Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 08:48 - Достоен българин с висок дух, воля и вяра...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2236 Коментари: 10 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпреки, че загуби срещу световния шампион, нашия Кубрат се държа на ниво, мъжки, с висок дух и показа качества на победител, способен да приеме загубата с достойнство и да продължи напред за честта на България. А българите в залата доказаха, че могат да бъдат единни, когато се касае за честта и достойнството на Родината ни!



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. miaa - Споделям!
16.11.2014 09:27
Кубрат Пулев е роден победител! Той притежава воля, дух, достойнство, за да стане един ден световен шампион ! Аз вярвам в това!
цитирай
2. mt46 - Поздрав!... Тежък мач... http://www.standartnews.com/sport-sportove/pulev_ne_sam_dovolen_no_sreshtu_sebe_si_imam_meko_kazano_mafiya-262463.html
16.11.2014 11:47
Кубрат Пулев отправи остри критики към Владимир Кличко след мача за световната титла в професионалния бокс.

"Направиха ми хиляда номера, екипът на Кличко е от монополисти. Бяха подготвили всичко, дори и съдиите. Едва ли ще има реванш. Срещу себе си имам меко казано мафия", заяви Кобрата в ексклузивно интервю за Нова Телевизия.

"Не може да се отрече, че всичко е на негова страна. Това обаче не е оправдание за мен. Не показах всичко, на което съм способен. Въпреки всичко имаше и положителни неща. Не съм доволен от себе си. Продължавам да работя, продължавам напред. Не ми достигна опит, може би този мач дойде прекалено рано за мен", сподели още 33-годишният българин, който бе нокаутиран в петия рунд с невероятно ляво кроше.

Пулев отдаде дължимото и на многобройните български фенове в "О2 Арена" в Хамбург, който бяха изпълнили залата.

"Имах чувство, че съм в София. Искам да благодаря на всички. Колкото и да сме негативни, българите днес показаха, че сме задружен народ. Съжалявам, защото не показах доста от това, което мога", допълни Пулев.
Копирано от standartnews.com
цитирай
3. germantiger - ...
16.11.2014 18:04
Хубавото
Кубрат каза няколко думи, които ще останат паметни, защото са нужни за днешните българи - стана емблема и то положителна, такива днес български емблеми има много рядко. Силни думи от силен човек и най-важното за хората - от българин. Оставям настрана само емоционалния им ефект и това, че такива думи проблеми не решават, нито честно посочват проблемите български.

Лошото
Бгпубликата освирква чужд химн-украинския, освирка шампиона след победата му, човека не си каза думата, за разлика от възпитаните (на пръв поглед украинци) - българите изглеждаха (и на вид част от тях) като хуни. В един убит емоционално и нарочно запад - това е хубаво и лошо - в тази тема няма да влизам.

Позитивното
Мисля, че никой (поне в моите спомени, а аз братята Кличко ги гледам от десетилетия), пак казвам/пиша - мисля, че никой не е ставал три пъти от земя пред Кличко, в последните боеве никой не му е вкарал дори няколко чисти удара, а Пулев два пъти избухна и още два пъти го достигна и "нацели". Ако имаше силен удар (а Пулев за тежка категория няма за жалост) мача можеше да бъде друг.

Отрицателното
Очаквах повече с крака от Кубрат, но почти нищо... с изненада видях, че украинеца е видимо по-бърз, лявата му "кука" "от място" дори надминава тази на Томи който я правеше с телодвижение. Кубрат беше бавен и дори "не видя" куката, която го нокаутира.

Резултата или извода
Разликата между Кличко и другите е още огромна или поне голяма и забележима. Вероятно след него са Хей (който загуби от Кличко също), Поветкин (също загубил) и мисля Уайлдър (все още не е срещал малкия брат Кличко). След това "идват" като класа, струва ми се британския циганин (на прима виста името не помня) и Кубрат, след тях останалите...
цитирай
4. batogo - !!!:))) Поздрав!
16.11.2014 20:12
Благодаря на всички ви за изчерпателните мнения и отношението ви! Бих добавил само, че аз вярвам в Кубрат и съм убеден, че след изводите и придобития опит от този мач той се доближи с още една стъпка към шампионската титла, защото има потенциала и волята за нея...
цитирай
5. tomich - Гордост и духовност
17.11.2014 21:01
Възвишени слова се изрекоха за Кубрат и имаше за какво!...Разочарова и ме шокира обаче поведението на Кубрат след края на мача. Нямам спомени от мои наблюдения на спортни двубои, когато победеният да не е поздравил по някакъв начин победителя... Моралът, честността и високият дух на истинския спортист го задължават да направи тази болезнена за егото, но достойна и горда крачка към победителя независимо как се е развивал двубоя.Уви, Кубрат Пулев не я направи, въпреки че Кличко се изказа положително за неговата сила на боксьор, мъжество и упоритост. Нещо повече, той каза, че Пулев ще се развива и ще става все по-силен.Ето тези думи ме накараха да се засрамя вместо Кубрат! Но такива сме си ние "великите българи"...
Поздрави, приятелю!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздрав! Такава е истината... с едно малко изключение.
18.11.2014 12:49
Уважение заслужават онези, които спазват правилата на играта, Тома. Тежкият нокдаун на Пулев, който обърна мача, беше в следствие на непозволен удар с лакът в брадата. Такива удари са забранени и в аматьорския, и в професионалния бокс. На видеоклипа се вижда ясно, че след ляво кроше Кличко свива рязко ръка, нанася много тежък удар с лакът в брадата на Пулев и го сваля в нокдаун. Този удар Кличко използва често с голяма бързина - неговият прословут мощен удар с лявата ръка, който може да се проследи само на забавен каданс.Това, според мен, обяснява държанието на нашия боксьор. Играта трябва да се играе честно, за да предизвика уважение у противника и зрителите.
цитирай
7. germantiger - и ощв Пулев първо е славянин - по ...
18.11.2014 15:37
и ощв
Пулев първо е славянин - по негови думи, в интервю, лошо няма, все пак не е казал марсианец.

