Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2016 15:29 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1226 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 23.09.2016 07:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                3
          
          В клуб "Светлина" се подготвяха за срещата-коктейл с дарителите и инвеститорите, решили да подпомогнат изграждането на центъра за развитие на таланти и идеи. 
          Професорът по аналитична психология Стефан Христозов, който имаше опит в създаването на такива центрове, след избирането му за част от мениджърския екип, беше направо щастлив от оказаната му чест. Лицето му излъчваше огромното удовлетворение на човек, почувствал в сърцето си позитивното отношение на сънародниците му към него - дългогодишния емигрант, решил в края на житейски си път да бъде полезен с каквото може за възраждането на българския гений и свободен дух.
          Към него се приближи професор Славов с чаша бяло вино в ръка, потупа го приятелски по рамото и подхвърли с приятелска усмивка:
          - Ти наистина си рядък екземпляр, колега, след като си носил Родината в сърцето си близо 70 години, без да потъмнеят чувствата ти към нея. Направо се възхищавам на родолюбието ти. Защото тук вече съм се нагледал на хора, които уж живеят в България, а цял живот са влюбени в Русия, веят руски знамена, разнасят портрети на Ленин, Сталин и Путин и ненавиждат всеки опит за освобождение от заробващата руска енергийна и политическа зависимост...   –   Славов направи пауза, вигна чаша за поздрав към колегата си и отпи глътка от хладната течност, преди да продължи.   –   С прискърбие, но чистосърдечно мога да призная, че осъзнаващите негативните последици от еднотипния начин на развитие на Русия и България през последните 69 години и съпътстващото пълно феодализиране на държавата ни са все още учудващо малко. 
          - Моите наблюдения показват същото, приятелю. Аз съм тук само малко повече от година, но виждам как България като държавно развитие и функции през годините на моето отсъствие е станала точно, умалено копие на Русия, руското управление, руския начин на живот, манталитет и ниво на съзнание.   –    Христозов замислено поклати глава   –   Съвременна Русия все по-ясно се утвърждава като феодална империя на олигархията и мафията, в която няма върховенство на закона и равнопоставеност пред него. Няма свобода и уважение към отделната личност. Няма развитие на добродетели и духовни ценности. Виждам, че същото се случва и с България, а това си е чист феодализъм и много сваля нивото на средата за развитие. 
          - Много хора тук живеят под хипноза, Стефане и тези факти не достигат до тяхното съзнание. Живеят ден за ден, в злоба и завист, мразят се и си пречат, а медиите им промиват мозъците и ги насъскват едни срещу други. Но за всеки буден българин е ясно, че сценарият за нашето нео-феодално развитие и управление се пише в Москва и от там се следи внимателно доколко стриктно се изпълнява от подставените нейни слуги в София. Което значи, че продължаваме да сме си чиста руска губерния все още, макар да сме членове на Евросъюза и НАТО. 
          -  Да...   –   кимна в знак на съгласие психоаналитикът   –   Но фактът, че про-западна партия на свободни избори печели с огромно мнозинство е признак за позитивна промяна в съзнанието и манталитета на сериозна част от обществото и проява на неговата воля за разбиването на утвърденото коминтерновско статукво, повеляващо да се служи безотказно на Москва... Разбира се, ако тази партия не се окаже някаква скрита, заблуждаваща маневра?!
          Присъединилият се към компанията им разследващ жулналист Георги Колев, който до този момент бе само слушател, се намеси в разговора.
          -  Действията на ГЕРБ и реакциите на московското задкулисие спрямо нея показват по-скоро обратното. След като правителството спря три от основните им изгодни за тях и обвързващи нас проекти, Москва тихомълком започна да активира спящите си клетки у нас и да подготвя някаква конспирация за свалянето на тази партия от власт и подмяната й с удобните за нея социалисти. Няма да се учудя, ако българо-руската енергийна мафия пристъпи към увеличение на цените на тока, за да предизвика масово недоволство.
          -  Вероятно феодалната московска империя ще задейства всички свои агенти-българофоби и изпечени лъжци, наричащи себе си патриоти без да са родолюбци, да убеждават наивниците, че бедите на България се дължат не на зависимостта й от Русия, а на негативното влияние на Запада.   –   Славов въобще не се опита да смекчи сарказма си   –   Нищо чудно фанатизираните до отчаяние от тази пладнешка лъжа да изпаднат в истерия и да започнат да се самозапалват по площадите в знак на никому ненужна саможертва, използвана умело от подстрекателите и медиите за създаването на изстъпления и безредици...
          Христозов имаше дълбоко замислен, дори малко разстроен вид. Нарисуваната от колегата му картина беше бръкнала дълбоко в честната му душа и бе предизвикала вихър от противоречиви чувства и мисли, които бе позабравил в подредения свят на цивилизования Запад.
          - Думите ти ме натъжиха, професоре...   –   каза след малко   –   Но ме и вдъхновиха за още по-сериозна работа по вашата благородна идея за центъра. Истината е универсалния лек срещу червената московска чума и се съдържа единствено в знанието и осъзнаването, към което се стреми все още неопороченото съзнание и будният дух на младостта. Насърчаването на този стремеж към истина и свободно развитие е шансът на България да потърси отново мотивация в духовните ценности и да се възроди.

                                                                         / следва /




Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. litatru - Много увлекателно четиво!
23.06.2016 09:46
Хубав ден!
Литатру
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Точен анализ,
23.06.2016 14:59
но само кухелиатът не вдява. Важното е, че реставрация няма да има. Нека си пищят, нека пикаят газ, нека гълтат прах - това им е съдбата.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Благодаря, Литатру!
23.06.2016 15:23
Хубав, творчески ден и на теб!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря, Славе!
23.06.2016 15:36
Кухелиатът нека си живее с илюзиите... Животът е реалност, в която осъзнатите сътворяват и изживяват радост, а тъпанарите оплюват в безсилие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1778859
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41532
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031