Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2016 09:55 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2105 Коментари: 8 Гласове:
21

Последна промяна: 01.04.2016 11:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                  
                                                                             5
    
        Още великият български възрожденец отец Паисий, в едно от най-значимите за българското национално възраждане и съхранението на българския национален дух описание на българската история е изтъкнал основната причина за всичките ни злини и национални трагедии.
        С обръщението си към срамуващите се от своя български род и език продажни чуждофили, наричайки ги "неразумни уроди", той е изразил ясното си отношение към този тип безродници.
        Но това не е попречило и до днес на същите тези неразумни уроди да продължават да се русеят и турчеят, да "филстват"  спрямо чуждите, и с тяхна помощ да разкъсват и разединяват Родината ни.
        Паисиевото прозрение не им е помогнало да се осъзнаят, нито им е попречило да продължат да газят още по-злобно българското национално самочувствие, самосъзнание и достойнство, да мразят българофилите - носители и защитници на същото това българско самосъзнание и достойнство и при възможност зверски да ги преследват.
        Не им е попречило да репродуцират с още по-голям хъс опитите си да отделят България от географски и исторически отреденото й място в люлката на цивилизацията - Европа, и да опитват да я харижат на събратята си азиятци и малоазийци, по-близки до тяхното примитивно съзнание и манталитет...
        Мотивирани най-вече от злоба и ревност от факта, че никога не са харесвали и не са разбирали възвишените ценности и качества на българския характер, самосъзнание и достойнство, нито неговата духовност, базирана върху съзидателност, мъдрост, родолюбие, свободолюбие, благородство, честност, любознателност, човечност, грижовност, доброта и трудолюбие, чието въплъщение и символ на времето е бил самият Апостол на Свободата Васил Левски, те безцеремонно биха предали на любимците си всеки, както тогава са предали и самият него на техните благодетели, поробили България...  
        Като антипод на Апостола и типичен представител на русофилите и тяхното примитивното съзнание, Лидеров след час излезе от руската църква с надменно вдигната глава, сякаш току що бе имал среща с Господ и се насочи към отсрещното кафене, за да се слее с феновете-охранители от своята парламентарна група, седнали там.
        Две противоречиви чувства – на величие и страх го разпъваха отвътре и допълнително го изнервяха. От една страна вече се изживяваше като бъдещ стълб на руската геополитика у нас и могъщ лидер с главозамайващи перспективи, а от друга, скрита по-дълбоко в душата му  –  като потенциално провалил се несретник, очакващ всеки момент възмездие за проиграната мисия.
        Над него висеше като градоносен облак сложната и рискова задача да превърне парламентарната си група в сателит на ГЕРБ. Тази московска задачка  налагаше първо да убеди цялата своя фанатизирана банда, която в голяма степен точно благодарение на него мразеше новата про-европейска партия, а след това и самите си избиратели, голяма част от които бяха заклети шовинисти, върли противници на европейското развитие на България, да подкрепят това, което ненавиждат...   
        На всичкото отгоре трябваше да спечели доверието на явно доста сериозни политически играчи, създали от нищото партия, успяла да спечелят избори от първия опит, оглавявана от успешния и обичан от съгражданите си, вече бивш кмет на столицата... И целият този фокус трябваше да се случи много бързо, а все още нямаше въобще идея как да стане това.
        Главата му гореше и заплашваше да се пръсне от напрежение, а в очите му се бе появил почти налудничев блясък...
        За момент буйното му въображение се задейства и като на филмова лента пред очите му премина цялото действие  -   всевъзможните словесни политически трикове, навеждания и обещания за пълна подкрепа, безрезервното доверие на победилите в изборите, приели като огромен приятелски жест тази подкрепа в един много труден за тях момент, когато всички други са в опозиция... А после  -  постепенното навлизане в игрите им,  проучването на скритите им намерения и стратегии за курса на управление и... неговият личен, изчерпателен доклад пред московския посланик, доверяващ му  следващите задачи, възхитен от неговата самоотвержена, перфектната работа като лидер...
         Острият звук на клаксон и спирачки го върна в реалността, тъкмо преди изцяло да си повярва... Неусетно от превъзбуда, вместо по тротоара, беше тръгнал по уличното платно и за малко да предизвика пътен инцидент, а възмутеният шофьор изкрещя в лицето му:
         – Е-ей, шемет! Платното е за коли, не за пешеходци!
         Побеснял от гняв Лидеров подскочи и се развика:
         – Ти знаеш ли с кого говориш, бе! Аз съм депутат, лидер на политическа партия...
         – Като си лидер, спазвай правилата!  –  през смях подвикна развеселеният от ситуацията мъж на средна възраст, затвори прозореца и бавно продължи по пътя си.
         Все още бесен, Лидеров отново потъна в проблема си за близките дни, в които  му предстоеше отчайващата задача да измисли реален начин как успешно да се приобщи към ГЕРБ и да осъществи тази сложна конспирация, без да предизвика съмнение в бъдещите си партньори, без да засегне чувствата на своите избиратели и без да се издъни пред Москва.  
         Трябваше да убеди съпартийците и привържениците си, че това е най-печелившият вариант за тяхната парламентарна група и за цялата партия. Че това е единствения им шанс да се доберат някой ден до цялата власт и да се включат в мощните, изтичащи от България парични потоци на руско-българската енергийна мафия, пуснала пипала в цялата страна посредством основните играчи на нашия пазар  – Лукойл, АЕЦ, Овъргаз, Петрол и множеството други руски и смесени офшорни фирми, стоящи зад различни енергийни и суровинни проекти и играчи у нас.
         Но като всяко бомбастично съчетание от комплекси, амбиции, наглост и ораторски качества, русофил-патриотарят беше убеден, че ще се справи с тази братска задача, осъществяването на която можеше като ракета-носител бързо да го изстреля към върховете на държавното управление.

