Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2015 16:21 - Троянските коне на мафията?!?! Те са навсякъде...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2779 Коментари: 9 Гласове:
13

Последна промяна: 13.11.2015 07:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Всяка професия е почтена и достойна, докато в нея не се вмъкнат непочтени и недостойни, които са способни да осмърдят цялата каца с мед, създавана капка по капка от отдадените на професията си почтени професионалисти.
          За някои професии, отговорни за целостта и независимостта на държавата, за опазването на живота, здравето и осъществяването на качествени условия за живот на нейните граждани, проникването на хора с престъпен манталитет е особено пагубно.
          Знаем, че е така, защото го изпитваме често върху гърба си, когато се сблъскаме по един или друг начин с неработещи държавни институции, които само ни губят времето.
          Именно по тази причина се налага ние, българските граждани, да изискаме от властта да се освободи от навлеците, които не вършат, а само имитират работа и да подкрепяме всеки неин опит да се справи с проблема.
          Самият живот налага ситото в тези професии да е много прецизно. Да спира всеки опит в тях да се промъкват злонамерени, корумпирани, зависими, непочтени, незнаещи и неможещи, мотивирани единствено от привилегиите и благинките, полагащи се закономерно като компенсации заради рисковете, трудностите и отговорността на тези професии.
          На тарикатите с престъпен манталитет, които по един или друг начин са успели да се промъкнат в системата, трябва предварително да е ясно, че компромиси с тях няма да има, а ще бъдат отстранявани, без право да се връщат по какъвто и да е начин в тези отговорни сектори. 
          При съвременните технологии има много методи, гарантиращи тази принципна практика да се осъществи безпроблемно, стига властите и законодателите да имат достатъчно воля и желание да осъществят реформите.
          Затова ние, гражданите на България, основни потърпевши от протакането на тези дългоочаквани, но все още неосъществени реформи, трябва да изискаме от властта да ги осъществи и да я подкрепяме, когато има желание и воля да го направи, а не да се юркаме като стадо говеда накъдето ни подсвирнат измамниците и да вървим срещу собствения си интерес.
          Колкото по-скоро се обединим около реформите, толкова по-добре, защото тази принципна практика е основа за качественото функциониране на държавата и нейните институции и за разкъсването на връзката между държавните сектори и мафията, а това ще рефлектира положително и върху начина ни на живот.
          България няма нужда вече от кибици, а от хора, които си вършат добре работата и като професионалисти, и като граждани. Нашата работа само ние можем да си я свършим.
          Ако не се научим да подкрепяме във властта това, което върши добра работа и да отсвирваме сладкоговорещите празнодумци, можем да се сърдим само на себе си!



Гласувай:
13


Вълнообразно


1. slavimirgenchev1953 - Все още владеят положението
12.11.2015 18:31
те - синовете и дъщерите на народо, изовювали положението благодарение на системата от привилегии, характерни за цоциализма. Уреждането на родата е валидно и до днес, особено в структурите, където остатъчният комунизъм е най-силен.
Но нищо не е вечно!
Ледът се пука!
цитирай
2. batogo - !!!:)))
12.11.2015 19:56
Ледът се пука, Славе и този път май доста храненици ще си накиснат задниците в ледената вода. Но, както знаем - гъз глава затрива...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
12.11.2015 20:27
Точно си описал нещата!
Най-опасни са псевдоспециалистите, те създават порочната система на рушвети във всички браншове и лапат като за последно Не те работят ,за да оправдаят заемания пост, а обратно- постът работи за тях!
Знаят, че това ще има край, затова награбеното с цената на здравето и живота на хората, милионите, изнасят в Швейцарски банки
Много добре знаят, че като се наложи да ги последват, там никой няма да ги котира като специалисти в професията Или ще е от ден до пладне, такива"специалисти" там не търпят!
Но окрадените милиончета ще работят вместо тях, такава е технологията на грабежа!
За нея са достатъчно кадърни, да я усвоят и приложат!
Приятна вечер!
цитирай
4. batogo - !!!:)))
12.11.2015 21:53
Благодаря за мнението, Леоне! Визираните от теб дори и за това не стават, приятел, защото дори с многото накрадено никога няма да бъдат богати, а ще си останат обикновени провинциални парвенюта. Същинското богатство е съчетание от много качества, носещи огромна полза на човешката цивилизация, следствие от които са големите, разумно управлявани с проницателност и творческа воля пари. Лека нощ!
цитирай
5. nkf - Абсолютно правдиво диагностиц...
13.11.2015 17:45
Абсолютно правдиво диагностициране на тежкия проблем "некомпетентност" / да се чете без кавичките/. Това е страшен бич за всички ни. Но това е едно от "свидните" наследства на "светлий социализъм". И тук, за да свържа тази тема с предходната ти, ще дам пример / бил съм свидетел/ - в милицията работят ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ "ХОРА". Виждал съм с очите си, че офицер буквално едва-едва си пише името; виждал съм докладна от цели три листа без ни един препинателен знак! Е, какво да с еочаква от тази кирлива, дебелогъза, нагла, примитивна, проста милиционерска пасмина. Та, тези шопари са отглеждани само и единствено да пазят дебелите задници на комунистическите убийци! Закриване и изграждане на ново, и не само в МВР!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Благодаря, nkf!
13.11.2015 18:25
Успокоителното е, че все повече хора вече са наясно с тези истини и са готови да ги отстояват, което прави неизбежно близък края на перспективите за зяпачите, лапачите, неграмотниците и нуждаещите се от тях. Обществото няма нужда от всичките тези спирачки за своето развитие и ще ги постави на мястото им, надявам се!
цитирай
7. sestra - Подкрепям.
13.11.2015 23:28
Ние сме тези, които следва от тук нататък да изискваме от властта да изхвърли некомпетентните и корумпираните, за да се пречистят по-скоро системите, които на практика следва да работят за нас, гражданите.
цитирай
8. ard - Аз вярвам в младите хора и смятам, че ни очакват по-добри времена
14.11.2015 02:50
Има много отговорни млади хора с изключително мислене и с чувство за дълг.
Нещата се променят.

Поздрави.
цитирай
9. batogo - !!!:))) Поздравления, sestra и ard!
14.11.2015 12:18
Благодаря ви за подкрепата и за смислените мнения по темата! Всичко е в ръцете на осъзналите потенциала и силата си знаещи и можещи българи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774879
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031