Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2016 09:29 - Истината!!! Само истината!!! Цялата истина за комунистическия режим!!!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4339 Коментари: 14 Гласове:
19

Последна промяна: 27.10.2016 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ИСТИНАТА  Е  НАЙ-БЛАГОПРИЯТНАТА  ПОЧВА  ЗА  РАЗВИТИЕТО  НА  СВОБОДАТА.
САМО  НЕЙНОТО  ПРИСЪСТВИЕ,  ОСМИСЛЯНЕ  И  ОСЪЗНАВАНЕ  СА СПОСОБНИ  ДА  ДАДАТ  НА  ЧОВЕЧЕСТВОТО  МЪДРОСТ,  КОЯТО  ДА  МУ  СПЕСТИ  НОВИ  ГРЕШКИ  И  СТРАДАНИЯ  В  БЪДЕЩЕ.  



Как лесно забравяме лошото, а ?! Автор: wasp Категория: Политика   image
Прочетен: 67 Коментари: 1 Гласове: 3
От блога на Георги Георгиев             http://istinata.bg

image

Бодливата тел на граничните заграждения беше насочена навътре, против българските граждани, за максимално възпрепятстване на бягство.

Как се променят нещата, а?!
Как лесно забравяме лошото?! Как бързо се свиква с хубавото, със Свободата?! Днес, когато можем спокойно и свободно да пътуваме, да ходим на почивки и екскурзии, да изпращаме децата си в престижни университети…
Само преди 30 години по границата ни пак имаше опънати телени мрежи. Имаше и забранена буферна зона.
В нея имаше и електросигнализационна система по направленията към Турция, Гърция и Югославия, известна с името „Кльон“.
Целта беше да се предотврати бягството на българи от свинщината, наречена комунизъм.
На границата застрелваха. В гръб.
Застрелваха не емигранти.
Застрелваха българи.

Чета в архивите:
Доклад на Ангел Солаков, министър на вътрешните работи.
„За подривната дейност на империалистическите разузнавания и китайските разколници против НРБ и борбата на ДС за нейното осуетяване”, изнесен пред пленум на ЦК на БКП на 23.3.1967 г.:
„От 1963 до 1966 г. са извършили подготовка и опит за бягство зад граница 4192 младежи. От тях 407 успяха да осъществят намеренията си, а 25 бяха убити на границата…“

Чета и в архивните единици на Комисията по досиетата: „От 1973 до 2.11.1977 г. включително граждани на ГДР, ПНР, УНР, СРР и ЧССР са извършили 385 опита да нарушат държавната граница. 355 от нарушителите са били задържани, а 11 от тях са били ликвидирани при опит да избягат на съседна територия…“ Ф.14 оп 3 ае. 134, с. 119 -122

Забележете – само за три години, от 63-та до 66 -та – 4192 младежи.

Колко разбити семейства, колко заличени съдби, колко вкарани в затворите?!
Само защото  са искали свобода.
Само защото не са искали да живеят в една жалка руска губерния, управлявана от жалки руски марионетки.

Това е точно по времето, когато Тодор Живков предава целият златен резерв на БНБ – 32 тона злато на руснаците. Предава го, защото в хазната не е останал и долар. Щото руснака не иска рубли и левчета…

