Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2015 08:41 - Реалният живот...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1490 Коментари: 5 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Реалният живот е колаборация от три основни компонента... Кои са те, ще разберете от притчата, която ще напиша тук и евентуално ще прочетете, ако не ви домързи...   Но, да си дойдем на думата.
          Двама братя близнаци, почти неразличими от пръв поглед, в отношението си към живота и в същността си били много различни.
          Единият давал мило и драго, за да се хареса на хората, да спечели доверието и доброто им отношение, да бъде приет сред тях.
          Другият, напротив, наблюдавал внимателно всичко, за всяко нещо си съставял собствено мнение и следвал собствените си принципи, разбирания и преценки, без изобщо да се интересува от впечатлението, което прави на околните.
          Веднъж, засегнат от безразличието и неодобрението на хората въпреки, че правел всичко възможно, за да бъде одобряван, първият близнак гневно се развикал на брат си:
          -  Как го правиш, дявол те взел?!?! Как успяваш да ги накараш да те харесват, да те уважават и дори да те обичат?!
          -  Успокой се, братко!  -  казал замислено другият брат.  -  Както добре знаеш, аз обичам, харесвам и уважавам преди всичко себе си. Никога не се мъча да правя впечатление и да се харесвам на някого. Но това много ми помага да бъда естествен в отношенията си с другите, без да се притеснявам какво ще си мислят за мен и да бъда честен с тях, да търся, харесвам, уважавам и обичам тяхната уникалност.
          -  Но аз правя всичко за тях... Защо са толкова неблагодарни?!
          -  Прекалено наивно е, братко, да очакваш от хората да ти повярват, след като виждат непрекъснато, че ти нито се харесваш, нито се уважаваш, нито се обичаш достатъчно, за да направиш нещо свястно за себе си.   -   и понеже брат му обидено мълчал, продължил.   -   Аз вярвам в себе си, а ти - не. Е, кажи ми как да ти повярват другите, че ще направиш за тях нещо истинско, ако ти самия не си вярваш и не можеш да го направиш за себе си?!
          Другият близнак станал, прегърнал брат си с благодарност и тръгнал по пътя си дълбоко замислен, с наведена глава.
          




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Чудесно, Огняне!
23.10.2015 13:07
Ако движещата ти сила единствено е да се харесаш на хората, то тя няма до никъде да те изведе
Ти си зависим от тях и те непрекъснато ще поддържат тази зависимост, с нови и нови прищявки! Да не те изтърват като персона поддържаща егото им!
За да те харесват, те също трябва да чувстват подобна зависимост от тебе
Началникът например, че без тебе увисва и ти добре знаеш това!

Приятен ден!
цитирай
2. batogo - !!!:)))Благодаря, Леоне, за смисления коментар!
23.10.2015 15:18
Всеки съдържа в себе си двата близнака и само от него зависи на кого ще даде приоритет в живота си. :) Хубав ден и за теб!
цитирай
3. sestra - Когато се харесваш,
26.10.2015 13:27
не го показваш на себе си. На другите го показваш, на всички, които ти позволят да се отнесеш добре с тях :)
Принцип на естествеността.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
26.10.2015 16:58
Благодаря ти за точния коментар, сестра!
цитирай
5. zaw12929 - Нямате брат и не знаете, че даже &...
30.10.2015 23:43
Нямате брат и не знаете, че даже "може" и "не може" са братя и такава е природата иначе всеки мъж би пожелал жената на брат си, а това е грях!
Важно е да живеем по божийте закони, защото са вечни, както е вечен единствения Бог, а ние сме създадени по негов образ и подобие.
Нашето подобие с Бог е мисълта. Само на човека Бог даде мисълта, за да може да бъде талантлив да мисли и създава и така човека създава една след друга цивилизации, все по модерни начини на живот... създава един свят, успоредно на природния, измислен, сътворен именно с божията мисъл.
Всеки човек всеки миг гради живота си с мислите си. Човешките мисли- това е територията на абсолютната свобода- никой не наднича в мислите ни.
Бог иска да сме добри- без надменност, злоба, омраза. Това са грехове, които причиняват вреди, нещастия... всички страдаме от надменността на богатите в желанието им да са все по богати, без грижа за бедни и бедстващи и това се вижда около нас...

САМИЯТ ВИЕ ДЕКЛАРИРАТЕ И НЕ Е ЛИЦЕМЕРИЕ:
Христос: Неговата любов, премъдрост и благодат, Неговият дух и ценности с всяка изминала година възкръсват в душите на все повече хора по света, за да се възцари на Земята светлината, истината, любовта и радостта, и да пребъдват в мир и благодат човеците. Това е пътя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774513
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41524
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031