Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2016 12:09 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4182 Коментари: 15 Гласове:
18

Последна промяна: 20.05.2016 12:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                                
                                                                                7

         Бившият комсомолски секретар Тодор Банев, наричан в приближения си кръг Тошо Банята заради любовта му към руската баня и всичко свързано с нея и с Русия, спокойно можеше да мине за успял след падането на режима българин. Именно по тази причина той демонстративно твърдеше, че сам се е издигнал до олигарх, дърпайки се за комсомолския перчем към върха на новата финансово-властова пирамида, създадена у нас от бившите му шефове за настоящите им марионетки.
         Тошо Банята съзерцаваше в самодоволен захлас новата си яхта, поклащаща кипро снага върху леките морски вълнички в курортното яхт-пристанище. С носталгия си спомни как преди няколко години неговият приватизационен фонд беше придобил собственост върху комплекса след скалъпен търг за смешната сума от 2 милиона долара. Сега, след като печалбата му отдавна надхвърляше вложените средства, той изживяваше мълчаливо собственото си величие, съпътствано от естествено презрение към нещастните дребни хорица, населяващи неговата държава в борба за насъщния...
         Като горд собственик на бившия френски екзотичен курорт в северното ни черноморие, закупен с пари от комсомолския членски внос и щедрата финансова подкрепа от Кремъл, чиито интереси към черноморското ни крайбрежие бе приел да отстоява в замяна, той се чувстваше Богоизбран, който може да си поръчва дори слънце и вятър, когато пожелае...
         В програмираният му по комсомолски мозък дори идея за осъзнаване на променящите се реалности не можеше да възникне, защото такава възможност не се предвиждаше в московската директива...
         Влитането на все още красивата, но твърде бясна в момента брюнетка Лидия, приела преди години да бъде негова съпруга и верен бизнес-партньор в живота, разсипа като пясъчен замък прекрасната му илюзия и го върна в реалността.
         - Ще берем много ядове с това правителство, скъпи!  –  тя хвърли чантата си върху лускозната маса и се отпусна в удобния шезлонг до този на съпруга си.  –  Започнали са сериозно прокурорско разследване срещу нас след излъчването на оня скапан филм, в който и ти си замесен.
         - Спокойно, скъпа... Според Лидеров това разследване ще е формално, а както знаеш, неговата партия е патерицата на ГЕРБ в парламента. Премиерът е наясно, че без тяхната подкрепа правителството лесно може да падне и ще се съобрази с това.
         - Не съм много убедена.  –  тя направи кисела гримаса, запали цигара и продължи  –  Той е играч и винаги има скрити резервни ходове. Имам чувството, че този път няма да ни се размине. Понякога не разбирам странното ти спокойствие?!
         - Трябва повече да ми вярваш, скъпа моя!   –  той и се усмихна с бащински успокояващо съчувствие.  –  Както знаеш от опит, аз винаги съм се справял, защото имам финансова мощ, влиятелни приятели, най-добрите адвокати и пълната подкрепа на Москва, а това е достатъчна гаранция за спокойствието ми. Ще видиш, че след поредната пушилка за пред обществото, всичко ще затихне и отново ще потъне в прахта на забвението.
         - Иванов също беше много сигурен, че този филм никога няма да види бял свят?!  –  реагира тя нервно  –  Уж главният прокурор беше негов човек, в когото се кълнеше, а какво стана в крайна сметка?! Изплюха се на всички ви в лицето въпреки цялото ви влияние...
         - Доколкото разбрах от Иванов, оригиналът на филма се съхранявал в главната квартира на НАТО, затова всяко действие срещу клуб " Светлина " за унищожаването му щеше да е много рисковано за всички ни.  –  той въздъхна и продължи  –  Неизбежно щяхме да станем обект на международно разследване с непредвидими последици не само за нас, но и за установеното, изгодно за всички ни статукво.
         - Добре де, добре. Дано и този път излезеш прав, защото баща ми е бесен, а ти знаеш, че с него шега не бива... 
        
                                                                    / следва /




Гласувай:
18


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Много актуален персонаж. Моите ...
06.04.2016 13:22
Много актуален персонаж.