Българите нямаха право да имат частна собственост. Нива, трактор, магазинче, мандричка.
За разлика от Османската империя през 19 век, когато много заможни българи са изпращали децата си да учат в престижни европейски училища и университети, по времето на социализма на българите това беше забранено.
За разлика от Османската империя в средата на 19 век, когато българите са издавали десетки вестници, по времето на Народната република на българите беше забранена издателска дейност.
За разпространение на позиви арестуваха, биеха и дори убиваха.
Дори за виц.
Русия беше забранила на България да търгува свободно.
България предаваше селскостопанската си продукция на Русия под себестойност и беше задължена да изкупува всевъзможни руски боклуци, остарели и неефективни технологии, и оръжие.
Резултата го знаем – 1989 г. – 10 милиарда долара дълг.
Това са 150 милиона заплати на един инженер по това време.
Съсипана икономика, неконкурентна, енергоемка.
Досъсипана и фалирана умишлено.
От същите тези безродни комунистически клефуци.
Днес има уроди, които хвалят това време.
Днес има уроди, за които това е нормално.
Днес има уроди, които не се срамуват, че са били част от този репресивен апарат и дори се кандидатират за президент.
Голяма част от тези уроди изпращат днес клефуците си в престижни американски и европейски училища и университети.
Но в същия момент плещят за Русия.
Защо плещят ли?! Защото в момента Русия източва годишно от България над 25 милиарда лева.
С най-скъпия газ за България, с организиран картел при горивата, работещ с убийствена свръхнадценка, през телекомуникационни компании, аптечни вериги, ВЕИ-та, хотели и хотелски вериги, булгартабаци, депесета, бесепета…
И всички тези безродни уроди са закачени на кранчетата, от които Кремъл продължава да пие българска кръв.
Затова плещят за Русия, но изпращат децата си на Запад.
Защото не искат техните деца да живеят в една руска губерния, превзета от корупция и престъпност.
Е, когато през 1990 г. падна Желязната завеса и комунистическите управляващи премахнаха забраната за напускане, само в рамките на няколко месеца половин милион българи напуснаха Родината.
Напуснаха една бедна, фалирала, разкапана социалистическа кочина, която осъмна от „дружбата“ с СССР с 10 милиарда долара външен дълг. С най-ниски пенсии и заплати в Европа.
Спомням си Лукановата зима, разхищенията на държавните предприятия, организирано от същите комунисти, съпътстващата мутризация, ръководена от МВР и ченгетата от Държавна сигурност, безогледното раздаване на кредити и изкуствената хиперинфлация, предизвикана при следващото правителство на БСП.
12 банки, всички до една ръководени от агенти на Държавна сигурност, заедно с управителя на БНБ – Тодор Вълчев, доказан агент на ДС – 300 МИЛИАРДА ЛЕВА РАЗДАДЕНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ.
Изкуствена хиперинфлация, която стопи спестяванията на всички българи на НУЛА ЛЕВА.
Само в тези 6 години от България избягаха над 1,5 милиона българи.
Избягаха по белия свят, да търсят нормален живот и достойно заплащане на труда си.
Избягаха за да търсят бъдеще за децата си в нормални държави, където никога не е стъпвал руски ботуш.
Това беше и целта на комунистите и техните господари в Кремъл – да лишат нацията от съпротивителните й сили, от можещи, търсещи, независими и свободолюбиви хора, за да могат да доминират политически чрез гласовете за ДПС и дъртите безмозъчни урунгели за БСП.
Схемата работи успешно и до днес чрез поредната мимикрия на поредните управляващи.
Е, познавам и лично подобни уроди. Включително и млади. Те хвалят онова време, в което нямаха право да напускат България, в което нямаха право да имат собственост, да произвеждат и да продават свободно, да пътуват. Онова време, в което застрелваха на границата.
И го правят, докато доволни и ухилени споделят снимки от Венеция или Лондон.
Е, не са ли уроди?!




Ето същинското лице на вашият прехвален социализъм. Вижте се колко социални и колко малко продажни сте били, нещастни съветски подлоги и как сте се отнасяли с народа си, как сте го предавали и продавали, само за да сте на власт и да грабите.
Заслужавате единствено презрението на българите и ще го получите, за да има справедливост! Никога повече няма да имате властта да се гаврите с народа си, дори и с помощта на путинските си събратя. Вашата свърши!
Даде ви се възможност да направите нещо свястно – да си понесете срама и да се оттеглите с наведени глави, за да може България да се върне в добрия за нея път и да стане достойна, свободна европейска държава, благодатна за развитието на своите граждани. И това не направихте. Продължавате нагло да лъжете хората и да ламтите за власт, но този път ще се задавите!



