Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 11:13 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1951 Коментари: 5 Гласове:
16

Последна промяна: 07.10.2016 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                             3

          Основната мотивация на писателят Светлин Волев, макар непознат и непризнат в родната си България, да предпочете въпреки всичко да остане да твори в нея, беше семейството му. Но освен това в него имаше и една силна, вътрешна  потребност на духа. Потребността да изживее, осъзнае, надживее и опише абсурдните илюзии, натрапвани и завладяли живота в тази многострадална земя и успешно опорочаващи нейния народ в рамките на неговия житейски път.
          Като потомък на поколения учители-възрожденци, милеещи за просвещението, духовното развитие, добруването и просперитета на Родината, той беше наследил от тях любознателност, почтеност, истинолюбие, родолюбие и благородство. Може би именно поради тези си добродетели още в младежките години беше шокиран от абсурдния начин на живот, обезличаващ и угнетяващ хората, налаган със сила в страната от московските агенти и техните русофилски протежета в управлението.  
          Тайно натоварена да пречупи възрожденския дух, воля и вяра на нашия жилав, буден, находчив народ, управляващата у нас комунистическа шайка бе присвоила държавата по съветски модел, бе отнела собствеността и принудително бе натикала народа в ТКЗСта и заводи. Така успя постепенно да го обезличи и обезсърчи, превръщайки го в крепостен ратай, зависим изцяло от подаянията на държавната машина.
          Това безперспективно, безсмислено вегетиране ден за ден в тежък физически труд, мизерия и духовна нищета, натрапен на българите от режима, контрастираше напълно с представите на Светлин за хармонията, уюта и ясното съзнание за духовни ценности и перспективи, характерни за семейното му огнище.
          Израсъл от невръстно дете до оформена личност в среда от любов, истина, взаимно уважение и скромна благодат, той не разбираше смисъла на напомпения с фалшива приповдигнатост и напудрена грозота враждебен външен свят на пропагандни лъжи, грубост и просташко самодоволство. Цялото това фиаско смущаваше неомърсената му млада душа и провокираше в съзнанието му желанието да търси отговори, опитвайки се да проумее причините за този контраст.
          Дългото търсене на отговори в горните класове на гимназията и през последвалата военна служба му помогнаха да проникне дълбоко зад фасадния декор на българския политически и обществен маскарад, да вникне в нравите и същността им и да осъзнае много грижливо прикриваните същински мотиви на този антибългарски политически заговор. А тези прозрения вдъхновиха в него желанието да разкаже на следващите поколения цялата изстрадана от българите истина, за да бъде тя  ясно осъзната в нейната абсурдна, злонамерена арогантност и да предпази младите поколения от трагичното повтаряне на заблудите и грешките на неговите съвременници, станали жертви на една привлекателна, изкусно замислена измама.
          След тъй наречената, инициирана от Кремъл перестройка, създаваща новата илюзия за демократизация на обществото, а в същност целяща награбилите се с народни пари висши партийни и комсомолски ръководители и техните протежета от тайните служби и силовите структури да се узаконят като бизнесмени, се отприщи нова надежда, предизвикваща и нов ентусиазъм у хората. Те отново бяха успешно подведени, че ще градят демокрация, без да осъзнават, че комунисти и съветски агенти с милиционерски манталитет няма как да градят нещо, неразбираемо и доскоро отричано и ненавиждано от тях.
          Писателят ясно виждаше, че тази нова заблуда ще има трагични последици за българите, защото животът с течение на времето бе успял напълно да го убеди, че комунистът, независимо в коя точка на света живее, няма как да е патриот. Този типаж винаги бе русофил, влюбен в Москва и неин верен доброволен или платен агент, готов по всяко време да предаде дори родителите си по примера на героизираното съветско хлапе Павлик Морозов, за да се хареса, да угоди и служи на Кремъл  –  крепостта на феодализма и неговото отроче, комунизма.
          Възмутен и наранен от наглостта на съветските агенти у нас, брутално отнели живота на  писателя-истинолюбец Георги Марков, Светлин Волев беше решил да продължи свещеното и благородно дело на достойния българин за разкриване на цялата, грижливо прикривана от другарите истина.
          Самият факт, че червените сатрапи и техните наследници продължаваха да се гордеят с русофилството си, вместо да се срамуват, че са загърбили и продължават да загробват България в името на сляпата си любов и властолюбива надежда към световната феодална крепост  –  съветска, а в последствие олигархична путинова Русия, според него, от разумна и хуманна гледна точка си бе тежка диагноза.
          Според наблюденията му в продължение на десетилетия над действията на тези, добре подплатени с власт съветски агенти, наричащи себе си русофили, по-нагла проява на лицемерие от твърдението им, че са патриоти, нямаше как да се съчини. Това бе основната причина писателят да смята за безмерна наивност, граничеща с национален позор и предателство подкрепата за безочието на тази българофобска порода, давана й от нейните фанатични избиратели. 
          Работеща за интересите на московската феодална империя с несекващи апетити за световно господство, тази продажна банда бавно и систематично в продължение на седемдесет години бе унищожавала родината и народа си в името на властта, а на всичкото отгоре сега имаше наглостта да се изживява като патриотична.
          На забравилите или незнаещи, понеже не са били родени все още тогава или пък са били невръстни деца, писателят искаше да разкаже как на всеки партиен дом по живково време се вееше не националния ни флаг, а съветското червено знаме със сърп и чук на него и как комунистическата партия на два пъти бе кандидатствала за шестнадесета съветска република...
          Но Светлин Волев, въпреки всичко, беше благодарен на комунистите и русофилите. Беше им благодарен за това, че в захлас от инерцията на властолюбието и комплексите си за малоценност, обладани от илюзиите на противоестествената си идеология, обещаваща им вечна диктатура на примитивното над духовното,тези примитиви в самозабравата си, без дори да съзнават, бяха отвратили завинаги разумната, осъзната част на човечеството. А освен това бяха стреснали и пробудили чрез мерзките си дела доста упоени от коварно-примамливата идея на комунизма хора, като в желанието си да властват, грабят и рушат, бяха демонстрирали цялата грозота, низост и глупост на примитивното си съзнание и бяха извадили наяве всички рискове, които то криеше за човешкото развитие. 
          Самият техен начин на управление и консумиране на властта бяха безапелационното доказателство, че всичко противоестествено, каквато беше в основата и същността си тяхната идеология за власт на примитивното над възвишеното, на грубата физическа сила над духа, съзнанието и интелекта, са убийствени за човешкото развитие и безперспективни за живота на планетата изобщо.
          С действията си те пълноценно бяха доказали във времето своята несъстоятелна, жестока и агресивна същност, неспособна да прояви дори елементарна хуманност, разбиране, състрадание и уважение към околните, на които добродетели се базираше развитието на целият цивилизационен процес.
                                                                 / следва /