Второ - преди лакета на Кличко, още в първия руънд и първите секунди имаше ЛАКЕТ НА ПУЛЕВ СРЕЩУ КЛИЧКО.

Трето - всички се допингират, вкл. Пулев, който само преди няколко гиднинбеше буквално слабоват боксьор за тежка категория и това му личи. На Кличко също му личи поради васкуларицзацията.

И финално - влизането на Кличко в клинч е в пъти по-нормално от ударите в тила и бъбреците, които нанасяше Кубрат.
цитирай
8. tomich - "Уважение заслужават онези, които спазват правилата на играта..."
18.11.2014 20:39
Вярно е това, Огняне. Аз не знам обаче правилата за честната игра да са се спазвали стриктно в боксовите мачове, особено в тия за световни титли. Боксът, както и свободната борба са спортове преди всичко силови и побеждава оня, който нокаутира или тушира противника, или събере повече точки без значение как е играл - честно, силово или "мръсно". Боксът, (а и кикбоксът) е парексаланс бойно изкуство, силова груба, макар и атрактивна игра. Той "не е художествена гимнастика", както се изрази сам Кубрат. Щом доброволно и съзнателно си решил да се биеш за някакъв си шампионски пояс със световния шампион, трябва да си наясно, че битката няма да е красив, нежен балет, и трябва да приемаш по мъжки всякакви провокации и "мръсни номера" на този шампион, още повече, че в тази няколкоминутна "игра" играят и огромни пари...Тук е не само наивно, но и смешно да се търсят каквито и да са пролуки и вратички за оправдаване на загубата като "блъскане" с лакът, натрапени "неподходящи" ръкавици и други подобни от тоя род. Ако се погледне безпристрастно и обективно на двубоя, и претендентът за световната титла направи няколко нарушения на правилата...Така че играта, честно казано, не беше никак честна. Но така е в големите игри за много пари. И въпреки некоректната битка като цяло, Кубрат трябваше да поздрави превъзхождащия го по сила и умения защитилия титлата си световен шампион. И накрая още няколко думи с риск да се отклоня от темата.
цитирай
9. tomich - (продължение)
18.11.2014 20:40
България е може би единствената страна, където можем да наблюдаваме и да се чудим на един уникален феномен. В която и да е област на обществения живот българинът е склонен да преоценява и превръща каквато и да е загуба в някаква единствено призната от него "победа" от гледна точка на зле разбиран национализъм, патриотизъм, завоювани в миналото исторически победи над по-силни противници, храброст и достойнство като че ли присъщи единствено на българския народ. Той не вижда или не иска да види никаква вина в себе си. Виновни са други, не и той. Така е навсякъде в нашата "велика" България - в политиката, икономиката, образованието, здравеопазваето и , разбира се, в спорта. Какво остана от нашия футбол - само гъделичкащи самочувствието ни спомени, когато "Господ беше българин". А от световнат слава на българските борци? - почти нищо. "Сик транзит глория мунди". Ако на мрачния житейски небосклон избухне случайно някоя "свръхнова", какво правим за да запазим за дълго нейното радостно обнадеждващо сияние? Нищо или почти нищо, докато тя угасне...Ето за какво трябва да леем истински мъчни, а не крокодилски сълзи. Ето на кое трябва да обърнем атрофираното и насочено към собственото ни его внимание. Защото в културата, в духовността се крият достойнството, самочувствието и гордостта на всички народи, включително и на българския, както и на всеки от нас.
цитирай
10. batogo - !!!:))) Поздрав,Тома!Благодаря ти за смисленото мнение и за повдигнатите в него въпроси!
19.11.2014 08:39
Погрешно ме приемаш като адвокат на Кубрат. Аз просто се опитах да си обясня мотива на неговото поведение... Но се радвам, че това повдигна много важни теми, свързани с почтеността, уважението, победата, загубата и духовността. Съгласен съм с теб като цялостна концепция, но според мен почтеността е основната проява на духовността и себе-уважението. Това, че някъде играят големи пари не оправдава нейното пренебрегване. Почтеният човек или влиза в играта, защото приема и ще спазва нейните правила, или ако не му харесват, не участва в нея. Затова почтеността предизвиква истинско уважение. Когато си непочтен, можеш да предизвикаш лицемерно уважение, но не истинско.
Това, че сме превърнали живота в непочтена игра, в която правилата са само формалност и удобен параван, не е добре нито за самия живот, нито за духовното развитие на човечеството. Това води единствено до деградацията на ценностите, която си описал...
Да приемеш загубата като победа, според мен е мъдрост, защото човек никога не знае какво стои зад загубата и печалбата. Единственото, което знае е, че приемайки с достойнство и разбиране загубата като поука, става по-силен, понеже е осигурил още една победа на духа си над егото, гонещо винаги печалбата...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774938
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031