Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 14:14 - Ще ви разкажа една колкото забавна, толкова и поучителна действителна историйка от града на тепетата...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2662 Коментари: 7 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     По времето на развития социализъм един известен пловдивски архитект системно бил провокиран от партийни лозунги като: " От всеки според възможностите - на всеки според потребностите". Знаещ от дългия си житейски опит, че обикновено хората с най-малки възможности имат най-големи претенции за потребности , решил да си направи експеримент, за да види кой е крив, кой - прав.
     За целта посетил мекичарницата срещу гарата, пред която винаги имало опашка от чакащи за топли мекици, платил целия дневен оборот и помолил мекичарите да раздават мекиците безплатно, кой колкото поиска. После седнал на любимата си пейка в отсрещната градинка и се заел да наблюдава какво ще се случи.
     Скоро пред мекичарницата се събрала ревяща, блъскаща се тълпа, а който успеел да се добере до шублера, грабел мекици колкото може да носи. Хората тъпчели джобовете на дрехите си, а някои дори събличали горните си дрехи и увивали в тях топлите мекици... Напрежението растяло, а картинката с всяка изтекла минута ставала все по-гротестка...
     Дошла милиция. След като въдворили ред и разбрали от персонала, че възрастният човек, седящ на отсрещната пейка е платил дневния оборот на мекичарницата и ги е помолил да раздават мекиците безплатно, те веднага арестували архитект Чинков, а началникът им, червендалест, набит селянин с чин майор го сграбчил за реверите, разтърсил го злобно и, като срещнал спокойния, леко присмехулен поглед на архитекта, гневно изкрещял в лицето му:
     - Защо го направи бе, тъпак?
     Все така невъзмутимо усмихнат, архитектът отвърнал:
     -  Бях любопитен да видя какво ще представлява светлото комунистическо бъдеще...
     За своя безобиден експеримент архитект Чинков бил уволнен и осъден за създаване на антидържавни настроения... Причината малко по-късно да бъде помилван е генерал дьо Гол, който, откривайки изложба в Париж със карикатури по свой адрес, казал в словото си: "... и не казвайте, че не сте свободни, защото в България за един виц по адрес на властта вкарват в затвора дори най-добрите си архитекти..."
     А безспорния факт, че бездарниците и посредствените имат най-големи претенции и потребности, може да се види навсякъде у нас през последните 70 години и най-вече през последните 25 от тях.
    



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. getmans1 - ЧНГ Бат Ого, ...
06.01.2015 17:40
... това съм го чувал „ей така“ на ухо т.е. така както се разказваха истините по него време. Показателно е и за времето си а пък и за настоящето.

Години наред ни се внушава че Левски не е искал нищо за себе си, напротив искал е ... СВОБОДА, това толкова опасно нещо зад което на времето се крили келеперджиите а по-късно и демагозите.
цитирай
2. pvdaskalov - Браво, Оги!
06.01.2015 21:56
Не знаех този случай... Разказал си го прекрасно!
Поздрави!
П и е р (някогашен пловдивчанин)
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздравления, Огняне!
07.01.2015 00:04
Милата наша , родна действителност, великолепно си я описал!
цитирай
4. batogo - !!!:)))
07.01.2015 06:51
Благодаря ви, приятели! Много ме зарадвахте с отношението си към написаното.
цитирай
5. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
07.01.2015 13:26

Колкото и да не ми харесва, отдавна повтарям, че хората нямат точна преценка за себе си. Естествено, обиждат се - нали всеки се мисли за бог. Да се чуди човек откъде толкова много разбирачи и професори в малката България?

Тръгне ли някой да се представя за всезнаещ, моментално го вкарвам в графа "Луд". В Blog.bg има няколко такива.

цитирай
6. vmir - Находчив експеримент, за който човекът сам е платил.
07.01.2015 15:37
Това е голямата разлика от червените гювечари, които експериментират ВИНАГИ за чужда сметка.

Когато започнах работа като млад специалист, понякога ми се налагаше да изисквам от подчинените да си вършат работата според изискванията. Това много им тежеше и веднъж ми зададоха въпроса кога ще дойде комунизма, че да спрат да работят.

Последния си постинг завърших с това, че ако комунизма беше създал изобилието от блага, които ни обещаваше, Кушел щеше да е най-щастлив, защото САЩ щяха да станат наша колония и вкарването на Стив Джобс в психиатрия щеше да е хуманитарния връх на всичките му житейски въжделения. За един червен мустакат тъпанар, който не знае и никога няма да научи кой е създателя на айфона, няма по-изкушаваща възможност от тази да вкара създателя му в лудница, за да може безнаказано да лъже лумпените, че айфона, произведен с американски машини и микрочипове в Китай е руски и следователно...

Абе, червените винаги чакат някой да помете, за да се изходят на метеното, а после и да го натопят за собствените си простотии.

Поздрави!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздравления!
07.01.2015 16:13
Благодаря ви за изчерпателните мнения, приятели! Почтеният винаги си плаща сметките сам, за разлика от непочтения, който винаги се стреми да ги прехвърли на някой друг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1778859
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41532
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031