Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2016 12:23 - ТРЕТА ЧАСТ
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2763 Коментари: 10 Гласове:
22

Последна промяна: 27.05.2016 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                 1
         
          Червената многоглава ламя, откъсната от държавната си хранилка за дълго и бясна от това, вече не издържаше. Задъхваща се от злоба и страх, че може да загуби властта завинаги и притискана от Москва да предприеме действия срещу правителството, тя планираше поредната си уродлива коминтерновска рожба, за да си върне изгубените властови позиции. Мобилизирала за целта всичките си глави, за да успее да събере интелект поне за една, тя подмолно организираше неосъзнатия си, но фанатично влюбен в нея и в Русията електорат, за сваляне на законно избраното про-българско и про-европейско правителство и заменянето му с поредната про-московска марионетка.
          Да оставиш столетницата заедно с лакомите й, ненаситни отрочета и червения баща-господар на диета, след като си им отнел съвсем законно, чрез избори властта, която с кръв, незаконно са заграбили и са се заклели само с кръв да я дадат, си е сериозно предизвикателство. Изпитание, на което само достойни родолюбци могат да се решат и успешно да осъществяват въпреки постоянните провокации, поемайки с чест отговорността и последиците.
          Успяла да превърне подвластните й три поколения безпросветни примитиви в московци и свои верни слуги, столетницата се заблуждаваше, че е пречупила автентичния буден, любознателен български дух, но това се оказа поредната й илюзия. Набрал сила и воля, свободолюбивият български дух безвъзвратно излизаше от бутилката, в която бе натикан и затворен през последните седем десетилетия, за да се разгърне в цялата си творческа прелест и мощ.
          Типичен представител на този несломим дух, Валентин Генов беше посветил себе си на каузата за Свободна, Независима, Чиста и Свята България. Като добър познавач на конспиративните стратегии и методи, които детайлно бе изучавал в Уест Пойнт, капитанът следеше внимателно политическите игри и обществените процеси.
          Засилилата се напоследък активност на тайната руска агентура, внедрена в страната под най-безобидни форми като дребни собственици на фирми и имоти из цялата страна, недвусмислено подсказваше, че се подготвят поредица заговори и задкулисни игри, насочени срещу правителството и президентството.
          Превърнали се в основна опора на про-европейската и про-натовската ориентация и позиция на България, тези две институции застрашаваха сериозно отколешните руски гео-политически и икономически интереси, апетити и мераци към страната ни. А светът вече добре познаваше и си бе убедил от опит в неутолимите руски имперски нагони след разпадането на съветската сфера на влияние и знаеше, че Москва е много непочтен, подмолен играч, който като питбул трудно отпуща захапката си, докато не умъртви жертвата си, ако му се позволи да я захапе добре.
          В тази връзка, като гео-политически анализатор на вестник "Наблюдател", Генов подготвяше своя периодичен анализ за бързо променящите се ситуации в световен, европейски и национален план и следващите от това нови тенденции, появили се като последици на световната икономическа криза. 
          Уморен от напрегнатата работа в търсене на обективните политико-икономически реалности, той стана, протегна се и се загледа в изпъстрящият се с невероятни багри есенен склон на планината. Благородните цветове на природата подействаха като балсам на уморените му от взиране в екрана на лаптопа очи и върнаха естествената острота и хладно спокойствие на разума му. Известно време стоя неподвижен, сякаш пиещ с жадни за природната благодат очи от божествения пейзаж, а после набра номера на Пламен.
          - Имаш ли време за по бира в парка?
          - Винаги имам време за няколко глътки бира на чист въздух.   –   отвърна даскала.   –   След това и работата ми върви по-гладко.
          - Това е добре! Чакам те в кафенето до фонтана.   –   каза, обу се и излезе.
          Беше поръчал два "Бекса" и разпущаше сред ромола на водата и птичата песен, когато Пламен седна срещу него.
          Перфектно местенце...   –   отбеляза даскала, докато наливаше бирата си в чашата.   –   Нещо си се напрегнал май?!
          - Московският слугинаж пак замисля някаква дивотия срещу правителството.   –   Вальо отпи глътка бира.   –   Сигурно са получили поръчка от Кремъл да провокират безредици, да създават напрежение и недоволство и да се опитат да го свалят, понеже енергийната мафия е бясна от провала на безкрайно изгодните за тях руски проекти.
          - Съмнявам се да успеят. Нямат такъв потенциал.  –   Пламен също отпи от бирата си.   –   Пък и алчността на тройната коалиция накара доста хора да осъзнаят реалностите и да разберат кой каква шапка им крои. Ще става все по-трудно да се намират балами, които да бъдат употребявани срещу собствения си интерес.
          - Дано ти да излезеш прав, но мен малко ме съмнява осъзналите се да са станали повече от живеещите под хипноза...   –   Вальо се замисли за момент, после продължи   –   Ако осъзнаването беше толкова лесен процес, човечеството отдавна щеше да е загърбило войните и терора и щеше да живее като голямо, задружно семейство. Според мен точно този процес е най-труден и иска много време.
          - Така си е, капитане... Ще ми се да е, както аз го казах, но май ти си по-близо до истината.   –   Пламен си доля остатъка от бирата.   –   Подготвяш ли нещо от твоите специалитети за вестника в тази връзка?
          - Засега само наблюдавам, събирам ясни доказателства и опитвам да подредя целия пъзел, за да се получи вярнато изображение.   –   Вальо се усмихна   –   Животът ме е убедил, че обективната истина е най-доброто лекарство срещу червената, московска чума.
          - Добър край на темата! А сега кажи кога ще доведеш Силвето, та да се видим, да се поотпуснем, да се повеселим като нормални хора, и да поиграем малко бридж..,  –   по лицето на Пламен заигра израз на самоирония   –   при което жена ми би добавила: "...преди да сме омръзнали дори на себе си..."
          - За това, последното, целуни Ангелина от мен и й кажи, че е безкрайно права, пък утре вечер ние със Силвето ще дойдем да го потвърдим. 
          Пламен стана.
          - Тогава до утре вечер, капитане... Ще тръгвам, че след половин час имам лекция. Благодаря за добрата идея да пием студена бира на чист въздух.
         
