Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2016 13:20 - продължение
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1331 Коментари: 6 Гласове:
17

Последна промяна: 18.07.2016 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                               4
    
          Хилядолетният житейски опит от борбите на човечеството за власт и контрол, и застоят в духовното му развитие показваше недвусмислено, че егоцентричният отказ на мнозинството да се осъзнае като част от цялостния организъм на планетата, нанася само вреди.
          Именно тази неосъзната поради нежелание или невъзможност, заслепена от егоцентризма и заблудите си порода от населението на Земята, продължаваше все по-отявлено да се държи като тумор, нанасящ постоянно трудно поправими вреди върху целостта на природната среда, на човешката цивилизация и на себе си.
          Идеята за глобален, цялостен свят провокираше у неосъзнаващите целостта на системата страх, паника, дори истерия, макар да беше естествения път за развитие на цивилизацията. Голямата част от тях поради невъзможност да осъзнаят, а по-нахитрелите - от егоистични съображения да властват и грабят, отказваха да разберат, че в същността си процесът на глобализация не е нищо друго освен естествена последица от духовното развитие на човечеството и неговият стремеж към постигане на свят с по-високо ниво на отговорно себеосъзнаване и планетарно съзнание.
          Като свят на съзнателната заинтересованост от просперитета на планетарната цялост,  надраснал и неприемащ агресията, насилието, безправието, войните, владичеството и всякакви подобни прояви и стремежи на бездуховното съзнание, свикнало  да ползва, граби, руши и да се налага с физическа сила, този нов модел на света плашеше примитивите, защото усещаха, че ще загубят силовите си позиции в него.
          В такъв подреден, балансиран свят, осъзнаващ себе си и планетата като единен организъм, унищожителният и егоцентричен принцип на примитивното съзнание - "разделяй и владей" - ставаше излишен и невалиден, защото предстоеше да бъде заменен с далеч по-мъдрият и градивен духовен принцип на взаимното зачитане, уважение и разбирателство между отделните индивиди, общности и държави.
          Това предполагаше изграждането на съзидателен свят, осъзнаващ себе си и планетата като единен организъм, в който отделните държави са продуктивни органи, осъществяващи чрез своите естествени, уникални житейски функции пълноценното духовното и физическо здраве на планетата, в полза на всички нейни органи и системи, изграждащи я като цялост. 
          Глобалният свят съставляваше неизбежното, съзнателно бъдеще на човешката цивилизация, независимо колко неприятно щеше да бъде това за примитивите, свикнали да се налагат с физическа сила и военна мощ над естественото развитие.
          Все по-ясно земните жители вече осъзнаваха алчността, агресията, грабежите, насилието, убийствата, войните и потисничеството като тумори, затормозяващи живота и развитието на планетата, които разболяват отделния индивид и целостта, връщайки развитието назад.
          Ясното духовно съзнание за света като за единен организъм бе израз на съвършения вселенски двупосочен процес, в който отделните части се грижат за живота, здравето и просперитета на целостта, а целостта се грижи за живота, здравето, пълноценното развитие и благополучие на отделните клетки, ограни и системи, както се случва в природата и в цялата Вселена.
          Ако тъй наречените анти-глобалисти, съмняващи се в истинността на този Вселенски процес, опитат да се замислят и си представят какво би се случило със здравето и животът им, когато отделни клетки, тъкъни и органи в техните тела откажат да работят за целостта на организма им и започнат да се противопоставят едни на други и да водят войни помежду в стремежа си за да го завладеят само за себе си, вероятно ще разберат грешката си?! 
          Но засега, преследващи единствено егоцентричните си цели за власт и контрол, овластените примитиви по света продължаваха да провокират конфликти, да насаждат омраза и да насъскват чрез подвластните свои медии хора, общности и народи едни срещу други.
          Отстранени в момента от властовите лостове, войнстващите примитиви у нас за пореден път опитваха да разкъсат крехкия обществен мир и равновесие, все още съществуващи сред народа благодарение на придобитите от него през вековете мъдрост, здрав разум и духовни цености.
          Подкупвани с пари и щедри обещания за вечна власт от своите московски господари, изпадналите в немилост путинофили целяха чрез разединение на общественото съзнание да свалят неудобното за тях про-европейско правителство, което се опитваше да промени неизгодното за България коминтерновско статукво.
          Москва бе инвестирала много в тази поредна антибългарска конспирация, защото моментът беше критичен и можеше да се окаже повратен за еманципацията на България и възстановяването на нейния национален суверенитет след близо 70 години васалитет.
          По всичко личеше, че се задава поредната тежка зима за българите. Но тях животът ги беше научил на издръжливост и чувство за хумор. Осъзнаваха, че вероятно им предстои да бъдат подложени на поредния антихуманен експеримент от своя голям съветски брат и продажните му слуги у нас. Но опита и извлечената от него мъдрост ги бяха научили, че заговорниците сами падат в ямата, която с нестихващ ентусиазъм копаят за по-напредналите и по-осъзнатите от тях..

                                                                        / следва /
         
P.S. На днешната дата 18 юли е роден Васил Левски - Дякона - един от най-великите Българи и символи на вечния български свободолюбив, истинолюбив и почтен дух!
Мир на светлата му душа и вечна му памет!



Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - Отново много силна алюзия
17.07.2016 22:41
за въвеждащите текстове на "Междузвездни войни" :) Сигурно не е случайно. Днес всичко, което се случва около нас прилича на съществуване, обърнато наопъки... и може би в това се крие надеждата ни.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
18.07.2016 08:23
Да, сестра, всичко около нас е обърнато наопаки, а от нас зависи да се осъзнаем като част от цялото и да помогнем за възстановяването на естествената вътрешна хармония на целостта.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
18.07.2016 09:02
Да, жалкото при нас е, че ни ръководят хора, носещи и размахващи портрета на Левски, но не и идеите му!
И оттам идва и голямата разминаване
Че са прекалено много далече от него
Човекът, водещ отчет и за една боза, купена пътем с народни пари!

Хубав ден , Огняне!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ти за посещението, Иване!
18.07.2016 10:43
Истината за съжаление е точно такава, каквато си я описал в коментара си, приятелю! И няма шанс да стане друга, докато живеем на принципа "моето си е мое, а чуждото е общо", в системата "мой човек". С този манталитет се постига тази реалност...
Хубав ден и на теб!
цитирай
5. demograph - Поздрав за спускането в дълбокото
25.07.2016 22:06
Това което трябва да стане - ще стане.
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Демографе!
26.07.2016 16:01
Винаги става това, което е най-добро за цялото, защото което е добро за цялото, е добро и за частите, дори когато не го осъзнават.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775062
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031