Тагове:   гьонсурати,   вижте се,


Гласувай:
20


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
26.10.2016 10:26
Да, истината е такава!
Затова младите тогава,възторжено приехме промяната Мислехме ,че е истинска!
Оказа се обаче премяна! Лоша!
Не това, което искахме!
Да, има свобода да пътуваш Но, ако имаш пари
Вярно е, при първото ми излизане на запад, до последния момент изпълняващия длъжността директор не ми разписваше документите Смяташе, че с квалификацията си, ще избягам Сигурно е нямало да имам проблем със самото оставане и с работата Но-семейство, родители, можех ли да направя заложници
Както и директора И през ум не ми мина
Спомням си в постинга за Монако, как получих коментар относно пожеланието всички да го видят! Че това е невъзможно , заради парите
Та свобода с празни джобове , не е свобода
Парите не са в тези които ги заслужават , а в наглите! В потребителите
Един близък италианец, който беше доста време в България и в предприятието ни, един ден заключи ,че трябва да съм милионер Предвид работата и заниманията ми Беше в началото на демокрацията С усмивка отрекох Не ми вярваше, такива в Италия били милионери!...
Вероятно! Не се борех за много пари, резултатите ме интересуваха
Та истината при нас не е тази на Запада!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря, Иване!
26.10.2016 11:18
Най-жалкото е, че голяма част от хората у нас остават слепи за истината, дори когато са я изпитали върху гърба си?!?! Не осъзнават дори собствения си опит, а продължават като заблудено стадо да поддържат на власт онези, които са им отнемали всичко в продължение на 72 години и са ги карали да живеят като работен добитък в страх и мизерия?!?! На всичкото отгоре заблуждават и децата си?!?!
Ето това не го разбирам, приятелю?! Да искаш децата и внуците ти да преживеят идиотизма, в който е преминал животът ти, само защото не искаш да си признаеш, че си бил заблуден?! Да продължаваш да роболепничиш и да се прекланяш като хипнотизиран пред една феодална империя, унищожила духа, мечтите и живота на десетки милиони човешки същества, задържала развитието и осакатила морала и духовните ценности на половин Европа и на почти цяла Азия?! Да обичаш империя, която ти е откраднала дори държавните архиви, а сега иска да ти продаде техни преработени копия за баснословни суми, все едно са нейни?!?! И такава наглост да приемаш за братство?!?!
Свободата е състояние на духа, приятелю! Тя не е в зависимост от джобовете, защото аз познавам много свободни хора с празни джобове, което не ги прави по-малко свободомислещи и прекалено много роби и безкрайно зависими с претъпкани джобове, празни глави, сърца и души.
Хубав, съдържателен ден, приятелю!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Какво да ти кажа , Огняне?
26.10.2016 14:43
Истината е видима!
Просто след тъй наречената промяна се изредиха най- долните, бивши комунистически фракции на власт, които преди са били в сянка
Те са и комплексирани по тази причина
Има ли някой, да не е бил член на партийно бюро поне? От властимеющите Изключвам министрите от детската градина, които знаят всичко и го смятат за игра Като оня, който си поигра с дълга Но няма вина?!

Ти знаеш ли коя беше капката, за да се оттегля от СДС?
Когато прочетоха решение на централното ръководство, в ръководните органи да не се включват хора, кандитатствали, но не приети в партията?! Партийни членове може?!
Поисках веднага обяснение
Единствената правдоподобна причина може да е, че в ръководството са бивши членове на БКП и по този ночин се застраховат срещу отмъщението на неприетите членове!
Както и да е, доволен съм, че не се изцапах с мръсотииге на политиката!
Отдадох се на работата Послушах и съвета на добър приятел
Непрекъснато ми повтаряше, че политиката е за мръсници, които искат да живеят на гърба на другите И ,че който обича работата си, не се бърка в политиката И ,че си имам призвание и не бива да се занимавам с политика!
Но такова отдръпване отваря апетитите на неподготвени и незнаещи хора към властта
Това е другата страна!

Хубав ден , приятелю!
цитирай
4. batogo - !!!:))) За много неща си прав, приятелю!
26.10.2016 16:14
Само в две неща се разминаваме. Според мен след промяната основните сатрапи на диктатурата от ЦК на БКП и Държавния съвет се покриха в сянка, а изтикаха на светло слугите си от службите и номенклатурата, за да поемат ударите, докато бившите "първи" прибират парсата. Аз повече уважавам и считам за почтени хората, които са били канени да станат партийни членове на БКП, но са отказали честно, с достойнство, поради принципни несъгласия с идеологията и практиката на тази крадлива, лъжлива и алчна, антихуманна партия, превърнала България в концлагер.
Второто разминаване е, че не приемам всички в политиката за маскари. И сред тях има много способни, почтени и свестни хора, милеещи за България. Обаче ние, обществото като цяло, вместо да ги търсим и поощряваме, неглижираме ги поради неспособността ни да оценяваме почтеността, достойнството, духовността, принципите, волята и свободомислието им. Вярваме повече на удобните лъжи, отколкото на неудобните истини. Предпочитаме илюзиите пред реалностите. Мързи ни да работим над себе си да се усъвършенстваме и да се учим от живота. Точно затова се спъваме многократно в един и същи камък, без да си вадим поука...
Хубав ден, Иване!
цитирай
5. ikra - Тъжно...
26.10.2016 18:09
Тъжни факти си изнесъл...
За съжаление народът е бил обречен да понесе много болка...
Бъди жив и здрав!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря ти!
26.10.2016 18:44
Ти знаеш, че болката често ражда мъдростта, приятелю, стига съзнанието да е будно...
цитирай
7. ikra - Да, болката често ражда мъдрост, но от нея понякога се умира...
26.10.2016 19:16
batogo написа:
Ти знаеш, че болката често ражда мъдростта, приятелю, стига съзнанието да е будно...