         
                                                                       / следва /
 



Гласувай:
23


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - И Генов е положителен герой. Добре. ...
27.05.2016 14:49
И Генов е положителен герой. Добре. Но отрицателният герой някакси е безличен с тези много глави.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Отрицателния герой си ти,
27.05.2016 15:30
пухльо. По реакцията ти се вижда.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
27.05.2016 18:58
Правдиво си описал всичко!!
Комунизмът не е заченат с любов, а с пари
И тази уродливост няма как да не се прояви
Лошото е, не съм привърженик на пълното отрицание, че той напълно загуби положителните си черти след промяната В лицето на тези, които описваш, синчета и дъщери на видни комунисти И придоби зверски вид У нас!
Нямат нищо общо подобни " социалисти" със социализма на запад
Какви социалисти , какво общо имат със социалистите в Скандинавските страни например?!

Хубава вечер!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря, Славе, че си отговорил вместо мен на първия коментар!
27.05.2016 19:43
Някои хора не могат да осъзнаят, че герои са само тези, които градят и движат развитието напред и нагоре.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Благодаря ти, Иване!
27.05.2016 20:03
За правдивият твой коментар в подкрепа на истината и за почтеното ти отношение към нея и към мен. Преходът просто свали лицемерните маски, ползвани преди него от кукловодите му и протежетата им. А що се отнася до западният социализъм, той е социал-демокрация, която е много далече от социализма като основни принципи и това е очевидно.
Хубава вечер и на теб!
цитирай
6. yoan2015 - Е то това руското комунизъм ли ))) е и ...
27.05.2016 20:54
Е то това руското комунизъм ли е ))) и било ли е някога или другарят Ленин така го е разбирал, между другото четох онзи ден една публикация от тукашен блогър в друг сайт и това за труповете влачени от течението на Марица е вярно, ако не ме лъже паметта имало е и мъртви вързани със бодлива тел, сигурно въжетата са били много скъпи тогава. Става въпрос за действията на нашите родни другари след 9'ти, били са много смели имайки зад гърба си армията на трети украински фронт или нещо от рода.
цитирай
7. batogo - !!!:)))
27.05.2016 23:16
Да, Йоане, те са много смели, когато някой стои зад гърба им, защото иначе си умират от страх :)))
цитирай
8. demograph - Поздрав
03.06.2016 12:50
Хубав ден.
цитирай
9. litatru - Здравейте, Огняне!
11.06.2016 14:03
Вашият постинг е забележително творение на литературното изкуство.
Уводът се връзва със съдържанието и края му. Изказът е гладък и целенасочен с плавно преминаване към пряката реч на изведнаж появилите се литературни герои. Дори не видях стилни и правописни грешки. Не е и досадно дълъг. Впечатлена съм!
Адмирирам пропагандната същност, която много умело сте втъкал в сюжетната нишка.
Лично аз мисля, че на продажни политически елементи се противодейства не чрез силов отпор, а чрез тънка дипломация от страна на правителството спрямо евентуалните нейни чуждоземни врагове, без да се забравя, че най- опасни са подмолните продажници и предатели, които за власт и пари биха проляли кръв народна.
С уважение - Литару!
цитирай
10. batogo - !!!:))) Благодаря, Литару!
11.06.2016 15:08
Твоят задълбочен коментар ме зарадва и вдъхнови да продължавам по пътя, който съм поел. Пожелавам и на теб да следваш с любов своя творчески път, за който имаш безспорен талант! Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774766
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031