Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2016 18:39 - Какво изисква един обикновен български гражданин като мен от държавата и нейните управляващи органи!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4820 Коментари: 18 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           =   Адекватни закони, които да гарантират равен старт в живота и равен правен статут на всички български граждани пред правосъдието, независимо от общественото им положение и връзки в обществената и държавна йерархия. За да не деградира, обществото има нужда от прозрачност, справедливост и чувство за неизбежни последствия от престъпни действия и корупционни практики.
           =   Строги закони и безпощадни мерки за опазване чистотата на природната среда  – въздухът, почвата, подпочвените води, реките, езерата, морето, горите.
           =   Социална справедливост и опазване на българските граждани от посегателства на криминалния контингент чрез адекватно твърди мерки и бързо съдебно производство спрямо престъпните практики.
           =   Отпадане на всички закони и параграфи, осигуряващи вратички за измъкване и съдебен комфорт на престъпния контингент, създаващи у престъпника поощряващо чувство за безнаказаност.
           =   Ясни и твърди закони срещу държавни служители от всички нива, свързани с мафията и криминалния контингент от общи интереси, както и за такива, укриващи доказателства и препятстващи правосъдието.

           Предполагам всеки свестен български гражданин има желание, пък защо не и воля, да живее в справедлива, спокойна, подредена, благоприятна за развитие на личностните качества и добродетели държава, която осигурява професионален и социален комфорт на своите граждани и тяхното поколение.
           Дано да не се лъжа, но ми се ще да вярвам, че на никой свестен българин не му е приятно да се чувства емигрант в Родината си, да се страхува за живота си и за живота на децата, близките, приятелите и родителите си, докато гледа как престъпниците вилнеят необезпокоявани навсякъде, дори мълчаливо толерирани от корумпирани служители в институциите на всички нива?! 
           Аз мисля, че никой престъпник, корумпиран и корумпиращ не трябва да се чувства недосегаем и отстоявам това, което съм изложил по-горе. А вие как мислите?!




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Да бъде компрометирана
17.01.2016 20:27
демократичната уредба на обществото, като се заменя с беззаконие и слободия, е първа грижа на другариата от пролетарско-селския лумпениат.
цитирай
2. kvg55 - Смятам депутатите от всички съб...
18.01.2016 12:40
Смятам депутатите от всички събрания досега за първоизточник на злините сполетяли родината ни - те одобряват законите, те прокарват в тях корпоративни интереси и интереси на други страни, те практикуват корупция, те се месят в другите държавни власти и прочие грехове.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Абсолютно вярно, Славе!
18.01.2016 12:54
Точно това е шибаният сценарий на червената ДС мафия, по който тя осъществява безконечния преход вече четвърт век с подкрепата на московските си господари, точно с цел да компрометира демократичните принципи и ценности, върху които е базиран демократичния процес на развитие.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
18.01.2016 13:12
Те не случайно са посочени и избрани, но не всички са маскари, колега kvg55, въпреки, че това е удобна за кукловодите теза. В политиката освен червени мекерета, има и почтени хора, които без големи обещания си вършат работата и водят България към реалната Западна демокрация, въпреки цялата останала продажно-пролетарска пасмина. А българите вече се научиха да различават крадците и празнодумците от онези, които работят за подобряване на живота в България.
цитирай
5. zaw12929 - Много точно от начало до край &qu...
18.01.2016 13:26
Много точно от начало до край "ми се ще да вярвам, че на никой свестен българин не му е приятно да се чувства емигрант в Родината си, да се страхува за живота си и за живота на децата, близките, приятелите и родителите си, докато гледа как престъпниците вилнеят необезпокоявани навсякъде, дори мълчаливо толерирани от корумпирани служители в институциите на всички нива?...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
18.01.2016 14:03
Политиката е мръсно нещо, по мръсно с пъти от курвалъка

Това, че бивши комунисти са строители на капитализма при нас, да го наречем комунистически капитализъм, е азбучна истина
Но да се абстрахираме от политиката, въпреки ,че в момента има в НС депутати и то не малко , обходили почти всички основни партии
Ами след 1990 колко от флагманите на СДС отидоха да сучат в БСП или БКП?!

За се върнем на законите Който е имал работа със съдебната система, трябва да е наясно, че тя е силно загрижена за правата на съгрешилият
Влязъл случайно човек ще остане с впечатление, че виновният е невинен и обратното-също Без вина, виновен!
Защо се получава това?
Защото законите се творят от прикрити престъпници Те си дават сметка, че са скарани със закона, затова" творят" закони, които , ако се наложи, да ги защитят