Интелектуалците и трезвомислещите хора са били главната прицел на тези, за които говориш... Ето защо опростачването е мехлем за тоталитарните режими.
цитирай
8. batogo - !!!:)))
26.10.2016 19:53
Абсолютно си прав, приятелю! Примитивите винаги се страхуват от силата на духа, съзнанието и интелекта...
цитирай
9. getmans1 - Здравей Бат Ого, Г. Георгиев е един ...
26.10.2016 21:44
Здравей Бат Ого, Г. Георгиев е един от първите авторите с които започнах копи-пейстката си одисея за което толкова ме критикуват и нападат. Аз не виждам нищо лошо в това, че копирам автори в писанията им припознавам мои мисли и така е честно. Човека мисли също като мен но има таланта да се изразява по-добре О.К. копирам, пускам го с малък коментар от мен и съм в мир със себе си.

В тази статия има само истини но понеже мнозина обвиняват управляващите /различни от БКП/СДС/ през последните години за демографската криза са крайно подли, слепи или невменяеми.
Точно онези които напуснаха България в първите години на прехода омерзени от живота до 89-та, те няма да се върнат или ако се върнат някога си ... за да умрат все пак в България. Аз съм ги определял като цифра поне милион, според Г.Г. са повече, няма значение цифрата важното е че бяха млади и в силата си хора.

Според мен българите които живеят сега в чужбина са повече от три милиона което значи, че имаме два милиона гастарбатери и тях лично не ги виня защото виновниците са известни.
Известни са но пак искат да управляват, да грабят и пак да убиват.
цитирай
10. batogo - !!!:))) Така е, Getmans1 !
27.10.2016 07:19
Наглостта е основен признак за разпознаване на глупостта, низшето съзнание и бездуховността. А по това, доколко отхвърля наглеците, можем да познаем доколко е будно обществото ни.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
11. bojil - Крайно време е да бъдат изкарани ...
29.10.2016 15:02
Крайно време е да бъдат изкарани кирливите ризи на комуносоциализма,заедно с всичките му предателства към народа на България!
цитирай
12. saankii - Бай Ого.....
29.10.2016 18:53
това не е истинската Истина/има само една Истина
кой държи парите ,и печатницата, и разбира се червеното копче
/ тази политически ...седянка тук и моят малък син не би изтърпял/без усмивка.....
и тук сте мъже около и над 60 те...
какъв резил, а за Геополитика нещо да сте чували ?
колкото мойта кучка разбира от балет
момчета,минало ви е времето,ударете по една парцуца
наздраве да е...
юлия съм/
цитирай
13. batogo - !!!:)))Така е, Божо! Благодаря за точния коментар!
30.10.2016 08:31
Време е да се разбере от всички, че убиващите отечеството и народа ни слуги на Москва нямат нито моралното, нито човешкото право да се наричат патриоти, защото освен да предават България и да зомбират народа й, за друго не стават. Като са русофили и обичат толкова Русия, да си пращат децата да учат там и да вървят да живеят там или да си покрият насраните задници и да си мълчат.
цитирай
14. batogo - !!!:)))
30.10.2016 08:52
Saanki, тези заучени фрази, продукт на единствената гънка в полираните ви, червени мозъци, са пълни безсмислици. Но, щом ви харесват, вярвайте си в тях и в илюзиите си за пролетарски свят. Вашите лъжи никога няма да станат Истина, защото пътят на Истината се познава по делата, а вашите дела в световен мащаб са чиста мерзост. Следователно няма как да са истина идеите, които пробутвате на неграмотните примитиви, за да ви следват. Парцуцата си е ваш патент, пийте си я и знайте, че в Западната цивилизация е прогреса и това личи по всичко. Ако не е Западът, от който крадете плюейки го, дори и червено копче няма да имате. Парите и печатницата също ги държи Западът, а вие бавно и неусетно се оттичате в канала на историята като най-фаталната грешка на човечеството:–:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774326
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031