Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 19:31 - ВТОРА ЧАСТ
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1755 Коментари: 5 Гласове:
20

Последна промяна: 28.06.2016 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                               1

        Нарушеният баланс между съзнателно почтените, надарени с духовен манталитет и съзнателно непочтените, надарени с хитър консуматорски манталитет, в полза на вторите, довежда света до фаталните процеси на разединение в обществата и засилване могъщество на организираната престъпност през ХХ и началото на ХХI век.
        Краят на втората световна война и новото преразпределение на света поставят човечеството, като вселенски експеримент, пред нови предизвикателства и сериозни  възможности за цивилизационен избор, тъй като след тази война то окончателно е разделено на три основни дяла, според степента на духовност, осъзнатост, ценности, начин на мислене и основни приоритети.
        Капиталистическият свят се заема усилено да усъвършенства демократичния път на развитие, като създава ясни правила на играта, за да ограничи сенчестият бизнес и да създаде благоприятна среда за свободен живот и развитие на своите граждани.
        Социалистическият лагер остава подвластен на съветския държавен феодализъм и се капсулира зад желязна завеса, като издига гранична и информационна стена между себе си и капиталистическия свят, потапяйки народите на лагера в информационно затъмнение, терор и масирана пропанда.
        Третият свят си остава във вечното колебание между двете алтернативи и собствените си вътрешни противоречия.
        С течение на времето, в следствие от общественото социално-икономическо и духовно развитие на двата твърдо установени модела и последиците от несъстоятелността на държавният феодален модел, през следващите 45 години той изчерпва тотално своите възможности за първоначално натрупване на капитал чрез принуда, грабеж и насилие и е пред разпад.
        Изправени пред банкрут, застрашени от народната любов и от вероятността да загубят властта завинаги, комунистическите партии и правителствата на този тип диктатури са принудени да се преструктурират и да мимикрират в някаква фасадна форма на фиктивна демокрация, за да печелят време, с идеята да укрепят отново властовите и новите си икономическите позиции, узаконявайки постепенно чрез този процес на преход заграбеното от тях през времето на диктатурата.
        Като последица от подмяната на държавният феодален съветски модел на управление с частно-държавен олигархичен такъв, обществата в тези държави постепенно изпадат в противоречие, а някъде дори в сблъсък между собствените си очаквания и новата реалност.
        В съответствие с нивото си на осъзнаване на реалностите и почтеността си спрямо осъзнатото, те се ориентират за или против тази нова реалност.
        Това най-директно засяга всички онези играчи в секретната игра на бившата военно-милиционерска политическа машина, неудовлетворени от вече твърде обикновения си статус и начин на живот в обществото, загубили влиянието и привилегиите си, но разполагащи с невероятен арсенал от международни връзки, информация, технологична база и познания върху нея.
        Затова след изпадането им от системата, голяма част от тях лесно се преориентират към доходоносния сенчест бизнес с цел бързо забогатяване и възстановяване на отнетият им от промяната на обстоятелствата статус.
        Установеният след "перестройката" в цялата пост-съветска колониална система и най-вече у нас олигархичен нео-феодален модел на управление се нуждае от подкрепата на сенчестият бизнес, наситен с верни на бившата номенклатура хора.
        Така този бизнес извън закона се оказва в благоприятна среда, подкрепян и стимулиран от про-руските партии у нас и постепенно се превръща в основен политически и икономически фактор, на когото държавата е обикновен служител.
        С течение на времето, свързващ се с корумпирани бивши агенти от цял свят, обединени от общите цели за влияние и бързи печалби, сенчестият бизнес у нас се стабилизира и се влива в международен мафиотски картел, разпрострял пипала навсякъде, ползвайки своите верни пионки от по-нисшия ешалон на престъпния контингент като изпълнители на всякакви поръчки, оставащ недосегаем за законите и институциите.
