Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 07:25 - Време е да започнем да различаваме мафиот от бизнесмен...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 5692 Коментари: 18 Гласове:
43

Последна промяна: 03.12.2014 09:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Докато не се научим да различаваме тези две категории, няма да ни бъде в нищо... Разликите са в манталитета и в подхода, и са очевадни. Всеки интелигентен човек ги е проумял отдавна, но нека все пак ги припомним.
     Ето ви основните разлики според мен:
     =  Мафиотът присвоява. Бизнесменът създава продукт.
     =  Мафиотът не обича и не спазва правилата на играта, бизнесмена играе по правилата.
     =  Мафиотът изнудва и заплашва, за да постигне своето. Бизнесменът преговаря и го постига чрез преговори.
     =  Мафиотът иска да получи, без да даде, затова никога няма намерение да спазва и никога не спазва договора. Бизнесменът търси взаимната изгода и спазва договора.
      Това са и основните разлики между Русия и Запада. Русия прави всичките си сделки като мафиот, а Западът - като бизнесмен. Руската държава е мафиотска структура.  Запада като цяло е бизнес-структура. Затова всеки, който прави бизнес с Русия по правилата на бизнеса, винаги губи в крайна сметка. А който прави бизнес по правилата на бизнеса със Запада, постига взаимна изгода.
      Нека всеки сам си направи изводите с кого трябва да си партнира България, за да има развитие и успех?!?!
     




Гласувай:
44


Вълнообразно


1. getmans1 - Здравей batogo, ...
03.12.2014 09:18
... дали пък вече не е късно, а? То нещата като че ли доста са напреднали, и то не в наша полза.
цитирай
2. zari22 - Русия
03.12.2014 09:39
е прекалено зависима от други за да тежкарее. Още не са го осъзнали или се правят че не са. Tе имат природни ресурси. За какво са им, ако не могат да ги изнасят?
цитирай
3. vmir - Кратко и по същество. Поздравления!
03.12.2014 10:06
А не баналните мафиотски локуми за икономически поробените будали, че лилипута Путлер бил политически великан, защото имал най-малки законови правомощия. Или, че Ким Чен Ун е най-великия демократ, защото забранил да кръщават новородените на името му.

Едните работят и създават благоденствие, другите наричат "работа" фабрикуването на лъжи, измами и клевети. И подстрекават лумпените и простаците, да рушат правилата и законите, за да могат да си крадат на воля.
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздравления, приятели!
03.12.2014 10:42
Благодаря ви за точните и смислени коментари. С повече будни хора като вас за България никога няма да е късно да се измъкне от блатото на феодализма, дори съм убеден, че ще го направи скоро...
цитирай
5. tomich - Мафия и Бизнес
03.12.2014 12:27
Актуална тема за размисъл!Затова позволи ми да споделя някои мисли като допълнение към поста.
Мафия и бизнес - това са двата срещуположни полюса в икономиката на всяка страна. Колкото и странно да изглежда, мафията е копелето на бизнеса. Ако нямаше бизнес, нямаше да се роди мафията. Тъй като бизнесът е фундамента на икономиката, а мафията суче от нея, нарушавето на неговите правила и на обществените закони винаги поражда и ще поражда зародиши на мафиотски структури. Така част от бизнесът бавно и неусетно се трансформира в мафия. Ако този деградиращ процес продължава, разрушаването на една икономика става неизбежно и цялата държава е обречена. От тук следва, че не е възможно да има икономически напредък при "проспериращи" мафиотски организации. Изводът е ясен: необходима е силна, ефективно противодействаща система за борба и контрол върху тях, така че деейността им да бъде ограничена до възможния минимум. Положителни резултати обаче може да се постигнат само при условията на силна декорумпирана съдебна система... В противен случай всички ни чака истински български "Апокалипсис"...
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления, Тома!
03.12.2014 12:49
Прав си. Коментарът ти е точен и изчерпателен, за което ти благодаря. Степента на корупция в една държава зависи от манталитета и ценностната система на нейното общество, от законите, на които е базирано правораздаването в нея и от почтеността и безпристрастността на правораздавателните органи, а това също зависи от манталитета и ценностната система на хората в тази институция... Параграф 22.
цитирай
7. dimat - нямаше да се намесвам,
03.12.2014 13:01
но забележителната тъпня ме провокира.Понеже сега е не просто мода,а отявлена кампания да се плюе по всичко руско,искам да задам на забележителния "автор",по какъв "бизнесменски" правилен начин,
- ни набутаха в еврогейския бардак,без да ни питат въобще;
- какви "биснесменски" правилни неща натрапи същия този "съюз",заедно с нашите "бизнесмени-политици",че се наложи,да се затворят 3 и 4 блокове на АЕЦ-а,да се пуснат на свободно и неконтролирано разграбване западните банки,корпорации,монополи,концесионери,докарали ни до това дередже;
- как и за най-плахите епизодични опити да се ограничи грабежа на същите се размахват "прогресивни бизнесменски" пръсти от запада и нашите слуги веднага бият отбой .

Няма да продължавам и това е достатъчно.Но за всичко това не обелвате и дума.То не се вижда,защото очилата на някои са посипани със сребърници.

Като сменихме "руските мафиоти" със западни "бизнесмени",докъде я докарахме?Как "просперирахме?

Докарахме я до вечно дълбаене на дъното,а нагоре се издигат само душиците,продали се за няколко сребърника.

