Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2016 09:59 - ЧЕТВЪРТА ЧАСТ
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2752 Коментари: 8 Гласове:
22

Последна промяна: 11.04.2017 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                 1

          Бавното, но безвъзвратно осъзнаване на човечеството, развитието у него на Вселенско съзнание за единството на Целостта и овладяването на егоцентризма, бе уникалният път и шанс за оцеляването на човешката цивилизация.
          И ето, че след 26000 години натрупване и изживяване на опит и мъдрост от земните жители, беше настъпило времето, в което осъзнаващите себе си като част от организма на планетата и Вселената, загрижени за баланса и развитието на Цялото, най-сетне бяха надхвърли критичния минимум. 
          Придобиването на това ново, ясно и градивно съзнание, бе увеличило многократно шанса за прекратяване на самоунищожителния транс на човечеството, но това не устройваше тъмните сили и подвластните им общности с войнстващо, примитивно съзнание, които се чувстваха застрашени от изолация и загуба на влияние.
          Подетият от тях масов тероризъм спрямо цивилизования свят, достигнал вече застрашителни размери, целеше нова дестабилизация, разколебаване и хаос - идеалната среда за власт на тъмните сили. Но тези, враждебни спрямо духовните принципи и ценности на цивилизацията слепци, обсебени от негативна енергия на разрушението, дори не подозираха, че с действията си предизвикват човечеството още по-ясно и необратимо да се осъзнае. Да осъзнае колко наложително е да надрасне примитивното съзнание на първичните си инстинкти, за да спре саморазрушението и самоубийството си, като се приобщи към Вселенската хармония, осъществявайки я в живота си.
          У нас червената мафия също опитваше да завихри нов подем на първични инстинкти и примитивизъм, понеже  кранчетата, от които източваше държавата, бяха притворени, а тя беше свикнала държавата да работи за нея и за по-голямата нейна московска сестра.
          Последваха инсценирани масови бунтове и протести, за които с автобуси бяха докарвани принудително работници и безработни от цялата страна, не знаещи дори за какво протестират. Примесени с агресивни футболни хулигани, тези групи нещастни хорица бяха насъсквани и набутвани срещу полицейските кордони, за да се стигне до кръвопролитие и по този начин да се възбуди озлоблението на тълпата.
          В крайна сметка, след като насилието действително ескалира, правителството направи своя разумен и хуманен ход, като подаде оставка.
          Фалша на тези протести и действителната причина за тях се потвърдиха от развитието на събитията през изтеклата след тези събития година и половина, през което време лъсна в цялата си грозота мизерният заговор на червената мафия.
          Поела отново властта с единствената цел да осъществява закрилян от закона и правосъдието грабеж, докато обслужва паралелно своите московски господари и техните имперски, грабителски за страната ни интереси, тя много скоро показа истинското си, нагло лице, като се опита да назначи за шеф на държавната агенция за национална сигурност /ДАНС/, мафиотът - олигарх Недялко Свирчевски.
          Самият парадокс, за шеф на националната сигурност да бъде назначен мафиот-олигарх, взриви будната част от обществото. Ситуацията беше абсурдна и естествено веднага предизвика спонтанната реакция на национално отговорните, интелигентни и неподатливи на медийни манипулации среди, съставляващи активната, осъзната и продуктивна част от населението на България.
          Тази светкавична реакция издаваше загриженост за перспективите на страната, съзнание за общност и безапелационна воля за промяна у съзнателната част от българите. А ситуацията беше добра предпоставка за разбиване на коминтерновското, режисирано от Москва статукво у нас, което се беше впило дълбоко в националната плът и тровеше кръвта на Родината ни.
          Обаче още по-обнадеждаващ за пробуждането беше един друг факт. Бъдещето на нацията  -  все още неомърсените от тарикатски схеми, предразсъдъци и страхове будни, грамотни и любознателни млади хора, вече осъзнаваха гнилата същност на лицемерната реалност, в която живееха и тя не ги устройваше. Те не бяха съгласни да живеят сивия, лишен от смисъл, осъзнаване и творчество, примитивен и посредствен начин на живот на своите родители. Нито пък искаха да живеят живот на ръба на закона в царството на беззаконието, далаверите и зависимостите.
          Те искаха да гледат живота право в очите, да му дават най-доброто от себе си и да получават най-доброто от него. Те искаха да живеят пълноценно, да се радват пълноценно на своя свободен избор, да реализират мечтите си и да не се срамуват от делата си.
          Те искаха да постигнат това тук, в Родината си, а не  някъде по света. И бяха твърдо решени да осъществят това свое намерение, да познаят истината, да живеят с нея и тя да ги направи свободни.
          Именно този техен вътрешен стремеж, съчетание от свободен дух, воля, вяра и ясно съзнание, щеше да прати в небитието жалкия, мъчителен, безконечен пролетарски пасквил, белязал фатално живота на три поколения българи.
           
         




Гласувай:
22


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю!
29.07.2016 11:24
Когато в основата на нещо ново са заложени лъжа и фалш, от него не могат да се очакват положителни резултати!?
Дори и смекчената форма, че е трудно да се очакват, не може да се използва, не върви!
Точно си маркирал тези моменти, поздравявам те!

Хубав ден, Огняне!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря ти за внимателния прочит и за добрия отзив, Иване!
29.07.2016 12:13
Никога не съм се съмнявал в способността ти да виждаш логиката на нещата в тяхната реална истинност и дълбочина.
Хубав ден, приятелю!
цитирай
3. sestra - Свободата, това е правилният избор
29.07.2016 19:14
и вярвам, че сред българската общност броят на човеците, съзнаващи това ще бъде достатъчно голям и занапред.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти, сестра!
30.07.2016 03:08
Абсолютно съм съгласен с казаното от теб и вярвам, че осъзнаващите го ще стават все повече. Хубав ден!
цитирай
5. slavimirgenchev1953 - Блоговият цървулиат
30.07.2016 06:58
и претендиращите да са автентично десни (десния стнобариат) хич и не признават, щото Боко Тиквата бил свален с преврат - това ще ги лиши от основна опорна точка, че улицата, демек нарадо, го бил свалил. А на това се крепи цялата "философия" на Рекетьорския блок например. Без "свалянаето" на правителството на ГЕРБ те увисват във въздуха като прани гащи, както ще стане обаче след новите избори - ще видят парламента през крив макарон.
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря за точния коментар, Славе!
30.07.2016 08:37
Животът е перфектна игра, в която всеки си получава заслуженото рано или по-късно. Или, както гласи народната мъдрост: " Волът рие, на гърба му пада."
цитирай
7. josarian - Привет Батого, не съм чел по-приятен текст напоследък!
10.08.2016 13:43
Защо не сложиш заглавия на отделните части?
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря, Йосариане!
29.08.2016 18:35
Извинявай, че се забавих с отговора си, но нямах достъп до интернет и едва сега прочетох коментара ти. Подейства ми вдъхновяващо. Предложението ти е добро и ще помисля върху него. По принцип не озаглавявам отделните части, за да може читателя сам да си състави мнение и, ако желае, да си ги наименува според своето виждане. Успех в будителската дейност, приятел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775038
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031