Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2016 17:37 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2436 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 09.10.2016 17:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                2

          Вече беше наложително да преодолеем последствията от натрапената ни чрез диктатура духовната и морална деградация. Ако българският кораб не можеше да отплава към по чисти води, то бе не защото нямаше потенциал, а защото котвата му се бе окопала дълбоко в тинята на посткомунистическото дъно и бяха нужни огромни усилия, за да се освободи от калната му прегръдка. 
          Лошите нрави, способни да разсипят цялата духовна, съзнателна и съзидателна енергия на обществото се ширеха във всички посоки и бяха придобили застрашителни размери. Могъщият корен на глупостта солидно ги захранваше и им даваше сила да тровят живота ни на всяка крачка с пословичната си арогантност.  
          Безкрайните купища боклуци край пътя, превърнатите в сметища реки и дерета в планините, разхвърляните отпадъци по плажове и поляни, горящите контейнери за смет в градовете и постоянно димящите сметища, разпилени из цялата страна, превръщащи въздуха в отровна, смърдяща смес... Както и опожаряваните целенасочено или от глупашка небрежност хиляди декари българска, пречистваща отровите и възстановяваща кислородния баланс гора, изпочупените млади дръвчета и нови пейки по парковете, хилядите жертви на безумието по пътищата, кражбите, измамите, пиянството, безграничната агресия... Това бяха все проявленията на същата тази вездесъща човешка глупост и нейните верни слуги – лошите нрави...
          И всичко това, което за съжаление срещахме постоянно навсякъде около нас в Родината ни, вече се бе вкоренило в народа ни и се бе превърнало в национален продукт. Патентован от мизерните нрави съветски тип, този посредствен стил на живот, насаждан в обществото и семейството чрез личния пример на глупави и безотговорни, самозабравили се родители и преуспели чрез измами и далавери парвенюта, успешно превръщаше по-лековерните и безхарактерни техни симпатизанти в бездуховна, арогантна паплач, неспособна да сътвори нещо добро, смислено и стойностно...
          Седемдесетгодишната съветизацията у нас бе разрушила съзнателното отношение на народа ни към земята и природата. Отнемайки и удържавявайки насилствено, в интерес на партията отглежданите от бащите и дедите ни с любов и грижа имоти и природа, успешно изхранващи многолюдните български семейства през цялата ни вековна история, съветските марионетки обезсърчиха българите и обезсмислиха техния живот. 
          Превръщането на тези добри стопани в надничари бе изградило и утвърдило безброй  вредни нрави, от които вече бе наложително да се освободим, за да тръгнем отново напред, преодолявайки безкрайния морален и духовен фалит.
          Сега оцеляването ни като нация зависеше от това, доколко ще превъзмогнем всичките тези наслоявани от пролетарската диктатура пагубни нрави, навици и примитивни апетити, за да си върнем съзнателното, градивно и отговорно отношение към земята, към природата, към себеподобните си, към себе си и да преизградим държавата си върху основните принципи на духовността, хуманността и познанието, гарантиращи просперитета. Предстоеше ни да се превърнем отново от ползватели в благородни, почтени и мъдри стопани и да пресътворим живота си от инерционен хаос в смислено, творческо и перспективно занимание.
          Нямаше как да ни е лесно след всичко, което по една или друга причина бяхме позволили да ни бъде причинено и бяхме изтърпявали безропотно в продължение на седем десетилетия. Но това ни беше помогнало да натрупаме опит и мъдрост, които в бъдеще щяха да ни предпазват от инерцията и безсъзнателния начин на живот, от лековерието и бездействието, от властта на примитивизма и лошите нрави на глупостта и посредствеността.
          И щяхме да успеем, защото отново у нас се беше събудил стремежът към духовно израстване и съзнателен, творчески начин на живот в свобода и истина.  Само слепците все още не виждаха събуждащото се желание на все повече будни българи да поемат отговорността за живота и бъдещето си и да отстояват пътя си, вместо да робуват на чужда воля и да очакват подаяния от силните на деня, а това беше сигурен знак за възраждането на България.