Хубав ден!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Благодаря!
18.01.2016 14:56
Винаги съм благодарен, когато коментарите са смислени и съдържат истина!
цитирай
8. batogo - !!!:))) Благодаря, Леоне!
18.01.2016 15:14
Не всяка политика е мръсна, приятелю, а само политиката, която се осъществява от мръсници, грабещи, потискащи и унижаващи народа и държавата си. Политици, опитващи се да отклонят България от пътя й към демократичния, цивилизоваан свят и да я натикат в мъртвите сибирски полета... Но се надявам, че вече все по-рядко у нас такива политици ще си пробиват път към властта.
Дай Боже да съм прав, Леоне! Хубав ден и на теб!
цитирай
9. starotomagare - За да има законост и справедливост ...
18.01.2016 17:49
За да има законост и справедливост трябва да се води борба против всички вратички в законите позволяващи на корумпирани магистрати да пускат престъпниците или да им налагат смешни наказания.Една подобна е съкратеното производство.Трябва почтените граждани данъкоплатци да имат право на оръжие и права да го носят и използват за самозащита.Криминално осъждани ,откачалки ,агресивни и малоумни шофьори ,паразитни прослойки съставляващи агрсесивни и криминализирани общности както и хора непокриващи по различни причини теста на курса за оръжие трябва да не получават такива права.
цитирай
10. batogo - !!!:)))
18.01.2016 17:59
Точен коментар, благодаря! Но за оръжието се опасявам, че с нашенския манталитет ще превърнем страната в гробище...
цитирай
11. apostapostoloff - Днес Симеон Дянко го каза най- сетне
18.01.2016 18:09
отчетливо и ясно: и ДПС, и КТБ, и моделът КОЙ е създаден от ДС. Тия типове вече 26 години саботират прогреса на нашата страна.
цитирай
12. batogo - !!!:))) Благодаря, колега!
18.01.2016 18:24
Такава е истината, която промитите мозъци отказват да осъзнаят...
цитирай
13. sestra - Нагледахме се на беззаконие
19.01.2016 17:50
и саботиране на полезните законодателни инициативи през тези години след 89-та. Почти всяка добра идея, носеща промяна, беше смачкана в парламента. Естествено, че се чувствам имигрант в собствената си страна. Още повече, че наглостта и простащината продължават да ми се навират в живота по същия непоносим начин както когато бях дете и изобщо не разбирах защо ми се случва това. Днес всичко ми е ясно около нахалството на посредствеността, но всичко е постарому.
цитирай
14. starotomagare - Българинът също някога е притеж...
19.01.2016 18:09
Българинът също някога е притежавал свободно оръжие но когато започват да ограничават правата му още по времето на А.Стамболийски държавната власт постепенно се превръща в диктатура а всяка диктатура преди всичко се страхува от въоръжения си народ.От години ни натрапват като мантра ,че българинът е нещо като кръгъл идиот на който нищо опасно не трябва да се дава в ръцете иначе ще се самозатрие.Разбира се разрешителен режим трябва да има както и строги наказания при престъпна употреба или предоставяне на опасни индивиди и престъпни прослойки.Всички които някога сме били в казармата и сме боравили с оръжие сме нагледното потвърждение ,че нормални и отговорни хора след кратко обучение и сериозно отношение към оръжието много рядко са допускали инциденти.И за оръжието както и за пиенето трябва култура и мярка и тогава инцидентите са голямо изключение.Сега непрекъснато стават убийства и то дори без използване на огнестрелно оръжие.Как например един стар човек може да се защити срещу да кажем трима млади мъже въоръжени дори само с ножове ,железа и нт.?Един пистолет в ръцете му и законното право да изтреби гадините които са го нападнали в дома му не само биха отървали обществото от трима престъпници но и рязко биха снижили такива престъпления.Статистиката недвусмислено показва ,че в страните където това е било направено рязко са намалели такива престъпления.
цитирай
15. batogo - !!!:))) Поздравления, сестра!
20.01.2016 08:59
Благодаря ти за разбирането и подкрепата, изпълнени с ясно съзнание и искреност!
цитирай
16. batogo - !!!:))) Личи си, че си почтен и мъдър човек, Старо Магаре!
20.01.2016 09:08
Всяка дума от коментара ти е на място и аз напълно подкрепям аргументите ти, защото съм убеден, че никога няма да злоупотребиш с оръжието, ако получиш правото да носиш такова. България се нуждае от повече хора с качествено мислене като твоето. Бъди жив и здрав!
цитирай
17. kvg55 - Я, не ми пишете глупости. Този ...
20.01.2016 12:01
Я, не ми пишете глупости. Този план на ДС се оказа съвършен - 25 години работи. Планът Ран-Ът и той ли е дело на ДС? Посочете ми поне един демократ, който да не служи на ДС и ни води уверено към реалната западна демокрация.
цитирай
18. batogo - !!!:))) kvg55, когато пишеш коментар в моя блог, избягвай да ми правиш квалификации!
20.01.2016 13:46
Напиши ти какво мислиш, защото аз уважавам всяко лично мнение, но избягвай да наричаш различното от твоето мнение глупости, защото влизаш в собствената си квалификация, пък и може да си счупиш рогата... :)))
цитирай
19. kvg55 - Е, не ме заплашвайте де. Квалифи...
20.01.2016 16:28
Е, не ме заплашвайте де. Квалифицирах написаното, а не вас, трябва да се прави разлика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775575
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031