Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2016 20:27 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1215 Коментари: 3 Гласове:
16

Последна промяна: 28.06.2016 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                               3
     
          Екипът на вестник Наблюдател, както и членовете на клуб Светлина като цяло, виждаха в новия президент по-високо ниво на съзнание за общност, издигащо го над нивото на първичните инстинкти за оцеляване, което качество се срещаше доста рядко сред политиците. Наред с професионалните му мениджърски качества, това съзнание предполагаше държавник с достатъчно мъдрост и волеви потенциал да отстоява позиции в полза на държавата и обществото като цяло, а не на партийни интереси. И това постепенно започваше да се проявява на практика.
          По начало основната мотивация на членовете на клуба и екипа на "Наблюдател" за отношението им към политиците беше ясното им, добре осъзнато убеждение, че съчетаването на демократична държава с пазарната икономика е благодатната сила, способна да стимулира бързо всестранно развитие и прогрес на държавите и обществата. 
          Днес те се бяха събрали, за да отпразнуват годишнина от създаването на вестник "Наблюдател" и по този повод да обобщят основните си приоритети във връзка с променената в положителна посока политическа ситуация след избирането на новия президент и утвърждаваната от него и правителството независима, про-европейска политика.
          - В следствие на поуките от войната, следвоенното развитие на Западната цивилизация съзнателно се ориентира към хармонично съжителство между европейските  държави.  –   захвана любимата си тема професор Славов, отпивайки от изстиналото си кафе.  –   Това  ново съзнание за общност и взаимодействие създаде и нов начин на мислене, ново съзнание за демокрация и за произтичащата от нея пазарна икономика с ясни, почтени правила, съобразени с естествените процеси на развитието. И то съответно не закъсня.
          - Така е, професоре. Фактите са красноречиви.   –   съгласи се Пламен.   –   Именно това съзнание мотивира и всички нас, членовете на клуба, и екипа на вестник "Наблюдател" да бъдем безкомпромисни привърженици на този принципен модел, като перспектива за съзнателното развитие на България в тази посока. Този основен принципен модел е и в основата на преценките ни по отношение на почтеността на политиците.
          -  Естествено...   –   Георги Колев почеса прошарената си брада   –  Политици, неразбиращи, подменящи или директно отхвърлящи пазарната икономика, изградена върху естествената конкуренция между манталитета, ценностната система, идеите, методите и осъзнаването на взаимната заинтересованост на работодатели и работещи, са напълно безполезни за развитието.   –   и като отпи глътка минерална вода, добави с иронична усмивка   –   Тези наши политици вече 65 години неотклонно се мъчат да доказват своята безполезност, като вместо да развиват технологиите, образованието, науката и творческия потенциал на нацията, създават безумна партийна пропаганда, увеличават зависимостта ни от Русия и само пречат, но кой знае защо все още голяма част от хората отказват да осъзнаят очевадното...
          -  Ами да, на истината по-трудно се вярва, защото по принцип е несъвместима с примитивното съзнание...   –   слушащият до този момент Вальо Генов се включи в разговора   –   Това, което казваш е факт, както е факт, че като форма на себеизява конкуренцията е основната, обединяваща  мотивация и за работодатели, и за работещи. Защото изисква от работодателите да създават полезен, харесван, висококачествен продукт, за чието осъществяване се налага да търсят, откриват, подбират и мотивират най-качествените специалисти. А, за да вървят нещата най-добре, се налага да им осигуряват добра работна среда за професионално развитие, и добро заплащане.  Това пък мотивира у работещите постоянен стремеж към усъвършенстване.   
          - Така е, приятели.   –   съгласи се професорът   –   Освен казаното до тук е важно да се спомене, че конкуренцията регулира по естествен начин цените на стоките и тяхната квалитетност в разумни граници, удобни за потребителя, а развитието на технологиите позволява по-висока ефективност с по-малко усилия за работещите, оптимални условия на труд  и по-малко замърсяване на околната среда.  Но за всичко това е необходима квалифицирана работна ръка, която да създава необходимата за пазара по-качествен и съответно издържащ на конкуренцията продукт. Постоянното реинвестиране пък осигуряваха бързо технологично развитие на бизнеса и всичко свързано с него.