Моите колеги дето останаха в завода купен от истинския герой на новото време сега получават „Великденска добавка“ е, тези от тях дето се отърваха от рака.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Навреме!
06.04.2016 13:42
Много дълго изчака с тази част! Или в момента ги пишеш? Паузата беше доста голяма.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав, getmans1!
06.04.2016 16:36
Надбавката е поредната прашинка в очите на слепите... :)
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздрав, Славе!
06.04.2016 16:43
Позна, че в момента ги пиша. Бавя се, защото проучвам новите типажи, характерни за периода и обобщаващи в себе си неговата симптоматика. Освен това имам и доста друга работа.
цитирай
5. getmans1 - В същност той е причината за да получават тази надбавка!
06.04.2016 17:13
batogo написа:
Надбавката е поредната прашинка в очите на слепите... :)

цитирай
6. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
07.04.2016 10:38
Хванал си основния момент на така наречения комунизъм
Че е заченат от пари!
Затова бивши и настоящи комунисти са лудо влюбени в шума на Банкнотите и звонка на монетите
Комунизмът няма националност, просто има и търси подходяща среда
Всъщност първоначалното му движение е не от изток на запад, на което отчасти бяхме свидетели, а обратно , от запад на изток
Известно е, че революцията е финансирана от определени кръгове в САЩ и особено от Германия
Сумите варират, но при всички случаи става дума за няколко, поне, милиарда долара/ съвременни/
Известно е писмото на канцлера до кайзера, какво да правят, ако болшевиките поискат още пари Отговорът е категоричен- Колкото поискат, да им се дадат!
Както и странната война между болшевиките и Германия
В която едните се питат дали не отстъпват много бързо- болшевиките, а другите, - дали не напредват много бавно?
Поздравявам те за увлекателния и интересен текст!

Хубав ден!
цитирай
7. kvg55 - Добре си ги подкарал, но не бъди и...
07.04.2016 22:15
Добре си ги подкарал, но не бъди избирателен. Давай наред.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Здравей, Иване!
08.04.2016 08:41
Благодаря за позитивната оценка! Що се отнася до болшевишката революция, социализма, национал-социализма и комунизма, всички те са замислени, продуцирани и финансирани от фамилията Ротшилд, което в буквален превод значи червено знаме. Именно затова символът на тези явления е червения цвят на знамената. Идеолозите, подстрекателите и водачите на тези явления, особено пък на болшевишката революция и съветската държава са марионетки на фамилията Ротшилд, чиято цел е била да се създаде държава, която да е собственост на една партия, в нея да няма конкуренция, а народа и всичко в нея да бъде феодално владение. Целта е била да се експериментира дали това не е най- добрия и бърз начин за натрупване на капитал. Експериментът обаче показва, че този модел не издържа на времето и на естествените процеси, затова е възможен само като ефективно първоначално натрупване на капитал, след което този капитал трябва да създаде нео-феодален /олигархичен / тип държава, каквато в момента е Русия. И ние, като доскорошна руска губерния, следваме почти същия модел, а ако не бяхме влезли в Обединена Европа и Евро-Атлантическия пакт, щяхме да сме типичният руски модел.
Хубав ден!
цитирай
9. batogo - !!!:))) Кvg55,
08.04.2016 09:38
те всички са от БКП-ДС котилото. Вземам най-характерните типажи, а те, като манталитет, отношение и действия са събирателни образи на цели прослойки от нашенският тъй наречен "елит"...
цитирай
10. slavimirgenchev1953 - И всички свине от този род
09.04.2016 01:41
са мръсни русъветофили.
цитирай
11. slavimirgenchev1953 - Болшевиките са толерирани от Германия не за друго,
09.04.2016 01:46
а защото са щели да сломят Русия отвътре. И тя вече няма да бъде опасен враг за нея и за Запада. Което не значи, както някои се опитват да внушат, че всичко е заради пари или че всички са маскари.
Това, че комунизмът е възникнал на Запад, е нормално - всички идеи идват оттам. Въпросът е къде са реализирани и къде са радикалирзирани идеите - на Изток, където имат традиции в извергството. Еле па мужиците пияни-заляни.
цитирай
12. batogo - !!!:)))Поздрав, Славе!
09.04.2016 06:52
Точно така е! Всички прогресивни идеи от Ренесанса насам се раждат от Запада, а се опорочават от Изтока и СССР е най-типичният пример за това - империя на примитивизма и извращенията.
цитирай
13. sestra - "изживяваше мълчаливо собственото си величие
21.04.2016 23:16
:)Познавам погледа на това изживяване, много добре.
цитирай
14. batogo - !!!:))) Да, сестра!
24.04.2016 06:54
Този поглед ни облъчва отвсякъде... –:)
цитирай
15. schumpov - Пиши, не спирай да пишеш. Можеш го. ...
25.04.2016 12:10
Пиши, не спирай да пишеш. Можеш го. Благодаря.
цитирай
16. sande - Поздрави, Огняне!
02.05.2016 13:46
Защо българите са 500 години под "турско робство"? Защо не 400, 300, 200, 100, 50?

Досега никой не ми е отговорил на този въпрос.

И сега масово се организират "възстановки" на възстания...

На артисти се правят. Лъжат себе си. Продължават.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1768463
Постинги: 648
Коментари: 4505
Гласове: 41417
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031