        Точно тази непозната, засекретена, безлика, конспиративна, безскрупулно действаща мафия, след като набира сила и завладява черния пазар на наркотици, оръжие и технологии,  започва да изнудва правителства, политици и законен бизнес. Тя акумулира и управлява в сянка голяма част от основния световен капитал, като чрез силата на парите и страха подмолно, но все по-успешно режисира  политическите, икономическите и социалните процеси в третия свят. 
        Успешно противодействие срещу тази международна мафия засега се прилага само от осъзналите тези опасни процеси силни граждански общества в развитите държави, отстояващи и защитаващи основните духовни и морални ценности и постижения на цивилизацията.
        Тези общества са активни и все по-успешно противодействат на подземния свят, като намират  ефективни начини да изолират корумпираните си служители от системите на управление и от достъпа до информационните масиви, властовите структури и лостовете за влияние, тъй като в държавите им отдавна вече е установено върховенство на закона, параметри на личната отговорност и човешките права. Но процесът е бавен и труден, поради огромните изкушения на бързото забогатяване, свързано с влияние, лукс и разкош над закона...
        На фона на такива реалности приемането на страната ни в Европейската общност и в нейният защитен военен съюз НАТО, където има ясни правила и върховенство на закона, се оказват едни от малкото полезни, много належащи и навременни ходове, осъществени от българското общество и държава по време на прехода.
        Твърдото решение на ГЕРБ и кабинетът Борисов да отстояват този цивилизационен избор на България, напълно съответстващ на националните ни интереси, приоритети и перспективи за развитие, изглеждаше като някакво сериозно желание и воля за промяна на статуквото, въпреки нееднозначното отношение на обществото.
        Естествено това им навлече много врагове от всички леви формации, зависими от Москва. Враждебното отношение ескалира особено рязко, след като кабинетът отхвърли руските проекти "Бургас-Александруполис" и "АЕЦ Белене" като скъпи, опасни за околната среда и ненужни за страната ни, тъй като още повече засилваха зависимостта ни от Русия.
        Засегнатата от това действие на правителството руско-българска енергийна мафия и приближените към нея партии у нас, чиито стратегически цели и финансови апетити бяха сериозно ощетени, веднага се заеха да кроят схеми за свалянето му. 
        Пожарникарят-мутра, Боко тиквата и други подобни епитети, с които левите лъжепатриоти-русофили злобно започнаха да наричат премиера, недвусмислено показваха, че е станал много неудобен за далаверите на енергийната мафия и васалните на Русия наши партии. Провеждайки въпреки техния плач и нападки твърдата си про-европейска политика, за тях той вече бе най-омразната политическа фигура в страната.
        След излъчването на документалният филм "Маскарадът на властитутките", в червения кошер настъпи паника, която бързо се трансформира в компроматна война и провокативни реакции спрямо всяко действие на про-европейското правителство на Борисов, а Лидеров и партията му оттеглиха подкрепата си за кабинета и се превърнаха в най-върлата му опозиция, заедно с червените партии от бившата тройна коалиция и верният на Москва президент и бивш ДС агент Гоце.

                                                                   / следва / 



Гласувай:
22


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Грешиш batogo, желязната завеса я ...
10.04.2016 20:35
Грешиш batogo, желязната завеса я издигна другарят Уинстън Чърчил.
В първата част нищо не прочетох за процентите на Божков, например. Защо?
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Червеният боклук
11.04.2016 17:56
е внедрен навсякъде. Даже и тук. )))
цитирай
3. batogo - !!!:))) Неизбежно е, Славе!
11.04.2016 19:34
Те отдавна вече са на всеки километър, но не им стига. Иска им се да са на всеки метър и да казват кой е крив, кой - прав... :)))
цитирай
4. slavimirgenchev1953 - Но и ние сме тук - и бой по кратуните с аргументите и думите! )))
13.04.2016 09:30
batogo написа:
Те отдавна вече са на всеки километър, но не им стига. Иска им се да са на всеки метър и да казват кой е крив, кой - прав... :)))

цитирай
5. batogo - !!!:)))
13.04.2016 12:37
Тук сме, Славе и ще бъдем, докато дори последният заблуден се събуди и прогледне за очевадната истина. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1768445
Постинги: 648
Коментари: 4505
Гласове: 41413
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031