                                                                           / следва /






Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Поздрави
05.09.2016 18:28
за поста! По-точно не може да се напише.
цитирай
2. batogo - Благодаря ти, Ангелина!
05.09.2016 20:06
Просто такава е истината за реалностите у нас. Хубава вечер!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
05.09.2016 21:25
Точно си уловил нещата!
Комунизмът създаде фалшив, неефективен за съдаване на нещо добро елит!
И хора под прикритие Да получават пари, без да вършат нещо полезно, криейки се зад работеците Но с апетити към благата!
Такива, после проявиха завидни активност и апетит при разпределението на "общонародната " собственост
Морал, непозната за тях категория!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
4. krumbelosvet - Мислех, че риториката на подскачащите митинги се е скрила от срам.
05.09.2016 22:01
И не вярвам, че вашето невероятно насилие над истината е безплатно. Остава и клошарите, наркоманията, неграмотността, разцвета на проституцията, демографската криза... то няма край, да стоварите на съветите и комунистите. Децата ли лъжете? И веднага получавате поздравления от колеги. А, забравих, ИДИЛ и бежанската криза също са от комунистите. И завръщането на туберкулозата, и циганския терор по селата, и чуждите банки, молове, ЕСТЕСТВЕНИТЕМОНОПОЛИ...
цитирай
5. batogo - Благодаря ти за точния аналитичен коментар, Иване!
05.09.2016 23:01
Перфектно си назовал нещата, които на много хора им е неудобно или неприятно да признаят като житейски факти. Но това не променя фактите и последиците.
Спокойна нощ и весел празник, приятелю!
цитирай
6. batogo - !!!:)))Към коментар №4
05.09.2016 23:07
Безспорно самата обективна истина е насилие над нечии удобни илюзии, приети за истини от пролетарските диктатури... Но това не променя житейските факти и съдържащата се в тях обективна истина... Насилието на пролетарските диктатури ражда такива гнили плодове и ако не си го осъзнал, си е лично твой проблем...–:)
цитирай
7. krumbelosvet - Ама батого наистина ли не знае за терора от 1923-та до 1944-та година?
08.09.2016 09:19
Може да се спори чии жертви са повече, но първите политически побоища и УБИЙСТВА у нас дължим на СТАМБОЛОВ, А подпалването на гражданската война държим на ултрадесния Съюз на офицерите. Потопените в Дунава шлепове със земеделци и комунисти не са измислица от "На всеки километър", а факт. Убийствата на поети и ДЕЦА. Знаете ли предсмъртните думи на 7-годишното ястребинче "Чичко, не ме убивайте, ад съм малък"? Знаете ли, че детеубийците доживяват спокойно 9-ти? Ни църква, ни цар, ни парламент, ни съд "не са се сетили" да ги накажат. Такъв страх е имало от офицерския съюз.
Преди Деветоюнския преврат, партията на Благоев е партия на кротки даскали и ученици-идеалисти. След реките от кръв левите най-после започват да се организират за съпротива.
цитирай
8. batogo - !!!:)))
08.09.2016 12:07
Стамболов е посегнал на крадците и престъпниците, които са тормозели хората и са посягали на имота им, както сега правят циганите, необезпокоявани от никого. С тези си мерки държавникът Стамболов е свел престъпността до минимум, а България по време на неговото управление е отбелязала най- бързото си развитие във всички посоки.
За разлика от него комунистите след деветосептемврийския преврат избиват и тероризират българската интелигенция, заграбват имотите и земите на хората, градили България, насилствено ги набутват в ТКЗСтата, отнемат елементарните човешки права и свободи на българските граждани, изопачават историята и учат децата на изфабрикуваните пролетарски лъжи за своето родолюбие и величие, докато подаряват държавата ни на Москва и сеят вируса на комунистическия тероризъм из цял свят, а държавата и народа ползват като своя бащиния. И имат наглостта да говорят за патриотизъм, без срам за срамните си дела?!?!
цитирай
9. krumbelosvet - Да, Стамболов изтребва разбойниците
19.09.2016 09:02
"Забравяте" обаче, че с тояги и разстрели СЕ ОПИТВА да изтреби и русофилството, но по собствените му думи успява само "да намали руското обаяние в България". Самит той не споменава за рубладжии. "Забравте", че довежда Фердинанд, после признава, че е сгрешил, но е късно. Мълчите за шлеповете, поетите и ястребинчетата.
Разбирам ви, яко имате убити близки след 9-ти, но след десния терор и задълженията пред съюзниците, това е било неизбежно. Сега десните се въздържаха от терор, затова със сигурност няма да има и ляв терор.
Осиновител на близка роднина също е разстрелян след 9-ти. Имал е лошия късмет да е военен прокурор и в изпълнение на "Законо за защита на държавата" да издава смъртни присъди на комунисти. Спасил е баща ми от съд и, може би, смърт по същия ЗЗД. След 9-ти баща ми се опитва да го спасява, но за работник е трудно да спаси прокурор. След няколко опита му казват да престане да се занимава, защото на прокурора не може да помогне, а на себе си ще навреди. До ден днешен поддържаме връзка с осиновената роднина, макар че тя няма как да обича комунистите. Просто се уважаваме и ОБИЧАМЕ като своя кръв.
Знам, разбира се, всички антикомунистически щампи, които изреждате. Истинските пороци на соца обаче не знаете или не казвате, защото не е изгодно. Ще спомена само един порок - поради липсата на безработица, дисциплината на част от работниците беше никаква и това беше "камък на шията" за икономиката.
цитирай
10. batogo - !!!:)))
19.09.2016 16:56
Основни проблеми на соца са издигането на простащината, бездуховността, привилегироването и връзкарството в държавна политика - /системата наш човек /, подтискането на мислещите самостоятелно и подценяването на умствения труд, енергоемката съветска стара техника, безперспективните губещи предприятия, глупостта, посредствеността на целия управленски елит, неговото угодничеството и продажността му спрямо Москва и много други... Аз не ползвам щампи, а говоря от личен опит и наблюдения, които имам в изобилие. Опитвам се да продължа делото на великия родолюбец, истинолюбец и творец Георги Марков, станал жертва на омразата на комунистите към обективната Истина и нейните защитници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773591
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031