрав разум. Знам, че те ще спасят човечеството от глупостта и излишните кръвопролития, за да го върнат в добрия път на Истината.
цитирай
13. saankii - многоо префърцунени ..йезуитски отговор..
14.01.2017 13:31
и нито един достоен факт изпомежду редовете..
байно или бат, е идентиѝно според мен..
съжалявам,че хвърлям Сянка в твоята
„канавка с топлички лайна /край на цитата .К.К.
Юлия/ Бонн. 58г. служителка с 40г стаж..
в БГ и ЕУ...
айде, със здраве, много насериозно се вземаш,
другарю..бат Ого..
цитирай
14. batogo - !!!:)))
14.01.2017 13:44
Саанки, глупакът и в Бонн, и в Ню Йорк, и на Луната си е все същият глупак. :)))
цитирай
15. barin - Здравей, batogo. Ние сами можем да ...
14.01.2017 15:42
Здравей, batogo. Ние сами можем да се измъкнем оттам, където сме отишли. Зависи до голяма степен от нас и управлението на държавата. Както се казва" Кой каквото си надроби, това ще сърба".
Поздрави!
цитирай
16. batogo - !!!:))) И аз вярвам в това, приятелю Барин!
14.01.2017 18:38
С каквото мога и доколкото мога ще помагам това да се случи.
Поздрави и от мен!
цитирай
17. yoan2015 - Оги, на Г - джа Юлия можем за пореден ...
14.01.2017 20:53
Оги, на Г - джа Юлия можем за пореден път да й пожелаем късмет в търсенето на лично щастие, но нейният случай е малко особен и на Марс да иде, едва ли ще го намери. За гулемо сужоление.
цитирай
18. batogo - !!!:)))
15.01.2017 10:16
Много си прав, Йоане! Човек за да намери, трябва да знае какво търси...
цитирай
19. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
15.01.2017 13:20
Допущах, че ще си разочарован от написаното!
Да, не се получи това, което очаквахме! И няма смисъл подобието да определяме на него
Па стечетие на обстоятелствата на 10 юни 1990 бях в София И си спомням как жена ми ми преграждаше пътя, да не тръгвам Защото ще я оставя сама, с две малки деца Видях голямата фалшификация и се отвратих!
Истината е, че простащината взе връх Тя е извинена, не може да се самооцени
Но и останалите имат вина! Че я допуснаха!
А простащината, ако тръгнеш сред блога, ще я откриеш лесно и в него - самоуверена, без задръжки, винаги в правото си!
Хубав ден, Огняне!
цитирай
20. bojo12345 - Жалко е положението, защото липсва петриотичното възпитание на всички!
15.01.2017 18:54
Защото в химна, който всички пееха и знаеха някога за Кирил и Методий, се казва:
Напред, народността не пада там, дето знанието живей!


Вятър ечи, Балкан стене
текст и музика: Добри Чинтулов

Вятър ечи,Балкан стене,
Сам юнак на коня
С тръба зове свойте братя:
всички на оръжие!

Дойде време,ставайте,
от сън се събуждайте,
доста робство и тиранство,
всички на оръжие!

Който носи мъжко сърце
и българско име,
да препаша остра сабя
знаме да развее!!

Поздрави!
цитирай
21. batogo - !!!:)))Благодаря, Иване!
15.01.2017 20:56
Много си прав за простащината. Тя взе връх точно защото ние проявихме към нея снизхождение и я оправдахме от прекалена толерантност. А тя използва нашата наивност и толерантност, за да ни се качи на главите. Затова толерантност само с толерантните, иначе става хаос и настъпва царството на агресивната глупост.
Хубава вечер, приятелю!
цитирай
22. batogo - !!!:))) Прав си, Божо!
15.01.2017 21:05
Загърбихме знанието и духовните ценности, които ни съхраниха като народ през вековете и народността ни потъна в упадъчните нрави на примитивизма. Върнем ли си знанието, мъдростта, почтеността, волята и вярата в собствените сили, хлебарките и плъховете сами ще се разбягат дори без да ги гоним.
Хубава вечер, приятелю!
цитирай
23. pvdaskalov - * ! *
15.01.2017 22:45
Май за втори път съм тук, но гледам, че съм пропуснал да гласувам за този сериозен постинг. Оги, цитирам началото, защото това е безкомпромисната истина:
" Според мен основната причина за окаяното ни състояние като народ и държава се корени в ниското ниво на индивидуалното и националното ни самосъзнание, което вместо да се развива във времето, постоянно деградира."
Браво!
П и е р
цитирай
24. batogo - !!!:))) Благодаря ти за интелигентния прочит, приятелю Пиер!
17.01.2017 12:38
Можем да бъдем свободни само като живеем с истината.
Да си жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773078
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031