Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2016 09:22 - Всичко е въпрос на избор...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4109 Коментари: 12 Гласове:
15

Последна промяна: 13.10.2016 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Ако искате да сте крепостни роби на примитиви и децата ви да са крепостни роби на примитиви, изберете партньорството с Русия.
          Но ако искате да сте свободни Човеци с достойнство и свободен дух, и децата ви да растат като такива, изберете партньорството с Европа, Щатите и Западната  Цивилизация като цяло.
         
          Изборът е ваш и всички последствия от този цивилизационен избор ще са за вас и за вашите деца!
         
          Лично аз предпочитам да съм достоен, свободен Човек в свободна, почтена, достойна държава! Предпочитам го за себе си, за децата си и за България и ще работя за това всеки ден!



Гласувай:
21


Вълнообразно


1. stariatb - Неизбежният компромис, приятелю...
13.10.2016 21:23
По-често ми се случва и приемам безропотно неща, по-различни от тези което съм желал. И най-често е за по-доброто на мен и близките ми.

P.S. Пиша това това дълго време след предишното в мнението си, за да се изясня, без да пиша друго мнение.
Ще използвам пример: Не оправдавам мишока, извел "смело" мишето семейство на пътя на котката.
Отново пожелания!
цитирай
2. batogo - !!!:)))Благодаря ти за смисления коментар, приятелю!
13.10.2016 22:10
Твърде често желанията на егото са доста съблазнителни, но който следва духът си и подчинява на него егото си, в крайна сметка постига по-доброто за себе си, за близките си и за Цялото. Хубава вечер!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
14.10.2016 15:08
Постановка за сериозен размисъл!
Да, парвенютата с произход от Русия са нежелани партньори, съгласен съм!
Но това е така и с всички парвенюта, независимо от произхода им
Според мене добрият партньор няма цвят и националност!
Ако обаче те приема за абориген и се държи с тебе като такъв, няма значение какъв е-руснак, американец или някакъв друг!
Далече от такива, нагледахме им се ,вече 27 години преход!
Едва ли само руснаците са виновни за него
Май основната причина е в нас и след това -в неподходящите партньори!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
14.10.2016 16:17
Благодаря ти за обстойния коментар, с който в общи линии съм съгласен. Само искам да добавя към него, че според мен самият феодален манталитет на руските държавници и кръговете бизнес-играчи около тях ги прави неблагонадеждни за каквото и да било партньорство. Те нямат елементарно уважение и бизнес култура и като примитивно съзнание винаги изхождат от позиция на грубата сила, а това ги прави опасни и нежелани за партньори. Доказано е многократно от реалния живот и се отнася за целия им държавен, политически и бизнес елит.
Хубав ден и на теб, приятелю!
цитирай
5. pvdaskalov - * ! *
17.10.2016 17:11
"... предпочитам да съм достоен, свободен Човек в свободна, почтена, достойна държава!"
Оги, казал си го по превъзходен начин, но къде са държавниците, които могат да осигурят просперитета на държавата и нацията?! Аз съм против крайностите в междудържавните отношения. Опитът ни с бившия СССР е в основата на моята позиция. Често се дават за пример държави като Швейцария и Австрия. Срамно ли е да се копират някои порядки от там? Възпитанието и образованието поставям на първо място. Ние не сме перфекционисти, ние забравяме, че това, което правим трябва да бъде не само здраво и удобно, но и красиво. Ратувам за Закон за красотата.
Ще дам пример. В Калофер се стремя да бъде красиво, което строя там. Но можеш ли да накараш съседите да мислят като мене? Зад оградите, които издигнах, се виждат неугледни бараки и гълъбарници. Няма и цялостна концепция как трябва да изглежда един подбалкански град...
Да се върнем към темата. Западната цивилизация не е на 100 процента за пример. Именно тук е мястото на родителите и учителите... Но как да стане така, че родителите да са в час, да знаят как да възпитат достойни граждани, след като самите те имат пропуски... Тук стъпвам по ръба на бръснача, знам, защото няма човек у нас, който да не се смята за най-добрия гражданин. Но така ли е в действителност?!!
Ние, мисля, трябва да гребем с шепи духовните богатства от която и да е държава или народ, да се стремим и ние да правим приноси, защото сме талантлив (но не и сговорчив) народ. И да сме най-близки приятели с миролюбивите нации. И да произвеждаме качество, за да бъдем търсени.
Прави са колегите и приятелите, коментирали преди мен. Макар и кратък, твоят постинг подтиква към дълбок размисъл.
Поздрави!
П и е р
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря ти за изчерпателния и смислен коментар, Пиер!
18.10.2016 07:23
Съгласен съм с теб и подкрепям начина ти на мислене. Най-трудно се изгражда стойностен манталитет, който липсва на повечето наши сънародници. А това е основната пречка за развитието ни като държава. Докато хората в България не се научат да мислят самостоятелно и да разчитат най-вече на себе си, а не да се оправдават постоянно и да прехвърлят вината другиму, очаквайки подаяния, няма да ни бъде! Едва когато възстановим духовните ценности на нацията, които са ни помогнали да съхраним достойнството, човечността и почтеността си въпреки тежките превратности на съдбата, ще можем да постигнем държавата, в която искаме да живеем.
Хитрите продажни, властолюбиви андрешковци, русофилчетата, успяха за 70 години да съсипят духовността, ценностната система и почтеността на народа ни и го принудиха да придобие манталитета на крепостен, за да може по-лесно България да стане съветска република, изцяло зависима от Москва...
Всички сега берем плодовете на това извращение с националното ни достойнство и ценности. Затова приканвам хората да се ориентират към по-благоприятната за съзнателното ни личностно развитие Западна цивилизация. Тя има много несъвършенства, но е изградена върху свободата, уважението, толерантността, мъдростта на опита, здравия разум, съзидателността и почтеността. Точно това я прави благоприятна база за развитие на съзнанието, духовността и творческия потенциал на човечеството, което пък е предпоставка за нейното усъвършенстване.
Според скромното ми мнение, базирано върху житейски опит, аз много се радвам, че се приобщаваме постепенно към тази по-перспективна и градивна цивилизация.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
7. tikvo4 - многоо локуми,без никакъв реален практичен смисъл в тях
19.10.2016 22:15
даже ме мързи да отварям приказка с теб, мистър Оги

