Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2015 13:07 - Гювечарите... Кои са те и от къде се пръкнаха толкова много?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3213 Коментари: 15 Гласове:
21

Последна промяна: 31.07.2016 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Цоциализъмът създаде от некадърната, но угаждаща нему и подкрепяща го маса неграмотни, страхливи, дребни хитреци една паразитна, непродуктивна прослойка слуги на партията, които привилегирова да се разпореждат със съдбата на целият творчески потенциал на нацията под нейна диктовка. Един вид буферна зона между партията и активното гражданско общество.
          Отглеждана грижливо от партийната номенклатура, тази облагодетелствана прослойка се разрастна неимоверно, привличайки към себе си с привилегиите си всякакви хора с посредствен, гювечарски манталитет.
          За 45 години управление, подкрепяно и утвърждавано от Москва, където в същност бе създаден и изпробван за първи път този модел, гювечарската прослойка стана по-многобройна от  продуктивната, което тотално срина цоциалистическата икономика и наложи промяна на модела.
          Обаче гювечарският манталитет, свикнал само да имитира дейност, но безотказно да ползва всички благинки и привилегии, осигурени му от цоциалистическата държава, като лежи върху гърба на обществото и същата тази държава, нямаше никакво намерение да се отказва.
          Овладяли възлови позиции, гювечарите видяха в хаоса на прехода перфектната възможност да запазят системата, като само имитират промени, докато по всякакъв начин се облагодетелстват от нея, без да влагат нищо насреща.
          Така царството на ползвателите-гювечари продължи да процъфтява. Естествено за сметка на знаещите и можещите, водени от вътрешната си необходимост да създават...
          Когато на изнасящите върху гърба си безконечния, режисиран преход будни български граждани им писна да хрантутят бездарните гювечари и започнаха да нарушават блаженният им милиционер-рушветчийски покой, гювечарите се разплакаха жално за добрия стар цоциализъм и съзряха единствена възможност за запазване на грижливо кътаното от тях статукво във вечната негова създателка и покровителка - Москва.
          Започнаха да кършат умолително ръчички и гръбнаци пред кагебейския цербер Путин, обещавайки да му подарят България и всичко в нея само срещу запазване на властта и статуквото си на привилегировани.
          А докато тъкмяха сделката, междувременно навсякъде гърмяха какви патриоти са, колко са загрижени за Отечеството и как ще измъкнат страната от лапите на "Хамириканците и Еврогейския съюз", за да я отърват от единствената реално- продуктивна и прогресивна Западна цивилизация и да я върнат в развития руски феодализъм.
          След като и този опит не им се получи, а водачите им се оказаха пътници към затвора, "родолюбивите" гювечари решиха да изиграят и последния си коз.  - Те решиха да активират братята си гювечари от системата на армията и полицията, които се оказа, че не са никак малко там и за които тяхното си е тяхно, а чуждото - общо. Именно чрез тях за пореден път се опитват да създадат смут и да обезсилят защитните системи на държавата, водени от "родолюбиви" подбуди?!?!
          А ние трябваше да повярваме в тяхната безкористна загриженост... Каква наглост, а?!  Наглост, непосилна за нормално човешко същество. Наглостта на садистичния бездарник, докопал се до власт и привилегии...

* Терминът ЦОЦИАЛИЗЪМ, който много точно характеризира социализЪма е на големият сатирик в блогбгто - Славимир Генчев
           




Гласувай:
22


Вълнообразно


1. djani - Абе човече, какъв ти Словомир Генчев...
06.11.2015 14:41
Имаше стара постановка на Сатиричния театър, където Калоянчев в ролята на полицай от пиеса от преди 9-ти се провикваше - "Цоцулисти такива, ще ви дам един цоцулизъм". Демек, колко са били тъпи полицаите тогава...
цитирай
2. yoan2015 - Между цоцулист и цоциалист има малка разлика, като например Адидас и Адидак.
06.11.2015 14:51
Авторе внимавай, че ще засегнеш някои и друг русофил.
цитирай
3. batogo - !!!:)))
06.11.2015 15:42
Благодаря, Йоане, че отговори вместо мен на колегата. Иначе в пиесата авторът сигурно е използвал цоцулист като комбинация между социалист и популист, като е използвал Ц вместо С, за да подчертае цоцащата им същност...:)
цитирай
4. monaliza121 - "Дребните хитреци" ...
06.11.2015 18:16
"Дребните хитреци" станаха стари глупаци, но едрите хитреци се превърнаха в "бели акули". :)))
цитирай
5. vmir - Най ме кефят "безпартийните" цоциалисти,
07.11.2015 00:20
който си плачат за цоца и не могат да се примирят, че са им отнели цоцането, след като не са били партийни членове.