        - Затова трябва да подкрепяме президента, приятели.   –   Пламен отпи от бирата си   –   Като предприемчив инженер този човек е създал първата у нас частна строителна фирма още през далечната 1990 година. С течение на времето и благодарение на вътрешното си убеждение, че най-социалната икономика е пазарната, а най-социалната държава  – демократичната, е развил успешна предприемаческа дейност в Германия, където е натрупал сериозен управленски опит и съответстващото на успешния му бизнес материално състояние. Той е твърдо убеден, че демократичната държава, базирана върху върховенството на закона, равенството на гражданите пред правосъдието и равният старт в избора на житейски път за развитие и реализация, е перфектната среда за обществото като цяло. Всеки от нас е наясно, че утвърждаването на България като държава с реална демокрация и пазарна икономика много бързо ще я изправи на крака, ще я издигне в материално и духовно отношение и ще я превърне в свободна, просперираща европейска държава, след дългите години на комунистически и пост-комунистически застой. На страната ни е нужен такъв президент, който е решен да даде всичко от себе си, за да  осъществи този успешен и перспективен модел у нас.
          - Да...   –   съгласи се Колев   –   Като носител на тази позитивна вътрешна нагласа и като успял бизнесмен, на него не му се налага да използва политическото лицемерие за печелене на привърженици, нито пък политическата си кариера като средство за забогатяване. А това го прави почтен политик и успешен президент, у когото почтените хора явно виждат личност с утвърдена ценностна система, способна да работи за реалните национални интереси и приоритети и за възстановяването на престижа на България като държава със самостоятелна политика.
          - Да-а... Именно това му създава твърде много врагове в перманентно лицемерния ляв политически спектър.  –   Намеси се Вальо   –  Най-яростни, естествено са русофилските среди на предшественика му, свързани в болезнени зависимости с Москва. Тези среди се заровиха в личния му живот като къртици в плодородна почва. Ровят и търсят дори най-дребни поводи за да задоволят садистичната си наклонност да пречат и да причиняват болка. Впрегнали са целия си арсенал от медии, подставени лица в екипа му, жълтата преса и всякакви други средства, в опитите си да го подведат, омаскарят и подиграят, бесни от неприязънта му към техните про-московски амбиции и от високия му рейтинг сред грамотната част от избирателите.
          - Това доказва валидността на една стара, велика мъдрост.   –   тънка усмивка заигра по лицето на професор Славов   –  Според нея, ако човечеството успее да намери начин да превръща негативната енергия на примитивите, злобарите и завистниците в позитивни и градивни дела, светът за кратко време ще се превърне в рай.

                                                                     / следва /




Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Прав си!
30.04.2016 23:15
При социализма не се развиваха "технологиите, образованието, науката и творческия потенциал на нацията" Това направиха пазарната икономика и демокрацията. Забогатяването с всякакви средства и методи също. Сега нацията ни е в пъти по-богата материално и духовно от онова мрачно време. Особено младежта.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Цоцът се развиваше само екстензивно - на ширина,
03.05.2016 16:35
без никаква интензивност, т.е. на дълбочина, защото това е основната му характеристика - повърхностност във всичко.
Затова всичко беше преливане от пусто в празно и пълнене на каца без дъно. Отстрани изглеждаше, че нещо се прави, но, както се казваше, "кипи безсмислен труд".
цитирай
3. batogo - !!!:)))
03.05.2016 18:55
Абсолютно вярно, Славе, точно и ясно! Куха фасада, скриваща пълното безсмислие и бездарие на примитивното съзнание.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1768468
Постинги: 648
Коментари: 4505
Гласове: 41417
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031