Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2014 07:52 - Що е то социалистически морал?!?! Що е то ментелигенция?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5366 Коментари: 17 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Отдавна ги наблюдавам с интерес тези две, здраво свързани като сиамските близнаци, странни до абсурдност явления в най-новата, следдеветосептемврийска история на нашенската култура. Какво най-общо установих през годините и как културата ни тихомълком бе превърната в кОлтура на примитивизма, ще изложа кратко и ясно, за да не ви става досадно.
      Основни прояви на социалистическия морал са:
       =  Винаги да обвиняваш другите за собствените си грешки, дори задължително да им вменяваш тези грешки като тяхна същност.
      =  Да хвърляш пепел в очите на аудиторията си, като се самокритикуваш за извършени действия, от които си се облагодетелствал за тяхна сметка и ще продължиш да вършиш още по-усърдно в бъдеще със същата цел.
      =  Да презираш хората, докато ги убеждаваш, че ще се грижиш за тяхното светло бъдеще и благоденствие.
      =  Да представяш личния си интерес за обществен, обществено полезен и обществено значим, като безкрайно се възмущаваш от всяко изразено недоверие и различно мнение.
      =  Мразейки опонентите си, да ги обвиняваш в омраза и да им говориш за помирение със скрит зад гърба нож.
      =  Да укриваш данъци, да обезценяваш чуждия труд, да не плащаш заплати и в същото време да говориш за социална политика.
      =  Да създаваш и укрепваш система от неприложимо законодателство и бездействащо правосъдие, в която всеки може да се оправдае с другите без последствия и да наричаш тази система независима.
      =  Да създаваш МЕНТЕЛИГЕНЦИЯ от посредствени елити, анализатори и критици, която постоянно да вгорчава живота и творчеството на реалната творческа интелигенция, като спъва нейното развитие. И тази МЕНТЕЛИГЕНЦИЯ, която бълва само простотии, клюки, компромати и извратености срещу всичко ценно и читаво, останало в държавата, да направиш критерий за ценности. 
      Ето това е високият пиедестал на социалистическия морал, от който ни гледат и ни съдят червените другари-МЕНТЕЛИГЕНТИ и МОНОТИЦИ. От тази висота се опитват да ни убедят, че цървула е станал лъскав трандафор...
      Нямате никакъв шанс, другари МЕНТЕЛИГЕНТИ и МОНОТИЦИ, ама никакъв! ЦървулЪт си остава цървул и в най луксозната опаковка... :-)))
     





Гласувай:
25


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздравления!
18.12.2014 08:01
Да, такива са отликите на човека социалист, стоящ по върховете и близо до тях на строящия се социализъм!
Има и една друга, която позволява лесно на бившите комунистически величия да станат и да се обявят за капиталисти:
Чуждото е общо, следователно имаш права над него, а твоето или това, което си успял да направиш твое - неприкосновена частна собственост!
Приятен ден!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздрав, Леоне!
18.12.2014 08:19
Абсолютно вярно си уцелил стожерът на социалистическия морал " Моето си е мое, а чуждото е общо."
цитирай
3. getmans1 - Поздрави БАТОГО, добре си се сетил да ...
18.12.2014 08:54
... „ Така става, когато комунисти се опитват да строят капитализъм - получава се бутафория, каквато няма никъде по света. “ / larryone /

... им припомниш какво представляват „честните“ им бизнесмени и „прогресивната“ им интелигенция. Толкова много си ги харесват тези определения, че си ги присвоиха при положение че те обикновено СЕ дават.

цитирай
4. batogo - !!!:)))Благодаря, приятел!
18.12.2014 09:50
Такава е истината и много точно си акцентирал коментара си!
цитирай
5. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
18.12.2014 15:45

Абсолютно вярно!

Странното е, че има хора, при които тези номерца минават, но същите се смятат за “необлъчени”. Аз не виждам накъде по-облъчени могат да бъдат. Знаят само да повтарят в транс бълвочите от техните кукловоди, на които вярват твърдо, сляпо и безусловно. Ама иначе имали “свое мнение”!