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Чудесно си го описал, приятелю!
21.09.2016 11:45
" Това безперспективно, безсмислено вегетиране...."
Знаеш ли точно такова усещане имах! И когато всичко в мен се бунтуваше, ми се казваше ,да си трая, нали получавам заплата?......

Сутринта жена ми кипеше пред телевизора, по адрес на една министърка
Аз се подхилвах Тя разбра и каза, че и други били като нея
Да, Румяна Желева не е сама!
Прави се подбор на подобни на нея! Изкуствен!

За разлика от кралят -слънце, който подбира по- умни от него министри с философията ,че работата е за тях, а за него- славата, при нас не е така!

Ръководителят трябва да е най-умният Дори и да не може да се похвали с особен ум
Но така ще грее като слънце в кръга на по-малко умни от него!
Резултатите са видни!
Франция- Първа в Европа -тогава!
Ние -последни! Сега!

Хубав и ползотворен ден, Огняне!)
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря за точния коментар, Иване!
21.09.2016 14:40
Който осъзнава процесите в живота, може да добави нещо полезно към него и има на какво да се радва. За разлика от живеещите с илюзии или по инерция, които просто го консумират, но не му се радват, защото други им диктуват как да го разбират и живеят.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
3. batogo - !!!:)))ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ БЪЛГАРИ!
21.09.2016 18:20
Искам да честитя на всички блогъри и българи с независим дух днешния светъл ден за България / 22.9. / на който през 1908 година Българският цар Фердинанд обявява Независимостта на Третото Българско Царство и принуждава Великите сили да приемат този факт! Наздраве Българи!
цитирай
4. diamant1965 - Честит празник на Независимостта!
22.09.2016 12:29
Наздраве! :)
цитирай
5. batogo - !!!:)))
23.09.2016 08:04
Благодаря, diamant1965! Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774387
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031