                                                                       / следва /





Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - А Зловолен най-шумно се държи
20.02.2016 13:49
пред паметника на Апостола. Гиди твар долна, гиди!
цитирай
2. kvg55 - Защо не го сгазиш този Лидеров, за да ...
20.02.2016 14:07
Защо не го сгазиш този Лидеров, за да се отървем от него.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав, Славе!
20.02.2016 15:17
По мои наблюдения такива като него винаги демонстрират онова, което знаят, че им липсва. Обикновен маскарад на лъжата :)
цитирай
4. batogo - !!!:)))
20.02.2016 15:22
Прекалено характерен типаж е Лидеров за нашата действителност, за да му отнема правото да се изяви в пълната си прелест, kgv55. Много хора ще си видят лицата в него, а освен това аз съм творец, не убиец:)))
цитирай
5. nkf - По принцип българофобите или, к...
21.02.2016 18:23
По принцип българофобите или, както ти си рекъл - "уродите неразумни" са от най-долен произход и по правило с някакъв сериозен дефект / психически или физически, или и двете/. Обаче в повечето случаи тукашните българофоби, произлизат от други племена, например: тодор живков / циганин /, андрей луканов /еврейн/, ахмед доган /циганин/, сергей станишев /еврейн/, иван костов / циганин /. Та зловонен спада към типажа със сериозните психо-физически дефекти. :) И знаеш ли, за съжаление в България шовинисти няма. Привържениците на зловонен са най-обикновени комунисти от тодорживковски тип.
цитирай
6. batogo - !!!:)))
22.02.2016 06:25
Благодаря за мнението,nkf ! Няма нужда от шовинисти, достатъчно е да има осъзнати родолюбци. Истината и силата не са в крайностите, а в осъзнаването. Осъзнатият човек не може да бъде манипулиран. Не може да бъде изваден от пътя на истината и тя го прави свободен.
цитирай
7. vmir - Завиждам ти на стоицизма и търпението
19.03.2016 01:23
да се занимаваш с такива отвратителни същества като гореописаното.

Поздравления!!!
цитирай
8. batogo - !!!:)))Благодаря, vmir!
19.03.2016 08:46
Животът ме направи такъв и вярвам, че е за добро. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1772985
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031