Не очаквам отговор на въпросите.Продължавай да си плюеш по Русия.Все някой сребърник в добавка ще има - нали затова западните господари ни крадат.Съвсем по "бизнесменски".Все ще подхвърлят нещо от окраденото .Имат си похвати - за едноличните слуги - сребърници,за държавните слуги - "еврофондове".

А за тъпия и оскотял "народ",виртуален морков и реформи за изчезване на същия.
цитирай
8. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
03.12.2014 13:10

Хората ще го разберат, когато започнат да гледат обективно на фактите, а не само от “своята камбанария”. Важи за всичко.

Един пример

Преди време много харесах една статия на човек, който говореше срещу хомосексуализма, педофилията и други подобни извращения. Дори спечели уважението ми. Cега обаче го загуби, понеже подкрепя блогър, който е известен с разпространението на перверзни снимки. Защо го подкрепя? Tъй като двамата са русофили.

Ето го проблемът! Значи говорят срещу еврпоейските извратеняци, но нямат нищо против руските или русофилските. Как ще го приема? Hикога! Това не е обективен поглед и мнението на такива хора на може да ме интересува.

цитирай
9. batogo - !!!:)))Към коментар№7
03.12.2014 13:54
Димате, за тъпака всичко, освен неговата собствена гениална глупост, е тъпня. :) Щом досега не си си отговорил сам адекватно на въпросите, които ми задаваш, аз нямам какво да ти кажа, освен да ти пожелая приятен път и хубав живот в Русия. И не съди по себе си за другите, защото така никога няма да имаш реална представа за живота и нещата. :)))
цитирай
10. mt46 - Поздрав!...
03.12.2014 14:26
Да, има разлика между бизнес и мафиотство... Но къде се заражда мафията? В Италия, нали? И се развива успешно на Запад, в САЩ... Днес мафия /както и бизнес/ има и на Изток, и на Запад... Редица европейски страни /Германия, Франция, Италия, Холандия.../ правят бизнес с Русия, нали?...
ПП: Характерни за мафията са "трафикът на наркотици и оръжия, скланянето към проституция, рекетът, хазартът и строителни афери... В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите..."
цитирай
11. batogo - !!!:)))Към №9
03.12.2014 17:35
Фараоне, хората с двойни стандарти обикновено не знаят кои са, те са сбъркани хора и не си струва да им се ядосваш, защото тях това ги храни. Просто ги отмини, от това повече ще ги заболи...
Към №11 Марине, зачитам мнението ти, а моят отговор се съдържа в самият ми постинг. Чети внимателно и ще разбереш... :)
цитирай
12. apostapostoloff - В десетки руски театри се играят пиеси на
04.12.2014 06:07
Христо Бойчев, Стефан Цанев и Недялко Йорданов. Тези наши творци не са получили и не получават нищо от кардливите руски мафиоти, които са навсякъде. Дори и в културата. Това са факти, които никой не може да отрече.
цитирай
13. batogo - !!!:))) Поздрав!
04.12.2014 06:35
Благодаря за потвърждението на тезата ми, Апостоле!
цитирай
14. nkf - За да се прави разлика между бизн...
04.12.2014 13:24
За да се прави разлика между бизнесмен и мафиот, нашего брата Българина трябва да си избие от главата посредственото клише "Всички са маскари". Виждаме, че някои скудоумци, набедени поети, го демонстрират и тук. Поздрав.
цитирай
15. batogo - !!!:))) Благодаря, nkf!
05.12.2014 12:43
Ако посредствените и скудоумците у нас бяха по-малко, България щеше вече да е уважавана и просперираща европейска държава. Но те са твърде много и успешно продължават да я съсипват. Поздрав и от мен!
цитирай
16. zabylgarite - ....
10.12.2014 17:45
EС нали е западна организация? За 8 години не видяхме промяна на правилата за бизнеса. Човекът не е смятан за човек почти никъде из частните фирми.
В София може би е друго
Извън София майка плаче грамофон свири
цитирай
17. batogo - !!!:)))
11.12.2014 08:20
У нас манталитетът на бизнеса и институциите все още е социалистически, неразбиращ и не познаващ логиката и правилата на пазарната икономика. Затова тук съществува някакъв извратен хибрид на бизнес, наречен социалистически капитализъм, който не желае да спазва правилата на играта. А бизнесът е като шаха и бриджа - интелигентна игра с ясни и точни правила. Европа се опитва да ни научи на тези правила, но ние си знаем нашата, което още веднъж потвърждава житейската истина, че не можеш да решиш проблемите със същия начин на мислене, с който си ги създал или по простичко казано - нов бардак със старите курви не става... :)
цитирай
18. nacionallist - Не харесвам думата "бизне...
27.01.2015 09:54
Не харесвам думата "бизнесмен", звучи ми архаично и криминално. По - добре е да се използва класическото понятие "предприемач", такива са били прадядо ми и дядо ми преди комунягите да завземат властта чрез терор. Предприемачът е човек които има цел и иска да я постигне чрез труд и постоянство, той се стреми към духовно усъвършенстване и винаги е зает да се образова за да научи нещо ново, развива социална дейност и помага на бедните и слабите осигурявайки им работа и достойно заплащане. Не ограбва другите, а напротив развива благотворителност и се старае да бъде полезен на държавата. Предприемачът е трудолюбив, разумен, вярващ, хуманен, спокоен и уверен в целите си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776977
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031