Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2016 10:56 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2014 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 20.05.2016 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                 
                                                                                   6

        Съветският нагъл партиен примитивизъм, ползващ образователната система и медиите като основен инструмент за промиване мозъците на младото поколение, превърнал се след разпада на съветската колониална система в основен инструмент на олигархична мафия, вземаше все по-застрашителни размери у нас, като превръщаше България в държава на абсурдите и аномалиите. 
         В следствие от тази тенденция у нас се нароиха множество нови университети, чието управление, а в следствие на него и практиките в повечето от тях бяха по-скоро тенденциозно-манипулативни и дезинформационни, отколкото образователни, а дипломи се разпродаваха на парче... И как да бъдат образователни, след като много от ректорите, деканите и професорите в тях бяха хора без сериозно отношение и принос в развитието на реалната наука, но затова пък със специални заслуги към режима и бившата комунистическа, понастоящем преименувана на социалистическа партия. 
        Преподаване на висок стил с излишна помпозност на терминологията, скриваща зад себе си или формално отношение и неразбиране на основната научна същност на преподаваната материя, или пък умишлено нежелание тази същност да бъде разбрана от студентите, беше основната характеристика на преподаването в тези нови люлки на старата съветска школовка.
        И от двата варианта ставаше ясно, че целта им е не да създават бъдещи специалисти, познаващи, разбиращи в дълбочина основните принципи на изучаваните науки и способни да ги прилагат в практиката, а послушници, привикнати към преклонение пред авторитета, които цитират, без да разбират.
        Библиотекарският университет бе един от типичните примери за такъв тип висше учебно заведение, в което управителния съвет и повечето преподаватели бяха агенти на бившата държавна сигурност, разни секретни сътрудници на комунистическия режим, вербовчици или такива, свързани по един или друг начин с режима, но не и с науката.
        Предполагам вече се досещате, какви цели преследваше този странен хибриден университет - котило на мутанти в стила на бившата държавна сигурност, покровителстван от режимът на Путин и какви кадри ще бълва, прикрит зад невинното, просветителски звучащо наименование "библиотекарски"?! 
        Вероятно доста странни перспективи щяха да бъдат реализирани с такива кадри, обучавани по новите КГБейски методики за водене на хибридна война, базирана върху лъжи, манипулирани удобно полуистини и компромати?! Няма как в близко бъдеще от тях да не се очаква постепенно да се опитат да овладеят политическия властови спектър като нови, чисти лица, необременени с комунистическото минало, но затова пък трайно обременени с комунистическия манталитет и с новите цели, опорни точки и коминтерновски стратегии на стария силово-партиен КГБ-ДеСарски апарат, гледащ на България като на своя наследствена собственост...
        Такава беше ситуацията в многострадалната ни балканска държава към  момента, в който една от по-разкрепостените национални телевизии, известна с афинитета си към разследващата журналистика, пусна в най-гледаното време разобличаващият кукловодите в сянка и техните партньори от политическия и бизнес елита, документален филм на клуб "Светлина", наименован "Маскарадът на властитутките".
        Копие от този филм, чийто оригинал се съхраняваше в централата на НАТО, бе отлежавал повече от три години в тъмните коридори на прокурорския архив в очакване на висшочайшето внимание на главният прокурор и неговата справедлива реакция по случая. Но понеже такава досега нямаше, а отлежалият като вино от добра реколта филм, разкриващ сериозен заговор срещу суверенитета на държавата, изваден най-сетне на светло, искреше от телевизионния екран с цялата сияйна сила на истината, ефектът беше поразяващ  дори за най-дълбоко спящите.
        В елитно-мафиотския подземен лабиринт буквално настъпи паника. Малко по-късно телефонът на главния прокурор почервеня от звънене, а когато най-сетне реши да приеме разговора, познатият дрезгав шепот прозвуча зловещо в ухото му с думите:
        -  Беше обещал, че този филм никога няма да види бял свят, нали така, прокурорче?!
        -  Близко до ума е, че са имали други копия освен това, което ми изпратиха преди три години и половина.  –  отвърна хладнокръвно главният прокурор  –  Де факто ви осигурих достатъчно време и спокойствие, за да си свършите вашата част от работата.
        -  Много бързо забрави как зае този пост, а?! Без нас щеше да си останеш жалък, провинциален канцеларски плъх без никаква перспектива, а сега си на върха на пирамидата, неблагодарник такъв.
        -  Това беше ваш избор, който ме устройваше и приех.  –  Китов започваше да се забавлява с наглостта на Иванов, затова продължи в същия дух  –  Май по-скоро вашата почитаема групичка забрави, колко пъти съм ви спасявал задниците от собствените ви глупости...  А си тръгнал да ме обвиняваш за неща, които са извън моята компетентност, възможности и ангажименти.
        -  Ще береш ядове, Китов!  –  шепотът беше станал раздразнително остър  –  Явно не си даваш сметка с кого си имаш работа и какви могат да бъдат последиците...
        -  А ти даваш ли си сметка, че заплашваш главния прокурор, че разговорът се записва и ако реша да се възползвам от този факт, последиците за теб могат да бъдат фатални?!
        Ще видим, прокурорче, ще видим...  –  и Иванов нервно прекъсна разговора.
       
        
                                                                     / следва /



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. yoan2015 - 1
20.03.2016 13:02
Някой от дежурните днес не е закъснял да те удостои с минус.
Това е добър сигнал. Идва пролет. Поздрави.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Благодаря, Йоане!
20.03.2016 13:17
Те дори не съзнават какви плюсове за написаното са техните минуси :) Поздрави и от мен!
цитирай
3. kvg55 - Само негативни неща пишете. Про...
21.03.2016 14:43
Само негативни неща пишете.
Пропуснали сте такъв светъл период от нашата история като касовата приватизация при другарите Иван Йорданов Костов и Симеон Борисов.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Аз описвам негативизма, не го създавам. Описвам го, за да не се повтори от заблудените и неразбиращите, които учудващо са все още много.
21.03.2016 18:36
От касовата приватизация накяриха хора от същото котило, което описвам по-горе.., все бивши я директори, я партийни и комсомолски секретари, я тайни и явни ченгета, я синове, щерки, баджанаци и приближени до бившата номенклатура, но нищо съществено не съм пропуснал... Шуро-баджанащина, братче, системата мой човек...
цитирай
5. sestra - За образа на Иванов
31.03.2016 20:45
си взаимствал от някои свръхпопулярни типажи в Блог.бг. Познах ли?
цитирай
6. batogo - !!!:)))
01.04.2016 08:52
И в блога, и в живота подобни типажи колкото щеш, Сестра... Доскоро бяха на мода, но вече се превръщат в отживелица, а това е добре. Хубав ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774190
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031