цитирай
6. batogo - !!!:)))
18.12.2014 16:34
Благодаря ти, Фараоне! Всички лъжи трябва да бъдат осветени, защото спасението е в истината.
цитирай
7. djani - Точно.
18.12.2014 22:10
Подобно гледище съм изразил в постинга си "Моите терзания". За потискането на истинските творци. На званите от незваните...
цитирай
8. vmir - Отдавана се канех да направя списък с тези им особености,
19.12.2014 02:20
защото не мога да спра да се чудя на безочливата им наглост. Тези типове не само систематично се поощряват едни други да бъдат гьонсурати и да не допускат помежду си угризения или прояви на съвест под каквато и да било форма. Убедил съм се, че това го постигат чрез организирано налагане на опорни точки и клевети по адрес на всеки, в когото забележат отказ от тези им особености. Вероятно немалко хора между тях се препитават от "професионалното" поддържане на опорните им точки, една от основните между които е, че който измежду тях зачете реалностите и се откаже да лъже и мами неуморно, е "ренегат", който се е продал или подложил на "гейовете" или душманите. Няма как поне част от изчезналите милиарди от КТБ да не са били използвани за култивиране, подхранване и поддържане на техните маниери. Навремето уж ни водеха към "светлото бъдеще", а днес просто мамят, че са ни били завели, ама ние не сме го били опазили. Нормален човек онемява пред такова безсрамие, а те се мъчат да го вменят за геройство и заслуги. Как да имаме правов ред, законност и справедливост, след като престъплението се представя за добродетел, "право" и инструмент за израстване и личен просперитет? Надявам се с пресъхването на някои парични потоци, мнозина да си потърсят по-порядъчен начин за препитание. Освен това, когато кражбите и измамите станат по-трудни и крадците се изморят да крадат, сами започват да се нуждаят от закони, ред и сигурност, за да опазят придобивките си от крадливите си другари.
цитирай
9. batogo - !!!:)))Благодаря ви за разбирането и подкрепата, приятели!
19.12.2014 07:44
Време е да извадим цялата истина наяве и да поставим нещата от живота на полагащите им се места, за да придобие животът ни човешки образ. Можем да го направим, имаме и силата и волята!
цитирай
10. mt46 - За морала може да се разтягат различни локуми и общи приказки...
19.12.2014 13:12
А какъв е моралът на бивши комунисти, комсомолци, номенклатурчици /и на техни рожби/ като Костов, Борисов, Цветанов, Кунева-Пръмова и т. н. - социалистически или капиталистически?... За морала на лукановци, лиловци, първановци, станишевци, догановци е ясно /да, неморални са/...
цитирай
11. getmans1 - Не са Костов Борисов, Цветанов и Куневата и сие тия които казват, ...
19.12.2014 20:30
mt46 написа:
А какъв е моралът на бивши комунисти, комсомолци, номенклатурчици /и на техни рожби/ като Костов, Борисов, Цветанов, Кунева-Пръмова и т. н. - социалистически или капиталистически?... За морала на лукановци, лиловци, първановци, станишевци, догановци е ясно /да, неморални са/...


... „ днес просто мамят, че са ни били завели, ама ние не сме го били опазили. Нормален човек онемява пред такова безсрамие, ... “
цитирай
12. miaa - Поздравления, Batago!
20.12.2014 11:16
Това е една, болезнена тема! И не от сега...
За нея може да се пише дълги дни и нощи:)))Ще се опитам да бъда ясна , макар и накратко..
Аз защитавам правото на всеки човек, да се, образова, развива и работи, да бъде конкурентноспособен, независимо от етноса, религията и убежденията си,/ ляв или десен, не е от значение/ стига да има морал, и да има ценностна система.
Такъв Човек, няма начин да мисли само за себе си, такъв човек, ще е съпричастен към проблемите на хората и обществото.
Държавата няма нужда от обременени хора, които имат стил, методи на работа, от миналия век, социалистическо мислене. Имаме нужда от млади хора, образовани, с глобално мислене, които знаят, какво искат и знаят как да го направят.
Хубав и усмихнат ден:))!
цитирай
13. batogo - !!!:)))Благодаря ви, че изразихте мненията си, а чрез тях и себе си, приятели!
20.12.2014 12:56

А на mt46 ще кажа само, че не всички са маскари, но човек трябва да умее да различава маскарите, за да не се спъва всеки път в един и същи камък...:)
цитирай
14. mt46 - Неприятно е да спорим за политика...
20.12.2014 14:05
Днес е Игнажден... Честит празник, Оги! Да си жив, здрав!... :)
Имен ден празнуват Игнат, Игната и техните производни Игнатий, Игно, Игньо, Иго, Игон, Ига, Игнатка, Игне, Искра, Искрен, Игнасия,Игнасио, Агна,
Пламен, Огнян и техните производни Пламена, Оги, Огнемир, Огнемира, Светослав и Светослава...
цитирай
15. batogo - !!!:)))Благодаря, Марине!
20.12.2014 17:01
И ти да си жив и здрав и да бъде мъдър и радостен за теб и за другите творческия ти път!
цитирай
16. nacionallist - Дайте да говорим за капиталисти...
21.01.2015 16:16
Дайте да говорим за капиталистическият морал на онези които под предлог за "свобода" и "демокрация" донесоха само смърт, разруха и деградация. Тези същите моралисти изродиха ценностната система на хората и ги превърнаха ъв ходещи дегенерати. Комунизмът с цялата му пошлост не успя да постигне онова което постигна капитализма за няколко години - да изврати човека и да го превърне в безволев консуматор. Толкова е нагло да се твърди, че само едната страна била виновна. Колко бързо забравихме кой насади червените революционни идеи сред руското население. :)
цитирай
17. batogo - !!!:)))
22.12.2015 11:53
Националисте, онзи, който става благоприятна почва за садене на плевели е не по малко виновен от онези, които използват благоприятната му почва, за да го опорочават :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774545
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41524
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031