Точно за тях дядя Джуджешвили (по Сл. Генчев) етикетира и манифактурира лозунга "Всички са маскари", правилно преценявайки, че ще го прегърнат като всеки настоящий абдал, изживяващ се като "старшина ридаещ над Омир", и който не може да направи разлика между Г. Калоянчев и Сл. Генчев.
цитирай
6. batogo - !!!:)))
07.11.2015 07:11
Така си е, vmir. За да се прави разлика, е нужна ценностна система, а не всеки я има... :)
цитирай
7. sestra - Правилно постъпи правителството днес.
08.11.2015 14:02
Реформа означава реформа. От начало до край. Тестове, проверки, обучения, докато се излъчат подходящите и некорумпираните както постъпиха в Украйна. Едва след като това се свърши, да стане дума за пари.
цитирай
8. batogo - !!!:))) Така е, сестра!
08.11.2015 22:15
Парите са естествения резултат от добре свършена работа. За имитация пари няма. Корумпиран работа не върши, а я изпортва.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Поздрави, Огняне!
10.11.2015 22:13
Чудесно, точно си описал процеса на създаване на гювечарството, както и на самите гювечари!
Такъв е и такива са!
Само ще си позволя едно малко допълнение. То е резултат на личен опит и е изпитано върху собствения ми гръб
Има и нагли гювечари, над допустимия предел на наглост
Те също принадлежаха към тази прослойка преди промяната, даже са ми проглушавали ушите с тръбене за принадлежност към червения елит Като ,че ли той автоматично им налива ум и възможности
Но сега нямат нищо общо с него Краденото е в швейцарски, не руски банки, повечето им време минава във въздуха, на път към омразния им преди Запад!
Но те вече не са комунисти, така казват!
А, че са само крадци, аз го казвам!

Лриятна вечер!
цитирай
10. batogo - !!!:)))Благодаря, Леоне!
11.11.2015 07:19
Допълнението ти е абсолютно точно и аз съм ти много благодарен за това!
Посочените от теб продължават да служат на Русия и сега като неин троянски кон в присъединената към Западната цивилизация България, но парите си никога не държат в руски банки и децата си никога не изпращат в руски университети въпреки, че са комунисти и русофили в червата.
Мисля, че и двамата знаем добре мотивацията им, а тя е: Искат да ползват благините, сигурността и творческия потенциал на Запада, но в същото време да служат на Русия, която да им гарантира власт на всяка цена без каквито и да е качества за това, без каквато и да е полза за България и народа й, защото на такава власт могат да се надяват единствено с помощта на путинска Русия. И тази тяхна надежда е непресъхваща, а това ги прави способни на всякакви мерзости спрямо народа и Отечеството им!
Хубав, творчески ден, приятел!
цитирай
11. nkf - Абе жалко, че няма кой да закрие М...
11.11.2015 10:34
Абе жалко, че няма кой да закрие МВР-то и след това да започне да изгражда ново МВР, с нови хора, както в Грузия. Апропо, то ние в блог.бг-то си имаме видни соц. екземпляри. :)
цитирай
12. djani - Ох, Vmir-сания, не може да си представи, че има и грамотни полицаи с по две "виши"...
11.11.2015 11:26
vmir написа:
който си плачат за цоца и не могат да се примирят, че са им отнели цоцането, след като не са били партийни членове.

Точно за тях дядя Джуджешвили (по Сл. Генчев) етикетира и манифактурира лозунга "Всички са маскари", правилно преценявайки, че ще го прегърнат като всеки настоящий абдал, изживяващ се като "старшина ридаещ над Омир", и който не може
да направи разлика между Г. Калоянчев и Сл. Генчев.


Как да направя сравнение между талант като планински хребет и мъ-ъ-ничка гърбица. При това толкова злобна. А ти миризливко, внимавай, да не те зачеша и да те направя отново за смях на Блог.бг-то!!!
цитирай
13. batogo - !!!:)))
11.11.2015 11:50
Не става само с дипломи, защото те понякога се купуват или заслужават в наведено положение... Иска се и природна интелигентност, а нея нито можеш да си я купиш, нито да я получиш с навеждане пред силните на деня... Образование без интелигентност е като луксозна кола с бракуван двигател - става само за кокошарник.:)
цитирай
14. pvdaskalov - * ! *
12.11.2015 14:25
Браво, Оги!
Аз не мога да напиша постинг като твоя, но ненавиждам миризмата на чизми.
П и е р
цитирай
15. batogo - !!!:)))Благодаря, Пиер!
12.11.2015 17:37
Да си жив и здрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777058
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031