Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2016 13:53 - продължение
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1184 Коментари: 2 Гласове:
21

Последна промяна: 28.06.2016 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                          2

          Само непочтените се страхуват от истината. Страхуват се, защото прикриват истинската си същност, мисли и действия зад лъжи и лицемерие. Страхуват се да не би някой да свали маските им и зад тях да лъснат грозните им лица и дела.
          За разлика от тях,  хората които живеят почтено, постъпват честно, вършат достойни дела и са посветили своя житейски път на това да градят и да носят светлина и истина на света, спят спокойно.Те се радват на живота и нямат страховете на гузната съвест, защото думите, отношенията, делата и житейският им път са отражение на почтения им начин на мислене, на свободния им творчески дух, необвързан с претенции и зависимости и на съответстващият на това начин на живот...
          Професор Славов, като изследовател на умело прикриваните от казионните историци у нас негативни влияния и конспирации на Русия спрямо съвземащата се от петвековен гнет наша Родина, ставаше все по-тревожен от чувството за необратимост на тези процеси в най-новата ни пост-комунистическа история, наричана преход.
          Обезличаването на България и българите беше от век и половина насам основната, скрита цел на Москва и нейните русофилски слуги у нас, но много хора си дадоха сметка за това едва, когато стана жестока реалност при установяването на съветска власт и комунистическа диктатура в страната ни. 
          Продължаването на тази тенденция след разпадането на съветската империя личеше особено ясно от острите реакции на руската дипломация и последващите действия на свързаните с нея руски агенти и нашенски протежета, спрямо всяка проява на опит за самостоятелна политика и национален суверенитет от страна на българското правителство и президент.
          За да се противопостави на този демотивиращ и обезличаващ нацията процес, съветът на акционерите в клуб "Светлина" бе взел решение да инвестира в изграждането на център с модерна технологична база за откриване, обучение и развитие на деца с изразени таланти, духовност и интелект.
          Към инициативата се бяха включили изненадващо голям брой българи извън клубните среди, които естествено осъзнаваха необходимостта от развитие в тази посока. Явно древният български ген, вдъхновен от духа на светлината, истината, любовта и мъдростта, се бе пробудил за осъществяването на изначалната ни мисия като народ от световната общност, да бъдем носители и разпространители на тези основни Вселенски ценности.
          Като главен редактор на клубния вестник, професор Славов се зае да подготви благодарствено писмо от редакцията и членовете на клуба към всички будни български граждани, осъзнали смисъла и значението на тази инициатива за реално възраждане на духа и ценностите на автентичното българско самосъзнание и изразили желание да подпомогнат кой с каквото може тази достойна национална кауза.
          Той отпи две дълги глътки от отдавна изстиналото си кафе и написа:
           " Скъпи приятели, радетели за възвръщането на честта и достойнството на България, вашето родолюбие надхвърли всичките ни очаквания. Вашата щедрост, любов, воля и вяра, които показахте с готовността си да помогнете кой с каквото може за изграждането и развитието на замисления от нас център за откриване и усъвършенстване на таланти и идеи, върна вярата ни в българския възрожденски дух и ценности. 
          Според нас това е интелигентният и най-успешен начин да се противопоставим на стремежите на някои среди към обезличаване, опошляване и самоубийствена деградация на народността ни.
          Безкрайно сме ви благодарни за доверието, подкрепата и позитивното ви отношение към проекта, а когато той стане реалност и заработи ефективно благодарение на вашата безвъзмездна помощ вярвам, че обществото ще осъзнае и оцени този ваш благороден жест на любов и вярност към Отечеството и волята ви за неговото опазване и развитие.
          Поклон пред вас, чисти и достойни родолюбци! "
          Славов стана, протегна се и се загледа в полите на Витоша, а мислите му потънаха в парадоксалния контраст между прекрасните природни дадености и неадекватното им прахосване в полза на една безперспективна, примитивна и алчна империя, която макар и провалила се, все още хвърляше умъртвяваща сянка върху оазисът, наречен България, а очите му се напълниха със сълзи на горест...
    
                                                                     / следва /




Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. yoan2015 - (Само непочтените се страхуват от ...
16.06.2016 20:50
(Само непочтените се страхуват от истината) Абсолютно вярно, важи за всички сфери...
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря, Йоане!
17.06.2016 07:20
Това показва животът, а той никога не лъже.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1794890
Постинги: 660
Коментари: 4541
Гласове: 41780
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930