за пУет или пишурко може и да ставаш..Локумко
но за полит.Аналитик....твърдо нЕ..
Смях !!
цитирай
8. batogo - !!!:)))
20.10.2016 06:09
Че си тиквоч, разбрахме и е добре, че го осъзнаваш:) Че не виждаш реален смисъл в думите ми, си е твой проблем. Че е твърде смешно да ми поставяш оценки, без да имаш ценностна система, също се вижда... И аз искрено се посмях, а ти се радвай, че можеш да предизвикваш поне смях... :)))
цитирай
9. sestra - Без много думи
25.10.2016 23:07
всичко е казано безупречно. Който не схваща, да се сърди на себе си за развинтената непотребна фантазия.Задължително ще му се наложи.
Пропуснала съм много за четене при теб - ще си поправя грешката, а сега, лека вечер от мен!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря ти, сестра!
26.10.2016 07:57
Ценя високо мнението ти и ще се радвам да го споделиш. Хубав, творчески ден!
цитирай
11. apostapostoloff - Най- сетне България е на страната на
28.10.2016 19:03
силата, прогреса и цивилизацията. Най- сетне!
цитирай
12. batogo - !!!:))) Най-сетне дойде това време, Апостоле!
29.10.2016 09:48
Вярвам, че повече никога няма да допуснем връщане назад към примитивизма и ще бъдем винаги част от силата, прогреса и творческия потенциал на цивилизацията!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777752
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031